Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הארונה לא קלה. 100 ק״ג יותר מהאיביזה, ואפילו כמה עשרות ק״ג יותר מהסוזוקי קרוסאובר שלי. אבל בהחלט זריזה בעליות של חיפה, פרויד זה היומיום שלי והיא נוסעת בו בשמאלי בשמחה.

מבחינת צריכת דלק - גם אצלי סביב 10-11 קמ״ל, אבל הרכב כמעט לא יוצא מחיפה.

לגבי ה-DSG - גם אני לא אוהב אותו, צריך להתרגל אליו וזה קצת לחזור אחור. 20 שנה לידנית, ויש לו נטיה לרעידותֶבזינוק בעליה. אבל אני יצור מוזר, מעדיף את הרציף של סוזוקי (למרות שהוא שולח אותי לימני).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מתחבר לתמיהה על 300 סוסים וצריכת דלק ממוצעת של 10 ק"מ לליטר, אלא אם מדובר בהייבריד או דיזל. מכיר את מערכת ההנעה הזו בקאמיק, דווקא מאוד נחמד ולטעמי יותר נמרץ, בתחושה לפחות, מאשר מנוע 1.5 שאמנם רועד פחות, אבל מרגיש קצת יותר אנמי למרות הנתונים העדיפים. הקאמיק אגב מתארגנת די בקלות על 13-14 ק"מ לליטר בנסיעה שרובה המכריע עירונית, אבל במצב D.

פורסם

הייטר שמודע לחסרונות של הרכב שלו ולא עושה ממנו כליל השלמות, לחילופין למי שמאדיר את תוצרת VAG ללא הבחנה ניתן לקרוא פאנבוי אבל סדר.

זו לא טורבו לאג , ההשתהות בהאצה בD זו נטו השהייה שמגיעה מהורדת ההילוכים של ה DSG ולא קשורה לטורבו.

הטורבו פה הוא פצפון, על איזה לאג בכלל מדובר?

יאללה סיימתי להתדיין, מרגיש טחינת מים לשווא. מי שמבסוט על הביצועים שיהנה ושיבושם לו, ומי שלא שיקנה רכב אחר, אולי ה 1.5 :)

ROOONEEYY

פורסם

הייתה לדודה שלי ארונה FR חדשה מהחברה, היא מכרה אותה אחריי פחות משנה כי הרכב בגרסת הFR מאוד קשיח וקופצני, תעשה נסיעת מבחן לפני הקנייה בשביל לוודא שזה לא מפריע לך, מבחינת אמינות אתה יכול לקרוא על כל רכב מקונצרן VW עם המנוע והגיר הזה כי זה אותו דבר, מבחינת מוסכים הייתי ממליץ לך להימנע ממוסכים של צ׳מפיון(היה לאבא של גולף 2015 עד לפני כמה שנים והוא טיפל רק בצ׳מפיון) כי הם פשוט יקרים בטירוף ואתה יכול להשיג טיפול דומה במחירים זולים משמעותית ולא פחות מקצועי.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני 6 שעות, פליקס כתב:

אם זה נחשב למנוע בין הטובים שיש לקונצרן אז אבוי לקונצרן. 😕

לגבי החסכון בדלק, אצלי זה 1 ל11 משולב ואני לא חושב שזו צריכה כזו טובה. אני מוציא כמעט את אותם נתונים מרכב עם כמעט פי 3 הספק מהארונה.

לגבי זריזות הרכב, נו טוב ביחס ל1.6 אטמוספרי אולי. אבל ה TSI ליטר מרגיש מת לחלוטין במהירויות מעל 100, עקיפות 80-120  דורשות תכנון מקדים ומורגש שחסר לרכב כוח.

בנוסף ה DSG פשוט נורא איטי בזינוק מהמקום, איטי להחריד בהורדות הילוכים ולפעמים מתווספת לחגיגה גם הורדה ברוטאלית של הילוכים (בעיקר משני לראשון).

רעידות - קיימות גם קיימות, מיומו הראשון הרכב רועד בסרק.

לגבי סחירות, ומכירה בעוד 5 שנים, אני לא נביא אבל יש פה את עניין הפסקת הייצור של סיאט ב2030, מעניין איך זה ישפיע על הסחירות. 

את הבאיון אני לא מכיר, אבל מנתונים יבשים נראה שהיא לא תהייה זריזה מהארונה.

אולי ללכת על הארונה 1.5 ככה לפחות העניין של הכוח והרעידות יפתר? :)

דעתך היא שבהתלבטות בין הבאיון לארונה צריך לבחור ברכב עם 300+ כ"ס...

איזו מין השוואה זו? זה הופך את דעתך על ה 1.0 ליטר של הסיאט ללא רלוונטית לדיון. ובכלל

פורסם

לא נסעתי בארונה ולא בבאיון, אבל נסעתי בi20 עם אותו מנוע של הבאיון והרגיש לי מיושן כזה, הייתי מעדיף את הארונה היא נראת הרבה יותר אטרקטיבית 

פורסם

יש לנו בבית איביזה, אוקטביה וארונה עם אותו מנוע 1.0. 
אני יכול להגיד שעבור שימוש יומיומי לא חסר לאף רכב מהם כוח גם לא בעליות של חיפה ולא בכביש בינעירוני. אם אתה מאלה שנוסעים 130 ומחפשים בכל זאת לעקוף אז כנראה שכן תהיה לך תחושה שלרכב חסר אוויר. 
אני מסכים מאוד עם הבעיה של גירי DSG בהילוך ראשון ויציאה מהמקום, זה פשוט מעצבן אותי ומרגיש לי שהתגובה לא צפויה וקשה לדעת מתי הרכב "באמת" ייצא מהמקום. מעבר לזה אכן יש רעידות בתחילת נסיעה במיוחד אם הכביש לא מישורי, פחות מורגשות בשנתונים החדשים יותר אך עדיין קיימות ואי אפשר להתעלם מהן. 
בכל מקרה אני מעדיף גיר ידני אך אם כבר אוטומט אני אבחר בדו מצמדי של VAG בשל הנוחות בהעברת הילוכים (שהם לא הילוך ראשון). 
נקודה אחרונה, רמת הגימור ואיכות הרכבת החומרים היא הרבה יותר טובה בוואגיות מאשר ביונדאי המדוברת אפילו כשמשווים לסיאט איביזה. 

בהצלחה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 1.2.2024 בשעה 17:23, פליקס כתב:

במצב D הרכב מאוד אנמי ורץ למעלה בהילוכים

זאת תלונה שחוזרת על עצמה לאורך השנים מבעלי ארונה עם מנוע 1 ליטר, לטעמי זה בלתי נסבל.

תלונה נלווית לבעיה הנ"ל היא ששימוש במצב ספורט כדי לנסות להתגבר על הבעיה הנ"ל מביא לבעיה אחרת והיא התנהגות אגריסיבית מדי של הגיר ושל המנוע בזמן שרק רוצים לנהוג רגיל.

בשורה התחתונה אין מצב ביניים נורמלי בו הגיר הזה עובד בצורה נכונה עם המנוע הזה.

נקסט...

על הגיר של הבאיון גם לא חסר תלונות לרבות על האמינות שלו.

נקסט נוסף...

(מעבר לכך לא הייתי רוכש אף רכב ללא "אוטו הולד" לכן שני הרכבים הללו פסולים על הסף. לצורך העניין הרכבים היחידים בקטגוריה הזאת שאני מכיר שיש בהם אוטו הולד הם טויוטה יאריס קרוס, מאזדה cx3 ורנו קאפצ'ור).

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לפני 6 דקות, green כתב:

תלונה שחוזרת על עצמה לאורך השנים מבעלי ארונה עם מנוע 1 ליטר, לטעמי זה בלתי נסבל.

בהתחלה זה הפריע לי, אח"כ התרגלתי. זה פיצ'ר, לא באג.

לפני 7 דקות, green כתב:

במצב ספורט בעיה אחרת והיא התנהגות אגריסיבית מדי של הגיר ושל המנוע .

אין לי מושג כל מה אתה מדבר. במצב S מתנהג סבבה לגמרי.

לפני 11 דקות, green כתב:

לא הייתי רוכש אף רכב ללא "אוטו הולד"

אצלי (לא בארונה) יש "היל הולד" ואני לא משתמש בו בגלל הדיליי הקטן של השחרור.

לא מכיר אוטו-הולד, אבל אני משער שפועל על אותו עקרון,

ובכל מקרה ההרגל להחזיק רגל על הבלם כבר טבוע אצלי ולא מעיק,

ובטח לא היה שיקול מכריע ברכישה, אבל זה באמת כבר עניין אישי.

*מה שכתבתי הוא בהשוואה לרכבים שקדמו לארונה, יפניות 1.6 פלנטרי,

לטעמי הארונה עדיפה עליהם למרות הגיר עם הפיצ'רים הנ"ל

פורסם

אוטו הולד != היל הולד.

אוטו הולד מחזיק את הברקסים של הרכב כשאתה ברמזור או בפקק. זה מאוד נוח, אבל זה רלוונטי כמה שאני יודע רק לרכבים עם בלם יד חשמלי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

קצת מתקשה להבין את הדחייה הטוטאלית של רכב ללא אוטו הולד, אצלי יש, לא אוהב ולו בגלל חוסר הקונסיסטנטיות. כמעט תמיד עובד, אבל יש פעמים שלא וזה מספיק לי בכדי לנטרל אותו, במיוחד שמכיר מלאכות קשות יותר מלהחזיק רגל על דוושת הבלם. מצד שני אני בטוח שהדחייה הטוטאלית שלי של כלי רכב נטולי בקרים פיזיים למזגן, תתקל בהרמת גבה דומה, לכן מכבד גם את " המוזרים ".

פורסם
לפני 6 שעות, green כתב:

(מעבר לכך לא הייתי רוכש אף רכב ללא "אוטו הולד" לכן שני הרכבים הללו פסולים על הסף.

גם אני דיברתי כמוך. אבל אז קניתי BMW M235 ותאמין לי שזה הדבר האחרון שאני חושב עליו :-)

הכל עניין של הרגל.

2016 BMW M235i.

פורסם
בתאריך 31.1.2024 בשעה 20:04, Fraysa כתב:

הארונה יחסית מרווחת לקטגוריה לטעמי והיא מאובזרת מעולה עם כל מערכות הבטיחות של הקונצרן. היא וואגית, אז החומרים טובים, בידוד הרעשים טוב ואם אתה מכיר רכבי וואג אתה מיד תרגיש בבית

לפני שבועיים קיבלתי סיאט אטקה 1.5 סטייל (רכב ליסינג מהעבודה) שהחליפה אוקטביה 1.5 אמבישן דור 3 (גם היא מהעבודה).

לא עשיתי שיעורי בית כמו שצריך והנחתי שרכבים עם יחידת הנעה מאותו קונצרן - VAG יהיו פחות או יותר אותו דבר מבחינת איכות חומרים, המולטימדיה ולוח השעונים...

הלכתי לאולםה תצוגה של סיאט לרכב שמערכת המולטימדיה שלא לא עובדת.

תנוחת הנהיגה והמרחב היו מצויינים וכך גם המרווח במושב האחורי היה בסדר גמור.

כשקיבלתי את הרכב הבנתי שסיאט היא לא ברמה של סקודה.

מערב המולטימדיה מיושנת מזו שבאוקטביה והתפריט הרבה פחות ברור.

כל מיני פטנטים של בקודה כמו זיזים במנשא הכוסות המאפשריםנפתיחת בקבוק קולה ביד אחת, רשתות בתא המטען ואפילו שטיח בתחתית תאי האחסון בדלתות שמונע רעשים לא קיים.

חשבתי שסקודה הוא המותג הזול בקונצרן, אך מסתבר שביאט הוא המותג הזול... 

בקודה קארוק יקרה ב- 10% לעומת האטקה ולדעתי התוספת הזו שווה כל שקל...

• אהבתי 1
פורסם

מכיר אוקטביה 1.5, היתה לי כזו 2020 שלוש שנים. מכיר גם אטקה סטייל 1.5 יש לי כזו בחניה. לא מסכים לאבחנה. לא מזהה הבדלים בכל הנוגע לאיכות וגימור, האטקה שקטה מהאוקטביה בכל הנוגע ליחידת ההנעה, כיול הגיר מוצלח יותר גם במצב הרגיל, הוא נמרץ יותר ומגיב טוב יותר. בכל הנוגע לאיבזור, אין רשתות באטקה, גם אין זיזים במנשא הכוסות, אתה צודק, מבחינתי מדובר בזוטות, האטקה איכותית בתחושה ובירידה לפרטים לא פחות מהאוקטביה. לא רואה הבדל באיכות המולטימדיה, בשתי המכוניות לא משהו, אבל יחסית לזו שאני מכיר מהמגאן גראן קופה דיזל שהחליפה את האוקטביה, מדובר בפנינים. אשר לקארוק, מכיר שיטחית, רכה יותר וטיפונת מתפזרת יותר על הכביש, אני מעדיף את התנהגות האטקה.

• תוכן חדש...