Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 שעות, mottis כתב:

חשבתי שסקודה הוא המותג הזול בקונצרן, אך מסתבר שביאט הוא המותג הזול... 

בקודה קארוק יקרה ב- 10% לעומת האטקה ולדעתי התוספת הזו שווה כל שקל...

אתה צודק. מיקר לזול זה: אאודי -> פולקסווגן -> סקודה -> סיאט. אם יש את הכסף, אז כמובן שעדיף לעלות מדרגה ולקנות את המותג היקר יותר.

יש אנשים שאני מכיר שאומרים את אותו הדבר כמו @רועי5, שאומרים שהם לא מרגישים הבדל כלל בין המותגים. מבחינתם סיאט, סקודה ופולקסווגן זה אותה האיכות. בגדול, הם צודקים, כי אכן יש המון מכלולים משותפים, אך עם זאת יש שוני בתמחור וזה לא בדיוק אותו מוצר; יש אנשים שהתפקיד שלהם זה לבחור מה יהיה בסקודה ולא בסיאט וכן הלאה. זה יכול להיות משהו פשוט כמו תאורת פנים מאחורה (מה שאין בארונה לדוגמה ויש בדגמים אחרים מקבילים), ועד דברים מורכבים יותר. במאמר מוסגר, אחד הבכירים בסקודה אמר שפולקסווגן (כקבוצה) עשו ״טעות״ עם הסקודה ונתנו לה יותר מדי, שבשלב מסוים יותר אנשים רצו אותה מפולקסווגן. בסוף הרי אמור להיות מישהו שהתפקיד שלו זה לשחק עם הפיצ׳רים והמחיר כך שזה יסתדר מבחינת ההיגיון, ומישהו שם טעה (זו אחת הסיבות למה מבטלים את הפאסאט, כי אנשים פשוט העדיפו סופרב).

איך שאני רואה את זה, מלבד השוני בפיצ׳רים והתמחור, כל חברה בקונצרן מתמקדת במשהו מסוים. סיאט זה טכנולוגיה, זאת אומרת מסכים יפים ומערכות בטיחות (ביחס למחיר). סקודה בתחכום, זאת אומרת כל מיני פיצ׳רים מגניבים וחכמים. פולקסווגן בנוחות/איכות ואאודי הכל ביחד, כולל יוקרה.

• אהבתי 1

2016 BMW M235i.

פורסם
בתאריך 1.2.2024 בשעה 16:12, פליקס כתב:

אם זה נחשב למנוע בין הטובים שיש לקונצרן אז אבוי לקונצרן. 😕

לגבי החסכון בדלק, אצלי זה 1 ל11 משולב ואני לא חושב שזו צריכה כזו טובה. אני מוציא כמעט את אותם נתונים מרכב עם כמעט פי 3 הספק מהארונה.

לגבי זריזות הרכב, נו טוב ביחס ל1.6 אטמוספרי אולי. אבל ה TSI ליטר מרגיש מת לחלוטין במהירויות מעל 100, עקיפות 80-120  דורשות תכנון מקדים ומורגש שחסר לרכב כוח.

בנוסף ה DSG פשוט נורא איטי בזינוק מהמקום, איטי להחריד בהורדות הילוכים ולפעמים מתווספת לחגיגה גם הורדה ברוטאלית של הילוכים (בעיקר משני לראשון).

רעידות - קיימות גם קיימות, מיומו הראשון הרכב רועד בסרק.

לגבי סחירות, ומכירה בעוד 5 שנים, אני לא נביא אבל יש פה את עניין הפסקת הייצור של סיאט ב2030, מעניין איך זה ישפיע על הסחירות. 

את הבאיון אני לא מכיר, אבל מנתונים יבשים נראה שהיא לא תהייה זריזה מהארונה.

אולי ללכת על הארונה 1.5 ככה לפחות העניין של הכוח והרעידות יפתר? :)

אני נסעתי עם האוקטביה 1.0 ליטר ואכן גם לדעתי חסר למנוע הרבה אוויר מעל ל90 קמ"ש, אין תחושה של מחץ וסחיבה טובה.

וגם לגבי הרעידות בתחילת הנסיעה ותחושה של הססנות.

חוץ מזה האוקטביה בגרסת 1.5 ליטר אחד המשפחתיות היותר טובות שוק - טוב נו כאן מדברים על ארונה....

פורסם

לא חושב שהמשתמש הרגיל מחפש מחץ מעל 90 קמ"ש. מספיקה תאוצה ראויה. ויש גם ב 1.0 ליטר

נהגתי מספר פעמים על מספר רכבים עם מנוע 1.0 טורבו של הקונצרן. בעיקר על אוקטביה. יופי של מנוע לשימוש יומיומי למי שלא מחפש ביצועים.

כולל לעקיפות בבין עירוני. נכון שה 1.5 ייתן יותר אבל ה 1.0 ממש בסדר.

כל אחד זכאי לדעתו אבל דעתי רוב מוחלט של הנהגים יהנו מהזריזות של ה DSG.

אני בעד להתייעץ בפורום. אבל בכנות מי שהדקויות בין הגירים הרובוטים השונים חשובות לו לעולם צריך לעשות נהיגת מבחן. כי זה עניין של טעם.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 1.2.2024 בשעה 22:56, razi_pazi כתב:

דעתך היא שבהתלבטות בין הבאיון לארונה צריך לבחור ברכב עם 300+ כ"ס...

איזו מין השוואה זו? זה הופך את דעתך על ה 1.0 ליטר של הסיאט ללא רלוונטית לדיון. ובכלל

ובכלל... איך ההודעה שלך תרמה לדיון? אתה יודע לקרוא?

לא אמרתי לבחור ב300 כ"ס, הדוגמא של 300 כ"ס היא לכך שהארונה לא כזו חסכונית, ביחס לרכב חזק בהרבה שתכלס משיג כמעט אותה צריכת דלק בתוואי +- זהה.

אתמול משעמום יתר, מדדתי כמה פעמים 80-120 וזה לקח באזור ה 8-9 שניות (תלוי באיזה מצב גיר ונעילת הילוך ידנית), מה אני אגיד לכם, מאוד זריזה. 🤦‍♂️

אח"כ עוד יש הטוענים פה בשרשור שהאיטיות בזינוק מהמקום היא פיצ'ר של ה DSG, כן בטח...

כנראה שצריך לבקש מכוחלאנוס שיפתח שרשור "אתה יודע שיש לך VAG בחניה כאשר, אתה חי בסרט"

עריכה אחרונה על ידי פליקס

ROOONEEYY

פורסם
לפני 8 דקות, פליקס כתב:

אתמול משעמום יתר, מדדתי כמה פעמים 80-120

ואיך זה משרת את הדיון כאן בין באיון לארונה, אם לא מדדת גם לבאיון?

ואם כבר העלית את הנתון הזה, איך הוא לעומת המתחרות, באמת חריג לרעה?

פורסם
לפני שעתיים, פליקס כתב:

אתמול משעמום יתר, מדדתי כמה פעמים 80-120 וזה לקח באזור ה 8-9 שניות (תלוי באיזה מצב גיר ונעילת הילוך ידנית), מה אני אגיד לכם, מאוד זריזה. 🤦‍♂️

כנראה שצריך לבקש מכוחלאנוס שיפתח שרשור "אתה יודע שיש לך VAG בחניה כאשר, אתה חי בסרט"

זריזה למשתמש הממוצע שקונה ארונה 1.0, זה מספיק. 

אגב, לא ענית באיזה רכב עם 300 כ״ס אתה עושה 1 ל-10.

נראה שאתה עונה לדברים מסוימים באופן שיטתי, מה שמצביע על טרולינג. 

לפני שעה, razi_pazi כתב:

למה אתה כועס?

הוא תמיד כועס - מוזמן לצפות בתוכן נוסף שלו בפורום.

• אהבתי 1

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 13 שעות, פליקס כתב:

ובכלל... איך ההודעה שלך תרמה לדיון? אתה יודע לקרוא?

לא אמרתי לבחור ב300 כ"ס, הדוגמא של 300 כ"ס היא לכך שהארונה לא כזו חסכונית, ביחס לרכב חזק בהרבה שתכלס משיג כמעט אותה צריכת דלק בתוואי +- זהה.

אח"כ עוד יש הטוענים פה בשרשור שהאיטיות בזינוק מהמקום היא פיצ'ר של ה DSG, כן בטח...

בת הזוג שלי סוגרת 5 שנים עם הארונה , היא לא יודעת מה המשמעות מ 80-120, ומבחינתה הרכב מתאים כמו כפפה ליד.

אצלך זה אינו המצב ככל הנראה , אבל מראש הדרישות שלך מרכב שונות לחלוטין מרוכש הרכב הממוצע של הארונה.

ד"א , לא מכיר שום רכב עם 300 כ"ס שיעשה בעיר ממוצע של 10 קמ"ל , קיבלתי את האוטבק 2.5 ליטר 175כ"ס כרכב חלופי למספר ימים , הרכב לא הצליח לראות את ה 10 קמ"ל בבינעירוני, בעיר זה צנח ל 7 קמ"ל..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 56 דקות, CX25GTI כתב:

קיבלתי את האוטבק 2.5 ליטר 175כ"ס כרכב חלופי למספר ימים , הרכב לא הצליח לראות את ה 10 קמ"ל בבינעירוני, בעיר זה צנח ל 7 קמ"ל..

כנראה בגלל שאתה לא רגיל לגיר רציף, או שאתה לוחץ חזק...

אצלי באאוטבק צריכת דלק ממוצעת 1:10 (בעיר 9 בחוץ 11).

אחרי קרוב ל-3 שנים איתו, התרגלתי להאיץ עם סגירת גז.

כלומר נותן לסל"ד לעלות בזינוק ודי מהר מתחיל להפחית לחץ על הגז

תוך כדי שיחס ההעברה עולה לאיטו.

שומר על טווח של 1.5-2K סל"ד בשיוט = מהירות 90-120.

פורסם

לא אמרתי שהרכב לא טוב \ לא מתאים לאנשים מסויימים.

בסה"כ ציינתי שהוא גם לא זריז וגם לא חסכוני במיוחד וגם הגיר לא מצטיין ויש לו הרבה חסרונות, נא לא להפוך את הארונה למה שהיא לא.

אנשים פה יוצאים בסופרלטיבים "אחד המנועים הטובים שיש לקונצרן", "צריכת דלק מעולה", "זריז" אני סה"כ נותן את נק' המבט שלי שמסתבר שפתאום יש עוד אנשים שטוענים שהוא לא כזה חסכוני ולא כזה זריז וגם להם יש טענות כאלו ואחרות לDSG.

כנראה שאתם מרגישים איזשהו צורך מיוחד להגן על הבחירה שעשיתם וקשה לכם להתייחס לחסרונות בצורה אובייקטיבית.

לגבי 300 כ"ס, אני לא חייב לאף אחד דין וחשבון. ציינתי עובדה, צאו מנק' הנחה שאני לא משקר.

להוציא 1-11 בצריכה משולבת מרכב סופרמיני מודרני עם מנוע ליטר צנום זה לא מציאה לדעתי. מילא זה היה בא על חשבון ביצועים אבל מסתבר שגם לא.

ROOONEEYY

פורסם
לפני 1 דקה, פליקס כתב:

לגבי 300 כ"ס, אני לא חייב לאף אחד דין וחשבון. ציינתי עובדה, צאו מנק' הנחה שאני לא משקר.

אנחנו לא בבית משפט. אתה לא חייב כלום, ואף אחד לא טען שאתה משקר.

אנחנו בפורום רכב שהמהות שלו היא שיתוף מידע,

והמידע שהבאת מסקרן... אז מה הסיבה להסתיר?

300 כ"ס עם צריכת דלק של 10 קמ"ל זה נתון מעניין. אולי גם אני ארצה כזה אם אדע על מה מדובר?

ועדיין אין שום נקודת ייחוס לביקורת שלך על הארונה.

היא זריזה וחזקה באופן מספק בהשוואה לקטגוריה. הבאיון עדיף לדעתך?

לפני 8 דקות, פליקס כתב:

להוציא 1-11 בצריכה משולבת מרכב סופרמיני מודרני עם מנוע ליטר צנום זה לא מציאה לדעתי.

אצלנו זה 1:14 ממוצע משולב כשהרוב המכריע עירוני קצר.

נראה לי שזה נתון יותר ריאלי מ-11 קמ"ל, שכנראה הוא תוצאה של נהיגה לוחצת, פחות זורמת.

פורסם (נערך)

אם תרצה רכב כזה ,אתה מוזמן לפתוח שרשור בפורום ייעוץ ברכישת רכב ולפרט מה הדרישות שלך, אולי תקבל המלצה מתאימה :)

נק' הייחוס שלי היא 206 בת 17 עם 110 כ"ס (כמו הארונה, מעניין) שהייתה גם זריזה יותר וגם הוציאה 1-12 בתוואי פחות או יותר זהה לארונה.

רק שה206 רכב ישן והארונה היא רכב מודרני, סה"כ המחשה לכך ש~100 כ"ס על 1200 ק"ג עם צריכת דלק כזו זה לא מציאה גדולה.

אגב, הארונה החליפה באלנו, אין ספק שמבחינת ביצועים אין מה להשוות ביניהן (הבאלנו איטית הרבה יותר) אבל הבאלנו באותו התוואי השיגה 1-15 בקלילות. זה נקרא צריכת דלק טובה וחסכונית.

בחיי לא חשבתי שאשפוך כל כך הרבה מלל על פאקינג סיאט ארונה 😥

עריכה אחרונה על ידי פליקס
  • משעמם 1

ROOONEEYY

פורסם
לפני 4 דקות, פליקס כתב:

אם תרצה רכב כזה , אולי תקבל המלצה מתאימה

תודה רבה באמת. אולי...

נראה לי שאני אשאר עם ה 2:1 כ"ס לק"ג שלי שצורך 20 ק"מ לליטר.

• מצחיק 2
פורסם
לפני 22 שעות, Fraysa כתב:

אתה צודק. מיקר לזול זה: אאודי -> פולקסווגן -> סקודה -> סיאט. אם יש את הכסף, אז כמובן שעדיף לעלות מדרגה ולקנות את המותג היקר יותר.

יש אנשים שאני מכיר שאומרים את אותו הדבר כמו @רועי5, שאומרים שהם לא מרגישים הבדל כלל בין המותגים. מבחינתם סיאט, סקודה ופולקסווגן זה אותה האיכות. בגדול, הם צודקים, כי אכן יש המון מכלולים משותפים, אך עם זאת יש שוני בתמחור וזה לא בדיוק אותו מוצר; יש אנשים שהתפקיד שלהם זה לבחור מה יהיה בסקודה ולא בסיאט וכן הלאה. זה יכול להיות משהו פשוט כמו תאורת פנים מאחורה (מה שאין בארונה לדוגמה ויש בדגמים אחרים מקבילים), ועד דברים מורכבים יותר. במאמר מוסגר, אחד הבכירים בסקודה אמר שפולקסווגן (כקבוצה) עשו ״טעות״ עם הסקודה ונתנו לה יותר מדי, שבשלב מסוים יותר אנשים רצו אותה מפולקסווגן. בסוף הרי אמור להיות מישהו שהתפקיד שלו זה לשחק עם הפיצ׳רים והמחיר כך שזה יסתדר מבחינת ההיגיון, ומישהו שם טעה (זו אחת הסיבות למה מבטלים את הפאסאט, כי אנשים פשוט העדיפו סופרב).

איך שאני רואה את זה, מלבד השוני בפיצ׳רים והתמחור, כל חברה בקונצרן מתמקדת במשהו מסוים. סיאט זה טכנולוגיה, זאת אומרת מסכים יפים ומערכות בטיחות (ביחס למחיר). סקודה בתחכום, זאת אומרת כל מיני פיצ׳רים מגניבים וחכמים. פולקסווגן בנוחות/איכות ואאודי הכל ביחד, כולל יוקרה.

הסולם הזה לא לגמרי משקף מציאות. באנגליה למשל ( שם בדקתי, לא עברתי לאירופה ) האטקה יקרה מהקארוק. מדובר אמנם ברמת איבזור FR מול סטייל בקארוק, אבל סטייל בסקודה מקביל פחות או יותר לFR אצל סיאט ( בכדי להוסיף לבילבול סטייל היא רמת הגימור הבסיסית בסיאט, הבינונית בסקודה, אצלם יש גם אמבישיין כרמת איבזור בסיסית ). הכיוון להבנתי הוא אחר, אודי אכן בטופ המחיר והתדמית, פולקסוואגן שלב אחד בסולם למטה, סקודה וסיאט ממוקמות פחות או יותר על אותו שלב, הראשונה שמה דגש על פרקטיות ומשפחתיות, האחרונה על ניחוח יותר ספורטיבי. אבל כל זה כמובן הולך להשתנות עכשיו, סיאט מוכרזת בקרוב כבר מינן וקופרה שאמורה להחליף את המותג מכוונת גבוה יותר גם ביוקרה גם בספורטיביות.

• תוכן חדש...