Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה מעניינת.

מוסיף מעבר ללינק מעליי על מחזורים שונים, שיש להתייחס לכל הצרכים של הרכב עצמו והתכנון שנובע מכך.

 

בדוגמא שנתת, לא ציינת איזה דגם של הונדה סיוויק מדובר, כזה בהנעה של בנזין או גם היברידי.

אתייחס לכמה הבדלים בין פריוס לבין סיוויק עם מנוע בעירה פנימית רגיל.

קודם כל, אתה משווה תפוחים לתפוזים.
ה-99 כ"ס בפריוס מתייחס למנוע בנזין בלבד, אליו משודך מנוע חשמלי בגרסאות שונות.
פריוס מודל 16-22 לדוגמא משודך באחת הוריאציות עם מנוע חשמלי שנותן יחדיו הספק של כ-140 כ"ס.

בנוסף, תזכור שרכב היברידי בדר"כ משתמש במערכת חשמל נפרדת להנעת אביזרי עזר כגון משאבת מים, מדחס מזגן, אורות וכו'... מה שברכב מנוע בעירה פנימית נלקח ישר מהמנוע עצמו ברצועת אביזרים, כלומר במנוע בעירה פנימית בלבד אנחנו זקוקים לכוח נוסף שמיועד לאביזרים השונים אז מלכתחילה התכנון שונה.

היצרן מנסה להתאים את המנוע לצרכים.

 

תסתכל על וריאציות שונות של אותו מנוע. לא בהכרח לרכב, יכול להיות מנועי דיזל לתעשיה שם קל להשוות בקלות בין דגמים שונים של אותו מנוע.

שים לב שה-displacement יכול להיות זהה. עם זאת יש שינויים ניכרים ואף דרמטיים בכ"ס, מומנט, צריכת דלק ועוד... כל זה קשור לשינויים במגוון מערכות - החל ממחזור שסתומים, מהירות עבודה אופטימלית ועד ליחס דחיסה. ככה שהקשר בין נפח המנוע לכ"ס הוא דיי מקרי ומבלי להסתכל על החבילה הכוללת קשה להבין מזה דבר על המערכת עצמה.

  • אהבתי 1
פורסם

בקצרה, כי כאשר יש סיוע חשמלי משמעותי במערכת הנעה היברידית אפשר להתמקד בחיסכון והנצילות של מנוע הבנזין על חשבון ההספק. 

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, Supertigre כתב:

בקצרה, כי כאשר יש סיוע חשמלי משמעותי במערכת הנעה היברידית אפשר להתמקד בחיסכון והנצילות של מנוע הבנזין על חשבון ההספק. 

או זה הסבר פשוט ומובן לאחד שרק מתעניין.

דהיינו שאפילו שאפשר להוציא מהמנוע יותר הספק מוציאים ממנו קצת כי יש את הכח שהבטרייה נותנת, אבל מה ההגיון בכך שיעשו מנוע יותר קטן? חיסכון בדלק, מה יותר חסכוני להוציא ממנוע 1.8 99 כ"ס או להוציא ממנוע 1.4 99 כ"ס?

ועוד שאלה, טיוטה פריוס שנת 2010 מנוע 1.8 הכ"ס (99) שרשום ברשיון רכב זה בלי הבטרייה, איך אני יודע כמה כ"ס יש לרכב עם הבטרייה?

עריכה אחרונה על ידי רק ידני
פורסם

אתה מתעלם מהעובדה שכוח סוס זה לא מדד רציני והנתון הזה לשכשעצמו לא אומר כלום... אז מה אתה רוצה להבין מזה?

 

יש לך מכוניות ספורט "בהישג יד" עם מנוע באזור ה-2 ליטר והספק של 300 כוח סוס.

מנגד יש לך משאיות עם מנוע 9 ליטר והספק דומה. מה אתה לומד מזה?

 

יש עוד שיקולים שיש ליצרן ולמתכנן של הרכב.

כמו למשל - כמה מומנט המנוע צריך להפיק...

 

לצערי לא סביר שתמצא תשובת אינסטנט שמניחה את הדעת ומסתכמת ב-2 שורות.

פורסם

זה בילל שיש בו גיר היברידי, המנוע עובד לצורך טעינת סוללה, לספק חשמל למנוע חשמלי, ולהצטרף באיזהשהו שלב.

זה בנוי לצורך חיסכון בדלק.

ניתן לשוות סיוויק החדשה עם 2.0 היברידי עם טויוטה C-HR החדשה 2.0

יש בו אבדל:

נפח מנוע (סמ"ק): 1993 / 1987

הספק מירבי (כ"ס): 183 / 197

מומנט מירבי (קג"מ): 19.0 / 19.4

0 ל-100 קמ"ש (שניות): 7.8 / 8.1

משקל: 1517 / 1475

לפי הנתונים, סיוויק אמור להפסיד לCHR..ובפועל, מהנדסים של הונדה, עשו עבודה מצויינת 😁

פורסם
לפני 16 שעות, רק ידני כתב:

או זה הסבר פשוט ומובן לאחד שרק מתעניין.

דהיינו שאפילו שאפשר להוציא מהמנוע יותר הספק מוציאים ממנו קצת כי יש את הכח שהבטרייה נותנת, אבל מה ההגיון בכך שיעשו מנוע יותר קטן? חיסכון בדלק, מה יותר חסכוני להוציא ממנוע 1.8 99 כ"ס או להוציא ממנוע 1.4 99 כ"ס?

 

 

צמצום פליטת מזהמים ובכך לעמוד בתקינת זיהום האוויר.

 

 

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

×
×
  • תוכן חדש...