Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 43 דקות, יובל .מ. כתב:

בפעם המי יודע כמה - יהודים חיים בכיף בחו"ל כי מתרכזים במלחמה נגד ה"ציונים". אם אין מדינת ישראל, האנטישמים ילכו לחבר שלך לבית כי הוא גונב להם משרות וכסף.

כנראה שיש צדק במה שאתה אומר, אבל יש מי שמוכן (ורוצה) לשלם את המחיר, אני פחות.

כשהמדינה מתנהלת כמו שהיא מתנהלת, כשיש אנשים מושחתים בקצה הפרמידה שעושים מה שבא להם, וכש VALUE מהמדינה הוא לא להיט,

אני חושב שיש מקומות טובים יותר עבורי.

אבל מחשבות לחוד ומעשים לחוד, אני תקוע כאן בעיקר בגלל המשפחה.

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 2 דקות, phpclub כתב:

כנראה שיש צדק במה שאתה אומר, אבל יש מי שמוכן (ורוצה) לשלם את המחיר, אני פחות.

כשהמדינה מתנהלת כמו שהיא מתנהלת, כשיש אנשים מושחתים בקצה הפרמידה שעושים מה שבא להם, וכש VALUE מהמדינה הוא לא להיט,

אני חושב שיש מקומות טובים יותר עבורי.

אבל מחשבות לחוד ומעשים לחוד, אני תקוע כאן בעיקר בגלל המשפחה.

זכותך המלאה לעזוב ולעשות מה שטוב לך, רק אומר שיש פה הרבה חרא, אבל אם כולם יעזבו החרא ירדוף אותנו לחו"ל.

לפני 38 דקות, שליקו99 כתב:

בקיצור מה שאתה אומר, עדיף להישאר כאן ובוודאות להיות נרדף, מאשר לגור בחו''ל, לא להיות נרדף, אבל להיות עם פוטנציאל להיות נרדף בעתיד

אגב, ה''רדיפה'', היא די תוצאה של להסתובב עם כיפה או שרשרת של מגן דוד, אם אתה לא מראה סממנים יהודים ולא שם מזוזה בבית שלך, מי ידע כבר?

כשרצחו יהודים בשואה לא הייתה מדינת ישראל, כשהמציאו שאנחנו גונבים את הכסף של כולם לא הייתה מדינת ישראל, וכשהמציאו שאנחנו שולטים בעולם לא הייתה מדינת ישראל. 

כרגע משחררים מהיהודים בעולם כי מתעסקים ב"פשעי הכיבוש", זה הכל.

אם אתה לא רוצה כיפה, אם אתה לא רוצה מגן דוד, אם אתה לא רוצה להיות פה, תעבור להולנד, תלך לכנסייה ביום ראשון ושלום על ישו, מה כל הסיפור?

לפני 34 דקות, שליקו99 כתב:

אני ממש לא אומר שההחלטה לעשות את זה סופית היא קלה, יש כאן משפחה, חברים, ברור שזו החלטה קשה, כרגע גם לא משתלם לי לעשות את זה כי אני גר אצל אמא שלי, ולהתחיל לשלם שכירות לא נשמע מעניין כל כך כל עוד לא תהיה ברירה

אבל בסופו של יום, שמסתכלים על העובדות, כלכליות וביטחון, אין הגיון להישאר כאן אלא אם זה ממניעים של אמונה ואידיאולוגיה וזה כבר משהו אחר.

חבר אתה אפילו לא משלם שכר דירה וכבר מתלונן.

תשלם כמה מאות שקלים בחודש ארנונה בזמן שאחרים פטורים ואז תדבר.

או כמו שכתב פינדר, תשלם סכומים גדולים של מיסים ואז תוכל להתלונן.

מבחינתי אין לי בעיה שמי שצריך סיוע אמיתי יקבל - אם יש משפחה במצוקה עם ילד חולה שיקבלו סבסוד משמעותי, אני אשלם על זה מיסים בשמחה. כשנדבר על אוכלי חינם אצטרף לתלונה שלך.

פורסם

תרכב לכנסיה באופניים*

תשלם 150 יורו בחודש על ביטוח בריאות, ותתרגל לזה שהרופא אומר לך לקחת אקמול על כול בעיה שהיא עד שאתה מוכיח לו שהבעיה שלך אמיתית.

אבל זה לא שזול יותר בהולנד, או שאין צרות.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אח שלי גר בקנדה, שם יש ביטוח סוציאלי ויש איסור על ביטוחי בריאות פרטיים
כשהוא רוצה לראות רופא משפחה בשביל שפעת... הוא מחכה חצי שנה
היה צריך לקבל זריקה לטיפול באלרגיות ולא מצא אחות שתזריק לו אותה
וגם זה בהנחה שלא אכפת לך להעביר שני שליש מהחיים שלך בטמפרטורה שהיא אפס מעלות.
אז כמה ששרותי הבריאות פה לא "נפלאים" תמיד מסתדרים ותמיד בסוף מוצאים תור, גם אם צריך לנסוע חצי שעה
והרמה של הרופאים היא טובה (גרתי 11 שנה בסינגפור עם בריאות מחלקה ראשונה ברפואה פרטית ורופאים הכי פח שיש)
אז אפשר להתלונן ויש הרבה רעות חולות, אבל הדשא של השכן הוא לא תמיד יותר ירוק ותמיד תרגיש שאתה אורח, בטח דור ראשון להגירה

• אהבתי 4
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני קורא לעימות בין אושריקו לשליקו99.

רק אחרי שאקרא תגובה של אחד לשני, אאמין שמדובר בשני אנשים שונים. 

עד אז אני אהיה משוכנע שזה אותו אדם ביוזר חדש 😄

• אהבתי 3
  • מצחיק 4
  • רעיון טוב! 3

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 4 שעות, phpclub כתב:

לגבי רפואה, בקנדה לדוגמא זה כמו אצלנו והשירות לאזרח הרבה יותר טוב.

זה היה נכון לפני עשור בערך. בעשור האחרון הם מתחילים לשלם את המחיר של הכל ציבורי ומערכת הבריאות שם, מחוץ לטורונטו נגיד, לא מאוד מבריקה, במיוחד בשירות לאזרח. 

ישראל היא מדינה עם המון חסרונות וגם אני לפעמים תוהה כמה יכולתי ליהנות בחו"ל בין אם מדובר בהצלחה כלכלית או בחיים הרבה יותר שקטים. מצד שני, קשה באמת להבין איך נראים החיים במקום אחר בלי לנסות את זה. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, שליקו99 כתב:

המדינה מנקנקת אותנו בכל דבר שאפשר, החל מדלק שעולה פי 3-4 מאשר חו''ל, רכבים שעולים פי 2, וקניות בסופר שעושות חשק לבכות.

דלק לא עולה פי 3-4 מחו"ל.

בארה"ב יותר זול (גם לא בסדר גודל של פי 3), בקנדה קצת יותר זול מאשר בארץ, באירופה די דומה לארץ.

רכבים עממיים לא עולים פי 2, יש פערים כאלו אולי רק ברכבים יקרים.

תכנס לאתר של טויוטה בגרמניה ותסתכל כמה עולה קורולה היברידית. יש פער ביחס למחיר בארץ אבל זה רחוק מלהיות פי 2. אפילו לא 1.5.

כל אלו שקופצים עם המחירים של הרכב, תלמדו גם להשוות. משווים הרבה פעמים דגם בסיסי ידני עם מנוע חלש שלא מגיע בכלל לארץ. תשוו דברים דומים.

קניות בסופר - גם תלוי איפה. אל תשכח שבחו"ל אין כשרות.

וזה לא חוכמה להשוות אותנו למדינות כמו רומניה, פולין וכו', השכר הממוצע שם הרבה יותר נמוך מאשר בארץ.

לפני 7 שעות, שליקו99 כתב:

עניין של זמן עד שבחודשים הקרובים נראה אנשים שפשוט מתייאשים ועוברים לגור בחו''ל, אי אפשר לחיות כאן, וזו עובדה מוגמרת.

בנתיים נראה שיקרה ההפך. בייחוד אם האנטישמיות מתפרצת במקומות מסוימים בעולם.

עריכה אחרונה על ידי dorsht
  • רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני אחד שמגיל 11 בערך חולם לגור בארה"ב משהו שם באפשרויות והטכונולגיה הזמינה (לרכוש אופנוע חדש מוצרים חדשים שרק יוצאים לשוק וכד') מאוד משך אותי, אבל מאז הביקור הראשון שלי ב-2017 זה התפוגג די מהר, בכל מקום שם תמצא עוני קיצוני פשע הומלסים ואנשים שגם אלו הנורמטיבים בהם מתלבשים כמו במזבלה, יצאתי משם עם תחושה כללית שארה"ב היא יהלום מזויף, כמובן קשה להכליל הכל מהכל לא חסרים שם מליון מקומות ששונים זה מזה בכל וכל וכן אפשר לרכוש שם בית פרטי או דירה שכאן יהיה יותר קשה להשיג ולרכוש רכב חדש שכאן עולה כפליים אבל זה לא הכל בחיים, אם אין לך שם משפחה או מישהו שמחכה לך אתה תרגיש הכי לבד בעולם, דודה שלי תמיד הייתה אומרת "טוב יותר היכן שאנו לא נמצאים בו". 

הדבר שאני כן מסכים עליו במיוחד בתקופה האחרונה שכן מסוכן ולא נעים בארץ כרגע ואין כאן תחושת ביטחון או הרגשה שאפשר לגדל כאן את הילדים שלך בנחת,
וזה מאוד משפיע לרעה, אני אישית לאור התקופה הזאת כבר נכנסתי לדכאון שגם ככה סבלתי ממנו הרבה שנים. 

פורסם

ארצות הברית היא ענקית!

די אלסקה, זה לא מיאמי, או טקסס.

כל אחד יכול למצוא שם את הפינה שלו.

אבל כן כמו כל מקום צריך לעבוד קשה, והיא לא כל כך נוצצת כמו הבחוץ.

לפני 11 דקות, Mikelt89 כתב:

הדבר שאני כן מסכים עליו במיוחד בתקופה האחרונה שכן מסוכן ולא נעים בארץ כרגע ואין כאן תחושת ביטחון או הרגשה שאפשר לגדל כאן את הילדים שלך בנחת,
וזה מאוד משפיע לרעה, אני אישית לאור התקופה הזאת כבר נכנסתי לדכאון שגם ככה סבלתי ממנו הרבה שנים.

שמע בסוף המדינה זה אנחנו, זה בידיים שלנו, דרך הבחירות, לבחור את האנשים שינהלו פה את המדינה בצורה מיטבית.

זה בידיים שלנו להיות יוצר אדיבים, לשמור על הסביבה.

להיות צרכנים נכונים.

כן קל כן להיכנס לדיכאון, קורה לי כל פעם שאני עולה על הרכב למרכז..בא לי לקפוץ מהחלון.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 5 דקות, לירון .ה. כתב:

כל פעם שאני עולה על הרכב למרכז..בא לי לקפוץ מהחלון

נהג משאית?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

לא חחח

אני ממש,לא נהג של שום דבר למחייתי.

זו מטפורה למה שקורה שאני יוצא מהצפון למרכז.

יאריס 2005

פורסם
לפני 5 דקות, איציק נ. כתב:

לא סתם בשירת הסטיקר נאמר "מדינת הלכה - הלכה המדינה" :-P 

אם כבר הוזכר. יש שם סטיקר אחד שלא היה באמת (ככה ראיתי בראיון של היוצר) איזה סטיקר זה?

פורסם

@שליקו99

משהוא רשם פה על הדשא של השכן הירוק.

תקשיב אני גדלתי בקיבוץ, רוב החיים עברו שם. כנראה שהחיים בקיבוץ, מחשלים. ברגע שהגעת לגובה מטר ו 10, זרקו אותך לעבוד איפשהוא.

ואני ההוכחה שבלי תארים ולא לפחד מעבודה פיזית, אפשר להסתדר פה לא רע בכלל.

אבל הנקודה שלי.

בקיבוץ שגדלתי היו מלא מתנדבים מכל העולם, הרבה התחתנו עם בני הקיבוץ ונשארו לגור, הקימו את המשפחה בקיבוץ בישראל.

אף אחד מהם לא עזב בתקופות קשות.

לכולם כבר נולדו נכדים.

השכן של ההורים שלי רול מהולנד, התחתן ויש לו 4 ילדים. ל 3 מהם יש כבר ילד משלהם, אף אחד מהם לא עזב להולנד, למרות הדרכון והמשפחה ששם.

איבט משכונה ג' באה משוויץ, יש לה 2 בנות פה, יש להן ילדים. כולם נשארו פה, למרות הדרכון השווצרי הנחשק.

שכן אחר של ההורים, לן מאנגליה, 2 ילדים, נכדים, כולם נשארו פה.

מריה משוודיה התחתנה עם בן קיבוץ בעל שורשים ממרקו. 3 ילדים, כולם נשארו פה, למרות הדרכון השוודי.

סימונה מהולנד, כנל, גם הנכדים.

אז כנראה שהדשא של השכן יותר ירוק 😉

• אהבתי 1
  • מעניין 1

יאריס 2005

• תוכן חדש...