Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנצי שכחת את זה שמעדיף לחיות על גנבות מסופרים בקליפורניה כי אי אפשר לעשות לו כלום.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

אבל זה בדיוק מה שרשמתי..

לכל אחד יש את האחריות להשתפר, לדאוג לעצמו ולמשפחתו ובאופן כללי אחריות אישית. אבל לפעמים החיים קורים, ויש בעיות.

היה לי על זה דיון בעבודה לא מזמן, קפצה לי פרסומת על משפחה שמחפשת תרומות, הם עם 3 תינוקות בגילאים 4,2,1, האבא נכה והאמא בחצי משרה.. אין לי איך להסביר כמה כעסתי על דבר כזה, כמה חוסר אחריות זה להביא כמות כזאת של ילדים, במרווחים כאלה שאלה התנאים.

מצד שני, אם אני נתקל במשפחה עם ילד אחד, שאחד מההורים עבר אירוע קשה ולילד יש מחלה והם צריכים תרומה, אתרום באהבה ואאחל בריאות כמה שיותר מהר.

מה הביטוח של המדינה מכסה?

הכל, זה ביטוח לכל דבר, כשסיימתי את העבודה (דרכה היה לי ביטוח) בחרתי להישאר באותה חברת ביטוח, בטפסים מילאתי צפי שכר 0 והמדינה סבסדה לי את הביטוח, שילמתי מראש לכל השנה. 

אתה רשאי לבחור איזה ביטוח אתה רוצה, איזה כיסוי והמדינה תסבסד בהתאם, אני בחרתי בביטוח מאוד יקר ועדיין המדינה כיסתה כ95% מהעלות.

• אהבתי 2

haters will hate

פורסם
לפני 4 דקות, farkash7 כתב:

לא בדיוק.
רשמת שטוב שהמדינה דואגת לעניים.
רשמת שזה מראה על חוזק של מדינה.
אמרת שעדיף שעשיר יקנה פחות טסלה ועני יחיה.
כל הכללים האלה ממש לא נכונים.
המדינה צריכה לדאוג רק למי שמנסה לדאוג לעצמו ומבצע את כל החובות שלו, זה לא משנה אם הוא עני או עשיר.
מי שלא מנסה לדאוג לעצמו ומתחמק מביצוע כל חובה אזרחית בגדול אם נהיה רגע קרים וכנים למדינה עדיף לתת לו למות, לכל הפחות לא להשקיע בו אפילו שקל אחד.

אם זה לא היה ברור אז הרחבתי בתגובה השנייה.

יש הבדל בין עני מבחירה (ע"ע חרדי אברך שרוצה רק קצבה) לעני בגלל אירוע X. הבעיה היא שכמדינה אתה לא באמת יכול להפריד ביניהם בצורה טובה מבחינת בריאות, אז מטפל בכולם.

לפני 3 דקות, בנצי כתב:

זה רחוק מלשקף חוזק כלשהו. 

אתה יודע למה ארצות הברית נחלשה ונחלשת? בגלל מדיניות הסעד, אין דבר כזה חינם, מישהו צריך לשלם על כל דבר, הנטל נופל על האנשים הנורמטיבים.

הבחור שקנה עוד בית ועוד טסלה הוא זה שמממן בסוף את זה שחולה בשפעת... ואת זאת שהביאה 4 ילדים בלי אבא בתמונה, את זה שלא רוצה לעבוד עבור שכר מינימום כי הקצבה דומה אז למה לעבוד...

ארצות הברית נחלשת בגלל המון גורמים יעני "ליברלים" שרוצים לפרק את מה שהשמרנים/ליברלים אמיתיים ואחראיים בנו.

ומה שרשמת לא נוגד את מה שרשמתי.

לפני 5 דקות, farkash7 כתב:

בנצי שכחת את זה שמעדיף לחיות על גנבות מסופרים בקליפורניה כי אי אפשר לעשות לו כלום.

גניבה מסופרים עוד אפשר להצדיק עם מטרנה וכאלה.. הם פושטים על חנויות של מותגי יוקרה... הכי חשוב להאכיל את התינוק בתיק של לואי ויטון.

פורסם
Just now, יובל .מ. כתב:

יש הבדל בין עני מבחירה (ע"ע חרדי אברך שרוצה רק קצבה) לעני בגלל אירוע X. הבעיה היא שכמדינה אתה לא באמת יכול להפריד ביניהם בצורה טובה מבחינת בריאות, אז מטפל בכולם.

ברור שאתה יכול להפריד.
ביטוח לאומי יודע לדפוק לך בדלת ולבקש ממך כסף ברגע שאתה מפסיק לעבוד? יודע גם יודע.
המדינה יכולה בקלות לדעת מי נכה ומי סתם בטלן, יש לה את כל הנתונים.
היא לא עושה את זה מסיבות אחרות. יכולת יש. דרכים יש.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

אם זה לא היה ברור אז הרחבתי בתגובה השנייה.

ארצות הברית נחלשת בגלל המון גורמים יעני "ליברלים" שרוצים לפרק את מה שהשמרנים/ליברלים אמיתיים ואחראיים בנו.

ומה שרשמת לא נוגד את מה שרשמתי.

גניבה מסופרים עוד אפשר להצדיק עם מטרנה וכאלה.. הם פושטים על חנויות של מותגי יוקרה... הכי חשוב להאכיל את התינוק בתיק של לואי ויטון.

אי אפשר להצדיק שום גניבה, יש מערכת חוקים. 

ויש מערכת שתומכת במעוטי היכולת, תלושי המזון מכסים מזון לתינוקות והסכום הוא בהתאם לגודל המשפחה ומספר/גיל הנפשות. 

אני לא אומר שהכל מושלם, אבל אנשים שגונבים לא עושים את זה מצורך קיומי, הם גונבים כי זה קל והם חיים בחוסר אחריות. 

• אהבתי 1

haters will hate

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

אז כדאי לחיות בישראל אם אתה עני. כל בנאדם שהוא לא עני היה משלם פחות שם וחי יותר טוב מבחינת מה שאפשר למדוד שזה איזה בית יש לו, איזה רכב/רכבים, כמה כסף הוא חוסך וכו'

זה בדיוק החיסרון במדינות רווחה. זה מדרבן אנשים להיות עצלנים. עכשיו אם זה 5% לא מרגישים אבל אם זה הופך ל 50% זאת בעיה 

פורסם

נורווגיה זו מדינת רווחה יותר מישראל.

הפיריון שם פר אדם, בפחות שעות עבודה, הרבה יותר גבוה.

אז הם עצלנים?

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

למה אי אפשר לעשות לו כלום? מה הסיפור שם? 

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
לפני 25 דקות, לירון .ה. כתב:

נורווגיה זו מדינת רווחה יותר מישראל.

הפיריון שם פר אדם, בפחות שעות עבודה, הרבה יותר גבוה.

אז הם עצלנים?

לא. קודם כל המערכת הרבה יותר יעילה כפי שאמרת בעצמך.
בנוסף אם ננרמל את כמות הכסף שנורווגיה מרוויחה ממכירת משאבי טבע כמו נפט וגז, אז הם ממש לא עצלנים כי תיאורטית כולם שם יכלו לשבת כל היום על התחת בלי לעבוד ועדיין היה מספיק כסף.
בלי קשר לפריון, כדי לפצות על הכסף שנורווגיה מרוויחה ממשאבי הטבע שלה כל ישראלי צריך לעבוד עוד כמה שעות טובות בכל יום.

פורסם

נורווגיה הייתה מדינה מאוד עניה בשנות ה 50 של המאה שעברה עד שמצאו נפט.

יש להם קרן ממשלתית של טירליונים מרווחי הנפט שמושקעים ליום שיגמר הנפט.

אז ניקח את שטר המדינות שם

שוודיה, דנמרק

פינלנד, שאין להם נפט כמו נורווגיה.

מדינות רווחה, פיריון יותר גבוה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

הימור שלי, בכל רמת שכר נורמלית הנטל שם נמוך מפה. סבבה אם אתה מרוויח 10K בחודש אולי שווה לך לגור כאן, נטל המס שלך די אפסי.

10K מה? שקל או דולר? 

ביטוח בריאות בארה"ב זו שאלה מורכבת, לעתים אם אתה בעשירון הנכון מבחינת הכנסה, זה בהחלט דומה מבחינת הוצאות למה שיש בארץ עם מס בריאות וכו'. מצד שני רוב הכותבים פה צעירים ובריאים, אז לא הכירו גם את הצד הדפוק של המערכת בארה"ב. סתם דוגמה קטנה, טיפולי פיריון. הסכומים בארה"ב אסטרונומיים ורוב הביטוחים לא מכסים או מכסים בצורה מאוד לא טובה את העניין הזה. המון ישראלים שגרים בארה"ב ועדיין זכאים לטיפולים או לביטוח פרטי בארץ מגיעים לתקופות לארץ לעבור טיפולי פיריון ואז חוזרים לארה"ב אחרי שהייריון מצליח (או בין לבין). זו ממש תעשייה שלמה ולא קטנה. אותו דבר עם טיפולים לסרטנים שונים או מחלות כאלו ואחרות, שחלקן מאוד סטנדרטיות, כמו סוכרת למשל. את התרופות המאוד מוצלחות בארץ אתה תקבל בזול מאוד, בארה"ב תצטרך לשלם מאות ולעתים אלפי דולרים יותר. תלוע בתרופה ובמחלה. 

אגב אפילו כך את התגובה של בנצי: נניח והביטוח שלו ושלך זהים (כולל מס בריאות והכל). הוא משלם 120 שקלים פר ביקור לרופא משפחה. אתה משלם כלום פר רבעון. זאת אומרת שאם ניגשת לרופא מאותה דיסציפלינה שוב בתוך 3 חודשים זה לא עלה לך כלום. לבנצי זה יעלה שוב ושוב. אותו דבר בדיקות דם ועוד דברים שעושים בשגרה. אני לא בא לקבוע מה מזה רע ומה טוב. אולי בארץ היה קצת מועיל אם אנשים לא היו קופצים לרופאי המשפחה על כל אפצ'י וזה באמת יותר עומס על המערכת שהכל "חינם", אבל זה לא לנו לקבוע. בכל אופן, זה קשה לראות יתרונות/חסרונות בלי להתעסק בזה לעומק וכמובן שזה תלוי בהרבה גורמים כמו מדינה, הכנסה, מצב בריאותי וכו' 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, לירון .ה. כתב:

מדינות רווחה, פיריון יותר גבוה.

קודם כל אלו מדינות יחסית הומוגניות שכל מי שיכול לעבוד בהן כנראה עובד.
בגלל זה הן יכולות לקיים מדינת רווחה.
תוסיף על זה מערכת שלטונית יעילה שעובדת למען האזרחים עם הרבה פחות בירוקרטיה ואפשר לעבוד פחות ולהגיע לאותה תפוקה.

אבל שוב זה עובד שם רק בגלל המשפט הראשון שרשמתי.
קח את שוודיה למשל ובחן מה קורה שם כשהומוגניות האוכלוסיה מתערערת ויש שיכבה הולכת וגדלה שבאה לנצל את מערכת הרווחה ולא להשתמש בה כשצריך.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, ניקו פ. כתב:

אולי בארץ היה קצת מועיל אם אנשים לא היו קופצים לרופאי המשפחה על כל אפצ'י

עד כמה זה באמת בעיה?

אני אגב, בשלוש/ארבע שנים האחרונות הייתי אצל הרופא משפחה פה בהולנד פעם אחת. כול השאר במיילים/טלפונים. וגם בפעם היחידה הזאת נפלתי על דביל שטעה. 

סתם כדוגמא, היה לי משהו בעין, כתבתי מייל, הוספתי תמונות, קיבלתי מרשם ו ''אם לא עוזר תוך x תבוא לביקור''. 

יש לזה גם חסרונות, כבל ברמת העיקרון מתאים לי כי אני לא משועמם שאין לו מה לעשות חוץ מללכת לרופאים.

מצד שני רופא מומחה הזמין אותי אליו לפגישה, במקום לענות לי על כמה שאלות פשוטות בכתב. לא יודע.

אבל בכלליות המערכת פה שונה,ולטעמי קקה.

הכיף האמיתי בישראל זה שאפשר להסתדר ולהתקמבן על מלא דברים, בלי בעיה. פה מתקמצנים לתת לי תרופות שאני מבקש על חשבוני... ''לא רואה בזה צורך''.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...