Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 9 דקות, David32 כתב:

עד כמה זה באמת בעיה?

אני אגב, בשלוש/ארבע שנים האחרונות הייתי אצל הרופא משפחה פה בהולנד פעם אחת. כול השאר במיילים/טלפונים. וגם בפעם היחידה הזאת נפלתי על דביל שטעה. 

סתם כדוגמא, היה לי משהו בעין, כתבתי מייל, הוספתי תמונות, קיבלתי מרשם ו ''אם לא עוזר תוך x תבוא לביקור''. 

יש לזה גם חסרונות, כבל ברמת העיקרון מתאים לי כי אני לא משועמם שאין לו מה לעשות חוץ מללכת לרופאים.

מצד שני רופא מומחה הזמין אותי אליו לפגישה, במקום לענות לי על כמה שאלות פשוטות בכתב. לא יודע.

אבל בכלליות המערכת פה שונה,ולטעמי קקה.

הכיף האמיתי בישראל זה שאפשר להסתדר ולהתקמבן על מלא דברים, בלי בעיה. פה מתקמצנים לתת לי תרופות שאני מבקש על חשבוני... ''לא רואה בזה צורך''.

זו בעיה כי גם תור טלפוני גוזל זמן מהרופא שלך במידה והסיבה לא מוצדקת וכנ"ל בקשה באונליין אם כי זו פחות. העניין הוא שבארץ יש עודף צריכה של שירותי רפואה כי הכל כל כך נגיש. זו אחת הסיבות שתורים לבדיקות דימות ולרופאים יועצים מאוד ארוכים בזמני ההמתנה. ישנן עוד סיבות. אם אתה מקשה על הרופא בקהילה, הוא פחות יסודי, אם הוא פחות יסודי הוא פחות לוקח אחריות, אם הוא פחות לוקח אחריות הוא מפנה יותר למיון, אם הוא מפנה יותר למיון וליועצים, ואז מי שצריך מיון באמת סובל (כי עומס) וגם כלכלית זה עולה המון כסף. כנ"ל עומס אצל יועצים בקהילה. בקיצור לרפואת קהילה חזקה יש אינסוף יתרונות שרק בשנים האחרונות השכילו להבין במערכת הבריאות שלנו. 

לגהי הדבר האחרון שכתבת, זו עוד רעה של מערכת שהיא יותר פרטית. הרופא שלך רואה הרבה יותר דרך השקל לא בהכרח כי הוא רע, אלא כי זה מה שמכתיבים לו מלמעלה, או כי זה תלוי רווחים שלו (בארה"ב זה הרבה פעמים מאוד בולט, עד לרמת סוגי התפרים ששמים לך). 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, David32 כתב:

מצד שני רופא מומחה הזמין אותי אליו לפגישה, במקום לענות לי על כמה שאלות פשוטות בכתב. לא יודע.

אני אענה לך מנקודת מבט של יועץ במערכת הישראלית:

רופא ראשוני (משפחה, ילדים) מטפל במספר מוגבל של מטופלים. נניח 1,500-2,000. הוא יכול לזכור אותם ואת ההיסטוריה הרפואית שלהם, בוודאי את הפעילים (הצעירים במילא כמעט לא צריכים אותו, רק בעיות דחופות).

רופא יועץ רואה 100-200 מטופלים בשבוע, הם חוזרים פעם בשנה או יותר. הוא לא זוכר מי זה מי.

לכן היועץ רוצה לשוחח עם המטופל פנים אל פנים ולבדוק אותו, להתרשם ממנו ולשוחח אתו על האפשרויות האבחנתית והטיפוליות אחד על אחד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

קח את שוודיה למשל ובחן מה קורה שם כשהומוגניות האוכלוסיה מתערערת ויש שיכבה הולכת וגדלה שבאה לנצל את מערכת הרווחה ולא להשתמש בה כשצריך.

מה קרה בשוודיה מבחינת רווחה או בריאות?

פורסם (נערך)

בלת״ק -

כמו שרשורים רבים אחרים בקארספורום - וסגנון השיח הישראלי בכלל, רוב התגובות בוחרות מחנה בעד/נגד- ומשם הולכים על זה בכל הכח. מי צריך נתונים כשיש לכל אחד רגשות?

ככה אפשר לראות פנינים כמו ״הכל מדהים בארה״ב ישראל עושקת!!!״ או ״בארה״ב אי אפשר לסמוך על רופאים!!!״, בקטע לא מפתיע זה מגיע בד״כ מאנשים שאין להם באמת נסיון או ידע רלוונטי. אפקט דאנינג קרוגר במקסימום.

בתור מי שחי בשתי המדינות בתור אזרח משלם מסים וייעץ לעשרות (מאות?) משפחות ומכיר את הנושא הכלכלי מקרוב על שלל וקטוריו, אם צריך לסכם את הפן הכלכלי זה די פשוט: ככל שאתה עני יותר, ככה טוב יותר לגור בישראל, בעיקר אם אין לך את הכישורים/יוזמה (נקרא לזה ״סיטואציה״) לצאת מזה. כשמורה מישראל עם 3 ילדים מדבר איתי על מעבר לארה״ב, אני מפציר בו להגיע עם תכנית ממש מסודרת ולוודא שיש לכך התכנות, כי לא בטוח בכלל שהמעבר הזה יהיה כיפי - או משתלם.

ושיהיה ברור אני לא אומר את זה בתור משהו טוב או רע, לא מביע דעה, רק מציין את השורה התחתונה כשמריצים מעין ״רגרסיה כלכלית״ על נתונים של משק בית.

מבחינת בריאות, שזה הנושא המקורי של השרשור, אז הנה פוסט שכתבתי ב2019 שמסכם את הנושא.

עצלנים מדי לקרוא כמה פסקאות? לא מאשים אתכם, גם אני גולל ביוטיוב שורטס לפעמים, הנה השורה התחתונה:

ציטוט
** כמה זה עולה בהשוואה לישראל?!? **
ישראלים אוהבים לספר לעצמם שמערכת הבריאות הישראלית היא ״בחינם״.
זה, כמובן, שקר.
מערכת הבריאות הישראלית איננה ״בחינם״ היות ומופעל מס בריאות בגובה 5% על השכר, עבור אוכלוסיית היעד לרילוקיישן מדובר בד״כ בעשרות אלפי שקלים בשנה.
עשיתי חישוב, אם אני לוקח את סך התשלומים החודשיים שלי, ולהם מוסיף את תקרת התשלום השנתית שלי לאחר המרה לpre-tax (מדובר בכספים עליהם שילמתי מס הכנסה, לכן יש להחזיר אותם מ״נטו״ ל״ברוטו״ עבור השוואה הוגנת) אני מקבל עבור ההכנסות של משק הבית שלי
(תופים)
...
6.25%
כל זאת תחת ההנחה שהגעתי לתקרה מלכתחילה, שזה מקרה קצה ולא אמור לקרות כל שנה (או בכלל, אינטש-אללה). ריאלית, סביר להניח שמדובר בערך ב5% מהשכר.

״אז אתה אומר שמערכת הבריאות בארה״ב מושלמת / עדיפה על ישראל!?!״ - ובכן, ניכר שלא נכנסת ללינק :) 

לגבי הפנינים סטייל ״רק בישראל היהודים בטוחים״ או ״אם לא תהיה ישראל אז מחר השכן ירצח יהודים״, אני לא יודע מה שמים לפלוני בדגני הבוקר בשביל להאמין בדברים האלו. יש המון סיבות טובות לגור בישראל: משפחה, תרבות, מע׳ רווחה, דת, זיקה, מוביליות חברתית, מיסוי אולטרה פרוגרסיבי וכו׳ - אני לא מבין למה צריך להמציא סיבות אינפנטיליות וחסרות כל אחיזה במציאות. עובדתית: מאז 1950~ ישראל היא מס׳ 1 (בפער) במוות של יהודים עקב פשעי שנאה נגד יהודים, והשכן האנטישמי בדמיון של whomever לא נמנע מלרצוח אותי כי יש לו הפגנה ללכת אליה או כי הוא מפחד מהמוסד. זה לאו דווקא אמור להשפיע על החלטתו של פלוני על איפה לגור, כשגרתי בישראל בזמן האינתיפאדה או מסיבות הסכינים לא הלכתי ברחוב בחשש שאמות כי ידעתי שהסטטיסטיקה לטובתי, אבל מי שכותב מהממ״ד שישראל היא המקום הכי בטוח ליהודים נקודה סימן קריאה האשטאג, אני לא יודע איך אפשר להגיב לזה ברצינות בצורה שלא תתפס כמזלזלת. ישראל היא אולי המקום הכי בטוח ליהודים במצב של מלחמת עולם / הפיכה משטרית (וגם זה arguable אבל לא משנה).

אז שכל אחד יעשה מכפיל הסתברותי על הסיכוי להפיכה ביעד x כפול הסכנה - לעומת סטגנציה או אסקלציה בישראל כפול הסכנה, ויקבל אינדקס חרדת ״רצח יהודים״ כלשהו. המהדרין ייקחו את האינדקס וימשקלו אותו לעומת ״בריאות״ או ״רכוש״ או ״רווחה״ או ״בטחון פלילי״ וכו׳, ע״מ להבין כמה הדבר הזה משפיע על הסיטואציה שלהם.

קיצר יש יתרונות ויש חסרונות, במקום להצטרף לקבוצת כדורגל בעד/נגד מקום x אולי עדיף להכיר את היתרונות/חסרונות ולנהל שיח מושכל ומבוסס נתונים?

... הא, לא?

אז טקסס מס׳ 1 #רקטקסס הכל מושלם בטקסס תנו לי ברובים דלק עולה כמו מים לא ראיתי שכנים כבר יומיים!!!!!! 🤠🔫🛻🐎🥩🛢️🤠

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 4
  • מצחיק 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אתה יכול להמשיך עוד קצת אור עם זה שה5% הזה זה באחוזים אבל ה100% שממנו אתה מחשב אותם גם לא בדיוק אותו הדבר , או נטל המיסים הכולל ... 

(קיצר אין טעם להשוות ממש. סיפורי ה״לדוד שלי קרה״ או ״ראיתי חשבון רופא״ כ״כ חסרי טעם כי כמו שציינת - זה שונה כ״כ וגם תלוי ברמת הכנסה ועוד המון פרמטרים)

מה שבטוח כרגע כשיש שלג בחוץ אני מתבאס שאני לא משתזף בטקסס...

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 15.1.2024 בשעה 11:58, שליקו99 כתב:

תמיד אומרים שהחיסרון העיקרי בארצות הברית הוא מחירי הרפואה, ושבישראל זה מסובסד ולא משלמים על זה.

אז בישראל לא רק שצריך לשלם לקופה תשלום קבוע, לא רק שצריך לשלם לביטוח לאומי, צריך גם לשלם ''דמי בריאות'', או מה שהפקקט הזה לא יהיה

ועדיין צריך לשלם על תורים לרופאים, תרופות וכו', וזה בלי להזכיר את עניין המס הלא שפויה במדינה הכושלת הזאת.

עניין של זמן עד שבחודשים הקרובים נראה אנשים שפשוט מתייאשים ועוברים לגור בחו''ל, אי אפשר לחיות כאן, וזו עובדה מוגמרת.

למי שאומר שישראל היא המקום ''הבטוח ביותר ליהודים'', יש 1,400 גופות בעוטף עזה שיחלקו על כך, ישראל מדינה נרדפת ושנואה וכלום לא יעזור, לא משנה לעולם צודקים לא צודקים, המציאות של מלחמות ומוות לא תיגמר לעולם.

המדינה מנקנקת אותנו בכל דבר שאפשר, החל מדלק שעולה פי 3-4 מאשר חו''ל, רכבים שעולים פי 2, וקניות בסופר שעושות חשק לבכות.

ועד שבן אדם צריך עזרה מביטוח לאומי עושים לו פרצופים וסיפורי סבתא, כי יותר חשוב לחלק כספי אזרחים לשחקני תיאטרון מזייפים מחלות או לחרדים אוכלי חינם.

פשוט נמאס, אי אפשר להגן יותר על המדינה.

אני חולה פסוריאזיס ותרופה ביולגית כמו טאלץ\יומירה\קוסינטקס עולות 4000$ בארה"ב ופה עולה 900 שקל לרבעון. וצריך אותה כל חודש.

לגבי ביטוח לאומי כל הזמן שאני מחתים אבטלה מקבל בלי בעיות לא יודע מה אתה רוצה.

דלק- אני בעד שיעלה והרבה וכנ"ל המכוניות

אותי המדינה ניצחה. עברתי לאופניים חשמליים ולאוטובוסים. ואני לא מת מזה.

אפילו נהנה. תמיד עושה מהלימון לימונדה.

קניות בסופר? אני מחלק את הקניות שלי בין רמי לוי\אושר עד\יוחננוף\ליאור עדיקה{טואלט סופר זול} ומבסוט. יודע מתי יש ימי שוק על הבשר למשל וקונה {כל רביעי בזול ובגדול}

יש גם קבוצה גדולה של ציידי מבצעים בירושלים בפייסבוק וכל אחד כמוני מגיע לכל סופר וישר מעלה תמונות של מבצעים ואז רצים לקנות. זה החיים

image.thumb.jpeg.17ff48f6aaedaa4d16c8ee60b15b1345.jpegimage.thumb.jpeg.a02b2f66e37bcdfaba72a154c5e028f7.jpegimage.thumb.jpeg.61df2240244dcfbf8d6d11dbef9e15ac.jpeg

• אהבתי 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
לפני 4 דקות, eladns כתב:

ופה עולה 900 שקל לרבעון

ובשוודיה עד 1000 שקל ל 12 חודשים ללא תלות בעלות התרופה, יש בעולם עוד מדינות מתורבתות חוץ מטקסס

• אהבתי 1
פורסם

אוהו. שווה. בגלל זה כבר אין שוודיות בים המלח במלונות. כולם באמת עברו לביולגיות . במיוחד שהעלות נמוכה מאוד ואין את הכאב ראש של חודש להיות מחוץ לבית תחת השמש כמו כלב ים\שווארמה שמש להסתובב על שיפוד

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
לפני 3 שעות, Rשף כתב:

מה קרה בשוודיה מבחינת רווחה או בריאות?

הכל טוב. רק שפתאום יש הרבה חברה שבאים לנצל את הסיסטם.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 11 שעות, בנצי כתב:

כן, הפוליסה שלי עולה 930 דולר בחודש, מכסה כל דבר ומינואר 2023 אני מובטל ולכן המדינה התחילה לממן לי איזה 95 אחוז מהפוליסה מהרגע שהפסקתי לעבוד (משלם 60 בחודש). 

זה בהתאם להכנסה ולא לכמה כסף יש לי או אין לי (אני משלם כ500 דולר בחודש על ביטוחי רכב). 

אם אתה מוכן לשתף פה, אשמח לדעת באיזה פוליסה מדובר, סקרנות גרידא..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 38 דקות, Rשף כתב:

ובשוודיה עד 1000 שקל ל 12 חודשים ללא תלות בעלות התרופה, יש בעולם עוד מדינות מתורבתות חוץ מטקסס

אבל שוודיה היא הסמל של מדינת רווחה.

לפני שנה וחצי נזקקתי לשירותי רופא בשטוקהולם, עלה 80 ש"ח. וזה שירות פרטי לגמרי.

1000 ש"ח לשנה כ-cap לתשלום תמורת תרופות זה יוצא מהכלל. מעניין איזה תרופות נכללות ואיזה אישורים נדרשים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 37 דקות, farkash7 כתב:

הכל טוב. רק שפתאום יש הרבה חברה שבאים לנצל את הסיסטם.

כמו בעוד מדינות באירופה סתמו את הפרצות האלו, קצת באיחור אולי אבל מה שחשוב לנושא הדיון הוא ש ״מסעודה ממאלמו״ לא הרגישה שינוי במדיניות הרווחה או בגובה המס

פורסם
לפני 6 דקות, Rשף כתב:

כמו בעוד מדינות באירופה סתמו את הפרצות האלו, קצת באיחור אולי אבל מה שחשוב לנושא הדיון הוא ש ״מסעודה ממאלמו״ לא הרגישה שינוי במדיניות הרווחה או בגובה המס

כמו פה עם החרדים, לוקח זמן.

מסעודה ממאלמו תביא 2 ילדים במקסימום, מסעודה שעשתה טיול מאפריקה תביא 7.

פורסם
לפני 20 דקות, sperial כתב:

1000 ש"ח לשנה כ-cap לתשלום תמורת תרופות זה יוצא מהכלל. מעניין איזה תרופות נכללות ואיזה אישורים נדרשים.

יש וועדות ברמת המחוז וברמה הארצית, הרשימה (בשוודית)

המצב כנראה לא חמור מדי מאחר וביטוח תרופות כמו שנהוג בישראל הוא לא דבר נפוץ במיוחד

לפני 8 דקות, יובל .מ. כתב:

כמו פה עם החרדים, לוקח זמן.

מסעודה ממאלמו תביא 2 ילדים במקסימום, מסעודה שעשתה טיול מאפריקה תביא 7.

לא עבר עדיין מספיק זמן כדי להסיק מסקנות, אבל הייתי משווה לרמת הילודה אצל הערבים הישראלים שצללה דרמטית

פורסם
לפני כשעה, eladns כתב:

אותי המדינה ניצחה. עברתי לאופניים חשמליים ולאוטובוסים. ואני לא מת מזה.

אפילו נהנה. תמיד עושה מהלימון לימונדה.

רק להזכיר, אתה בפורום רכבים, ובפעם האחרונה שעליתי לאוטובוס (כששמתי את הרכב במוסך), קיללתי כל ברקס שהוא עשה והגעתי הביתה עם בחילה נוראית.

לפני כשעה, eladns כתב:

קניות בסופר? אני מחלק את הקניות שלי בין רמי לוי\אושר עד\יוחננוף\ליאור עדיקה{טואלט סופר זול} ומבסוט. יודע מתי יש ימי שוק על הבשר למשל וקונה {כל רביעי בזול ובגדול}

יש גם קבוצה גדולה של ציידי מבצעים בירושלים בפייסבוק וכל אחד כמוני מגיע לכל סופר וישר מעלה תמונות של מבצעים ואז רצים לקנות. זה החיים

אני מנהל חיי משפחה עם עבודה במגזר הבטחוני, אחריות גדולה שבאה לידי ביטוי גם בשעות עבודה מרובות לעיתים. אשתי גם מתקדמת ומתפתחת לתפקיד בכיר יותר ולא קל לה בכלל - בנוסף לעבודה מטפלת ב-3 ילדים קטנים, חוגים, חברים, אוכל ומה לא.

אין את הזמן (או את הרצון, אם יש זמן) לחפש מבצעים, אני מחפש את הנוחות, אני נולדתי כדי לחיות, לא כדי לרדוף אחרי הזנב של עצמי, וזה מה שקורה במדינה הזאת.

אני כרגע במשבר גיל ה 40, הגיל והמלחמה, הזכירו לי שאין לי עוד הרבה זמן בעולם הזה ואני רוצה לנצל אותו, רוצה להנות מרכב מהיר ולא מאוטובוס עם בחילה, אין לי זמן לחפש מבצעים, אני עושה הזמנה באינטרנט ומוכן לשלם כמה גרושים כדי שיגיע לפתח הדלת.

לא אומר שהדרך שלך לא טובה, רק אומר שהיא לא מתאימה לכל אחד.

• אהבתי 5

• תוכן חדש...