Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אח שלי גר בארצות הברית קרוב לשלושים שנה, חיים שקטים וצנועים. הוא רוצה לחזור לארץ כהילדים יסיימו את הלימודים. אבל לבנות היום בית בקיבוץ שבו גדל צריך מינימום שני מליון שקלים.

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא חושב שאנו, שחיים בישראל, מסוגלים להבין את החיים בארה"ב, כולל מערכת הבריאות.

כשאני עוקב אחרי אתרים מקצועיים אני נתקל גם במאמרים על מדיניות בריאות. אז, למשל, נושא "חם" הוא רופאים שמפסיקים לעבוד עם הביטוחים הממשלתיים כי הם גורמים לרופאים הפסדים (בגלל לחץ כלפי מטה על התשלומים, ואחזקת המרפאות בארה"ב יקרה מאוד. או הביורוקרטיה הבלתי אפשרית של חברות הביטוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 20 דקות, הרקוליטו כתב:

אח שלי גר בארצות הברית קרוב לשלושים שנה, חיים שקטים וצנועים. הוא רוצה לחזור לארץ כהילדים יסיימו את הלימודים. אבל לבנות היום בית בקיבוץ שבו גדל צריך מינימום שני מליון שקלים.

30 שנה בארצות הברית בלי לחסוך כמה מאות אלפים?

את הבית שהוא גר עכשיו, ימכור.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 13 דקות, sperial כתב:

אני לא חושב שאנו, שחיים בישראל, מסוגלים להבין את החיים בארה"ב, כולל מערכת הבריאות.

כשאני עוקב אחרי אתרים מקצועיים אני נתקל גם במאמרים על מדיניות בריאות. אז, למשל, נושא "חם" הוא רופאים שמפסיקים לעבוד עם הביטוחים הממשלתיים כי הם גורמים לרופאים הפסדים (בגלל לחץ כלפי מטה על התשלומים, ואחזקת המרפאות בארה"ב יקרה מאוד. או הביורוקרטיה הבלתי אפשרית של חברות הביטוח.

זה גם מאוד תלוי מדינה, אנשים אומרים ארצות הברית ולא מבינים שיש 50 מדינות, חיים שונים, תנאים שונים ועלויות שונות להכל. 

הבית שבו אני מתגורר שווה בערך 2 מיליון דולר, סע שעה וחצי מפה ובית דומה יעלה חצי, 3 שעות ממני והבית גם יעלה רבע, במדינה אחרת גם 300 אלף. 

haters will hate

• אחראי פורום
פורסם

לא גרתי דקה בחו"ל. אני מקפיד לקרוא ולשמוע והמסקנה הכי ברורה היא שלכל מקום יש את השיט שלו. 

יש יותר מישראל, יש פחות, תחליט עם מה אתה מוכן להתמודד.

אתה, שליקו, בסטטוס מעולה, אתה יכול פשוט לנסות ולהחליט לבד.

לא יקרה כלום פאטאלי אם תתחרט, מקסימום כמה חודשי התכלבות כדי לאפס חובות.

תעבור לאיזה מקום שמושך אותך ונסה להתגלגל, מה כבר יקרה? 

במעגל הקרוב אליי יש 5-6 אנשים שגרים איפשהו בעולם.

שניים לא מוכנים לשמוע על ישראל למרות משפחות וחיים שלמים שהשאירו פה; אחד חי חיים נוחים כבר 20 שנה אבל מת לחזור; אחת ארזה 4 ילדים וחזרה אחרי 30 שנה.

מה הסטטיסטיקה הזו אומרת? כלום.

היא כן אומרת שאנשים עושים פעולות כדי לחיות את החיים שלהם גם כשהם משלמים מחיר.

קום תעשה. 

• אהבתי 5

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 17 שעות, שליקו99 כתב:

כרגע גם לא משתלם לי לעשות את זה כי אני גר אצל אמא שלי

תסתכל על חצי הכוס המלאה, אתה לא משלם ארנונה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעתיים, בנצי כתב:

אני לא מבין למה אתה ממציא נתונים. 

ביקור אצל רופא לא עולה לי 150 דולר, מקסימום 30 דולר לביקור אצל רופא מומחה וגם לרוב זה מכוסה על ידי הביטוח. 

לא ממציא אלא זה דבר נאמר לי ע"י עמיתה לעבודה אשר עלתה לארץ מארה"ב (אולי טעיתי במספרים, אך העקרון ברור).

אתה נותן עלויות של ביקור אצל רופא כאשר יש לך ביטוח. כמה זה יעלה לך בלי ביטוח ??

ובבקשה, תוצאה ראשונה של חיפוש בגוגל  : עלות ביקור אצל רופא (לחסרי ביטוח)  150$ - 450$.

מודה - יש גם אתרים שמציגים מחירים אחרים (אולי זה תלוי בסטייט  ?? סתם ניחוש)

https://khealth.com/learn/healthcare/how-much-is-a-doctor-visit-without-insurance/

ובבקשה, אתר פורבס (שאי אפשר לומר שהוא ממציא דברים), נותן עלויות של טיפולים שגרתיים :

בדיקת דם - 92$.

בדיקת א.ק.ג. 109$.

תפרים (עד 5 תפרים) - 150$

https://www.forbes.com/advisor/health-insurance/urgent-care-cost/

אז מוזמנים להתלונן על המצב בארץ, אך לפחות תתבססו על נתונים נכונים

עלות 

פורסם (נערך)

מה רלוונטי "ואם אין לך ביטוח"?
אם אתה מקבץ נדבות בארץ כן רלוונטי, בארה"ב יש מצב שהיית מת אם יש לך סכרת.
אתה מקבץ נדבות?
אם לא כמה אתה משלם לביטוח לאומי+מס בריאות? כמה למס הכנסה?
איזה תמורה אתה מקבל משירותי הבריאות כשצריך? כמה זמן אתה ממתין לתור לרופא מומחה ששווה משהו "בחינם"?

וואלה לא יודע כמה היה עולה לי שם ביטוח בריאות, אני בספק אם זה יותר ממה שאני משלם פה על כל הביטוחים ומיסי הבריאות השונים, אבל גם אם כן בסופו של יום כשמסתכלים על נטל המס לא מסתכלים על זה ברזולוציה של מס ספציפי, מסתכלים על הכל.
בוא נסכום, ביטוח לאומי+מס בריאות+ארנונה+מע"מ+מיסוי על רכב+מיסוי על דלק.
קח מישהו שמרוויח 20K בחודש בארץ כמה מיסים הוא ישלם פה? כמה הוא ישלם שם כולל ביטוח בריאות פגז?
עכשיו קח מישהו שמרוויח 30K ותשווה, ואז 40K ותשווה ואז 50K ותשווה...

הימור שלי, בכל רמת שכר נורמלית הנטל שם נמוך מפה. סבבה אם אתה מרוויח 10K בחודש אולי שווה לך לגור כאן, נטל המס שלך די אפסי.
אז כדאי לחיות בישראל אם אתה עני. כל בנאדם שהוא לא עני היה משלם פחות שם וחי יותר טוב מבחינת מה שאפשר למדוד שזה איזה בית יש לו, איזה רכב/רכבים, כמה כסף הוא חוסך וכו'.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

פורסם
לפני 5 דקות, farkash7 כתב:

מה רלוונטי "ואם אין לך ביטוח"?
אם אתה מקבץ נדבות בארץ כן רלוונטי, בארה"ב יש מצב שהיית מת אם יש לך סכרת.
אתה מקבץ נדבות?
אם לא כמה אתה משלם לביטוח לאומי+מס בריאות? כמה למס הכנסה?
איזה תמורה אתה מקבל משירותי הבריאות כשצריך? כמה זמן אתה ממתין לתור לרופא מומחה ששווה משהו "בחינם"?

וואלה לא יודע כמה היה עולה לי שם ביטוח בריאות, אני בספק אם זה יותר ממה שאני משלם פה על כל הביטוחים ומיסי הבריאות השונים, אבל גם אם כן בסופו של יום כשמסתכלים על נטל המס לא מסתכלים על זה ברזולוציה של מס ספציפי, מסתכלים על הכל.
בוא נסכום, ביטוח לאומי+מס בריאות+ארנונה+מע"מ+מיסוי על רכב+מיסוי על דלק.
קח מישהו שמרוויח 20K בחודש בארץ כמה מיסים הוא ישלם פה? כמה הוא ישלם שם כולל ביטוח בריאות פגז?
עכשיו קח מישהו שמרוויח 30K ותשווה, ואז 40K ותשווה ואז 50K ותשווה...

הימור שלי, בכל רמת שכר נורמלית הנטל שם נמוך מפה. סבבה אם אתה מרוויח 10K בחודש אולי שווה לך לגור כאן, נטל המס שלך די אפסי.
אז כדאי לחיות בישראל אם אתה עני. כל בנאדם שהוא לא עני היה משלם פחות שם וחי יותר טוב מבחינת מה שאפשר למדוד שזה איזה בית יש לו, איזה רכב/רכבים, כמה כסף הוא חוסך וכו'.

חוזק של מדינה נמדד בדברים כאלה.

לפעמים עדיפה מדינה שבה העני יקבל טיפול רפואי טוב ולא ימות משפעת מאשר מדינה בה העשיר קונה עוד בית או טסלה.

השאיפה היא ששני המקרים יתקיימו ביחד, אבל אם צריך לבחור אחד עדיף הראשון.

כל זה לא מבטל את האחריות הכלכלית שצריכה להיות לכל אזרח, אל תקנה רכב ב100 אחוז מימון ואז תבכה על יוקר המחיה.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

לפעמים עדיפה מדינה שבה העני יקבל טיפול רפואי טוב ולא ימות משפעת מאשר מדינה בה העשיר קונה עוד בית או טסלה.

כל זה לא מבטל את האחריות הכלכלית שצריכה להיות לכל אזרח, אל תקנה רכב ב100 אחוז מימון ואז תבכה על יוקר המחיה.

לא. חוזק של מדינה נמדד בזה שכל הפרטים בה מנסים למקסם את היכולות שלהם כדי לחיות טוב יותר וכתוצאה מכך גם המדינה מרוויחה ומתחזקת.
כאשר אנשים בוחרים להיות עניים למרות שיש להם מספיק יכולות כדי לא להיות עניים, זה לא תורם כלום למדינה להשקיע בבריאות שלהם או בחינוך שלהם או באיסוף הזבל שלהם.
עדיף היה אם הם היו מתאדים מפה.
מי שעובד קשה ולמרות זאת הוא עני בגלל מזל רע, בגלל חוסר בהזדמנויות בגלל נכות או כל סיבה אחרת פה כן יש מקום למדינה להתערב.

לפני 9 דקות, שליקו99 כתב:

האמת שאני כן

תסתכל על חצי הכוס המלאה, זה נחשב למס יחסית נמוך בארץ, ואתה מקבל עבורו תמורה מלאה, אוכל של אמא.

• אהבתי 3

פורסם
לפני 21 דקות, guya72 כתב:

לא ממציא אלא זה דבר נאמר לי ע"י עמיתה לעבודה אשר עלתה לארץ מארה"ב (אולי טעיתי במספרים, אך העקרון ברור).

אתה נותן עלויות של ביקור אצל רופא כאשר יש לך ביטוח. כמה זה יעלה לך בלי ביטוח ??

ובבקשה, תוצאה ראשונה של חיפוש בגוגל  : עלות ביקור אצל רופא (לחסרי ביטוח)  150$ - 450$.

מודה - יש גם אתרים שמציגים מחירים אחרים (אולי זה תלוי בסטייט  ?? סתם ניחוש)

https://khealth.com/learn/healthcare/how-much-is-a-doctor-visit-without-insurance/

ובבקשה, אתר פורבס (שאי אפשר לומר שהוא ממציא דברים), נותן עלויות של טיפולים שגרתיים :

בדיקת דם - 92$.

בדיקת א.ק.ג. 109$.

תפרים (עד 5 תפרים) - 150$

https://www.forbes.com/advisor/health-insurance/urgent-care-cost/

אז מוזמנים להתלונן על המצב בארץ, אך לפחות תתבססו על נתונים נכונים

עלות 

כמו שציינתי, הביטוח בריאות פה הוא די חובה מאז אובאמה, מי שלא עושה ביטוח משלם קנס כשהוא עושה את המיסים שלו בסוף השנה. 

למי שאין כסף לשלם על ביטוח אז המדינה מספקת ביטוח (כמו שציינתי). 

בנוסף יש מה שנקרא Free clinic.

haters will hate

פורסם
לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

לא. חוזק של מדינה נמדד בזה שכל הפרטים בה מנסים למקסם את היכולות שלהם כדי לחיות טוב יותר וכתוצאה מכך גם המדינה מרוויחה ומתחזקת.
כאשר אנשים בוחרים להיות עניים למרות שיש להם מספיק יכולות כדי לא להיות עניים, זה לא תורם כלום למדינה להשקיע בבריאות שלהם או בחינוך שלהם או באיסוף הזבל שלהם.
עדיף היה אם הם היו מתאדים מפה.
מי שעובד קשה ולמרות זאת הוא עני בגלל מזל רע, בגלל חוסר בהזדמנויות בגלל נכות או כל סיבה אחרת פה כן יש מקום למדינה להתערב.

אבל זה בדיוק מה שרשמתי..

לכל אחד יש את האחריות להשתפר, לדאוג לעצמו ולמשפחתו ובאופן כללי אחריות אישית. אבל לפעמים החיים קורים, ויש בעיות.

היה לי על זה דיון בעבודה לא מזמן, קפצה לי פרסומת על משפחה שמחפשת תרומות, הם עם 3 תינוקות בגילאים 4,2,1, האבא נכה והאמא בחצי משרה.. אין לי איך להסביר כמה כעסתי על דבר כזה, כמה חוסר אחריות זה להביא כמות כזאת של ילדים, במרווחים כאלה שאלה התנאים.

מצד שני, אם אני נתקל במשפחה עם ילד אחד, שאחד מההורים עבר אירוע קשה ולילד יש מחלה והם צריכים תרומה, אתרום באהבה ואאחל בריאות כמה שיותר מהר.

לפני 3 דקות, בנצי כתב:

כמו שציינתי, הביטוח בריאות פה הוא די חובה מאז אובאמה, מי שלא עושה ביטוח משלם קנס כשהוא עושה את המיסים שלו בסוף השנה. 

למי שאין כסף לשלם על ביטוח אז המדינה מספקת ביטוח (כמו שציינתי). 

בנוסף יש מה שנקרא Free clinic.

מה הביטוח של המדינה מכסה?

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

אבל זה בדיוק מה שרשמתי..

לא בדיוק.
רשמת שטוב שהמדינה דואגת לעניים.
רשמת שזה מראה על חוזק של מדינה.
אמרת שעדיף שעשיר יקנה פחות טסלה ועני יחיה.
כל הכללים האלה ממש לא נכונים.
המדינה צריכה לדאוג רק למי שמנסה לדאוג לעצמו ומבצע את כל החובות שלו, זה לא משנה אם הוא עני או עשיר.
מי שלא מנסה לדאוג לעצמו ומתחמק מביצוע כל חובה אזרחית בגדול אם נהיה רגע קרים וכנים למדינה עדיף לתת לו למות, לכל הפחות לא להשקיע בו אפילו שקל אחד.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 10 דקות, יובל .מ. כתב:

זה רחוק מלשקף חוזק כלשהו. 

אתה יודע למה ארצות הברית נחלשה ונחלשת? בגלל מדיניות הסעד, אין דבר כזה חינם, מישהו צריך לשלם על כל דבר, הנטל נופל על האנשים הנורמטיבים.

הבחור שקנה עוד בית ועוד טסלה הוא זה שמממן בסוף את זה שחולה בשפעת... ואת זאת שהביאה 4 ילדים בלי אבא בתמונה, את זה שלא רוצה לעבוד עבור שכר מינימום כי הקצבה דומה אז למה לעבוד...

• רעיון טוב! 1

haters will hate

• תוכן חדש...