Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה חצי פריקה חצי התייעצות, כל עצה תתקבל בברכה.

אז הסיפור התחיל לפני שנה, שציפינו לקנצ'יק חדש שיוצא לאוויר העולם, ואני החלטתי שהוא ואישתי (וגם הילדה הגדולה), לא נוסעים יחד מעבר לשכונה בפוקוס 2008 של אישתי.

הפוקוס כבודה במקומה מונח, עושה את שלה באמינות מופתית, אבל איך לומר? את שלה היא כבר עשתה.

אז התחלנו במסע להחלפת רכב, כשבזמן הזה אני נוסע איתו ברחבי גוש דן (תענוג ללא גיר רובוטי בפקקים).

תקציב? נע בין 80 ל 160. חוסר החלטיות, כבר הזכרתי? חדשה או משומשת, לא מהותי יותר מדיי ובעדיפות גבוהה שיהיה ג'יפון.

נגיד שעל משומש אני ארגיש בנוח להיות בסביבות 120, חדש עד 160(מרגיש לי מיותר, אבל נותן צ'אנס).

הדרישות? בטיחותי, לא רובוטי, לא קטן מדיי ולא גדול מדיי (הבעיה של אישתי, רק שאני צריך לחפש פתרונות), עד 3 שנים על הכביש(או חדש לחלוטין), תא מטען בגודל סביר ( 400 ליטר ומעלה).

היו על הפרק?

טויוטה יאריס קרוס - אפילו כבר הייתה הזמנה, לפני כשנה בערך. רק אחרי קריאת ביקורת שמתי לב שזווית פתיחת דלת קטנה, כזו שיש לנו ספק אם נצליח להכניס תינוק מאחורה בלי שיקבל זעזוע מוח(קצת הגזמתי, כן?). ביטלנו את ההזמנה.

פיג'ו 3008 - מדבר על גירסאות אקטיב פק (2021) או פרמיום.

מנוע 1.2 - איו סיכוי שיעבור אצלי.

מנוע 1.6 - זמין בעיקר בגירסת פרימיום, שהיא פשוט לא נוחה. אחרי 20 דק של נסיעה, שנינו יצאנו עם כאבי גב. נשארנו עם אקטיב פק(מדלג על אקטיב, בגלל התוספות בבטיחות), שבאמת המושבים היו נוחים הרבה יותר.

דיזל? בנסיעה שרובה עירונית, אולי 10k קמ(היו גם שנים של 6k) בשנה אני קצת מודאג, האם בצדק? שקלתי לרכוש חדשה.

נשארנו עם 1.6 אקטיב פק, שכניראה דיי נדיר.

עקבתי אחרי חברת ליסינג מוכרת כבר איזה חודשיים. הרכב ירד וחזר למלאי כל הזמן, כלומר הזמינו וביטולו. עבר ברחבי המדינה. פה חשדתי.

החלטתי בכל זאת לבדוק את הנושא. אז לקחתי יום חופש ונסעתי לראות אותו בסניף. ניראה מעולה מבחוץ ובפנים(בסדר, קצת שפשופים בג'אנטים, אבל אפשר לחיות עם זה). מתניע את הרכב ו.. באסה. 2 נורות דולקות. הנורות לכשעצמן לא מלחיצות אותי, אלא המחשבה על רמת תחזוקה לקויה וירודה.

1. נורה שלא בוצע טיפול כבר 18000 קמ (כלומר בחריגה קלה, אבל חריגה).

2. נורת check engine

ידעתי שלא משנה מה יספרו לי, אדלג עליו. אבל מזל שהם טיפשים ככ בשביל לא לטפל ברכב שיושב אצלהם חודשיים. הרי אם היו מטפלים ולא היו נורות, כניראה היה נמכר מזמן, והם בכל זאת יעשו את זה, אז למה להתנהל ככה?

וגם כל מגרש שהייתי בו מרגיש לי שמנסים למכור שקרים. זה הדבר היחיד שגורם לי לרצות לחפש רכב חדש.

כל חברי הקבוצה עם מנוע פיורטק 1.2 היו על הפרק, את כולם הפלתי (למרות שאת ה c4 מאוד אהבנו).

C5 - מבחינתי? חד משמעית כן. מבחינת אישתי - מכוער וגדול. נקסט. אולי יום אחד יהיה עבורי.

מאזדה cx30 - לי הרגיש קצת קלסטרופובי וצפוף מאחורה, וזה לא שהוא זול ביחס לאחרים.  אולי איכשהו נשארה כאופציה.

קיה נירו - בשלב כלשהו היה הרכב שהיה הכי ניראה לנו, ובאותה מהירות זה גם חלף. מצאנו אקסמפלר שעל פניו היה ניראה טוב, רכב שעשה רק 30 אלף קמ. מתחילים לנסוע ו... הגיר דופק, המנוע מרעיש בצורה חריגה כשמאיצים. נבהלנו וביקשנו לעצור בצד שלא יגידו שגרמנו לנזק. מאז עזבנו את הרכב (יותר מעניין שנת 2020 ומעלה, אחרי שעבר שדרוג פנים קל). אולי קצת ויתרנו מהר מדיי על הדגם, אז כניראה שנחזור לבדוק אותו (בעדיפות לרמת גימור ex).

קונצרן פולקסווגן - למרות הדרישה ללא רובוטי, כן שקלנו קאמיק/קארוק. אני איכשהו רגוע יותר עם גיר רובוטי של סקודה, שכבר מוכר על יתרונותיו וחסרונותיו, ופחות מעדיף את הרובוטי של יונדאי.לא בחנו את האפשרות הזו עד הסוף בשום שלב.

ניסאן קשקאי - איכות פנים ירודה מאוד (לשנת 2021, עם גיר רציף), הדגם של 2022 ניראה טוב יותר, אבל גם יקר יותר.

מיצובישי asx - האמת? לא מצאתי משהו רע להגיד. הוא פשוט דיי פרווה. אולי אפילו זה יהיה כמו הפוקוס. כניראה רכב פשוט ואמין, לא חסכוני מדיי, לא ראשון ברמזור (וזה בסדר), אבל יעשה את שלו. כניראה שווה בדיקה.

אז אחרי שנה, אני מרגיש לחלוטין שהלכתי לאיבוד.

הרעיון של לשלם סכום כסף משמעותי על רכב יד שניה, מכניס אותי אולי לאובר פילטרציה. כניראה שהייתי רוצה שהחיים אצלי יהיה פשוטים יותר, ללכת ולקחת מאיזה חברת ליסינג קיה ספורטאז' עם 100 אלף קמ ב 100 שח. אבל זה כניראה לא יקרה...

פורסם

שכחתי עוד כמה...

הונדה  HRV - בידוד רעשים ממש לוקה בחסר. טיפה גז והרגשתי כאילו המנוע יושב לצידי.

סוזוקי קרוסאובר - ניראה כאילו לא מתיישנות בכבוד (לפחות במגרשים), ויש לי עוד בעיה לשלם 100k ולקבל צפצפת מובילאיי.

טויוטה chr - קלטסטרופובית יותר מ ה cx30. על אף הקוליות שבה, היא לא הייתה על הפרק בשום שלב. אולי טעינו?

תמיד מרגיש שעל כל בחירה, אפשר להוסיף נגיד 10k ולקבל מוצר טוב יותר. ובגלל שהתקציב גם ככה גמיש, אני מרגיש בלופ.

עולה לי השאלה: האם אני הבעיה? 😅

פורסם

תן לאשה לבחור, אם אתה רוצה להמשיך בחיים ללא תלונות 😂

• מצחיק 5

רכב נוכחי: יונדאי I25 Inspire שנת 2012
רכבי עבר: רנו קליאו 1997, מאזדה 2 שנת 2011

פורסם
לפני 9 דקות, castingangel כתב:

תן לאשה לבחור, אם אתה רוצה להמשיך בחיים ללא תלונות 😂

אוי כמה שאתה צודק. אבל היא נהייתה גרוע ה יותר ממני בקבלת החלטות - רק בלי אקסטרא מושג על התחום של הרכבים 

בסוף אני אחראי כיבוי שריפות(מוסכים, טיפולים ותלונות) ככה שאני מעדיף לנסות למצוא את הפתרון המתאים ביותר ..

פורסם
לפני 3 שעות, yaniv572 כתב:

טויוטה יאריס קרוס - אפילו כבר הייתה הזמנה, לפני כשנה בערך. רק אחרי קריאת ביקורת שמתי לב שזווית פתיחת דלת קטנה, כזו שיש לנו ספק אם נצליח להכניס תינוק מאחורה בלי שיקבל זעזוע מוח(קצת הגזמתי, כן?). ביטלנו את ההזמנה.

מה עם הקורולה קרוס (או X או איך שלא קוראים לה...)

נראית כמו יאריס קרוס שגדלה קצת

פורסם

חפש מאזדה cx5 משומשת או חדשה בתוספת קטנה מהתקציב המקסימלי.

בטיחותית, מרווחת, אמינה, תא הנוסעים איכותי והאבזור לא רע כבר בגרסת הכניסה.

פורסם

אין רכב ללא חסרונות.

אתה מחפש שלמות - אין. לכל אפשרות יש את החסרונות שלה.

את אתה מחפש אמינות ופשטות יש לא מעט מיצובישי ASX בטרייד-אין של כלמוביל בנות 3 עם קילומטראז' לא גבוה ובמחיר בתחתית הטווח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אתה יכול לחפש את השרשור האלמותי של asx זה כדאי?

אם אין מגבלת תקציב cx5 בלי לחשוב פעמיים

ה asx כמו שכתבת... אין בו כלום טוב ואין בו כלום רע... אוטו הכי סתמי, האבזור סביר האמינות טובה ועדיין סתמי.

כשקניתי את ה asx היתה מגבלה תקציבית פסיכולוגית שלא רציתי לעבור אותה מסיבות שונות. היום הייתי הולך על מאזדה בלי למצמץ

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 10 שעות, yaniv572 כתב:

פיג'ו 3008 - מדבר על גירסאות אקטיב פק (2021) או פרמיום.

מנוע 1.2 - איו סיכוי שיעבור אצלי.

מנוע 1.6 - זמין בעיקר בגירסת פרימיום, שהיא פשוט לא נוחה. אחרי 20 דק של נסיעה, שנינו יצאנו עם כאבי גב. נשארנו עם אקטיב פק(מדלג על אקטיב, בגלל התוספות בבטיחות), שבאמת המושבים היו נוחים הרבה יותר.

דיזל? בנסיעה שרובה עירונית, אולי 10k קמ(היו גם שנים של 6k) בשנה אני קצת מודאג, האם בצדק? שקלתי לרכוש חדשה.

לא הבנתי ממה אתה מודאג בדיזל?

לפני 10 שעות, yaniv572 כתב:

קיה נירו - בשלב כלשהו היה הרכב שהיה הכי ניראה לנו, ובאותה מהירות זה גם חלף. מצאנו אקסמפלר שעל פניו היה ניראה טוב, רכב שעשה רק 30 אלף קמ. מתחילים לנסוע ו... הגיר דופק, המנוע מרעיש בצורה חריגה כשמאיצים. נבהלנו וביקשנו לעצור בצד שלא יגידו שגרמנו לנזק. מאז עזבנו את הרכב (יותר מעניין שנת 2020 ומעלה, אחרי שעבר שדרוג פנים קל). אולי קצת ויתרנו מהר מדיי על הדגם, אז כניראה שנחזור לבדוק אותו (בעדיפות לרמת גימור ex).

נהגתי מספר פעמים. יש לי מספר חברים עם נירו. ההתרשמות שלי היא שמדובר ברכב משעמם, אמין וחסכוני. גם נראה לי בדיוק בגודל עבור הזוגיות שלכם.

רכב ספציפי בעייתי זו לא סיבה לוותר על המודל.

פורסם
לפני 4 שעות, zvit כתב:

את אתה מחפש אמינות ופשטות יש לא מעט מיצובישי ASX בטרייד-אין של כלמוביל בנות 3 עם קילומטראז' לא גבוה ובמחיר בתחתית הטווח.

לא סתם ה- asx בתחתית טווח המחירים.

זהו רכב מיושן, צריכת הדלק שלו גבוהה ואבזור הבטיחות שלו פאסיבי למעט בלימת חירום.

אם כבר asx, אז לפחות לאחר מתיחת הפנים. המראות הן לא אמריקאיות ויש להן קיפול חשמלי וכיול הגיר פחות גס. (אני כותב את זה על סמך התרשמותי מרכבי מאגר שיש בצי הרכב בחברה בה אני עובד שהוצמדו אליי כשהרכב נכנס לטיפול).

שווה לרדת שנה שנתיים בשנתון ולקחת את מאזדה cx5.

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

לגבי ה cx5 - אף פעם לא הייתה ברשימה בגלל שהיא יחסית בזבזנית בדלק, אם כי כשחושבים על זה, בגלל הנסועה הנמוכה כניראה זה שולי.

ASX - נלך להתרשם שוב ונחליט(כניראה שלא להחליט)

לגבי הדיזל - יש סיכוי שהרכב יסע לא מעט פעמים אפילו מבלי להגיע לטמפ עבודה. עכשיו ברור שזה פחות טוב לכל רכב, אבל לרכבי הזידל ומסנן dfp כניראה שיש סיכון גדול יותר לסתימה בנסועה נמוכה.

פורסם

מי שמחפש רכב בין 80 ל 160, בדר״כ נוח לו לסיים באמצע, סביב ה120,

לזה אני יכול להגיד לך ששווה לבדוק קארוק 2021 רמת גימור סטייל,

שבשנה הזאת אחרי כבר 2 מתיחות פנים ( זה יותר כמו מתיחות אבזור), יש רכב איכותי ומעניין מאוד שעבר שיפור,

רמת אבזור גבוהה אפילו לוח שעונים דיגיטלי.

בדקתם קיה ספורטאג׳? בתקציב הזה סביב ה,110 תוכלו למצוא אחת משומשת אחרי מתיחת הפנים, כמובן מנוע 2.0 לא הכי חסכוני, אך לאור הנסיעות המעטות אולי שווה לשקול.

מה שבטוח, 2 הרכבים האלה יהיו הרבה יותר שלמים מהASX.

פורסם
לפני 21 שעות, yaniv572 כתב:

מאזדה cx30 - לי הרגיש קצת קלסטרופובי וצפוף מאחורה, וזה לא שהוא זול ביחס לאחרים.  אולי איכשהו נשארה כאופציה.

האמת שזה הרכב שהכי מתאים לצרכים שלך, כולל אמינות ותיבה פלנטרית. בתור בונוס אתה תקבל רכב שנעים לשבת ולנהוג בו.

בנוגע לצפיפות- לילדים זה מספיק לגמרי. אני מכרתי לאחרונה רכב בגודל דומה כשיש לי ילדים בני ארבע ושבע, וכאמור עבורם זה לא משנה (ממילא יהיו שם כסאות בטיחות על בסיס קבוע כך שאם תסיע מאחור מבוגר, זה יהיה לעיתים רחוקות (כנראה).

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...