Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה 2009 - מנוע נוקש בחזקה כשהוא קר

מעבר לפיתרון נפתר ע"י tribel,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ברשותי טויוטה קורולה 2009 (לא רובוטית),

לאחרונה, בכל התנעה במנוע קר, המנוע דופק ונוקש בעוצמה, ברוורס הנקישות מתחזקות, בדרייב נחלשות.

הדפיקות נשמעות מכיוון ימין. לאחר מספר דקות הן נעלמות והכל כרגיל, וההתנעות הבאות במהלך היום חלק.

שמן יש מספיק. הוחלף לפני 6000 ק"מ.

אשמח לעזרה, תודה רבה וחג שמח!

פורסם

גם אצלי קיים בטויוטה אוונסיס מנוע 2.0.

אני מעריך שזו הצתה מוקדמת שנגרמת ע"י מנגנון תזמון השסתומים ההידראולי כשהשמן עדיין קר. 

נוסע ככה כבר שנים ללא בעיה ולכן לא נוגע. 

• אהבתי 1
פורסם

האם השמן הוא בתקן הנכון הנדרש על ידי יצרן הרכב?

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

נשמע כמו מרימים הידראולים. לפי מה שאני יודע, זה לא משהו קריטי שדורש טיפול מיידי, אבל כן כדאי לפתור את זה בטווח הבינוני. מורכבות ועלות בינוניים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, chrono כתב:

נשמע כמו מרימים הידראולים. לפי מה שאני יודע, זה לא משהו קריטי שדורש טיפול מיידי, אבל כן כדאי לפתור את זה בטווח הבינוני. מורכבות ועלות בינוניים.

תודה!

אפשר בבקשה פירוט קצרצר, מה זה אומר?

תודה רבה!

פורסם

כמו שנאמר פעם, הדרך הבטוחה לקבל תשובה באינטרנט הוא לפרסם תשובה שגויה. אז אני אגיד מה שאני יודע, ויבואו מומחים ויתקנו אותי :)

במנוע שלך יש שסתומים שנפתחים ונסגרים על מנת לאפשר לדלק להיכנס ולתוצרי בעירתו לצאת. מה שמניע את השסתומים במנוע כמומשלך הוא גל זיזים (camshaft) - אחריותו לפתוח ולסגור כל שסתום בתזמון מדויק. ה-camshaft, כשמו כן הוא, זה מוט שיושבים עליו cams - מין עיגולים מעוותים כאלה, מוארכים בצד אחד (כמו טיפת מים אבל עם שפיץ מעוגל). המוט מסתובב עם סיבוב המנוע (על זה אחראית רצועה או שרשרת timing), ולכל אחד מה-cams מוצמד מנגנון המחובר לשסתום. עם ה-cam היה עגול, השסתום לא היה זז - אבל הצד המוארך של ה-cam דוחף את המנגנון ומרים/פותח את השסתום. המנגנון הזה יכול להיות מסוגים שונים, ויכול להישחק עם הזמן. השחיקה גורמת לרעש נקישות, בעיקר כשהמנוע קר. הפתרון הוא להחליף את החלק השחוק (מדובר בדיסקית מתכתית), ולשם כך צריך לפרק את מכסה השסתומים. לדעתי, לא צריך לפרק את ראש המנוע (המכיל את ה-camshafts).

מקווה שההסבר היה לפחות טיפה ברור (תמונות היו יכולות לעזור, ללא ספק :)), ולא רחוק מדי מהמציאות.

• אהבתי 1
פורסם

יש תוסף לשמן של ליקווי מולי למרימים מרעישים. מעניין אם עזר למישהו או סתם שמן נחשים.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 9 דקות, chrono כתב:

מקווה שההסבר היה לפחות טיפה ברור

לא ציפיתי לכזה ברור...

סתם שאלה, אם כן למה בדרייב זה נחלש מאד?

רק מעדכן, הנחתי את הרכב אצל מכונאי מוסמך, שיתניע מחר בבוקר וינסה לתת את דיאגנוזתו

פורסם (נערך)

שאלה שצריך עזרת מומחה כדי לענות עליה... זה בטוח קשור לעומס על המנוע (שכן זה ההבדל במעבר מניוטרל לדרייב), אבל אני לא יודע להגיד איך זה מיתרגם פיזית להשפעה על המרימים ההידראוליים... אלא אם אתה מדבר על מצב נסיעה לעומת עמידה. כי אז זה גם עניין של סל"ד שיכול להשפיע, הן בגלל המבנה הבסיסי של המנגנון, והן בגלל מערכות תזמון שסתומים משתנה למיניהן (לדעתי נקרא VVT בטויוטה).

עריכה אחרונה על ידי chrono
פורסם
לפני שעתיים, נתוש כתב:

תודה!

אפשר בבקשה פירוט קצרצר, מה זה אומר?

תודה רבה!

בקצרה - נדרש לשמור על מרווח מסוים בין השסתום לבין החלק שלוחץ עליו - עם זמן העבודה של המנוע המרווח הנ"ל משתנה.

בעבר המרווח הזה היה מכוון באופן ידני אחת למס' ק"מ כחלק מטיפול.

במנוע מודרני המרווח מכוון בצורה אוט' בעזרת רכיב שנקרא מרים הידראולי.

הרכיב צריך להתמלא בשמן על מנת לבצע את הפעולה שלו.

תקתוקים מעידים על מרווח יתר בין השסתום לחלק שלוחץ עליו והוא בעצם דופק על השסתום.

אותו מרווח יתר נוצר בגלל שהמרים לא נפתח עד הסוף, אם בגלל שהשמן לא ממלא אותו בזמן או אם בגלל שחיקה, בלאי וכו.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

טוב, אז תושבת עליונה הוחלפה, והבוקר באמת נעלמו הרעשים...

מה שכן, צצו רעידות חדשות, שבהחלט לא היו עד היום. הוא טוען שזה בגלל שתושבת אחת חדשה והתושבות האחרות ישנות - נוצר חוסר איזון שגורם לרעידות, נו נו...

עריכה אחרונה על ידי נתוש
  • תוכן חדש...