Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי שהלנובו yoga510 שלי כנראה שבק חיים. 

(אולי שווה לפתוח פוסט בפני נפרד איך מחשב עם מפרט נורמלי (i5 8gb ra, ssd) לא סיפק את הסחורה יום אחד, ברמה של מוצר לא שמיש)

אני מחפש מחשב נייד חדש.

הדרישות-

-גודל 15.6 או בסביבה

-מקלדת מספרים חובה.

-שימוש משרדי אופיס/אינטרנט (יתחבר בwifi)/מעט תוכנות גרפיקה כמו פוטושופ וכו'

-בשימושים הנ"ל שיעבוד מהר יעיל וחלק.

-איכות בניה נורמלית, הלנובו יוגה למשל הפגין גמישות מעצבנת.

- מסך טוב (באופן יחסי כמובן. שוב פלאש בק מהיוגה, שלמרות החדות והפאנל IPS באור יום לא היה ניתן כמעט לראות כלום)

מה פחות חשוב-

-סוללה חזקה, רוב הזמן השימוש יעשה במקומות עם חשמל זמין.

-עיצוב

-מסך טאצ' נחמד שיש רק לא באמת השתמשתי בזה יותר מדאי.

באוירת המבצעים באמאזון  צוין המחשב הזה כמחיר מבצע "הנמוך ביותר אי פעם" כ2750 ש"ח כולל מיסים עד הבית.

אשמח לדעת האם לפי דעתכם הוא מתאים/שווה את מחירו.

https://shop.asus.com/us/tn3604ya.html- מפרט מדויק לדגם הספציפי.

https://www.amazon.com/gp/product/B0BWK6KG5W/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&th=1

ASUS 2023 Vivobook S 16 Flip 16" Tou

השאלות הספציפיות- 

1- בעיניי הלא מקצועיות עקב האכילס במחשב הזה הוא זיכרון ראם נמוך.

רק לא הבנתי עם האנגלית הגרועה שלי, האם ניתן לשדרג אותו. צרפתי תמונה של המפרט בסעיף הרלוונטי, אשמח לדעת האם זה אפשרי. (רוב הביקורות באמאזון דיווחו על אפשרות שדרוג רק שזה לא על הדגם הספציפי הזה)

2- כיון שהמחשב מגיע מארה"ב אני מניח שהמטען לא יתאים. השאלה אם טעינה דרך הUSB תספיק/אפשרית.

3- לא ברור לי מהמפרט האם usb c מעביר גם מדיה או רק טעינה ונתונים.

4- באמזון מצוין שהמשקל 3.1 ק"ג, באתר של אסוס 1.9 ק"ג אפשר להניח שהטעות באמאזון?

Screenshot_21.thumb.jpg.70dd1c4e4ade0203376c4561308768cd.jpg

יש עוד אחד במבצע בלי מסך מגע עם מרט מעט שונה

https://www.amazon.com/ASUS-Vivobook-Laptop-WUXGA-1920X1200/dp/B0CHZH2H7W?th=1&linkCode=sl1&tag=alibuy-us-20&linkId=054bb352f4b23cb9d50373afa505d8c9&language=en_US&ref_=as_li_ss_tl

הפרש של 750 ש"ח .

פורסם (נערך)

Usb c מעביר גם מדיה ונתונים כמובן.

בתקציב הזה אין שום הבדל משמעותי בין מה שתמצא, שום דבר לא באמת יחזיק מעמד, שום מסך לא יהיה באמת נעים, שום מקלדת לא תהיה ממש נעימה וכו'. ובטח שלא אסוס.

ביצועים לעומת זאת אין שום בעיה גם במחשב הכי זול שתמצא בערך. זהו, עברנו סף כלשהו שזה בכלל לא מעניין. מה שכן מעניין - עד כמה המכשיר בנוי/מורכב **פיזית** יישאר לנצח מעניין ועוד לא נמצא שום יצרן ביקום שמסוגל לספק מכשיר מוצלח מבחינה פיזית במחירי רצפה שכאלה.

בקיצור, זה נראה כמו פוסט של ברווז. מציע לזרוק את כל הנתונים והמפרטים **לפח** ולקנות מקבוק אייר ב-3999 בלי להסתכל על שום נתון, וליהנות מאיכות בנייה ששום יצרן אחר לא מסוגל לספק ב-3999 עם בונוס בדמות מסך נורמלי ומקלדת נורמלית וזמן סוללה לא נורמלי. אי אפשר להסביר במילים איזה דיל מדהים זה, מחשב שמחזיק **פיזית** פי שניים או שלוש יותר מהמתחרים.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מקבוק עובד היום עם וינדוס? 

כי ממש אין לי כח להתעסק עם מערכת חדשה. וגם אני לא יודע בכלל אם התוכנות שאני משתמש בהם לעבודה (הנה"ח ודוחו"ת) בכלל מותאמות למערכת הזו.

לפני 3 דקות, hans כתב:

ובטח שלא אסוס.

האמת דילגתי על לנובו גם מניסיון מר -נראה לי נפלתי על לימון ברמת תקלת חומרה רצינית וגם איכות בניה מזעזעת.

סדר גודל- בלי SSD היה לוקח למחשב לעלות מעל רבע שעה!!!! 

פורסם

בתור מישהו שלאחרונה קנה לזוגתי מחשב נייד בסכום דומה למה שאתה מכוון אליו, לגמרי הייתי מעדיף להשקיע קצת יותר. 

במחשבים הזולים, לא משנה נתוני הפיקסלים במסך והעבודה שהוא IPS, אלו מסכים פשוט מחורבנים עם צבעים מתים, ובהירות שלא מספיקה לכלום מעבר לחדר עם תאורה בינונית. 

המחשב של אסוס שהבאת, לא ניראה שונה בעניין הזה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש פה המלצות, תראה מה נכנס בתקציב:

למשל הראשון, באתר של HP עם אחלה מבצע לבלאק פריידי: https://www.hp.com/us-en/shop/ConfigureView?langId=-1&storeId=10151&catalogId=10051&catEntryId=3074457345620970818&urlLangId&quantity=1&color=natural silver&source=aw&subacctid=13430&subacctname=Awin+Broken+Links+Account&adcampaigngroup=jumpid=af_gen_nc_ns&campaignID&s&sv_campaign_id=13430&sv_tax1=affiliate&sv_tax2&sv_tax3=Awin+Broken+Links+Account&sv_tax4&sv_affiliate_id=13430

500 דולר לרייזן 5 מהדור החדש, 16 גיגה ראם ו512 ssd.

לא ניסיתי לחפש באמאזון, אבל יש שירותי משלוח לארץ כמו shipto ודומיו (לחלקם יש מחסנים במדינות ללא מס כמו אורגון).

פורסם

דיסקליימר: אני לא מומחה גדול בתחום.

אני כבר שנתיים עם HP ENVY ומרוצה מאוד.

עלה בערך 700$ בבסט ביי ועכשיו יש שם מוצרים דומים במחירים דומים. עם מפרט טוב יותר כמובן. הם לא שולחים לארץ, מישהו הביא לי.

אני מאוד מרוצה מאיכות ההרכבה, הכל מרגיש מוצק והדוק.

המקלדת מאוד נוחה לי. נהייתי מפונק ורוב המקלדות כבר לא נוחות לי.

גם המסך נוח לי מאוד (OLED).

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם
לפני 12 שעות, hans כתב:

Usb c מעביר גם מדיה ונתונים כמובן.

בתקציב הזה אין שום הבדל משמעותי בין מה שתמצא, שום דבר לא באמת יחזיק מעמד, שום מסך לא יהיה באמת נעים, שום מקלדת לא תהיה ממש נעימה וכו'. ובטח שלא אסוס.

ביצועים לעומת זאת אין שום בעיה גם במחשב הכי זול שתמצא בערך. זהו, עברנו סף כלשהו שזה בכלל לא מעניין. מה שכן מעניין - עד כמה המכשיר בנוי/מורכב **פיזית** יישאר לנצח מעניין ועוד לא נמצא שום יצרן ביקום שמסוגל לספק מכשיר מוצלח מבחינה פיזית במחירי רצפה שכאלה.

בקיצור, זה נראה כמו פוסט של ברווז. מציע לזרוק את כל הנתונים והמפרטים **לפח** ולקנות מקבוק אייר ב-3999 בלי להסתכל על שום נתון, וליהנות מאיכות בנייה ששום יצרן אחר לא מסוגל לספק ב-3999 עם בונוס בדמות מסך נורמלי ומקלדת נורמלית וזמן סוללה לא נורמלי. אי אפשר להסביר במילים איזה דיל מדהים זה, מחשב שמחזיק **פיזית** פי שניים או שלוש יותר מהמתחרים.

לא בדקתי אופציות שהן לא המק, אבל המק לא עונה כאן על עניין גודל המסך ומקלדת המספרים.

אבל כן, אי אפשר למצוא מחשב ב-2.7k שעונה על הדרישות.

לפני 8 שעות, Froyne כתב:

דיסקליימר: אני לא מומחה גדול בתחום.

אני כבר שנתיים עם HP ENVY ומרוצה מאוד.

עלה בערך 700$ בבסט ביי ועכשיו יש שם מוצרים דומים במחירים דומים. עם מפרט טוב יותר כמובן. הם לא שולחים לארץ, מישהו הביא לי.

אני מאוד מרוצה מאיכות ההרכבה, הכל מרגיש מוצק והדוק.

המקלדת מאוד נוחה לי. נהייתי מפונק ורוב המקלדות כבר לא נוחות לי.

גם המסך נוח לי מאוד (OLED).

איזה HP Envy?

לפני 10 שעות, DubelBoom כתב:

500 דולר לרייזן 5 מהדור החדש, 16 גיגה ראם ו512 ssd.

ואיכות המסך?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חיפוש מהיר.

המחשב הזה עם מסך טוב מאוד (עדיין לא בשביל לעבוד בחוץ ביום שמש, אבל טוב מאוד) בגודל הנדרש. איכות הבנייה לא גבוהה, אבל איכות בנייה גבוהה תעלה עוד לא מעט.

המעבד/ראם יספיקו לעבודת פוטושופ בסיסית. יכול להיות שתידרש קצת סבלנות.

https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=1192562

• אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

ואיכות המסך?

אפשר לשדרג לרייזן 7 ומסך אולד, יוצא 720 דולר אם אני זוכר נכון. עדיין דיל טוב, בטח עם 16 גיגה ראם.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, yd b-4 כתב:

גם אני לא יודע בכלל אם התוכנות שאני משתמש בהם לעבודה (הנה"ח ודוחו"ת) בכלל מותאמות למערכת הזו.

פרט חשוב! מוציא את המק מהמשוואה.

Hp נוטים בהכללה גסה להיות בנויים יותר מוצק מלנובו/אסוס, אבל צריך לבדוק את נושא המסך. החביב שלי בעולם חלונות - xps - עבר לצערי לתמחורים שערורייתיים.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 36 דקות, DubelBoom כתב:

אפשר לשדרג לרייזן 7 ומסך אולד, יוצא 720 דולר אם אני זוכר נכון. עדיין דיל טוב, בטח עם 16 גיגה ראם.

דיל טוב מאוד.

רק הגודל 14 והמקלדת נטולת פאד מספרים, אבל אפשר להוסיף בנפרד.

אחרי משלוח ומיסים... נראה לי שיעלה יותר ממה שאני מצאתי.

פורסם

לפי מה שלמדתי כאן בפורום בתור לא מומחה בתחום  כשחפשתי מחשב, גם תחת אותו מותג יש הבדלי איכות והמסקנה שהגעתי אליה אז שעדיף סדרה איכות גבוהה יותר ומפרט מספק במקום מפרט מקסימלי בסדרה זולה.

אני למשל בחרתי בלנובו מסדרת טינקפד, גם בו יש מספר רמות מחיר שהופכים למוצרים בעצם  די שונים לפי הצורך והתקציב,  אבל יש לך רמת איכות בסיסית מעל הזבל הזול שהוא בסוף יהיה יקר.

אותו דבר למשל סדרת לטיטוד של דל מול הפשוטות יותר.

פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

איזה HP Envy?

לא מוצא כרגע קישור לגרסה המדויקת שיש לי, מצרף קישורים דומים.

שלי 14 אינץ' OLED, זכרון 8 ראם (היום בתקציב הזה יש 16), מתקפל/מתהפך עם מסך מגע, מעבד I-7 איבו.

אלו ספציפית לא יעזרו לפות"ש כי אין להם מקלדת מספרים.

שאלת בונוס:

איך סדרת INSPIRON של דל? היא מהסדרות ה'עסקיות', או רגילות (איכות בניה ושות')?

https://www.bestbuy.com/site/hp-envy-2-in-1-15-6-full-hd-touch-screen-laptop-amd-ryzen-7-7730u-16gb-memory-512gb-ssd-nightfall-black/6535746.p?skuId=6535746

https://www.bestbuy.com/site/hp-envy-2-in-1-15-6-full-hd-touch-screen-laptop-intel-core-i7-16gb-memory-512gb-ssd-natural-silver/6535818.p?skuId=6535818

https://www.bestbuy.com/site/hp-envy-2-in-1-14-full-hd-touch-screen-laptop-intel-core-i7-16gb-memory-1tb-ssd-natural-silver/6535747.p?skuId=6535747

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

גם ה-ThinkPad זו סדרה עם עשרות דגמים ותתי דגמים ברמות מחיר שמשתרעות מרמת ביניים מינוס ועד לרמה הכי גבוהה. ככה שאין ThinkPad באיכות בנייה לא טובה, לכולם מקלדת מצויינת, אבל עם מסכים בינוניים מינוס, לדוגמא, יש גם יש.

הרבה פעמים איכות בנייה היא עניין של הרגשה ולא משנה את העמידות. דווקא למחשב שנשאר בבית ולא זז הרבה, פחות משנה איכות השאסי. אם עובדים איתו רק עם עכבר חיצוני, גם איכות ה-TrackPad לא משנה, לדוגמא.

כלומר, גם בתוך אותן מותגי סדרות יש הרבה ווריאנטים ואין עקביות ושיטתיות. 

החיים מסובכים.

לפני 6 דקות, Froyne כתב:

שאלת בונוס:

איך סדרת INSPIRON של דל? היא מהסדרות ה'עסקיות', או רגילות (איכות בניה ושות')?

בכפוף למה שכתבתי מלמעלה, זו סדרה בסיסית.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

לדל יש שלל דרגות/סדרות, זה מבלבל.

הסדרות הגבוהות - latitude/precision/xps - נעות בין יקר מאוד ליקר אחולשילינג.

Xps מניסיון בעל שרידות גבוהה, לא יצא לי להתנסות עם הסדרות האחרות.

הסדרות הרגילות/נמוכות - vostro/inspirion - הן ברמת בנייה מכאנית זהה למתחרים באותה דרגת מחיר (אותו סלט של מפעלי oem בהכללה גסה). הניסיון שלי עם 2-3 דגמים טוב מבחינת אמינות, אבל לדעתי זה סתם מזל.

המקלדת/מסך הם כמקובל בקטגוריה - בין רע לבלתי נסבל.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

• תוכן חדש...