Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם
לפני 17 דקות, amosbmw כתב:

לא היתה איתו בעיה אולי למעט פסים זוהרים שאני מקפיד לא להדביק

יש לי קבוע פסים זוהרים עם מגנטים בבגאז', לטובת בוחן שיחליט שממש בא לו.

לא ביקשו מעולם.

• מצחיק 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חוויית טסט ממונטנגרו. 
זה קופי-פייסט מהפוסט שלי בפייסבוק.

"יום בו אתה עובר טסט עם רכב ישן מפעם ראשונה זה תמיד יום טוב.
פחדתי מהיום הזה כמו מיום הדין. זהו בעצם יום הדין בפני עצמו. אם אתה לא עובר, מן הסתם אתה לא יכול לנסוע עד שאתה לא מתקן, ולתיקונים לא תמיד יש תקציבים. 
הנתונים היבשים:
מרצדס C200 2004 CDI
הרכב לא על שמי אבל יש ייפוי כוח 
הרשיון נגמר היום
פעם ראשונה עושה את זה במדינה אחרת
מגבלות השפה
רכב ישן, סיכוי גדול לכשל באגזוז ועוד כל מיני חרא.
כל המסמכים שלי  בסדר ואפשר לעשות ברכב כל פעולה.

שאלתי היום את רואת החשבון שלי איפה עוברים טסטים בכיף, והיא התקשרה למכון טסטים שבו היא עושה אותם. זה מצויין כי אז יש בן אדם שיודע שאני מוגבל הבנה ודיבור, וינגיש לי את המידע ויעשה את המקסימום כדי לעזור לי.
קובעים תור לשעה מסויימת, בגלל זה אין תור מטורף כמו בארץ. אתה לבד שם. 
בטסט אני לא עושה עם הרכב כלום, יושב בצד שותה קפה, החבר'ה של המכון עושים הכל בעצמם כולל להזיז את הרכב. מצאו לי נזילה מתוך הפילטר דלק,  אמרתי לבודק לרשום את זה ברשימה של הכשלים, הבחור אמר אם הוא רושם שם, אז אצטרך להגיע עוד הפעם, אז ביקש ממני לטפל בזה לבד, וכמובן שאני אטפל. 
הבעיה היחידה שמצאו ולא יכלו לא לדווח זה הבדלי בלימה של בלם היד, הבלם השמאלי לא בלם בכלל יחסית לבלם ימני. נתנו לי אישור של 72 שעות לטפל בזה, אבל אז אחד החבר'ה שם אמר: חכה תן לי לנסות לבצע כיוונים בבלם. התחיל לכוון, הרטיב את הבלם, כיוון עוד קצת, ואז המחשב הראה מספרים נכונים, ובום המסמך המיוחל היה בידיי. הקטע פה שהוא לא היה חייב, זה לא מוסך, זה מכון טסטים. לקח להם לעשות כיוונים בערך 20 דקות מזמנם. 
כמובן שהמליץ לי להחליף את הבלם יד. ואני אעשה זאת כמובן. 
כשמחדשים רשיון רכב, מחדשים גם את הביטוח במקום. נוח מאוד. 
עלות כוללת 404 יורו. מתוכם 202 זה ביטוח צד שלישי. כל השאר זה רשיון רכב ועוד כל מיני דברים, הטסט עצמו עולה 15 יורו. 
בתוך חבילת השירות שהאיש קשר עושה לי זה להעביר את הרכב על שמי ולהחליף לוחית רישוי ללוחית זמנית של תושב זמני. 
במקרה שלי הצד הקונה חייב לשלם מס 5% ממחירון של הרכב, כאשר הרכב עולה היום 3370, אז אני צריך לשלם 170 יורו, ולתת איזה 20 יורו לבחור כטיפ על זה שהוא ילך לכל המשרדים ויעשה את זה במקומי. באסה עם המס הזה אבל זה מה יש. בקיצור אין כמו לפתוח את היום עם הידיעה שלא צריך להשכיר רכב 🙂"

• אהבתי 4

פוסט עם כל הלוחיות היפות http://bit.ly/1w7byAl

מנהל קבוצת "לוחיות רישוי יפות" בפייסבוק

זה חתיכת פריק שואו מה שהולך פה
פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, itaysamurai כתב:

יש לי קבוע פסים זוהרים עם מגנטים בבגאז', לטובת בוחן שיחליט שממש בא לו.

לא ביקשו מעולם.

ברוב הרכבים היום לא ניתן להשתמש במגנטים מאחר והטמבון האחורי אינו עשוי ממתכת , מה שאני עושה זה חושף קצת את המדבקה/דבק מאחורה של הפס הזוהר כסנטימטר בערך מכל קצה שלו ומדביק על הטמבון, מיד לאחר המעבר במסלול ויציאה מהמכון מסיר אותם ושומר לטסט הבא.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

הפסקתי להתרגש ולהלחץ מהעניין.

עוד מטלה מול הרשויות שיש לבצע.

עושה בעצמי לשני הרכבים שלי ולא נותן למוסך.

מעדיף בעצמי לראות ולהבין הכל.

לעתים נדירות נכשל , הפעם האחרונה שהכשילו אותי על משהו משמעותי היתה על זוג צמיגים שעשו 65000 ק"מ ואז כבר החלפתי את כל הארבעה.

אני גם לוקח רכבים של בני משפחה שאין להם חשק או זמן לטסט.

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
פורסם

הדבר היחיד ששנוא עלי בטסט זה התורים הארוכים. 

למרות ששני הרכבים שלנו ליסינג, הם הכי מעצבנים.

פעם אחת הגעתי ב7:30 איך שהמכון נפתח כדי להיות ראשון, אמרו לי לחכות עד 8:00 שמחשבי משרד הרישוי או משהו כזה יעבדו וניתן יהיה לראות את המסמכים של הרכב במחשב.

פעם נוספת עמדתי בתור חצי שעה כדי לגלות שמכון הרישוי לא קיבל הזמנה מחברת הליסינג ועוד חצי שעה לתפוס נציג שיעביר את המסמכים למכון רישוי.

בכלל, שמתי לב שאין הומוגניות בשיטת העבודה במכוני הרישוי.

יש כאלו שאתה מתחיל את התור, נגשים אליך, לוקחים ניירת, הולכים למשרד ומחזירים לך את טופס הבחינה של הרכב לתחילת הטסט, יש מכונים שמצפים ממך,להחנות בצד, לגשת למשרד, לקבל ניירת, לחזור לרכב ולהתחיל את מבחן הרישוי לרכב.

עד מתי ספטמבר 08.:(

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בהתחלה הייתי הולך לבד, בילבלו לי את המח על פסים זוהרים אז הכנתי פסים מגנטיים. אחרי כמה פעמים הבנתי שזה פשוט בזבוז זמן, ותמורת כמה מאות בודדות המוסך יעביר את הרכב טסט, בלי להקפיד על קישקושים כמו פסים זוהרים ופח זבל ומאז המשכתי ככה במשך 12 שנה עם 2 רכבים עתיקים. המוסכניק אף פעם לא חזר עם רג'קטים.

עכשיו יש לי רכב צרפתי מודרני והטסט שלו בסוף השנה, אני באמת לא יודע מה לעשות וכבר הכנתי את הבנקאי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

הלכתי יום לפני ערב סוכות למכון הטסטים ב13:00. הייתי שם לבד פחות או יותר.
נורת הברקס מעל החלון האחורי מורכבת בעצם משורה של 10 נורות קטנות בערך. הימנית ביותר בשורה לא עבדה ועל זה נפלתי.
הבחור במכון שמחליף נורות אמר לי שבזה הוא לא מתעסק.
קפצתי למשרד, דיברתי עם הבוחן הראשי, בא הסתכל, חתם לי על הדף ושיחרר אותי.

סך הכל חוויה חיובית.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 9 דקות, farkash7 כתב:

הלכתי יום לפני ערב סוכות למכון הטסטים ב13:00. הייתי שם לבד פחות או יותר.

לפני הרבה שנים עשיתי את התרגיל בערב יום הכיפורים, 10 דקות לפני הסגירה. בדקו בלמים ואורות ושלחו אותי עם החותמת.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

על איזה פסים זוהרים אתם מדברים? מה פספסתי?

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם (נערך)

ברכבים שיוצרו לפני 1995 יש להדביק פסים זוהרים על הפגוש האחורי לפיתקן (ברכבים שהיו לי היומודבקים מעל הפגוש, גם התקבל).

עריכה: דומני שהפסים שהדגים דובצע לא תקניים, יש להדביקם בצדדים ויש בתקנות הגדרה מדוייקת לדגם המודפס עליהם ולמקום הדבקתם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ואם אתה שולח את המוסכניק להעביר טסט והרכב שלך נראה במצב טוב לא צריך להדביק אותם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אחרי 3 טסטים ברצף שזיינו אותי ב-1500-3000 שקל, נמאס לי. 

ידעתי שיש את המוסך שיש לו חבר'ה שיוכלו לנהל הרבה יותר טוב ממני את שיחות ה"מה קורה אחשלי?"

אז הפעם שילמתי על זה 200 שקל.

לא ביזבזתי שניה מהחיים ללכת למכון טסטים, וקיבלתי רכב עם טסט לשנה. אחלה לגמרי.

• תוכן חדש...