Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה2.0 לא כזה עגלה במצב ספורט, הוא נוסע יפה מאוד, במצב רגיל אכן מורגש שהוא לא זריז,

אך ההבדל בינו לבין ה1.6 ממש משמעותי, במיוחד בעת עומס או עליות כמו חיפה.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, GABIUBOGI כתב:

המנוע בסדר גמור ליום יום, פעם לקחתי עם אבא שלי טוסון 1.6 לנסיעת מבחן. היא עושה את העבודה אומנם בצורה קצת מתישה אבל עושה. 

מי שיצא לו לנסוע על המנוע הזה ברכב אחר (פורטה,אלנטרה,i35) יבין את התחושה, הוא נמרץ בהתחלה במהירות עירונית אבל אחרי זה מרגיש ממש עייף.

שוב תלוי מה הצורך שלך פותח השרשור, אבא שלי בסוף קנה את ה2.0 שהוא גם עגלה בעיני ואני אעדיף כל 1.0 טורבו על פניו.

הצורך שלי בעיקרון הוא כמו כל צורך יום יומי של משפחה.

פיזור ילדים במסגרות, בית-עבודה, עבודה-בית, מידי פעם להורים סופ"ש. מידי פעם חופשה בצפון.

פעם/פעמיים בשנה אילת עם האישה והילדים.

לא נוסע בשבתות וחגים.. רק בחוה"מ :) 

נסיעה שנתית להערכתי 10-15K

פורסם
לפני כשעה, Matan1515 כתב:

פיזור ילדים במסגרות, בית-עבודה, עבודה-בית, מידי פעם להורים סופ"ש. מידי פעם חופשה בצפון.

אני שוב חוזר על המלצתי לגבי ה ASX
תתגבר לשניה על תחושת הגועל שלך וקח אותה לסיבוב נסיון לכל הפחות

דעה גם יכולה להשתנות והכי הרבה אם לא אהבת תמיד תוכל להזדחל בעליות עם 1.6 אטמוספרית

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 9 דקות, סולל הדרך כתב:

אני שוב חוזר על המלצתי לגבי ה ASX
תתגבר לשניה על תחושת הגועל שלך וקח אותה לסיבוב נסיון לכל הפחות

דעה גם יכולה להשתנות והכי הרבה אם לא אהבת תמיד תוכל להזדחל בעליות עם 1.6 אטמוספרית

אם התקציב שלי היה עוד 10K אז כבר הייתי מנסה לצוד אקליפס קרוס..

בASX הבפנים שלה מזכיר לי לנסר משנת 2008

פורסם

אי אפשר לעזור למי שמקובע בסטיגמות... סורי

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 25 דקות, סולל הדרך כתב:

@סולל הדרך - אני ממש מודה לך על העזרה וההמלצה, אני פחות התחברתי. בכל אופן - מעריך את זה מאוד.

בואו נתמקד כרגע ספציפית בכל מידע אשר יכול לעזור לגבי הרכב + מנוע הנ"ל

פורסם

ענו לך
מעט חלש, יש מצב שינשנש שמן
לטענתי שהיו כאלו שחלקו עליה ואחרים שהצטרפו מאוחר יותר והסכימו, הפלסקטיקים לא מזדקנים יפה
זה כולל סדקים וקילופי צבע.
איזה עוד מידע נחוץ?

פורסם
לפני כשעה, סולל הדרך כתב:

איפה הקיבוע? הרכב תוכנן ב 2010 ועוד אז הוא הרגיש מיושן, מבפנים הוא מרגיש כמו רכב מתחילת שנות ה 2000.

היתרון שלו מחיר נמוך, כאילו SUV ואמינות, פותח השירשור אומר לך שזה לא בטופ הדרישות שלו אז אתה תוקף אותו.

טסלה 3 2022

פורסם
בתאריך 18.9.2023 בשעה 16:02, Matan1515 כתב:

חשוב לי מאוד - אני אגע בנקודות החשובות (הן לא בהכרח לפי הסדר)

*האמינות - מעדיף להיות במוסכים פעם בשנה לטיפול שנתי. כל שאר הבלאי במידת הצורך

*נוחות (כולל גם מרחב) - לא לסבול בצפיפות שמכניסים טיולון ומזוודה שנוסעים לסופש אצל ההורים

*איבזור כמה שיותר ניתן להכניס בחבילה

*מקום לכיסא בטיחות לתינוקת בת שנתיים  + בוסטר (כולל גב) לילד בן 5.5.

*ביטוח - אנחנו מעל גיל 30 אז כמה כבר יכול לעלות מקיף + חובה (?!)

אף אחד לא תוקף...
אלו הדרישות שלו, אני חושב שה ASX עונה עליהם יותר טוב מהספורטאז (בגרסת 1.6)

אם הוא מוכן להתפשר על ביצועים, קצת פחות אבזור, קצת פחות אבזור בטיחותי ולמלא קצת שמן, אז הספורטאז תפורה עליו
אולי הקוקפיט של ה ASX לא מודרני במיוחד אבל גם של הספורטאז הוא לא משהו יוצא דופן ובטח לא משהו שהוא בעייתי באיזה רמה, מלבד הרמה הפסיכולוגית, שעם זה... אין לי מה לעשות.
לא אהב... לא אהב... למרות שכנראה לא באמת ניסה וניזון מכל מיני משפטים שרצים בפורום
אני לא רץ להמליץ על ה ASX, לא מצייר תמונה שזה רכב מושלם או מתת האל לאדם... רחוק מזה
לדרישות שהוצגו, הוא יותר ממתאים מהספורטאז 1.6
אם היה תקציב ל 2.0 חד משמעית הייתי ממליץ על הספורטאז כרכב עדיף!

פורסם
לפני 5 שעות, wildlands2019 כתב:

בנסיעות לצפון אתה ממש תסבול,

אני זוכר כאשר טיילתי איתו לצפון יש עליות שהייתי בפולגז ובקושי סחב, 

ב2.0 אין בכלל את זה המומנט הרבה יותר זמין.

לא יודע על מה אתה מדבר, שוב נסעתי לא מעט ברכב כזה, ולא חשתי שום תסכול (סתם שאלה - לך יש נסיון מעשי ארוך עם ספורטאג' 1.6?).

לפני 34 דקות, סולל הדרך כתב:

אף אחד לא תוקף...
אלו הדרישות שלו, אני חושב שה ASX עונה עליהם יותר טוב מהספורטאז (בגרסת 1.6)

אם הוא מוכן להתפשר על ביצועים, קצת פחות אבזור, קצת פחות אבזור בטיחותי ולמלא קצת שמן, אז הספורטאז תפורה עליו
אולי הקוקפיט של ה ASX לא מודרני במיוחד אבל גם של הספורטאז הוא לא משהו יוצא דופן ובטח לא משהו שהוא בעייתי באיזה רמה, מלבד הרמה הפסיכולוגית, שעם זה... אין לי מה לעשות.
לא אהב... לא אהב... למרות שכנראה לא באמת ניסה וניזון מכל מיני משפטים שרצים בפורום
אני לא רץ להמליץ על ה ASX, לא מצייר תמונה שזה רכב מושלם או מתת האל לאדם... רחוק מזה
לדרישות שהוצגו, הוא יותר ממתאים מהספורטאז 1.6
אם היה תקציב ל 2.0 חד משמעית הייתי ממליץ על הספורטאז כרכב עדיף!

גם על הASX נסעתי, ולי הוא הרגיש יותר צפוף משמעותית מהספורטג' (או אולי זאת הייתה סתם "תחושה").

פורסם

חצי שנה וסביב ה8000 ק"מ הספיקו בשביל להחליף אותה ב2.0,

ה2.0 לעומת זאת אצלי כבר שנתיים בערך עברתי איתו סביב ה 20k ק"מ,

ואין מה להשוות, חד משמעית ה2.0 עדיף בהרבה.

יש לי גם קיה סיד עם מנוע 1.6 הישן יותר (לא הGDI) כמו שיש בספורטאג', גם אותה יש לי כבר שנתיים וחצי בערך ונסענו איתה סביב ה35000 ק"מ, היום היא עם 198000 ק"מ ונוסעת יופי.

פורסם

תחפש בגוגל ג'יפון משומש אמין, או באנגלית most reliable used compact suv,

בשני המקרים רוב התוצאות יציגו לך קיה ספורטאג',

קשה לך אני יודע, תלמד לחיות עם זה ידידי 😁

https://www.midrag.co.il/Expanel/Question/232

https://www.topspeed.com/reliable-used-suvs-that-will-last-you-a-lifetime/#2017-toyota-4runner

https://cars.usnews.com/cars-trucks/rankings/used/compact-suvs-2

פורסם
לפני 21 שעות, Matan1515 כתב:

הקושי היחיד שאתה תרגיש הוא בנסיעה לאילת ולצפון.

אבל שוב מה זה קושי בעצם, תצטרך ללחוץ חזק יותר זה לא שהרכב יעמוד בצד או יעלה בזחילה של משאית.

הכל בסדר אנשים פה מאבדים פרופורציה לגבי המנוע הזה. פשוט צריך לשמור על הילוך נמוך וללחוץ. 

כמובן זה מתבטא בצריכת דלק, גם ה2000 אוכל.

אבא שלי נוהג רגוע מאוד חצי עירוני חצי בינעירוני, לא מוציא טוב יותר מ1:10 לעולם.

אני תכלס יודע שלא משנה מה נכתוב אתה תקנה בסוף 1.6 בגלל המחיר והשנתון הגבוהה כי בסוף זה מה שחשוב לאדם רגיל. הרכב יביא אותך לכל נקודה בלי בעיה, כנראה עם קצת יותר לחיצות ופחות עקיפות אבל לכל מקום תגיע בכיף.

תלך לאיזה חברת ליסינג או טרייד מוביל שיש להם ספורטז׳ים 1.6 ו2.0 כמו זבל ותעשה נסיעת מבחן.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תוכן חדש...