Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי לכולם,

הייתה לי קריצה לכיוון המיצובישי ספייס סטאר כיוון שהבנתי שהיא חסכונית מה שחשוב לי.

לאחר קריאה של מספר שרשורים פה הבנתי שיש לה מספר חסרונות שייתכן שעולים (בעיניי כמובן) על ייתרון החסכון בדלק.

מאז עלו לי מספר התלבטויות רק שאני לא בטוח מי מהן תענה יותר על הדרישות/צרכים שלי.

מבין הרכבים הבאים מי יחסית חסכונית, אמינה ומהנה לנסיעה עד כמה שניתן כמובן במגבלות התקציב שרשמתי...

מאזדה 2 / סיאט איביזה / סוזוקי סוויפט / יונאי i20

פורסם

אני הייתי אומר לך או סיאט איביזה או 

יונדאי I20 

יש כאן קישרו של יונדאי נראה טוב 

תבדוק .

https://www.yad2.co.il/s/c/mcb53j7k

https://www.yad2.co.il/s/c/akpnj7ex

גם סוזוקי סוויפט מצורף

https://www.yad2.co.il/s/c/9qeug0c3

וגם סיאט איביזה 

https://www.yad2.co.il/s/c/e80zj7h1

פורסם

תודה. אם יונדאי אז איזה דגם מומלץ? רמת גימור מומלצת?

אגב, בעלים קודמים "חברה" זה אומר שהרכב היה בליסינג תפעולי?

פורסם

מבין הרשימה הסוויפט לדעתי הכי תתאים לדרישות.

היא חסכונית יותר מהמאזדה והI20

היגוי חד ומגיב יותר מהi20/איביזה

אמינה

ברכבים שהכי פחות הייתי ממליץ לפי הדרישות הם הI20 והאיביזה, מכיוון שהאיביזה תהיה עם גיר רובוטי דו מתמדי ומנוע טורבו רגיש עם מחלות שונות והI20 לא חסכונית ולא מהנה לנהיגה כ"כ אבל נרווחת מה שלא נרשם לדרישות.

פורסם

לדרישות שלך גם הייתי בוחר בסוויפט, אמנם מבחינת הנאה, דווקא האיביזה עדיפה בזכות מנוע וגיר שמאוד תורמים לביצועים, אך הגיר נקודת החולשה מבחינת אמינות.

היודנאי לא זה ולא זה.

המזדה 2 גם זריזה, כדאי לחפש ברמת אבזור דינמיק ולא אקטיב, אך היא לא מצטיינת בצריכת דלק.

אך אם אתה לא נוסע הרבה, לדלק יהיה משמעות נמוכה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה חברים. אני נוסע לעבודה הלוך וחזור. בין 30 ל 40 ק"מ ביום. אני שם לב שמבין שלושתכם השם שעלה תמיד הוא הסוזוקי. מצד שני אף אחד מכם לא המליץ על המאזדה למרות שהיא עונה על 2 מתוך 3 דרישות שרשמתי (עונה על אמינות + הנאה בנסיעה אך לא עונה על צריכת דלק). אם יש לכם אפשרות להרחיב מדוע לא בחרתם במאזדה והעדפתם בעיקר את הסוזוקי אשמח להרחבה. לגבי ה i20 פירטתם מדוע לא כדאי לבחור בה (לא חסכונית ולא מהנה לנהיגה).

תודה

פורסם

גם המזדה טובה ובהחלט יכולה להיות אופציה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

40 קמ ליום עבודה זה 800-900 לחודש (אם הכוונה זה הלוך ושוב). לא יודע כמה נסיעות פרטיות יש לך אבל נראה שאתה לא אחד שייסע מרחקים גדולים.

בנסיבות האלו ובתקציב שלך חסכון בדלק זה נחמד אבל הרבה פחות משמעותי מהאמינות.

אתה נותן משקל יתר לחסכון בדלק.

נראה לי שכדאי לוותר על האיביזה. יופי של רכב אבל השילוב טורבו+רובוטי זה לא הקוקטייל הכי אמין שיש.

פורסם

בין הבחירות  אני הייתי בוחר ראשון את הסוזוקי 

מכמה סיבות 1. חסכוני בדלק 2. עיצוב נחמד לשנה שלו 3. אמינות 

ואופציה שניה הייתי בוחר את הסיאט איביזה 

גם 1. מהירות שהמנוע והטורבו זה עולם אחר של חווית נהיגה 

יש לו 7 הילוכים אוטומטיים  שאתה לא מרגיש את הנסיעה

גם במהירות גבוהה חסכוני בדלק מאוד (מניסיון) 

הבעיה זה האמינות שיכול ללכת לך המוח גיר או טורבו שזבה הרבה 

כסף (מיותר לציין שזה קורה אבל לא בהכרח יקרה) 

מאזדה הוא גם לוקח הרבה דלק וגם נראה לי יותר צפוף בתא הנהג 

שזה משמעותי למי שנוסע לעבודה לבד ברכב שהוא צרעך מרחב 

יונדאי I20 הוא מעולה אולי גם קצת חסכוני (לא מידיעה) אבל אני יודע שהמנוע שלו 

עוי אלומיניום מה שזה אומר שאם חלילה המנוע מתחמם 

אז כל האלומניום נמס וצריך ראש מנוע בשונה משאר רכבים 

פורסם
לפני 5 שעות, גאון ברכבים כתב:

יונדאי I20 הוא מעולה אולי גם קצת חסכוני (לא מידיעה) אבל אני יודע שהמנוע שלו 

עשוי אלומיניום מה שזה אומר שאם חלילה המנוע מתחמם 

אז כל האלומניום נמס וצריך ראש מנוע בשונה משאר רכבים 

כמה דברים ברשותך.

אנחנו משתדלים לשמור בפורום הזה על רמה עניינית ולא ססמאות של פרלמנט בבורקס השכונתי, ולכן - אשמח שתראה לי דוגמא למנוע שנמס, ככה סתם כי הוא התחמם לו קצת.

פשוט - טמפ' התכה של אלומיניום היא בערך 660 מע' צלסיוס, ויקרו כלכך הרבה דברים לפני שתגיע לשם שפשוט...לא תגיע לשם אלא אם האוטו ליטרלי עולה באש (וגם אז לא בטוח).

למנועים עם ראש או בלוק (או גם וגם) אלומיניום יש חסרון, אלומיניום הוא באמת חומר קצת רך יותר, ויש יותר סיכוי לעיוות, לפעמים זה בר תיקון, החסרון הזה הוא כלכך לא משמעותי במנועים מודרניים והמון יצרנים עברו למנועים מאלומיניום.

מצד שני, המשקל העצמי קטן יותר וזה שווה לא מעט בדלק. מנועי סדרת kappa 2 שמורכבים בI20 הם אכן מאלומיניום, אבל אני לא חושב שיש לרכב שם של מנועים מתחממים על ימין ועל שמאל ולכן לא הייתי מכניס את זה כשיקול, בטח כשלא שמחפשים לקנות גרוטעה שקרעו בהשכרה בזול ולחשוב ש'עקצת את המערכת'.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...