Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הוא לא יבש.

ורוב הצמיגים בארץ אחרי 4 שנים יבשים מאוד.

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן, היה לזה שרשורפלצת בפורום בזמנו.

במבחן המעשי של העולם הקיים והממשי של מכוניות נוסעות עם צמיגים אמיתיים בעולם - קשקוש גמור ואני עוד עדין.

המבחן המעשי מאוד קל לביצוע ולגמרי חד-משמעי - צמיג ישן ומתפורר אוחז פחות טוב משמעותית, נקודה, סוף פסוק, אין ויכוח. הכי הרבה יחס של שקל לבטיחות, יותר מכל רכיב אחר באוטו, בהפרש גדול.

• רעיון טוב! 3

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני כשעה, chezik כתב:

מעניין מאד, יש לי עכשיו רביעייה ברידגסטון בני שנה וחצי, אני מאוכזב מאד, כבר בתחילת החורף כשהם היו בני חצי שנה היו לי איבודי אחיזה ברטוב, והיום אני ממש מחליק כל פעם כשאני עושה כיכר על 30 קמ"ש אם יש קצת רטיבות על הכביש (אני נוסע מוקדם בבוקר כשיש ממטרות בכיכרות, מחליק המון)

מתכנן להחליף לפני הגשם הראשון, וזה ממש מבאס שהשקעתי 400 ש"ח בצמיג איכותי וקיבלתי תמורה של פחות מצמיג סיני.

בעבר היה לי סט גודייר שהחזיקו 3.5 שנים עם כ-100 אלק"מ, החלפתי בגלל יובש למרות שהאחיזה היתה עדיין מצויינת.

לא יודע להסביר את זה , אבל גם לבת שלי נהרסו תוך שנה מישלין פרימסי 4 שקניתי לה וכנראה זה קרה בגלל פרונט לא מכוון.

ברידג'סטון היא החברה הגדולה בעולם ואינני מאמין שהיתה מצליחה כך עם צמיגים באיכות "סינית"

פורסם

דניאל1983, אתה בעצמך אמרת שצמיגים האחוריים במצב מצויין.

מחשבה שלי: הסדקים אולי בעיקר מכך שהקידמיים עובדים יותר קשה היגוי -בלימה.

אם זה היה רק  יובש, זה היה עובד על כל הצמיגים, לא?

אולי צריך כיוון פרונט (כיון זווית מתלה), כי הם נאכלים בצורה לא שווה?

צמיגאי מיומן יוכל לומר לך אם צריך ללכת לכיוון פרונט.

פורסם

גם ברכב הנעה אחורית הקידמיים נסדקים מהר יותר.

בעיקר בגלל עבודת ההיגוי ותמרוני החניה

וגם בגלל שבבלימה הם מרכזים את רוב הכוח

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 57 דקות, דניאל1983 כתב:

איזה יצרן ודגם מומלץ שלא יתייבש בחום שלנו?

אתה יכול בשקט לקנות כל דגם של כל יצרן כדי לנסוע 5 שנים נוספות ( בתנאי שתמשיך לחנות בחניון תת קרקעי ). רק תקנה משהו נורמלי מחברה ידועה.

אם 5 שנים נראה לך לא מספיק, אין לי מה להוסיף.

רוצה ממש לחסוך על הצמיגים - אל תקנה צמיגים יקרים כמו פרימסי 4 אלא פאלקן, האנקוק, קלבר, קומהו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אחיזה ואורך חיים אלה 2 יעדים הפוכים.

צמיג עם אחיזה מעולה בדרך כלל יהיה בעל בלאי גבוה ולהפך, צמיג שיועד לאורך חיים ארוך במיוחד יציג פשרות בתחום האחיזה.

תחליט מה יותר חשוב לך, או תישאר בתחום הבינוני.

בשום מצב - לא משנה איזה דגם צמיג, כמה נסעת ואיפה אתה חונה - לא הייתי משאיר צמיג יותר מ3 שנים. ההבדל עם צמיג חדש מורגש ביותר.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעה, דניאל1983 כתב:

מחפש צמיג שיתן אחיזה ואורך חיים הכי טוב שאפשר.

מה עדיף פרימסי או פרימיום קונטאקט?

כפי שנאמר אחיזה ואורך חיים באים אחד על חשבון השני.

תחזוקה נאותה יכולה להאריך את חיי הצמיג, הקפדה על לחץ אויר והצלבה כל 10-15K.

לפי מידת הצמיג יכולות הרכב מעל הממוצע, אז מגיע לו/לך  צמיג  כזה.  הפרימסי זוכה לציונים טובים במבחנים וגם בהמלצה של חברי הפורום הזה ואחרים.   לא מכיר אותו.

אבל מכיר את הקונטיננטל  CPC5 . אחרי ארבע שנים+ 47K  בהשוואה לצמיגים שלך הקונטי.  נראים טוב,  רק מתחילים סימנים של יובש ואין קרעים כמו בפרימסי.

גם אני החלפתי צמיגים כל 2-3 שנים  פאלקן, האנקוק, קומהו. 

עד הקונטי,  הוא ברמה אחרת, אחיזה מעולה.

שמעתי גם טענות של חברים מהפורום על בלאי מהיר,  בלי פירוט אם יובש או שחיקה או מקור הצמיג.

ההמלצה שלי על צמיג מתוצרת  קונטיננטל סלובקיה.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 11 שעות, chezik כתב:

מעניין מאד, יש לי עכשיו רביעייה ברידגסטון בני שנה וחצי, אני מאוכזב מאד, כבר בתחילת החורף כשהם היו בני חצי שנה היו לי איבודי אחיזה ברטוב, והיום אני ממש מחליק כל פעם כשאני עושה כיכר על 30 קמ"ש אם יש קצת רטיבות על הכביש (אני נוסע מוקדם בבוקר כשיש ממטרות בכיכרות, מחליק המון)

מתכנן להחליף לפני הגשם הראשון, וזה ממש מבאס שהשקעתי 400 ש"ח בצמיג איכותי וקיבלתי תמורה של פחות מצמיג סיני.

בעבר היה לי סט גודייר שהחזיקו 3.5 שנים עם כ-100 אלק"מ, החלפתי בגלל יובש למרות שהאחיזה היתה עדיין מצויינת.

על איזה סוג רכב מדובר ?

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 12 שעות, אבי ים כתב:

הוא מביא שם מומחה (נמרי) שטוען שגיל הצמיג זה לא סיבה להחליף אותו ואפשר להשאר עם אותו צמיג גם 10 שנים

Not again…..!!!!!

🤦🏻‍♂️

פות״ש: אני נוסע על פרימסי, צמיג מצויין לדעתי, אבל אחרי 5 שנים בהחלט הגיע הזמן להחליף - גם אם אתה יכול למשוך עליהם עוד כמה חודשים-חצי שנה, זה לא שווה. עלות החלפת צמיגים אינה גבוהה, והשיפור באחיזה יהיה משמעותי.

• תוכן חדש...