Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה ממש לא מסובך, סתם הפחדות ורתיעה של אנשים בהתעסקות על בירוקרטיה. טופס 1301 או 135 המקוצר. 
אין שום סיבה לתת למישהו לנגוס לך בהחזר באחוזים לא נורמליים של 12%-20% ולא לעשות זאת בעצמך.
אז פעם ראשונה לוקח חצי שעה-שעה לקרוא, להבין ולמלא אותו, אחרי הראשון? 10 דקות בלחץ לטופס כולו.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה רבותיי, אני אכן לא מרגיש לגמרי בנוח עם הטופס הנ"ל אך שמרתי את המסמכים מהסיבוב הקודם (שמילא רוה"ח של המעסיק שלי דאז והניבו החזר נאה) ואני מקווה שאוכל להשתמש בהם הפעם כרפרנס.

פורסם
לפני 57 דקות, YoJ כתב:

זה ממש לא מסובך, סתם הפחדות ורתיעה של אנשים בהתעסקות על בירוקרטיה. טופס 1301 או 135 המקוצר. 
אין שום סיבה לתת למישהו לנגוס לך בהחזר באחוזים לא נורמליים של 12%-20% ולא לעשות זאת בעצמך.
אז פעם ראשונה לוקח חצי שעה-שעה לקרוא, להבין ולמלא אותו, אחרי הראשון? 10 דקות בלחץ לטופס כולו.

מה שלא מסובך לאחד, עשוי להיות מסובך לאחר
אני מבטיח לך שיש דברים שאני עושה בעיניים עצומות ואתה לא מבין בהם כלום (לא משהו אישי) כל אחד ותחומי הבנתו

כאחד שמילא לעצמו דו"ח מס במדינת עולם ראשון במשך שנים רבות בקלות, אני מוצא את הטופס מסובך ומיגע
מה גם שלמיטב זכרוני יש גם חבות פלילית על הצהרת מס... אז מי שלא בטוח, כדאי שיהיה בטוח

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אוקי, יכול להיות.
אבל לא דיברנו על פיצול האטום או מכניקה קוואנטית, סה״כ לעקוב אחר ההוראות ולמלא דו״ח...
כמו שאמרת, יש מדינות מערביות רבות עולם ראשון שבהן כל שנה(!), בלי שום קשר לרמת הכנסה או תפקיד, על כל אזרח עובד, מהגאון שבראש עד לאחרון בסוף הרשימה, למלא את הדו״ח לשנת מס שעברה (כדוגמת גרמניה שם הם מאוהבים בטפסים).
לא רואה סיבה למה שלא יחייבו לעשות את זה גם פה בארץ. בעיניי, זה נותן לאזרחים אמון במערכת כאשר הם רואים שכסף גם יכול לחזור אליהם. לפני שנתיים, הייתי זכאי להחזר של כמעט 20k רק בשנה אחת!

בארץ, יש נטייה לסבך יתר על המידה, לא יודע אם בכוונה או לא, וכמובן גם להשתמש במילים/משפטים לא מובנים בעליל כגון שלילה על שלילה עד שנמס לך המוח. עם זאת, power-through של שעה± של עבודה מאומצת על הדבר הזה וגם קונוס יכול למלא את זה אחרי פעם-פעמיים.

יכול להיות שיש אנשים שמעדיפים לזרוק על זה כסף ולתת למישהו אחר לעשות את העבודה, הכל טוב, ככה העולם מתקיים. אבל כאשר ראיתי את העמלות המוגזמות וכנגד את שבריר האנרגיה שזה דרש ממני, חד משמעית העדפתי לעשות בעצמי ועל הדרך ללמוד משהו חדש ופחות לפחד מטיפסולוגיה ממשלתית.

פורסם

לגבי טופס 106 - ניתן למצוא אותו באזור האישי באתר של רשות המיסים (מצריך רישום קצר).

לגבי מילוי טופס החזר/תיאום מס - בטופס 106 רשום לך כל סעיף להיכן הוא שייך בטופס של תיאום מס. פשוט העתק-הדבק.

אינני חושב כי זה מלכודת. בזמן האחרון משפרים את השרות, ואכן מיידעים אזרחים על זכויות שלהם (אינני יודע אם בעקבות ביקורת ציבורית או פסקי דין בבימ"ש).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 28.8.2023 בשעה 22:18, guya72 כתב:

לגבי טופס 106 - ניתן למצוא אותו באזור האישי באתר של רשות המיסים (מצריך רישום קצר).

אז מסתבר ש'הרישום הקצר' בשביל למצוא טופס 106 מצריך... נכון, טופס 106: 🤦‍♂️

image.png.e9f83c1fd805eeddf01bece07254148c.png

היות ואני כבר שש שנים לא גר בארץ ובערך חצי מהזמן הזה לא תושב ולא מחזיק בכרטיס אשראי, יוצא שבעצם האזור האישי הזה נעול בפניי. לפחות עד שאמצא את הטופס 106 ההוא בדרכים אחרות ואז אולי אוכל להירשם.

לכל חברינו ברילוקיישן שתהו אם פתאום הרשויות בארץ הצטרפו אל המאה ה-21 וישרו קו עם אירופה וארה"ב - אל דאגה, not quite yet.

פורסם
לפני 53 דקות, Derish כתב:

לפחות עד שאמצא את הטופס 106 ההוא בדרכים אחרות ואז אולי אוכל להירשם.

לא יודע אם זה יהיה אפשרי עבורך אבל אתה יכול לנסות להוציא מביטוח לאומי את רשימת המעסיקים שלך.

בכל אופן, ניתקלתי כבר בסיטואציה שמישהו חזר לארץ ונתקע בה בגלל חוב מסוים. אז אני ממליץ מאוד להסדיר את הנושא הכספי שלך, גם אם עדיין לא נתקלת בבעיות.

לבדיקת צו עיכוב יציאה מהארץ -> https://www.gov.il/he/service/departure_prohibition_order_info_2

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Derish כתב:

לכל חברינו ברילוקיישן שתהו אם פתאום הרשויות בארץ הצטרפו אל המאה ה-21 וישרו קו עם אירופה וארה"ב - אל דאגה, not quite yet.

אירופה. הה. חה חה כמו שאומרים.

רואים שלא יצא לך להתמודד עם בירוקרטיה שוויצרית.

למזלך, יש לציין.

החבר'ה עדיין חיים שם בעידן של פקס, טלפון ומכתבים, I kid you not. ואם במקרה פספסת רצף מסוים של מסמכים בסגנון שאתה מתאר - אי אפשר להזיז כלום. חלוקה באפס. לא יודעים מה לעשות. 

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בתאריך 26.8.2023 בשעה 19:39, ANUTKK כתב:

שאלת תם

יכול להיות מצב שבסוף הוא יגלה שהוא חייב כסף למס הכנסה.?

בהחלט!

ראיתי לא פעם....

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

רואים שלא יצא לך להתמודד עם בירוקרטיה שווייצרית.

האיחוד האירופי די אחיד בגישה שלו לנושא. שווייץ לא שייכת אליו, ויש שם עדיין חניונים ציבוריים שהתשלום בהם הוא במזומן בלבד. היא לא רלוונטית לדיון הזה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 27.8.2023 בשעה 11:03, sperial כתב:

כנראה שיש מי שלוקח סכום קבוע או סכום מינימום.

מכיר את הסיפור על הרופא והעו"ד שנפגשים במסיבה?

לי רו"ח לקח סכום קבוע (מכירת מניות ושאר כאב ראש). יצא שהוא היה צריך לנסוע פעמיים למס הכנסה ולהגיש שלושה ערעורים, והוא יצא בהפסד גדול...

נו, מה היה במסיבה?

:turn-l:
פורסם

הכיף ממשיך. שחזרתי את הטופס 106, הלכתי לסימולטור, ושם גיליתי שהזכאות להחזר היא לתושבים בלבד (מה שאני כבר כמה שנים לא). תמהני לפיכך, אם המערכת לא הייתה מעודכנת ושלחו לי את המעטפה הירוקה, האם כאשר אגיש את הבקשה להחזר היא עדיין לא תהיה מעודכנת או שמא 'יעלו עליי'. בכל אופן, תוצאת הסימולציה:

image.png.c6f8007454738aab96b0d36fe9ce8797.png

האם המספר השלילי בשורה התחתונה אומר שאני זכאי לחמש וחצי אש"ח החזר, או אמור לשלם להם את זה? מוזר בעיניי גם שהטופס לא שאל מתי התחלתי והפסקתי לעבוד, ראיתי שם רק שדות עם קודים שמילאתי בהתאם לטופס 106. נראה לכם הגיוני?

פורסם

מה שמעניין אותם הם הסכומים שהצטברו במהלך שנת המס, שבעשורים האחרונים חופפת לשנה הקלנדרית. אחת היא אם מדובר ב-12 חודשים שווים או בתשלום אחד ב-1 בינואר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני שעה, Derish כתב:

האם המספר השלילי בשורה התחתונה אומר שאני זכאי לחמש וחצי אש"ח החזר, או אמור לשלם להם את זה? מוזר בעיניי גם שהטופס לא שאל מתי התחלתי והפסקתי לעבוד, ראיתי שם רק שדות עם קודים שמילאתי בהתאם לטופס 106. נראה לכם הגיוני?

כן. 
כמו שכבר אמרתי, הם אוהבים להשתמש במינוחים מוזרים בשביל לסבך כנראה. אתה צריך להסתכל על הטופס מהנקודת מבט שלהם. 
מס מגיע - מגיע להם, למס הכנסה = 4176
ניכויים במקור - כמה הם גבו לעצמם בפועל = 9639
הפרש - מינוס, ז״א שגבו יותר ממה שהיו צריכים, מגיע לך החזר.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...