Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז קודם כל הרכב המדובר הוא סיאט איביזה שנת 2016.

לפני כשנתיים אמי עשתה תאונה ונכנסה במישהי מאחורה במהירות די נמוכה.

התוצאה הייתה רדיאטור שהתפוצץ וכל הנוזל קירור נשפך על הכביש.

גררנו את הרכב למוסך, החליפו רדיאטור ופה חשבנו שנגמר הסיפור, אבל לצערי לא כל היה המקרה. ביום יום הרכב נוסע פיקס, אבל בכל פעם שמגיעים לעליות של מעלה אדומים, הרכב מתחמם והחום מנוע מגיע לכמעט עד הסוף ואז אנחנו מורידים מהירות בצורה דרסטית עד שיום המנוע יורד.

מאז עשינו אין ספור דברים, מעבר לרדיאטור שהוחלף החלפנו גם מאווררים ולא עזר, אח"כ יוניט של המאוורר, אח"כ בורר מהירות, והשבוע גם משאבת מים שגילינו שדולפת.

3 מוסכים כבר ניסו להבין למה הרכב עדיין מתחמם ואף אחד לא מצליח להבין, בעיקר כי הרכב מתחמם רק בעליה הספציפית הזאת.

אשמח לרעיונות לפני שאני מכין את הצבע הכחול.

פורסם

ניקזו אויר כמו שצריך?

אולי זו המשאבת מים הנוזלת?

אולי נוזל קירור לא מתאים?

אולי הטרמוסטט לא נפתח עד הסוף?

כיוון שהחלפת כבר משאבה תעשה עוד בדיקה ותראה אם ההתחממות חוזרת

אם נשללו בעיות מכיוון הרדיאטור מאווררים ומשאבת מים ועדיין הבעיה חוזרת  הייתי הולך על החלפת טרמוסטט מקורי מילוי נוזל תואם תקן וניקוז אויר 

פורסם
לפני 3 שעות, ofir2006 כתב:

לפני כשנתיים...תאונה

בכל פעם שמגיעים לעליות של מעלה אדומים, הרכב מתחמם...

כבר שנתיים שההתנהגות הזאת קיימת או שזה משהו שהתחיל רק לאחרונה (ספציפית עם התחממות מזג האוויר)?

החלפנו גם מאווררים, יוניט של המאוורר, בורר מהירות

ההחלפות האלו בוצעו כי זוהתה בהם תקלה כלשהי או "שיטת מצליח" ("Parts Cannon")?

פורסם

לי נשמע כמו אוויר תקוע אבל גש למוסך רון בת"א, הוא אלוף באבחון.

• רעיון טוב! 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
בתאריך 22.7.2023 בשעה 23:21, Coro כתב:

לי נשמע כמו אוויר תקוע אבל גש למוסך רון בת"א, הוא אלוף באבחון.

אני מאוד רוצה לקחת למוסך רון, הבעיה שקשה להביא את הרכב מירושלים עד לתל אביב עם עבודה במשרה מלאה.

בתאריך 21.7.2023 בשעה 20:39, yossiaviel כתב:

החליפו לך רדיאטור מקורי ? או תחליפי ?

אני לא יודע לענות על זה, אבל אני משער שכיאה למוסך שקיבל רכב שהביטוח מממן הכל, יש לו אינטרס לשים תחליפי?

בתאריך 21.7.2023 בשעה 21:47, nit_zan כתב:

ניקזו אויר כמו שצריך?

אולי זו המשאבת מים הנוזלת?

אולי נוזל קירור לא מתאים?

אולי הטרמוסטט לא נפתח עד הסוף?

כיוון שהחלפת כבר משאבה תעשה עוד בדיקה ותראה אם ההתחממות חוזרת

אם נשללו בעיות מכיוון הרדיאטור מאווררים ומשאבת מים ועדיין הבעיה חוזרת  הייתי הולך על החלפת טרמוסטט מקורי מילוי נוזל תואם תקן וניקוז אויר 

ההתחממות אכן חוזרת, לגבי הטרמוסטט זה כיוון מעניין, אבדוק עם המכונאי שלי.

מבחינת  נוזל קירור, שם את אוטו נוזל קירור סטנדרטי כבר שנים, לא משהו מיוחד.

בתאריך 21.7.2023 בשעה 23:29, Tom_22 כתב:

כבר שנתיים שההתנהגות הזאת קיימת או שזה משהו שהתחיל רק לאחרונה (ספציפית עם התחממות מזג האוויר)?

ההחלפות האלו בוצעו כי זוהתה בהם תקלה כלשהי או "שיטת מצליח" ("Parts Cannon")?

כבר שנתיים, אבל צריך שיהיה חם מאוד בשביל שזה יקרה, אולי בגלל זה זה רק קורה בעליות של ים המלח, תמיד חם מאוד שם.

בתאריך 22.7.2023 בשעה 22:59, om2 כתב:

גם רדיאטור חדש יכול להיות תקול 

נקודה טובה, אבל 3 מוסכים יפספסו דבר כזה?

פורסם

3 מוסכים לא חייבים לפספס, אלא אולי הם באים בגישת "זה מה יש בארצנו הקדושה, חבוב".

אחת האפשרויות היא שמדובר ברדיאטור שמתאים, למשל, לאירופה, ולא לאזורים חמים יותר כמו ישראל או אוסטרליה (או אפילו במשופץ), ולכן לא עושה את העבודה בתנאים קשים כאן. נראה שסתם החלפתם חלקים. אם פעולה ברכב גורמת לבעיה, חושדים קודם במה שנעשה, ולא ממהרים להחליף חלקים אחרים, כי יתכן שמה שנעשה הוא זה שגורם לבעיה החדשה. חבל שלא פרסמת את הנושא קודם לכן. שקול לפנות היום לחברת הביטוח/לשמאי שמחויבים לדאוג להתקנת חלקים זהים למקוריים (תיאלץ להחזיר במקרה כזה את הרדיאטור לחברת הביטוח).

"אני מאוד רוצה לקחת למוסך רון, הבעיה שקשה להביא את הרכב מירושלים עד לתל אביב עם עבודה במשרה מלאה".

נסה לקבוע איתו ליום שישי אם מתאים לך, למרות שהפתרון יכול להיות אולי החלפה לרדיאטור מתאים ואיכותי בכל מוסך.

• מעניין 1
פורסם
לפני 9 שעות, mcaspi כתב:

3 מוסכים לא חייבים לפספס, אלא אולי הם באים בגישת "זה מה יש בארצנו הקדושה, חבוב".

אחת האפשרויות היא שמדובר ברדיאטור שמתאים, למשל, לאירופה, ולא לאזורים חמים יותר כמו ישראל או אוסטרליה (או אפילו במשופץ), ולכן לא עושה את העבודה בתנאים קשים כאן. נראה שסתם החלפתם חלקים. אם פעולה ברכב גורמת לבעיה, חושדים קודם במה שנעשה, ולא ממהרים להחליף חלקים אחרים, כי יתכן שמה שנעשה הוא זה שגורם לבעיה החדשה. חבל שלא פרסמת את הנושא קודם לכן. שקול לפנות היום לחברת הביטוח/לשמאי שמחויבים לדאוג להתקנת חלקים זהים למקוריים (תיאלץ להחזיר במקרה כזה את הרדיאטור לחברת הביטוח).

זה בדיוק מה שטענתי מקודם. ולא סתם .

היה מקרה אצל חבר עם סקודה פאביה, והוחלף רדיאטור עקב נזילה.

הרכב לאחר ההחלפה היה מתחמם בעליות של חיפה בימי קיץ.

אותו סיפור. חיפשו מה להחליף והכל היה נראה לכאורה תקין. עד שבעל המוסך שם לב שהרדיאטור היה שונה במקצת מזה, שהיה מורכב ברכב. למרות מידותיו החיצוניות, היה שוני במעברי המים. הוא הוחלף שוב, ומאז חום המנוע לא עבר יותר את חצי. גם בימים החמים ביותר.

פורסם
בתאריך 22.7.2023 בשעה 22:08, אוריס 2015 כתב:

אני רק שאלה: מה הכוונה?

ציוד שיצא מכלל שימוש בצה"ל נצבע בצבע כחול (תכלת)

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

האם פתחי האויר בשבכה(גריל) פתוחים? וודא שאין חסימה.

האם הורכבו כל חלקי הפלסטיקה בתחתית המנוע? פלסטיקה זו אינה משמשת רק ל״הגנה״ על חלקו התחתון של המנוע/גיר אלא גם לתיעול האוויר ולקרור.

זכורני כי דגם האסקורט(„אריקה״) סבל מבעיית התחממות לאחר מאמץ, מאחר והסירו את הפלסטיקה הזו כי הם נשברו.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...