Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

ומה היא תעשה בשבילו או בשביל המשפחה בתמורה? לא ברור מהכתוב אם יש לה כישורי חיים שאינם קיימים או דורשים חיזוק אצלו. אם זה המצב, אז לא מדובר בעסקה משתלמת במיוחד או בדוגמה טובה לילדים העתידיים שלהם.

כלום בינתיים, אין מה לעשות.

מתפתחים יחד וכל אחד מוצא את מקומו.

זה שאני עובד מגיל 14 ויודע להחליף ברקסים באוטו ולפתוח סתימות בשירותים זה לא בעיה שלה שהיו לה חיים נוחים יותר.

• רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

זו כבר בעיה אחרת לגמרי ששווה טופיק מיוחד לדעתי.

וזה גם נושא מעניין לכשעצמו כי גם  בת זוג מפונקת שחיה בבועה/ או בת

זוג שעברה התמודדות עם חיים קשים יכולות לפלוט שטויות lol.

לפני 12 דקות, Potato כתב:

זה שאני עובד מגיל 14 ויודע להחליף ברקסים באוטו ולפתוח סתימות בשירותים זה לא בעיה שלה שהיו לה חיים נוחים יותר.

צודק.

פורסם
לפני שעה, Derish כתב:

ומה היא תעשה בשבילו או בשביל המשפחה בתמורה?

יש המון גברים שמסתפקים במין ופאסיב אגרשן, אולי גם כאן זה המקרה

• אהבתי 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 5 שעות, Derish כתב:

ומה היא תעשה בשבילו או בשביל המשפחה בתמורה? לא ברור מהכתוב אם יש לה כישורי חיים שאינם קיימים או דורשים חיזוק אצלו. אם זה המצב, אז לא מדובר בעסקה משתלמת במיוחד או בדוגמה טובה לילדים העתידיים שלהם.

בחיי זוגיות כל אחד מוצא את מקומו.

אני מטפל בכל הקטע הפיננסי, כל תחזוקה שהיא (בית, רכבים), ארגון טיולים, עושה כביסות וכלים ועוזר איפה שאני יכול.

מצד שני אשתי מתפקדת בלעדית על ההתעסקות עם הילדים, לרשום לחוגים, לדאוג שיגיעו לשם, לדאוג לביביסיטר ליציאות, לדאוג שיהיה להם אוכל או סידור אחר, דואגת שיהיה מישהו אם אני או היא לא זמינים לשמור על הילדים, היא בקבוצות של הגן והכיתה, היא הייתה בוועד של הכיתה כדי להיות במרכז העיניינים לטובת הילדים - היא הכל מבחינת גידול הילדים ותפעול הבית.

זה נשמע קצת של פעם, אבל פשוט אני וילדים (אחרים) לא מתחברים, קבוצת וואטסאפ כיתתית זה לא בשבילי, לארח חברים של הילדים זה לא בשבילי ולארגן את כל הבלאגן הזה זה לא בשבילי

אז היא לא יודעת להחליף גלגל והיא לא יודעת (יותר נכון - לא מעניין אותה) להתעסק עם הזמנת פנקס צ'קים או לבדוק מה מצב החשבון בנק (או לדאוג לגביו) אבל היא עושה הרבה דברים אחרים שמורידים ממני המון המון כאב ראש שאני לא טוב בו (או לא מעניין אותי)

• אהבתי 3
פורסם

אתה מתאר סצנריו מאד אופטימי, אך לצערי לא פחות נפוץ המקרה בו רק אחד מבני הזוג נושא ברוב הנטל המשפחתי בעוד שהשני בעיקר נהנה מהחיים. זה יפה ש'כל אחד מוצא את מקומו', אבל עם תכשיט בסגנון שתיאר פות"ש כדאי מאד לעשות חושבין לפני שיגיעו הילדים והנכסים המשותפים, ולהבין מה בדיוק יהיה 'מקומה' וערכה בהרכב המשפחתי אם וכאשר.

כמובן שתמיד יהיו יוצאי דופן אנקדוטליים, אך על פניו, אנשים שגדלו ללא קשיים וחיו חיים נוחים יחסית הם לא המועמדים המובילים לנטילת יוזמה וחיפוש פתרונות יצירתיים לאתגרים שעלולים לצוץ במערכת יחסים או בחיי משפחה. זה משהו שכדאי לקחת בחשבון כאשר שוקלים את המשך הדרך המשותפת, ורגעי הפייס-פאלם שמתוארים בתחילת השרשור הם דגלים אדומים מאד ברורים בהקשר הנ"ל.

פורסם

לא בהכרח סצנריו.

מה ש-php תיאר זה דווקא חלוקה קלאסית לאופי אה-לה מאיירס בריגס.

כל הפעולות שדורשות אינטראקציה בינאישית ומילולית ותקשורתית מנוהלות על ידי מי ש"נטענת" מהאנרגיה הזאת, ואילו הפעולות האנליטיות שדורשות דווקא כמה שפחות אינטרקציה אנושית כדי להצליח בהן - מנוהלות על ידי המופנם. חלוקה שיוויונית לכאורה בנטל הייתה גומרת את ההורים עוד לפני שהגיעה שעת הערב, בגלל שכל אחד מהם היה נאלץ להשקיע הרבה יותר אנרגיה באזורים שפחות מתאימים לאישיות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בזוגיות כל אחד צריך לדעת מה החוזקות שלו ומה החולשות ויחד לבנות את חלוקת התפקידים.

לא מחפשים לא סימטריה ולא תורנויות אלא פשוט כל אחדלוקח משימות בהתאם לכישוריו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לתת בהתאם לכישוריך ולקחת בהתאם לצרכיך נשמע מוכר לדוברי הרוסית בפורום... לא בטוח שזה הכיוון אליו כדאי לשאוף.

לא דיברתי על שוויון בנטל של 50:50 לפי שעות עבודה, אלא על הגעה למצב שבו כולם מרגישים מסופקים פלוס מינוס ותורמים באופן ממשי לתחזוקת התא המשפחתי. אם פות"ש הוא המפרנס העיקרי שגם יבשל את כל הארוחות בבית וגם יהיה אחראי על תשלום המסים וגם יהיה חייב לאסוף את זוגתו מהעבודה בסוף היום כי היא לא נוהגת (דוגמה אמיתית מזוג שאני מכיר) - אז מה זה יעזור לו שיש לה תואר בסיעוד או ידע אנציקלופדי בתרבות המזרח הרחוק, והכישורים שלה מסתכמים באנליזות עומק של ספרות אצטקית? יש אישזהו מינימום של כישורי חיים, חברה וכלכלת בית שכל צד צריך להביא כשעושים את המעבר מ'יוצאים קבוע' לגרים ביחד או מתחילים להתרבות.

לצד חוסר הנסיון או ההבנה שנוטים לייחס לרווקים בדיונים כאלה, יש גם יתרון משמעותי של פרספקטיבה שאינה קיימת אצל אנשי משפחה, כי כל אלו באים אלינו לבכות על הצרות שלהם וזה תמיד אותם דברים שעליהם אני כותב לעיל. אלו התסכולים, משם מתחילות הבגידות והגירושין למיניהם, וככה יוצאים בסוף אנשים אומללים וילדים דפוקים כמו שניצל. אני בסה"כ מעל מראש את הנושאים האלא כדי שפות"ש יוכל לחשוב עליהם בינו לבין עצמו.

• אהבתי 1
פורסם

אתה כנראה זקוק לפרספקטיבה של אנשים שמחזיקים זוגיות רבת שנים.

תתחיל מזה שזוגיות נבנית באופן וולונטרי - היא לא נכפית עליך*, והיא נבנית באופן הדרגתי, כך שכל אחד מוצא את מקומו ומתרכז בחוזקותיו. כמובן שזה מצריך הרבה אמון (תחשוב על phpclub ששולט בפיננסים - הרי הוא יכול להעלים את נכסי המשפחה ובת הזוג לא תדע), וגם הבנה שיש משימות ששני בני הזוג לא חזקים בהן\לא אוהבים, וצריך לבצע גם אותן, אז מסתדרים אד הוק.

כן, ויש גם מקרים בהן זוגיות מתפרקת מסיבות אלה או אחרות.

*יש חברות בהן הזוגיות נכפית, אבל אלה חברות שמרניות שבהן גם חלוקת התפקידים ברורה עוד הרבה לפני הפגישה הראשונה. אני מדבר על זוגיות בחברה מערבית שמכבדת שוויון.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, Derish כתב:

לצד חוסר הנסיון או ההבנה שנוטים לייחס לרווקים בדיונים כאלה, יש גם יתרון משמעותי של פרספקטיבה שאינה קיימת אצל אנשי משפחה, כי כל אלו באים אלינו לבכות על הצרות שלהם וזה תמיד אותם דברים שעליהם אני כותב לעיל. אלו התסכולים, משם מתחילות הבגידות והגירושין למיניהם, וככה יוצאים בסוף אנשים אומללים וילדים דפוקים כמו שניצל. אני בסה"כ מעל מראש את הנושאים האלא כדי שפות"ש יוכל לחשוב עליהם בינו לבין עצמו.

אחרי 29 שנות זוגיות טובה ששנינו מרגישים בה טוב אני יכול להגיד לך שכל מה שכתבת מנותק מהמציאות.

אצלנו אני המפרנס העיראי אבל אשתי עובדת גם במשרה מלאה אז היא צריכה לעשות יותר במקום אחר?
אני עובד ביום קצר 11 שעות ואני עדיין ממונה על התשלומים, על הקניות ועל רוב הבישולים. בין לבין גם מפעיל מכונת כביסה לפי הצורך וכשאין מנקה אנחנו מנקים יחד כשאת הרוב אני עושה כי פשוט אני יותר יעיל ברצפה וחלונות ואשתי יותר יעילה במקלחות ומטבח.

אשתי אחראית על הסדר וקיפולי הכביסה ששנואים עליי וממילא לא אעמוד בסטנדרטים שלה.

זה לא אומר שאם אני רואה משהו לא במקום אני אקרא לה או שאם חסר חלב היא תגיד לי לעבור בסופר לקנות או אשם אני פצוע או עייף היא לא תעשה במקומי. פשוט כל אחד עושה את מה שהוא יותר טוב בו והשני משלים. ככה הבית מתוחזק ושנינו מרגישים טוב.

כשאתה חי עם בת זוג לא ושים חשבונות מי עשה מה. פשוט עושים מה שצריך באהבה וזהו.

• אהבתי 5
  • מעניין 1

פורסם

אם אתה משווה את כמות ההתעסקות לניהול משק בית לבד אז תקבל עזרה-כביסה או קניות וכו'.

אני ממש סבבה עם להמשיך לקפל כביסה ולעשות כלים כל עוד הזוגיות ממלא אותי בתחומי חיים אחרים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בסוף צריך למצוא סידור ששני הצדדים מרוצים ממנו, וזה לא משנה מי עושה מה או כמה. לא ממלאים דו"ח מטלות בסוף החודש...

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

לא ממלאים דו"ח מטלות בסוף החודש...

אם ממלאים דוח מטלות זה אומר שהזוגיות לא בריאה.

בזוגיות בריאה אנחנו אחד המשענת של השני ללא שום התחשבנות.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 16 שעות, Mech Morphix כתב:

יש המון גברים שמסתפקים במין ופאסיב אגרשן, אולי גם כאן זה המקרה

אה!

אפשר גם מין בנוסף?!
וואללה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...