Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, גל_123 כתב:

האם יש חשיבות לסוג הספציפי של הפילטר המקורי שיתאים בדיוק לרכב שלי? (לצורך העניין לאורך השנים המורשי יבואן בעצמם שמו פילטרים עם קודים שונים, לפחות לפי מה שאני רואה בקבלות). ואם כן - איך אני יודע איזה? לא מצאתי את המידע הזה בספר הנהג של היאריס.

אין דבר כזה "סוג הספציפי של הפילטר המקורי שיתאים בדיוק לרכב שלי". יש מקורי, נקודה. מה המק"טים של הפילטרים?

לפני 3 שעות, גל_123 כתב:

ומה לגבי מסנן של MAHLE ב70 שקל?

ל-MAHLE מסננים איכותיים כפי שכתבו לך קודם. מומלץ לזכור את מה שכותבים לך.

פורסם (נערך)
בתאריך 30.6.2023 בשעה 07:48, mcaspi כתב:

ל-MAHLE מסננים איכותיים כפי שכתבו לך קודם. מומלץ לזכור את מה שכותבים לך.

זוכר זוכר. אבל רציתי לוודא שגם מתנגדי הפילטרים התחליפיים מאשרים את MAHLE. 

בתאריך 30.6.2023 בשעה 07:48, mcaspi כתב:

אין דבר כזה "סוג הספציפי של הפילטר המקורי שיתאים בדיוק לרכב שלי". יש מקורי, נקודה. מה המק"טים של הפילטרים?

אם אני מסתכל על הקבלות / הצעות מחיר במהלך השנים , יש כמה מקטים:

90915 -YZZJ1
90915 - YZZE1
9015 - YZZM3

בספר הרכב שלי לא רשום במפרט איזה מקט של פילטר שמן צריך..

הדגם מנוע הוא 2SZ-FE

האם הם כולם מתאימים באותה מידה? או שהם בכלל אותו דבר?

,

עריכה אחרונה על ידי גל_123
פורסם

בספר הרכב לא  יופיע מק"ט הפילטר. יצרנים משנים לעתים מוצרים ומקט"ים לאורך השנים, כי משפרים/מתקנים אותם. המק"ט השלישי מופיע ברשימת החלפים של היבואן, ואתה יכול להוריד אותה מהאתר שלו. האחרים נראה שעבר זמנם.

• רעיון טוב! 1
פורסם

חברים שאלה נוספת הפעם לגבי השמן - כאמור עד עכשיו טיפלתי במורשה יבואן (ויותר מאחד)  ותמיד שמו לי 10W30

עכשיו אם לא אטפל שם תהיה לי אופציה לבחור שמן בעצמי - מקריאה בפורום אני רואה שכולם ממליצים לעבור ל5W30 ושהוא עדיף בהרבה, אם זה המצב למה המורשה יבואן נשאר על 10W30?

אם זה עוזר להמלצה על סוג השמן - מדובר ביאריס בת 18, אופי נסיעה 4000 ק"מ בשנה - הרכב יוצא מהחניה פעמיים בשבוע

מטפל כל שנה

ועוד שאלה לגבי הפילטר אוויר - אם במוסך שאלך איליו יש רק פילטרים פשוטים של 20 שקל ולא של MAHLE, עדיף להישאר כבר עם המקורי הנוכחי? (הוא הוחלף לפני 14 אלף ק"מ). או שאולי לבקש מהם לנקות אותו?

פורסם

איזה מוסך יבואו אתה מטפל?

גם לי יש יאריס 2005. שבשוטף מטופלת אצל היבואן.

תמיד היה שמן 5w30. 

פילור אוויר לא מנקים, מחליפים.

עדיף מקורי או איכותי. זה לא משהוא ששווה לחסוך עליו.

אני אישית קונה מהמחסן של המוסך ומחליף לבד, גם את הפילטר מזגן.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 11 שעות, לירון .ה. כתב:

איזה מוסך יבואו אתה מטפל?

יצא לי לטפל כבר ברייכמן, הילוך שישי ורכב השפלה. 

פילטר אוויר למנוע EUROMASTER שווה משהו? (זה מה שיש למוסך, הייתי קונה מקורי או MAHLE אבל כרגע אני קצת לחוץ זמן ולפני טסט, לטיפול הבא כבר אדאג להתארגן על מקורי)

פורסם
לפני 21 שעות, mcaspi כתב:

סיני עד כמה שאני זוכר. הייתי ניגש לטסט ללא חשש, גם בלי להחליף את הפילטר.

לפני 21 שעות, Matan1515 כתב:

מכון טסטים לא בודקים פילטרים. זה בכלל גם לא מעניין אותם בתכלס.

ידוע, אבל אני צריך ללכת למוסך לאישור בלמים אז רוצה לטפל על הדרך, כי בכל מקרה הגיע זמן הטיפול השנתי

אז אחרי שנפתרה סוגיית הפילטר אוויר (ארכוש MAHLE ואביא למוסך), נשארה סוגיית הפילטר שמן.

2 המוסכים שדיברתי איתם טוענים שיש להם מקורי טויוטה. אבל לאור כל הבלאגן של הזיופים אני לא יודע אם להאמין להם.

חיפשתי בגוגל ומצאתי את המאמר הזה

https://maslo-toyota.ru/en/how-to-distinguish-fake-filter-toyota.html

של איך להבין בזיופים, אבל נראה שהזיופים היום ברמה גבוהה וגם את ההולוגרמות מזייפים וגם אחרי קריאת המאמר לא אדע להבחין, בטח לא במוסך עצמו כשיש לי כמה שניות לבחון את האריזה מול המוסכניק..

השאלה לחברי הפורום:

1. עד כמה התופעה נפוצה בארץ? האם אני סתם פרנואיד והזיופים זה תופעה בשוליים?

2. אולי במקום לשבור את הראש ולהתחיל לעשות למוסך מבחנים על הפילטר שלו, תוכלו להמליץ לי על מספר מקומות שאתם יודעים בוודאות מוחלטת שהפילטרים שלהם מקוריים? 

3. כמה הוא צריך לעלות? שאדע מתי זה זול מדי כדי להעלות חשד..

• תוכן חדש...