Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, אני רוצה לבצע טיפול שנתי לטויוטה יאריס ישנה, עד עכשיו טיפלתי לרב במורשה יבואן.

אם אני רוצה השנה לטפל במוסך לא מורשה יבואן כדי להוזיל עלויות (וגם נוחות - יש לי מוסכים שיותר קרובים לבית), אבל רוצה רק חלקים מקוריים של טויוטה (למשל פילטר שמן שאני יכול להיות בטוח שהוא לא מזוייף, מסנן אויר למנוע, נוזל קירור אם צריך)

איך גורמים לזה לקרות? מתקשרים למוסך של טויוטה, מזמינים, נוסעים לקחת מהם ואז נוסעים עם החלקים למוסך?

יש אולי שירות ששולח עד הבית ובמחירים סבירים? 

ואולי בכלל יש מוסכים שהם לא מוסכי יבואן אבל עובדים עם חלקים מקוריים (או לפחות מוכנים להזמין אותם בשבילי עבור הטיפול?)

בנוסף, איזה חלקים מנסיונכם הכי קריטי שיהיו מקוריים ואיפה זה סתם בזבוז של כסף?

תודה לעונים

פורסם (נערך)

אין בעיה לשום מוסך מכונאות להזמין מסנן שמן/ אוויר / מזגן בשבילך.

נוזל קרור מקורי , שמן גיר מקורי של טויוטה אתה יכול לקנות לבד בחנויות חלפים,  וגם בלמים (רפידות וצלחות ). עדיף לא מקוריים אלא של חברה TWR - הם גם פחות יקרים ומחזיקים יותר קילומטרים. שמן מנוע סינטטי מלא 5w-30 בתקן API SN יש מבחר גדול.

אני מזמין  חלק מהחלפים מאבי חלקי חילוף רחובות.

לדוגמה:

https://www.justmotor.co.il/product/נוזל-קירור-טויוטה-מקורי-super-long-life

https://www.justmotor.co.il/product/שמן-גיר-toyota-cvt-fluid-tc-4l-0-08886-02505

זה יוצא יותר זול מאשר במחסן של יבואן.

בלמים ועוד - אתה שולח בוואטסאפ צילום רישיון הרכב, והם מציעים לך מה שניתן להזמין לרכב שלך.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא חייב מקורי, אתה יכול לרכוש חלפים ממותג איכותי שבד"כ גם משמש יצרן לחלפים המקוריים.

(טויוטה לא מייצרת מסננים, היא קונה של יצרן איכותי ושמה מדבקה שלה).

בתחום המסננים ממליץ על mahle או mann.

אתה יכול למצוא באתרים שלהם קטלוג לפי דגם רכב.

בשמנים יש Euroil, Castrol ועוד

בנוזלי קירור Preston.

פורסם (נערך)

תקנה מאבי חלפים ברחובות או autostore בחולון.

מוכרים שם פילטר שמן מקורי.

השאר מה שהמליצו לך.

עריכה אחרונה על ידי Coro

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

תודה לעונים

נראה שלגבי מסנן שמן יש מבחר ותחליפים איכותיים

לגבי מסנן אוויר למנוע - לא הצלחתי למצוא בשום אתר מקורי, יש דרך להשיג אחד כזה בלי לנסוע לרכוש במוסך של טויוטה?

לחילופין האם יש חברה של מסנני אוויר שידועים כאיכותיים לא פחות מהמקוריים?

פורסם

מסנן שמן עדיף שתרכוש מקורי. 

מסנן אוויר למנוע ומסנן מזגן תוכל לרכוש חליפי איכותי של MANN או MAHLE. 

תפנה לאוטוסטור בחולון, הוא מחזיק מסננים במחירים טובים ומספק גם משלוחים או דרך cars245. 

פורסם

היי

אני ממליץ מאוד על ליאב האלוף ממשה חלפים פ"ת.

אין טעם לשים מסנן אוויר מקורי, תשים חליפי ותחליף מקסימום כל שנה. זה יעשה בדיוק את אותה עבודה.

פורסם
לפני 5 שעות, Moshe c כתב:

מסנן שמן עדיף שתרכוש מקורי.

מה ההיסטוריה של ה"שריטה" הזו? לא שלך, הכללית כפי שנראה. יכול להיות שזו סתם שריטה שלא במקום מול מסננים של חברות איכותיות, שנובעת מהיסטוריה של התקנת מסננים נחותים בארץ?

פורסם

כמה כבר אפשר לחסוך על מסנן שמן? 10₪?

ההבדל הגדול הוא בבלמים ומחירי שמן מנוע שגובים במוסכי יבואנים.

וכמובן מחיר העבודה ( למשל, עבור החלפת נוזל בלמים).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מקום קרוב לבית שדיברתי איתו היום הראה לי שמחזיק פילטר שמן  מקוריים של טויוטה. האם יש חשיבות לסוג הספציפי של הפילטר המקורי שיתאים בדיוק לרכב שלי? (לצורך העניין לאורך השנים המורשי יבואן בעצמם שמו פילטרים עם קודים שונים, לפחות לפי מה שאני רואה בקבלות). ואם כן - איך אני יודע איזה? לא מצאתי את המידע הזה בספר הנהג של היאריס.

בנוסף, הוא מחזיק שמן מנוע של רקסול - חיפשתי בגוגל והיה פה דיון בפורום בעבר:

בלי מסקנה חד משמעית אם כדאי, יש היום אולי כבר יותר ידע בנושא? אין לו בעיה כמובן שאקנה שמן בעצמי אבל זה גם התעסקות ואני בעצמי לא יודע איזה כדאי לקנות. 

פילטר אוויר למנוע גם אין לו מקורי אבל הוא טוען שזה לא משנה. אני תוהה אם כדאי להשאיר את הפילטר המקורי המאובק שיש לי עכשיו ובהזדמנות לקפוץ למוסך לקנות מקורי (כרגע אין לי זמן להתחכם כי אני צריך כבר לגשת לטסט)

פורסם (נערך)

במבחן רישוי לא בודקים אם החלפת שמן או מסנן אוויר.

בודקים את תקינות הרכב מבחינה בטיחותית.

את הטיפול ניתן לעשות בלי קשר למבחן.

עריכה אחרונה על ידי Michael01
פורסם
לפני 13 שעות, Matan1515 כתב:

אין טעם לשים מסנן אוויר מקורי, תשים חליפי ותחליף מקסימום כל שנה. זה יעשה בדיוק את אותה עבודה.

תראה פה השוואת מידות של מסנן אוויר מקורי ליד חליפי שנרכש ב 20 או 30 ש"ח.

בצד אחד אני מיישר אותם זה מול זה.

IMG_20230629_231708.jpg.7193d274caf7dbba5024ea470feebc59.jpg

ואז מסתכל על הצד השני. המקורי מימין, החליפי משמאל. שניהם כביכול מתאימים לאותו דגם בדיוק. 

רואים שהחליפי קטן יותר בכ 3 מ"מ. 

יושב פחות הדוק בתיבת האוויר ולך תדע כמה אוויר לא מסונן נכנס למנוע ברווח הזה, לא דרך המסנן. 

IMG_20230629_231629.jpg.7e0a1864db20807880f99bbe76bbfc06.jpg

• רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 5 שעות, Michael01 כתב:

במבחן רישוי לא בודקים אם החלפת שמן או מסנן אוויר.

בודקים את תקינות הרכב מבחינה בטיחותית.

את הטיפול ניתן לעשות בלי קשר למבחן.

נכון, אבל אני צריך גם אישור בלמים שאם לא אעשה במסגרת טיפול יקחו עליו 150 שקל 

לפני 4 שעות, Buki כתב:

תראה פה השוואת מידות של מסנן אוויר מקורי ליד חליפי שנרכש ב 20 או 30 ש"ח.

ומה לגבי מסנן של MAHLE ב70 שקל? 

• תוכן חדש...