Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מערכת סולרית - השבתה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי חבר ועד בית מספיק שנים.

היום אני בעמדה יותר טובה - בניין קטן שמתנהל בלי ועד פורמלי, והטיפול ברכוש המשותף המועט מתנהל בצורה רגועה. גם כשיש איזה סכסוך הוא נרגע מהר מאוד. כמובן שקשור לאופי הבניין ואופי הדיירים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, motizkn כתב:

מה עבריינית? היא מקבלת כסף על תחזוקת הביניין שהיא חייבת לך משהוא?

אנשים עושים עבודה עבור הביניין בחינם, אתה רוצה שזה יתנהל בצורה שקופה יותר אז תיקח ממנה את הועד, אני מבטיח לך שהיא לא תגיד לא.

הייתי ועד בית במשך עשור שלם בביניין משנות ה 70 עם 21 דירות וזה סיוט לתחזק את זה, כל תקופה לך תירדוף אחרי אנשים לשלם ועד, כל חודש יש בעיות ואתה צריך למצוא בעלי מקצוע, לדאוג שיתוקן לשלם להם לנהל חשבוניות לנהל את הכסף של הביניין לדאוג לכסף כדי לשפץ מעלית/לובי וכו.. אחת לעשור וכל זה על חשבון הזמן שלך בחינם.

תוסיף לזה שפיתאום אתה גם אחראי לנהל ריבים בין שכנים ובעיות בשכונה, ממש כיף.

סליחה,אבל בתור ועד בית היא אחראית על גביה של המון כספים, ובכל מקום שגובה כסף צריך לפרסם דוח.

אולי הזקנה מקומה א לא משלמת כבר שנתיים? אתה יודע כמה עודף יש בחשבון?

אולי אתם משלמים 5000 שח לגנן ויש לכם רק שיחי פלסטיק.

צריך קופה כי בבוא היום יהיו הוצאות וזה סיוט לגבות לכל תיקון בינוני עד גדול כסף באופן פרטני.

יש הרבה פעמים קטע שוועד בית הוא עצמו לא משלם את הועד בית.

הועד בית הותיק שלנו נשבר לו, רצה לפרוש, הבעיה שלא היה אף אחד אחר שיקח וזה אומר חברת ניהול.

אז סגרנו שהוא מקבל 1000 שח בחודש וגם לא משלם. שווה לנו רק על העבודות שהוא עושה (החלפת מנורות וכו).

בדירה שאני הולך לעבוד אליה, הועד בית אמר לי שהוא לא לוקח שקל כי אז זאת עבודה, ובלי כסף זה התנדבות. צודק.

פורסם

אם אתם משלמים לו אז הוא עובד בשביל הבניין, ושיעשה את העבודה כמו שצריך.

אם הוא לא מקבל כסף אז אתה לא יכול לדרוש ממנו כלום, ואם לא מתאים לך אז תיקח את זה על עצמך ותנפיק גם דוחות שבועיים.

בסוף ועד בית שמתנדב לנהל את הבניין צריך לנהל כספים וקבלות כנגד הוצאות.

מי שרוצה יכול לפנות לועד ולבקש לראות את ההכנסות מול הוצאות עם קבלות, אבל לקרוא לועד בית שמתנדב עבריין כי הוא לא מנפיק לך דוחות זה פשוט להיות כפוי טובה.

טסלה 3 2022

פורסם

כספי הוועד הם כספי ציבור, הם חייבים להתנהל בצורה מסודרת. היום אין שום בעיה להחזיק טבלאות אקסל ולשלוף את הדו"ח בלחיצת כפתור.

ברגע שהכספים לא מנוהלים בצורה מסודרת זה פתיח לאובדן במקרה הטוב ולגניבה במקרה הרע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...