Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לתת כבלים יכול לגרום לנזק?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י חולגי,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב!
נתתי מס' פעמים כבלים להנעה עם הרכב שלי (פולקסווגן קראוול 2021). מכונאי הזהיר אותי כי אם הרכב שלי מונע זה יכול לגרום נזק למחשב ועוד.

הכצעקתה?

אם כן, האם מתן כבלים כשהרכב כבוי בטוח לא תגרום לנזק? למעט ריקון המצבר, כמובן.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

נדמה לי שעפ ספר רכב צריך להניע רכב אחר באמת עם מנוע מכובה ואחרי שהמנוע השני עובד לפרק את הכבלים.

ההגיון זה למנוע קפיצת מתח כאשר המנוע עובד, בנוסף יש את כל העסק של הסטארט סטופ.  הכי בריא זה להניע עם בוסטר.

פורסם

בדאציה דאסטר 2017 (דיזל 1.5),

כל הנעה עם כבלים היתה שורפת לי פיוז,

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

יכול לגרם נזק במקרה של חיבור קטבים הפוך, נגיעה עם כבל פלוס בגוף הרכב כאשר המינוס מחובר, תקלה כלשהי ברכב שמקבל סיוע וכו'.

אם כבר חייבים:

1. הרכב התורם עם מנוע כבוי וסוויץ' סגור.

2. רק בן אדם אחד, זה שיותר טכני ומבין מבצע את חיבור הכבלים ולא "אתה מחבר אצלך, אני אצלי". 

3. רצוי להחזיק בוסטר התנעה, גם למקרים כאלה בשביל סיוע לאנשים מזדמנים שצריכים סיוע. הרבה יותר בטוח מכל הבחינות. 

• רעיון טוב! 3

פורסם

הזרם שהמצבר מסוגל לספק גדול בהרבה מהזרם שהאלטרנטור מספק. עם כבלים איכותיים אין סיבה שלא יהיה ניתן להתניע.

אם משתמשים בכבלים פחות טובים, אפשר לחבר את התורם לנתרם, והפעם עם מנוע פועל, להטעין את המצבר הריק של הנתרם. מנוע דולק מבטיח מתח טעינה של כ-14 וולט (טעינה מהירה יותר לנתרם) ומבטיח שהמצבר של התורם לא יתרוקן.

:turn-l:
  • 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

רצוי מאוד להניע את הרכב התורם ולהשאיר את המנוע בסל"ד סרק ואז לנסות להניע את הרכב עם המצבר הפרוק. במידה ולא מצליחים להתניע אפשר בהחלט לנסות לעלות את סל"ד המנוע ל-1500-2000 סיבובים לדקה בכדי שהאלטרנטור יוכל לספק את המתח והזרם הנדרש.

אחד הפרמטרים החשובים הוא מתח המצבר של הרכב התורם. כידוע לנו המתח בזמן פעולת המנוע הוא 14 וולט לעומת 12.7 וולט כאשר המנוע כבוי לכן מומלץ להניע את המנוע.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם

כפי שהבנתי מהתגובות כאן ברכבים מודרניים זה יכול להזיק.

לאחרונה נתתי למישהו כבלים באמצע כביש ראשי (משהו הזוי, הייתי צריך לנסוע נגד כיוון התנועה....) ועשיתי זאת עם מנוע כבוי.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 6 שעות, tinoki כתב:

כפי שהבנתי מהתגובות כאן ברכבים מודרניים זה יכול להזיק.

לאחרונה נתתי למישהו כבלים באמצע כביש ראשי (משהו הזוי, הייתי צריך לנסוע נגד כיוון התנועה....) ועשיתי זאת עם מנוע כבוי.

רכבים עם מחשבים כמו מחשב ניהול מנוע, מחשב ABS, מודול בקרת אקלים ועוד היו כבר בתחילת שנת 2000.

אם שומרים על כללי הזהירות לא צריכה להיות בעיה גם להניע רכב עם 30 מחשבים.

דרך אגב רוב המחשבים מוגנים בפני חיבור הפוך של הכבלים למצבר לפרק זמן מסויים התלוי בסוג ההגנה שייצרן המחשב הטמיע במחשב.

להנאתך צירפתי כמה עמודים מספר רכב של פולו משנת 2006 או 2000 עם הסבר כיצד להניע רכב עם מצבר פרוק.

התנעת רכב בעזרת כבלים-פולו.pdf

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...