Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, fizban כתב:

בנוסף ראו ערך למעלה לגבי מזג אויר חם

אני מבין את העמוד הזה כך: ההערה למעלה - כללית. התרשים למטה מראה את סוגי השמן בחלוקה ספציפית לטמפרטורות וממליץ על 0w-20 עד 40 מעלות (כלומר תמיד, אצל רובינו). סוגי השמן האחרים בטווח הטמפרטורות הזה ניתנים ל"הוספה", דהיינו מצופה שיהוו מיעוט מסך כל כמות השמן במקרה שמשתמשים בהם.

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
  • תגובות 472
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למה עד 40 מעלות? לא רואה בדיוק איפה זה כתוב. ממה שאני רואה הם רושמים שבמזג אויר חם צריך שמן יותר סמיך.
בספר של אמריקה אין בכלל אזכור ל 5W30. הספר האוסטרלי כמו שלנו והספר ביפנית מראה את כל הרשימה של השמנים שיש בדיאגרמה כמומלצים.
שמן 0W20 זה לא שמן מומלץ לימי מסלול, אלא אם מחליפים אותו בתדירות ממש גבוהה. יכול להיות שהמנוע ניזוק עם הזמן ואחרי האחריות הוא יתפרק. :)
0w20 כן מומלץ לצריכת דלק טובה קצת יותר וליומיום. לדעתי זה עניין יותר של תקני זיהום אויר כי עובדה שזה משתנה ממדינה למדינה. 
@Liviur - אתה שם 5W30 ואין בעיה מבחינת האחריות למרות שבארצות הברית הוא לא רשום כ ״מומלץ״?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
לפני 5 דקות, fizban כתב:

למה עד 40 מעלות? לא רואה בדיוק איפה זה כתוב

זאת מטרת התרשים - להראות שמן מומלץ לפי טווח טמפרטורה

Oil.thumb.png.541d605dfc19c2f070a3defd049677ef.png

פורסם
לפני 3 דקות, itaimoto כתב:

להראות שמן מומלץ לפי טווח טמפרטורה

אבל כמה שמנים מופיעים שם. אחד כ״מומלץ״, והשאר כאפשריים.
לא רשום לא להשתמש בהם. ובנוסף יש את הערת הכסת״ח על המזג האויר החם ששם רשום שצריך שמן צמיג יותר.
כמובן שעניין האחריות לא בטוח שיעזור אם מנוע מתפרק ביום מסלול כי כבר טויוטה טענו בעבר שהם לא מוכנים לכבד אחריות על רכב שהיה ״במירוץ״ (ואז חזרו בהם, לאחר שכל הסיפור נהיה ויראלי). 
אז לי נראה שעדיף להשתמש בשמן קצת יותר צמיג, בטח כשהוא מופיע בספר הרכב כשמן ״אפשרי״ ולהוריד את הסיכויים להרס מנוע, במיוחד לאור עניין הפניות ימינה הידוע לשימצה.

פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, itaimoto כתב:

זאת מטרת התרשים - להראות שמן מומלץ לפי טווח טמפרטורה

Oil.thumb.png.541d605dfc19c2f070a3defd049677ef.png

איך בדיוק אתה מבין את זה מהתרשים?

רשומה המילה "להוספה", לא רשום "להחלפה", לפחות לי ברור שזה המלצה על משהו מסויים, ואפשרות אם נתקעת להוסיף קצת מהאחר.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם
לפני שעתיים, fizban כתב:

אתה שם 5W30 ואין בעיה מבחינת האחריות למרות שבארצות הברית הוא לא רשום כ ״מומלץ״?

בדור הראשון היה קישור דומה לספר הישראלי / אפילו יותר ברור שבעבודה מאומצת מומלץ 5w30

לגבי מה אני שם - אני מעדיף לבקש סליחה מרשות :)

אין בעיות איתו ואני אוכל טמפ׳ חמות יותר (במסלול עם סשנים ארוכים יותר) וקרות יותר (בחורף - נהגתי גם בטמפ׳ שליליות)

כמו שכתבת - זה עניין של זיהום וחורף וקצת ביצועים יותר מכל דבר אחר.

לפני שעתיים, fizban כתב:

כמובן שעניין האחריות לא בטוח שיעזור אם מנוע מתפרק ביום מסלול כי כבר טויוטה טענו בעבר שהם לא מוכנים לכבד אחריות על רכב שהיה ״במירוץ״ (ואז חזרו בהם, לאחר שכל הסיפור נהיה ויראלי). 

אני אהיה יותר ספציפי -> כי הטענה של טויוטה היתה סופר מגוחכת.

הם טענו שזה לא מכוסה על מסלול מרוץ -> נאלצו לחזור לעצמם כנראה כי הבינו שהם נותנים עם כל רכב חדש -> שובר השתתפות ביום מסלול (HPDE - high performance driver education - כלומר יום מסלול ללא תחרות / מדידת זמנים רשמית)

כSide note - טויוטה היא לא! סובארו - וסובארו תמיד עמדו מאחורי האחריות שלהם הרבה יותר טוב.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, GTאי כתב:

איך בדיוק אתה מבין את זה מהתרשים?

רשומה המילה "להוספה", לא רשום "להחלפה", לפחות לי ברור שזה המלצה על משהו מסויים, ואפשרות אם נתקעת להוסיף קצת מהאחר.

אני מבין את זה אחרת, "להוספה" הכוונה היא להוסיף על הסעיף הקודם שציין את ה0-20.
נשמע לי מוזר מאוד שבספר רכב יהיה רשום איזה שמנים ניתן לערבב אם חסר...
בנוסף האיור של הצמיגויות והטמ"פ לא מדבר על עירבובים, מדבר על מה מתאים, ומצויינים בו השמנים שתחת ה"הוספה".

בכל מקרה עו"ד יקר נתן תשובה. מי שרוצה ראש שקט שישיג אישור בכתב מהיבואן.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

רגע של כנות - מי שרוצה שקט - ישאיר את הרכב סטוק ולא יעלה איתו על מסלול. כל השאר לוקחים ריזיקה כזו או אחרת של נזק.

בפועל - עדיף לך לשים 5w30 וקצת מעל ולא להגיע לנזק במנוע מאשר כן להגיע לנזק במנוע עם 0w20 וללכת להתווכח עם היבואן על מימוש אחריות.

(במיוחד כשאת המתודולוגיה הראשונה ראיתי נבדקת על פני עשרות אלפי מיילים של מסלול אצל כמה וכמה חברים + כמה וכמה קבוצות ומגובה בנתונים בריאים של טמפ׳ ולחץ שמן)

אבל זה כמובן עניין של דעה.

היבואן ככה או ככה - אם יגלה שעלית עם הרכב על המסלול בישראל - כנראה - יסיר כל סוג של אחריות.

• רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם

בגדול אתה צודק.
עדיין להגיד למוסך "אל תשים לי שמן בצמיגות הזו תשים בצמיגות הזו" מיד שם אותך על הכוונת והיבואן לא יצטרך אפילו להתאמץ אם יחליט להתנער.

פורסם
לפני 3 דקות, Loder כתב:

חייב שמן 0-20W אבל דלק? מותר נטול עופרת אוקטן 87. 👌

11e693fc-6b98-4b1c-bbd2-ad6c584e995d.jpeg

וזה בדיוק הסיבה שאני לא סומך על ספר הרכב הישראלי.
הטריק של לשים מדבקה שמסתירה את הדרישה לדלק 98 היה הזוי.

לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

בגדול אתה צודק.
עדיין להגיד למוסך "אל תשים לי שמן בצמיגות הזו תשים בצמיגות הזו" מיד שם אותך על הכוונת והיבואן לא יצטרך אפילו להתאמץ אם יחליט להתנער.

בברז הקודמת, כשהיתה באחריות, למוסך ״לי״ הבאתי את השמן בעצמי (5w30), שעומד בתקנים של סובארו ולא היתה למוסך בעיה עם זה.

פורסם
לפני שעתיים, Loder כתב:

חייב שמן 0-20W אבל דלק? מותר נטול עופרת אוקטן 87. 👌

פשוט מגוחך...
איזה שכונה ישראלית.

• אהבתי 1

פורסם

איפה אני מפספס את ה87 בתמונה ? (לא שזה משנה כי זה לא 87 לפי התקן הישראלי גם ככה - זה עדיין מתרגם ל90/91)

פה אגב בספר -> 91 ומעלה (פרימיום שמקביל בתיאוריה ל95 , בפועל ה95 בארץ תמיד היה גורם לצלצולים ברכבים עם יחס דחיסה גבוהה ופה - אפס בעיות , לרוב אני מתדלק 93 כולל באופנועים אבל עדיין מדי פעם כשאני באיזה חור - אין 93) 

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 21 דקות, Liviur כתב:

יפה אני מפספס את ה87 בתמונה ?

לא באמת 87 - הנה תמונה יותר מקוממת. מסתיר כל אזכור ל 98.
image.thumb.png.78354086a2700368ba38bdd54edc892a.png

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...