Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום קראתי בפורום שאסור לערבב נוזלי קירור ברכב, אבל חיפשתי לא מעט נוזל קירור אדום לפורד פוקוס שיתאים למקורי שיש לי ברכב ולא מצאתי אשמח להכוונה או עזרה איפה קונים???

בנוסף האם רצוי בפורד פוקוס גם להחליף שמן גיר אם האוטו לא עושה בעיות? או שחייב ורצוי מדובר על שנתון 11 אשמח לתשובה תודה...

פורסם

אתה לא צריך לערבב, אתה צריך לרוקן את הנוזל קירור הקיים ולהחליף באחר בתקן מתאים.
וגם אם ישאר בבלוק של המנוע חצי ליטר של נוזל קירור מסוג קודם לא יקרה שום דבר חריג.

לדעתי האישית - אם אין הוראות יצרן להחליף שמן גיר מדי X שנים, לא הייתי נוגע.

החלפת שמן גיר כאשר הגיר עובד תקין ואין בעיות יכולה ליצור בעיות חדשות. או לפחות הסיכוי שיהיו אח"כ בעיות קצת עולה

אני לא הייתי עושה את זה. אבל כמובן שיחלקו עליי, זה ויכוח די עתיק כאן.

פורסם
לפני 12 שעות, boli19 כתב:

לדעתי האישית - אם אין הוראות יצרן להחליף שמן גיר מדי X שנים, לא הייתי נוגע.

החלפת שמן גיר כאשר הגיר עובד תקין ואין בעיות יכולה ליצור בעיות חדשות. או לפחות הסיכוי שיהיו אח"כ בעיות קצת עולה

אני לא הייתי עושה את זה. אבל כמובן שיחלקו עליי, זה ויכוח די עתיק כאן.

אם אתה פשוט מרוקן את שמן הגיר (כלומר - פותח את פקק הריקון ונותן לשמן לזלוג החוצה) וממלא בחדש (מה שנקרא באנגלית drain and refill), לא יהיו שום בעיות - ומומלץ לעשות זאת באינטרוולים הקבועים ע"י היצרן. לעומת זאת, אם אתה מרוקן את כל השמן בלחץ (flush), אז במידה ועושים זאת לגיר שעברו עליו הרבה קילומטרים (ובמיוחד אם לא הוחלף בו שמן מעולם), אז הלחץ הזה יכול לשחרר כל מיני חלקיקים שתקועים במוקמות שונים, וכעת יעשו נזק. וזה אכן לא מומלץ.

פורסם

רק לידוע, אין בורג ריקון שמן גיר בפורד פוקוס דור 2 עם גיר 4 הילוכים.

אם רוצים להחליף שמן גיר, צריך לפרק קרטר גיר. 

אם יש לך את הרובוטי דור 3, זה לא רלוונטי, לא מכיר את הגיר הרובוטי. 

לגבי נוזל קירור, במוסכים מורשים בזמנו השתמשו בנוזל כזה לפוקוסים. 

20171119_214355-1.thumb.jpg.46ded1e79dbdf209665508eae6d92b10.thumb.jpg.0980a8b0b827ad3d9c18ab8b29403362.jpg

פורסם

באופן כללי מומלץ להחליף שמן גיר כל 60-80 אלף קילומטר.

אם יש לך את הפוקוס עם ה4 הילוכים אכן אין פקק ריקון וצריך לפרק קרטר. לא דבר מסובך מדי. תקנה 4 ליטר שמן גיר ATF VI ואטם (או סיליקון שחור)

נוזל קירור צריך להיות בתקן של פורד אבל התקן של פורד הוא כמו של שברולט (Dex cool) אז כל דבר שאתה רואה אדום/כתום עם dex cool יתאים לך.

פורסם

אני נמצא לפעמים ברחובות וקונה לרוב אצל זנדני חלפים או אבי חלפים איזה מוצר יתאים בנוזל קירור ובשמן גיר?

בנוזל קירור אני לא רוצה לרוקן את הכל השאלה איזה נוזל יתאים שאפשר לאחד ביניהם ושיעבוד כמו המקורי שיש ברכב בלי לפגוע או להרוס?

לגבי ההילוכים זה רובוטי דור 2 אני מחר אסתכל אם יש בורג ניקוז.

פורסם
לפני 6 שעות, maor12 כתב:

לגבי ההילוכים זה רובוטי דור 2 אני מחר אסתכל אם יש בורג ניקוז.

דור 2 זה אוטומטי רגיל 4 הילוכים, דור 3 רובוטי 6 הילוכים.

כל מה שכתבו לך רלוונטי רק לדור 2 (לא רובוטי)

אם אצלך זה רובוטי תתעלם מהכל. 

פורסם

באופן כללי לא משנה איזה סוג גיר יש לך מומלץ להחליף שמן לא קשור עם רובוטי ידני אוטומטי או רציף, לכל שמן יש חיים מסוימים.

רק שים לב שאם זה רובוטי הסוג שמן שונה ולדעתי יש פקק ריקון אבל פקק מילוי ולא פתח.

פורסם

אני החלפתי שמן גיר לפוקוס (דור 1 אוטומט אבל נראה שזה דומה) ע"י פירוק הקרטר גיר כמו שנכתב פה ובעקבות זה הגיר אח"כ עבד יותר חלק (לא היתה גם בעייה לפני) ועד שמכרתי הוא נסע כך כמה שנים טובות בלי בעיות. רק צריך להקפיד למלא לגובה הנכון ולשים שמן מקורי (קניתי motorcraft ממוסך מורשה עלה לא זול).

ממה שזכור לי פניתי למוסכים והם לא רצו להתעסק עם זה.

פורסם

חבל שאנשים לא מציינים את דגם הרכב המדויק.

בגיר רובוטי אין את החשש שאחרי החלפת שמן שלא הוחלף הרבה זמן יתחילו בעיות, זה שמן אחר, הוראות החלפה אחרות, רוב מה שנכתב פה לא רלוונטי. 

• תוכן חדש...