Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא רכב עם "4 מקומות" כאשר השניים האחוריים בקושי מתאימים לילד. אין בו שום דבר פרקטי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 7 דקות, דניאל1983 כתב:

אבל אי אפשר ליצר רכב פרקטי ליומיום עם מנוע מרכזי.

ופורשה סוג של רכב פרקטי.

4 מושבים+תא מטען.

גם מבחינת ביצועים 911 יותר מהירה מהמתחרים עם אותו הספק

כן, אני כבר רואה את התחרות עם טויוטה קורולה... NOT. היא לא פרקטית בשום היבט.

לגבי ביצועים - מיהן בדיוק אותן מתחרות? זה לא שהיא רעה, או לא מכונית מצוינת, אבל שום דבר מזה לא בזכות המנוע האחורי, חוץ מאולי תאוצה מהמקום.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, דניאל1983 כתב:

אבל אי אפשר ליצר רכב פרקטי ליומיום עם מנוע מרכזי.

הנה

עריכה אחרונה על ידי yoni162
  • מצחיק 4
פורסם

מעניין.
זכורה לי אחת שהייתה ב שנות ה 90 רכב חברה, שהיה מפואר במושגי הזמן. ורכב נוסף שחבר החזיק כשנזקק להסיע 4 צאצאים . 

מעניין למה הופסק היבוא.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

היה ממש לא נח לטפל בהן.

מנהיגה קצרה לפני יותר מעשור, באמת הרגיש לי כמו כורסא על גלגלים.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

כשהפריוויה הזדקנה, חום המנוע תחת המושבים היה מעיק , אבל תענוג בחורף 😂

נקודה נוספת, הגישה למנוע לא הייתה נוחה ללא ליפט. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אגב התכנון והשימוש במנוע אחורי במקור עוד בימי החיפושית הייתה על מנת להפחית בלאי.

היו עוד קומץ רכבים אשר הותקן בהם מנוע אחורי (לא מרכזי) בינהם הייתה גם השברולט קורבייר, הדולריאן DMC ועוד.

כפי שנאמר כאן ,פורשה יצרה מכונה מרהיבה עם כשל תכנוני יסודי, תחילה זה היה בעייתי אבל הם הצליחו במרוצת השנים להפוך את זה לייחוד ולחוזקה שלהם

פורסם

מנוע קידמי והנעה קידמית היא משיקולי חיסכון בכסף.

אבל הנעה אחורית היא נכונה יותר ולכן היא חוזרת ברכבים חשמליים ששם קל יותר ליישם אותה.

פורסם

כחובב גדול של המותג -

מנוע אחורי רחוק מלהיות המיקום האידאלי, וכמו שרשמו לפני, הקהל לקוחות של ה 911 לא יתנו לפורשה לשנות את זה.

לקח עשרות שנים עד שהרכב הזה התחיל להתנהג כמו שצריך (ובמקור פותח כי לפורשה לא היה כסף, אז הם לקחו את החיפושית), ולכן יצרנים בימנו שבונים פלטפורמה מאפס - עושים מנוע מרכזי ולא אחורי (ראה ערך GM עם ה C8).

שים לב שהשנה לראשונה אי פעם פורשה נתנו לקיימן את המנוע של ה GT3 ודאגו לתמחר את העסק כך ש GT4RS ו GT3 יצאו לך בערך אותו כסף (וגם להוריד כמה סוסים מהקיימן בשביל שזה לא יהיה בדיוק אותו דבר) - אני מזכיר שמדובר ברכבים בליגות שונות לגמרי מבחינת איכות חומרים, הרכבה, טכנולוגיה וכו' - והעובדה שהם מתומחרים בצורה דומה היא לטעמי אמרה ברורה של "אנחנו ממש מעדיפים שתקנו GT3 אבל אם אתם מתעקשים אז הנה קיימן עם מנוע של GT3 במחיר מופקע לחלוטין". עשיתי סיבוב קצר בשני הרכבים אצל הדילר המקומי שלי - לא אנסה בכלל להתיימר ולהשוות מבחינה דינמית, אבל מכל בחינה אחרת ה GT3 בליגה אחרת לגמרי - ולמרות שאני חובב גדול של הקיימן וזה הרכב שהייתי בוחר (ובחרתי) בשביל עצמי כי אני מעדיף מינימליזם, הקיימן פשוט מרגישה כמו כרכרה של איכרים אחרי שבאים מה 911.

• לא הבנתי... 1
פורסם
לפני 7 שעות, דניאל1983 כתב:

למה אף יצרן לא משתמש במנועים אחורים?

אם אתה מעניין לדעת לגבי מכוניות רגילות ולא מכוניות ספורט:

בשנות ה 50 וה 60 הרבה מאוד יצרנים ניסוי את הפטנט של המנוע האחורי אחרי שראה איך זה הצליח לפולקסווגן עם החיפושית. 

זה היה נראה מבטיח, יחידת כוח מרוכזת במקום אחד, חוסך מקום, חוסך משקל, חוסך עלויות. 

בפועל, כל המכוניות האלו סבלו מעודף משקל על הסרן האחורי מה שחייב את היצרנים להשתמש במנועים קלים וחלישים, בהרבה פעמים קירור אוויר. איפה שהיה קירור מים או שמיקמו את הרדיאטור מקדימה שתפס מקום בתא המטען והיה צריך צנרת ארוכה לתא המנוע או שמיקמו את הרדיאטור מאחורה שם הוא לא מקבל זרם אוויר מספיק ועובד פחות יעיל. 

בגלל בעיות עודף משקל מאחור נאלצו למקם את מיכל הדלק, את המצבר ואת הגלגל הספייר מקדימה, זה ביחד עם בתי גלגלים גדולים של הגלגלים הקידמיים לא השאיר הרבה נפח בתא המטען.

חיסרון נוסף הוא בכך שאי אפשר לבנות גרסת סטיישן והצ'בק נורמלית (למרות שפולקסווגן עשו את זה בהצלחה יחסית עם Type 3). 

מכוניות "רציניות" עם מנוע אחורי (זאת אומרת משפחתיות גדולות ומעלה) לא יוצרו כמעט על ידי אף יצרן כי שם כל החסרונות הנ"ל באו לידי ביטוי במיוחד.

בשנות ה 70 תעשיית רכב מערבית נטשה סופית  את תצורת המנוע האחורי גם בקטגוריית מיני וסופרמימי, כל הדגמים החדשים שהוצגו עם מנוע והנעה קידמיים היו טובים פי כמה מהדגם הקודם עם מנוע אחורי אותו הם החליפו. 

• אהבתי 2

פורסם

אם אנחנו כבר בנושא מנוע אחורי, אין זוועה מוטורית כמו הסוברית, מכונית שמנסה לרצוח אותך על כל טיפת גשם על הכביש :-) 

49588838271_0c400d3fe9_b.jpg

• אהבתי 2
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, levy כתב:

מנוע קידמי והנעה קידמית היא משיקולי חיסכון בכסף.

לא רק.  קיים גם היבט בטיחותי.

בתנאים של איבוד אחיזה רכב עם מנוע קדמי יסבול מתת היגוי.   

לנהג הממוצע יהיה הרבה יותר קל להשתלט על רכב כזה מאשר על רכב עם מנוע אחורי שיסבול מהיגוי יתר.

(ראה פורש)

• אהבתי 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

• תוכן חדש...