Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשמע, אני יודע שלמדת מתמטיקה. אבל התייחסת להתפוצצות האוכלוסיה (או שהגיע צעד אחד לפני הנושא הזה), אז חידדתי את הפליאה (?). דרך אגב, עם כל הבעיות הנגרמות על ידי ריבוי האוכלוסין יש נתון אחד מעניין מאוד: לפני משהו כמו 10-20 שנה העולם עבר ממצב בו יש יותר רעבים משמנים למצב בו עודף משקל נפוץ יותר מרעב.

אנשים שלא רוצים ילדים מכל מיני סיבות, כולל אידיאולוגיות, אינם דבר חדש. הכרתי כמה כאלה גם בדור שלי. ועדיין מדובר במיעוט קטן מאוד . כיום אנחנו רואים לא מעט מדינות עם צמיחת אוכלוסיה שלילית (פריון לאישה פחות מ-2.1, שזו נקודת האיזון), שגורמת גם היא קטסטרופות. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

תשמע, אני יודע שלמדת מתמטיקה. אבל התייחסת להתפוצצות האוכלוסיה (או שהגיע צעד אחד לפני הנושא הזה), אז חידדתי את הפליאה (?). דרך אגב, עם כל הבעיות הנגרמות על ידי ריבוי האוכלוסין יש נתון אחד מעניין מאוד: לפני משהו כמו 10-20 שנה העולם עבר ממצב בו יש יותר רעבים משמנים למצב בו עודף משקל נפוץ יותר מרעב.

אנשים שלא רוצים ילדים מכל מיני סיבות, כולל אידיאולוגיות, אינם דבר חדש. הכרתי כמה כאלה גם בדור שלי. ועדיין מדובר במיעוט קטן מאוד . כיום אנחנו רואים לא מעט מדינות עם צמיחת אוכלוסיה שלילית (פריון לאישה פחות מ-2.1, שזו נקודת האיזון), שגורמת גם היא קטסטרופות. 

הבהרתי את זה בצורה שהבהרתי ולא קראתי לילד בשמו בגלל שלרוב מוחלט של האנשים קשה מאוד לתפוס את הרעיון של גדילה מעריכית.

צודק בכל הנקודות שלך, אבל אם תבדוק תגלה שאותן מדינות עם צמיחה שלילית מהוות קמצוץ ביחס לכלל האוכלוסייה, אני לא חושב שיש סיכון אמיתי לאנושות בלי איזו קטסטרופה.

פורסם

מודה שלא קראתי הכל, אם האישה בת 39 ורוצה ילדים - זה ישגע אותה עד שהיא תעזוב אותך. אם אתה אוהב אותה ורוצה להשאר איתה, זה הזמן לבדוק שהכל ביניכם מתאים מבחינה גנטית ויאללה לעשות ילד/ים. אחר כך יהיה יותר קשה, יותר יקר, מאתגר, מאכזב, מתסכל ומה לא. זה רק יעשה לזוגיות שלכם רע. בטח גם יש לכם חברים שיש להם ילדים, זה לא כזה "נורא". זה עוד שלב בחיים, וגם אתה תקבל אהבה מילדים כמו שלא חווית מזמן

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

2 הסנט שלי, אשה בגיל 39 מודעת שהחלון הביולוגי שלה הולך ונסגר , ילדים באיזה שהוא שלב יהפכו להיות נושא שישבור את הזוגיות.

מפה זה ענין אישי שלך להיכן אתה לוקח את זה , באופן אישי אני הייתי כבר מביא ילדים לעולם, הגיל אכן עושה את שלו וילדים מתבגרים בעשור החמישי של החיים זו משימה לא פשוטה...

יכול להעיד מנסיון אישי , אני בעשור החמישי עם ילדים בני 20 ומעלה , זה לא הולך ונהיה פשוט אלא להיפך המוחלט...

• אהבתי 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 7 שעות, Morningstar כתב:

צודק בכל הנקודות שלך, אבל אם תבדוק תגלה שאותן מדינות עם צמיחה שלילית מהוות קמצוץ ביחס לכלל האוכלוסייה, אני לא חושב שיש סיכון אמיתי לאנושות בלי איזו קטסטרופה.

ומה המצב הכלכלי והסוציו אקנומי של המדינות עם צמיחה שלילית?

לפני 16 שעות, oryo כתב:

זה הקטע של ילדים, הם נכנסים לך לחיים ומשנים לחלוטין את כל המשוואות וההעדפות שהכרת קודם לכן, ופתאום אתה מוכן להקרי--- סליחה, להשקיע את הזמן/כסף/חירות-אישית שלך בגור-אדם חדש שלא עשה כלום בשביל להצדיק את זה, ובכל זאת אתה עושה את זה באהבה, literally.

אני לא אומר שאתה לא מוותר על משהו אחד בשביל משהו אחר, אבל זה נכון לכל בחירה שתעשה בחיים, לא רק להבאת ילדים. גם בחתונה זה נכון. גם כשאתה פותח עסק. הקושי עם הבאת ילדים היא שמדובר בהתחייבות בלתי חוזרת, שהתוצאות שלה לא ידועות, כי אין לדעת מה ייקרה בחיי הילד.

עם זאת, כמו משל השועל בנסיך הקטן, עצם השקעת הזמן והמשאבים שילדים דורשים, זה מה שנותן להם את המשמעות.

אני מכיר אנשים עם ילדים שעושים הרבה דברים משמעותיים בחיים, וכאלו בלי שגם. ויש כאלו עם ילדים שחיים בשיממון. זה תלוי בכל אחד, במוכנות לקחת מחוייבות, לרוץ איתה וליצור משמעות. 

ובסופו של דבר, לרב האנשים, ההכרח שילדים מביאים, זה טוב, כי באמת אין להם יכולת לייצר משמעות כזו בחיים באופן אחר.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 18 דקות, falou כתב:

אני לא אומר שאתה לא מוותר על משהו אחד בשביל משהו אחר, אבל זה נכון לכל בחירה שתעשה בחיים, לא רק להבאת ילדים. גם בחתונה זה נכון. גם כשאתה פותח עסק. הקושי עם הבאת ילדים היא שמדובר בהתחייבות בלתי חוזרת, שהתוצאות שלה לא ידועות, כי אין לדעת מה ייקרה בחיי הילד

אתה כמובן צודק שזה נכון (כמעט) לכל בחירה שתעשה בחיים, אבל:

א. הבחור פה שאל על ילדים, ענו לו בהקשר של ילדים.נכון גם לפתיחת עסק? כנראה. כשישאל על עסק יענו לו את זה גם שם.

ב. יש את העניין הקטן הזה, שהזכרת אותו. כן, ילדים זאת התחייבות בלתי חוזרת. בשונה מכמעט כל דבר אחר שאני יכול להעלות על הדעת. כולל עסק, כולל חתונה.

ג. מעבר לכך שזאת התחייבות בלתי חוזרת, זאת התחייבות שמקיפה אותך נפשית רגשית פיננסית וטכנית 24/7/365 לעשרות שנים קדימה. לכן אני לא מתחיל להבין את ההשוואה לנושאים אחרים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

א. לא הבנתי. אז אמרו לו שלגדל ילדים זו בחירה בחיים כמו כל בחירה משמעותית אחרת או אמרו לו שזו ״הקרבה״ בניגוד ללהמשיך ללא ילדים ואולי לאבד את הזוגיות?

לא לגדל ילדים זו לא הקרבה, בהכרח, יותר גדולה מכן לגדל ילדים.

יש אנשים עם ילדים שיש להם תחושת החמצה ויש בלי ילדים, שיש להם תחושת החמצה כי אין להם ילדים.

תחושת החמצה זה לא אומר שהקרבת משהו, זה אומר שיש לך מציאות מדומיינת וטובה יותר בראש, רגעית או ארוכת טווח, שאולי באמת הייתה יכולה להיות. ואולי לא.

להקריב אפשר מה שיש ואפשרי עכשיו עבור משהו אחר, לעיתים עתידי. זו החלטה מודעת.

ב. נכון. בגלל זה הם כ״כ משמעותיים. כמה שהתתחייבות יותר גדולה, תחושת המשמעות יותר גדולה.

ג. זה נכון שלאדם הרגיל מהשורה אין שומדבר שמקביל לזה, בסדר הגודל של המשמעות. לכן אני לא רואה בהכרח מה מקריבים כשלא מביאים ילדים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 15 שעות, Morningstar כתב:

אתה מתאר את זה כאילו אמרתי שמחר כולם יפסיקו להביא ילדים. ממש לא. רק אלו שלא מתאים להם. 

הכפלנו את אוכלוסיית כדור הארץ ב 50 שנה. הכפלנו. תן לזה לחלחל רגע - בכ 200,000 שנים בני האדם התרבו ל 4 מליארד - ו ב 50 שנים האחרונות בני האדם התרבו בעוד 4 מליארד.

זה הסתיים.
כרגע אוכלוסית העולם אמורה לצמוח עד 10B ואז להתחיל לרדת, בעולם המערבי יש צימצום אוכלוסין וכמובן גם בסין.

"גידול האוכלוסייה, שלפני 20 שנה היה גבוה מאוד, התמתן משמעותית בשנים האחרונות וכעת עומד על 0.8% בשנה. על פי תחזית האו"ם, אוכלוסיית העולם תתייצב על קצת יותר מ־10 מיליארד איש בסביבות 2080, ואולי אף תתחיל לרדת."

פורסם
לפני 39 דקות, nglancer כתב:

זה הסתיים.
כרגע אוכלוסית העולם אמורה לצמוח עד 10B ואז להתחיל לרדת, בעולם המערבי יש צימצום אוכלוסין וכמובן גם בסין.

"גידול האוכלוסייה, שלפני 20 שנה היה גבוה מאוד, התמתן משמעותית בשנים האחרונות וכעת עומד על 0.8% בשנה. על פי תחזית האו"ם, אוכלוסיית העולם תתייצב על קצת יותר מ־10 מיליארד איש בסביבות 2080, ואולי אף תתחיל לרדת."

"אולי".

• תוכן חדש...