Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, Igalz כתב:

זה ממש לא ככה פשוט. מדובר בהחלטה הרת גורל עבורו, עבור בת זוגתו, ועבור הילד הפוטנציאלי.

יש אנשים אל-הוריים שלא רוצים ילדים/לא מתחברים לילדים/לא אוהבים ילדים (הספקטרום רחב) וזה ממש בסדר. יש אנשים שעושים ילד ומצטערים על כך, אבל איש לא מדבר על זה כי להודות בזה אינו דבר טריוויאלי כלל וכלל.

לעשות ילדים כמו תורנויות בצבא (כי חייבים) כל אחד יכול להכריח את עצמו, אבל זה לא אומר שזה נכון.

לכן קודם כל הבחור צריך להבין מה *הוא* רוצה, ומה *הוא* מרגיש, ולהתקדם משם. האמירה שלו כרגע היא "אין דיעה קונקרטית", זה לא מקום בריא לעשות צעדים פזיזים.

1. הוא לא כתב שהוא לא רוצה ילדים. הוא כתב שהוא פרווה לגמרי.
2. מאיך שהוא ניסח את השאלה ומהפרטים שהוא נתן (8 שנים גרים ביחד) נראה שסך הכל טוב לו בחיים - טוב לו בזוגיות.

בגלל שני אלה כתבתי את מה שכתבתי. טוב לך בזוגיות? אתה רוצה לשמור עליה? היא רוצה ילד פתאום? אתה פרווה (לא נגד וגם לא קופץ על הרעיון מיד)? תעשה את זה בשבילה ובשביל הזוגיות, וכנראה שבהמשך תגלה שזה לא כזה נורא גם לעצמך.
הוא רק צריך להתפלל שלא יהיו תאומים פתאום, זה יהיה קצת מצחיק האמת.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה? תיאומים זה הכי טוב, מאמץ מרוכז פעם אחת וגמרנו, במקום לעבור הכל עוד פעם מחדש. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 17 דקות, SlowRide כתב:

למה? תיאומים זה הכי טוב, מאמץ מרוכז פעם אחת וגמרנו, במקום לעבור הכל עוד פעם מחדש. 

לא מדוייק.

הילד הראשון - זה כמו השיעור נהיגה הראשון שלך.

הילד השני - זה כמו שיש לך כבר רישיון ואתה נוהג 5-10 שנים.

אם כבר לדפוק את הילדים, עדיף רק את הראשון - ולא שניים במכה...כי מה לעשות, הראשון זה שפן הניסיונות שלך (או: הקלאץ' של האוטו של המורה לנהיגה ;-) ).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 21 דקות, SlowRide כתב:

כי לעבור ממצב "פרווה" של "אין לי בעיה עם הרעיון של ילד ואין לי בעיה עם הרעיון של להישאר בלי" לגידול של זוג תאומים זה קצת קשוח...

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 16 דקות, איציק נ. כתב:

לא מדוייק.

הילד הראשון - זה כמו השיעור נהיגה הראשון שלך.

הילד השני - זה כמו שיש לך כבר רישיון ואתה נוהג 5-10 שנים.

אם כבר לדפוק את הילדים, עדיף רק את הראשון - ולא שניים במכה...כי מה לעשות, הראשון זה שפן הניסיונות שלך (או: הקלאץ' של האוטו של המורה לנהיגה ;-) ).

למה? עדיף לדפוק את שניהם, ושיהיה להם אחד את השני להתמודד עם זה.

אחרת רק הילד הראשון נדפק, זה לא שוויוני!

• מצחיק 1

פורסם (נערך)

למיטב הבנתי בחול ישנה שנה וחצי של חופשת לידה (גם לגבר) אז אם זה היה תלוי בי הייתי עושה אחד כל שנה וחצי עד הפנסיה 

עריכה אחרונה על ידי Mikelt89
פורסם

קחו דעה שמרנית מיושנת שקצת נכחדה ב2023.

האדם בטבעו נברא דו כיווני.

מקבל=נותן

שהאיזון הזה קיים ומבוצע בצורה טובה ונכונה יש סיפוק ורוגע.

ב2023 מכל הכיוונים מטיפים לנו לשים את עצמך במרכז קודם לכל דבר ובכל תחום.

זו גישה שאולי יעילה בעסקים ולא תמיד עובדת (יותר מדוייק תמיד לא עובדת) במערכות זוגיות/משפחתיות, שם את הפוקוס אתה אמור לשים על כמה אני נותן ופחות על כמה אני מקבל. שפועלים כך 2 הצדדים  החיים יפים. 

(כמובן שזה לא הפקטור היחיד לאושר כן...) 

אם נחשוב רק טכנית. לתחזק מעגל חברים/משפחה/זוגיות  זה לאו דווקא "משתלם"

ועם כל זאת רוב האנושות מחפשת זוגיות עם כל ההשקעה בכך.

כמו כן רוב האנושות שואפת לילדים. (אגב גם במודל הקנדי שעלה כאן של אימוץ כלבים זה מתבטא. גם להחזיק כלב זה עול אבל נתינה והשקעה הם חלק מהגנום שלנו כנראה)

כפי הזכור לי בשרשור של אור. 

ברגע שנולדה ילדה החשבונות נעלמו. כי כל המערכת משתנה ומקבלת מימד אחר.

בקיצור אם משהו אצלך לא שונה "מהותית" מכולם לך על זה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

שלושה סוגי משיבים

מי שאין לו ילדים ומייעץ שלילי בעניין על בסיס תאוריות, לוגיקה והגיון זה לא ממש מדוייק, כי א"א להבין את הרגש בעניין של ילד שלך.

מי שיש לו ילדים ולא רוצה עוד כי אין לו כבר כח, זה יותר מובן, השאלה אם מתחרט על כל הקודמים. (לדעתי נדיר שמתחרטים והיו רוצים לחזור לאפס ילדים)

מי שיש לו ילדים ונהנה מפרגן לך גם 🤪

• אהבתי 2

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם
לפני 7 שעות, yd b-4 כתב:

קחו דעה שמרנית מיושנת שקצת נכחדה ב2023.

האדם בטבעו נברא דו כיווני.

מקבל=נותן

שהאיזון הזה קיים ומבוצע בצורה טובה ונכונה יש סיפוק ורוגע.

ב2023 מכל הכיוונים מטיפים לנו לשים את עצמך במרכז קודם לכל דבר ובכל תחום.

זו גישה שאולי יעילה בעסקים ולא תמיד עובדת (יותר מדוייק תמיד לא עובדת) במערכות זוגיות/משפחתיות, שם את הפוקוס אתה אמור לשים על כמה אני נותן ופחות על כמה אני מקבל. שפועלים כך 2 הצדדים  החיים יפים. 

(כמובן שזה לא הפקטור היחיד לאושר כן...) 

אם נחשוב רק טכנית. לתחזק מעגל חברים/משפחה/זוגיות  זה לאו דווקא "משתלם"

ועם כל זאת רוב האנושות מחפשת זוגיות עם כל ההשקעה בכך.

כמו כן רוב האנושות שואפת לילדים. (אגב גם במודל הקנדי שעלה כאן של אימוץ כלבים זה מתבטא. גם להחזיק כלב זה עול אבל נתינה והשקעה הם חלק מהגנום שלנו כנראה)

כפי הזכור לי בשרשור של אור. 

ברגע שנולדה ילדה החשבונות נעלמו. כי כל המערכת משתנה ומקבלת מימד אחר.

בקיצור אם משהו אצלך לא שונה "מהותית" מכולם לך על זה.

לא מאוד מסכים עם הטענות האלו. האנושות גם החזיקה עשרות אלפי שנים בלי חשמל, עד ממש ממש ממש לא מזמן. זה לא אומר שהיית יכול עכשיו לחזור להתנהל בלי חשמל. להגיד "עשו ככה עד עכשיו ולכן זה טוב" זה אחד המשפטים שאני הכי פחות מקבל (באופן כללי, לא רק בהקשר של ילדים).

פורסם

אני חצי מסכים איתך לגמרי וחצי בכלל לא.

לא מסכים עם:

לפני 40 דקות, Morningstar כתב:

האנושות גם החזיקה עשרות אלפי שנים בלי חשמל

נו באמת... האנושות לא היתה 'מחזיקה' בכלל אם לא היו עושים ילדים.

מתחת לרוח ה(כאילו) חופשית שלנו יש מכניזם ביולוגי שב-DNA שלו טבוע יצר ההתרבות.

נכון שזה לא חיוני לקיום המיידי כמו אוכל/מים/שינה - אבל עדיין פקטור קיומי ברמה הביולוגית.

עם זה אני מסכים לגמרי:

לפני 47 דקות, Morningstar כתב:

להגיד "עשו ככה עד עכשיו ולכן זה טוב" זה אחד המשפטים שאני הכי פחות מקבל

אבל לא בהקשר של הדיון הזה.

הייתי מעלה את הטיעון הזה בדיון שאחרי הלידה. בהקשר של ברית מילה...

פורסם
לפני 4 שעות, GREEN. כתב:

שלושה סוגי משיבים

מי שאין לו ילדים ומייעץ שלילי בעניין על בסיס תאוריות, לוגיקה והגיון זה לא ממש מדוייק, כי א"א להבין את הרגש בעניין של ילד שלך.

מי שיש לו ילדים ולא רוצה עוד כי אין לו כבר כח, זה יותר מובן, השאלה אם מתחרט על כל הקודמים. (לדעתי נדיר שמתחרטים והיו רוצים לחזור לאפס ילדים)

מי שיש לו ילדים ונהנה מפרגן לך גם 🤪

מצד שני העצות שבעד כאן נעות בין ״תן לאישה מה שהיא רוצה מרבונה עוד שניה כבר לא יכולה והיא שרפה עליך 8 שנים״ דרך ״תנסה אולי תתחבר לשד הקטן אחרי שיבוא אולי לא חהחה״ ל-״תעשה כדי שיהיה מישהו שיוכל לטפל בך כשלא תוכל להתכופף להרים את העיתון של הבוקר״ 

מהצד זה לא משכנע

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם (נערך)

אין פה תשובה נכונה, אני תמיד אומר לסובבים אותי , תעשה ילדים כשתרצה ולא משום סיבה אחרת.

אישית, הפכתי לאבא כשרציתי. במצב כזה אין את מי להאשים.

השנתיים הראשונות לא קלות בכלל ואפשר לסכם אותן בכך שלא יהיה לך זמן לשום דבר וכשיהיה לך קצת זמן לא יהיה לך כוח (כל זה במידה ותאהב להיות אבא ותרצה להיות פעיל, לא חסר אנשים שממשכים להתנהג כאילו אין ילד ואישה מאוד עייפה בבית ואז הזוגיות שלהם נפגעת).

אחר כך המצב הרבה יותר פשוט במיוחד עם ילד אחד, בהסתכלות אחורה כאשר היה לנו 1 לא מבין ממה התרגשתי, שתי מבוגרים על ילד אחד זה פשוט מאוד ואני יכול להבין למה האירופיים עוצרים בשלב הזה.

פות"ש לא הייתי נכנס לזה בשביל לעשות טובה לאישה וכו',

אני רואה סביבי בני זוג שנגררו לסיטואציה או רצו וגילו שזה לא כזה כיף, רואים על האנשים האלה שלא כיף להם והם רק מחכים שהתקופה תעבור.

ילדים זה רכבת הרים רגשית קיצונית, שניה אתה למעלה שניה אתה למטה אבל בממוצע זה כיף גדול על חשבון כיף גדול אחר שאתה רגיל אליו היום. 

עריכה אחרונה על ידי rev-Match

פורסם
לפני 22 שעות, ALÞћÃ כתב:

זמן פנוי ובעיקר שקט נפשי, זה לא מספיק?

זמן פנוי זה מה שאתה מפנה כל פעם שאתה עושה משהו במקום להיות ״פנוי״. איפה ההקרבה?

שקט נפשי, אותו דבר כמו ״זמן פנוי״.

מה את בדיוק אומר, שיש ריק כזה בקיום שאתה מקריב כשיש ילד? וכשאתה הולך לראות סרט, אתה לא מקריב את הזמן הפנוי שלך כדי לראות סרט? אולי גם הסרט מטריד בתוכן ואז הקרבת גם שקט נפשי?

באמת, לא ברור.

לפני 19 שעות, oryo כתב:

חוץ מזמן, כסף וחירות - כמעט כלום! 

זמן, כמו שכתבתי למעלה, זה המשאב שלך. אתה לא עושה בו משהו אחד כל זמן שאתה עושה בו משהו אחר. 

כסף, כנ״ל. איפה ההקרבה?

חירות... זו מילה שאני בכלל לא מבין מה היא קשורה לכאן. החירות שלך מוגבלת כל הזמן. כל החיים שלך אתה תחת אילוץ. אם אתה בוחר לעשות משהו אחד, אתה לא חופשי לעשות משהו אחר ויש המון דברים שאתה לא מסוגל או אסור לך לעשות גם ככה. מה מיוחד פה? איפה הקורבן?

לפני 15 שעות, Morningstar כתב:

אני לא מצליח להחליט אם אתה ציני או לא

אני לא ציני בכלל. אני חושב שהאמירה שלך פשוט לא מובנת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

החירות שהוא מדבר עליה, זה כשאתה רואה סרט בזמנך הפנוי ופתאום בא לך משהו אחר אתה קם והולך.

עם ילד אתה נשאר, כי ילד זה אחריות ולראות סרט זה לא.

• תוכן חדש...