Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Igalz כתב:

סליחה על האופטופיק, אבל אהבתי את הפרסומת הזו במעריב, ליד על מצע אפר
https://www.nli.org.il/he/newspapers/mar/1988/10/31/01/article/334.1

איפה מזמינים את המדריך הזה? שואל בשביל חבר

כבר יש ים של תלונות בשנים האחרונות מבחורות מוטרדות בעזריאלי מה"סטאז'" של כל מיני תלמידים באיזה "קורס" יומרני בסגנון הזה שכנראה מתקיים באחת מהקומות של בנייני עזריאלי.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

בתור נער הייתי באחד המירוצים באשקלון בתחילת שנות ה-80... כנראה 1984 או 1985.  הייתה חוויה מעניינת עם הרבה חול באוויר

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

הו הימים הטובים. 

1985 מגיעה טויוטה קורולה ! שאז טרם נחתה רשמית בארצנו. קורולה בצבע בורדו או גוון קרוב (היה הרבה אבק) והיתה נהוגה על ידי פרדי פריהאוף שהיה הדבר הגדול של ימי המרוצים הראשונים. האיש שהיה ככל שאני יודע ראשון נהגי המרוץ בעל נסיון במסלולים ארופאיים, ״בוגר לה-מנס״ ככל שהוזכר בזמנו. 

הקורולה, ונהגה נתנו בראש לא הכלים המשודרגים (אם ניתן להסרת דוד אחורי , צמיגי עפר ופילטר ״פתוח״ שדרוג) 

לא זכור לי ארי ונטנן, כן זכור לי פקה רוזברג, שהיה חייל או״ם שרץ עם סאאב 96. שככל הנראה היה הנהג המנסה ביותר בתחום באותן שנים ראשונות.

ואני ☺️ מנסה להכנס עם לנצ׳יה בטא קופה, שנת 74 כמדומני, שמצאתי ״מוכנה״ במגרש גרוטאות בפתח תקווה. ונפסל טכנית בגלל שלא היה לי כלוב מלא אלא רק קשת התהפכות.

ובהמשך, מצטרף כאיש צוות לטלבוט סמבה ראלי האדומה של ראם סמואל.

והמשטרה - הם מודדים מהירות בקצה הישורת !

לא צריך חוק ספורט מוטורי ולא שום מגבלה דומה (אבל כסף, זמן פנוי וכדאי שישה לך מוסך).

• אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, zaf כתב:

לא זכור לי ארי ונטנן, כן זכור לי פקה רוזברג, שהיה חייל או״ם שרץ עם סאאב 96. שככל הנראה היה הנהג המנסה ביותר בתחום באותן שנים ראשונות.

עברו כבר כמעט ארבעים שנה, לך תזכור. אבל הייתי שם על הדיונות נהנה מכל רגע

פורסם

קודם כל גם היום יד מרוצי מכוניות בברנע באשקלון. כמעט כל לילה ערסים משתוללים שם עם טרקטןרונים ועם במוו וסקודות.

גם אני הייתי על הדיונות והיום המפעל שלי נמצא עליהן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יצרים תמיד היו בתחום תחרותי, אבל הכיף היה שהכל היה פתוח לכל מי שרצה, ללא ביורקטיה ורגולציה ממשלתית.

יוזמה של כמה אנשים עם אמביציה, שיתוף פעולה של העיריה באשקלון ואחר כך גם בעפולה ובשדה תימן ליד באר שבע. 

זה היה גרוטהראלי קרוס מלא אדרנלין וכיף. 

מאוחר יותר שרדו רק בעלי הממון. כלי הרכב הפכו יותר ויותר ״מקצועיים״ , יותר גרופ n אבל האדרנלין נשאר.

למזלנו היום, יש 3 מסלולים ויש ימי מסלול ומי שרוצה תחרותי יכול להשתתף בסדרת המירוצים בערד.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, zaf כתב:

יצרים תמיד היו בתחום תחרותי, אבל הכיף היה שהכל היה פתוח לכל מי שרצה, ללא ביורקטיה ורגולציה ממשלתית.

פחות מארבעים שנה אח"כ, אי אפשר אפילו לארגן מפגש אספנות מבלי שכמה ערסים יעשו בעיות בחניון. התקדמנו הרבה מאז, כחברה וכמדינה.

• מבאס 2
פורסם
בתאריך 21.4.2023 בשעה 15:46, zaf כתב:

אתה מתבלבל בין קקה keke רוזברג, שהיה אלוף פורמולה 1 ב1982, לבין פקה נינקובסקי, שנהג בחיפושית הכחולה, ולא בסאאב.

תענוג לקרוא את הכתבות ולשמוע זכרונות מאותה תקופה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 10 שעות, zaf כתב:

זה היה גרוטהראלי קרוס מלא אדרנלין וכיף. 

אם יהיה גרוטראלי מירוצים ולא גרוטראלי שבירת משולשים וציריות, אני הראשון להצטרף

גם הגרוטראלי הנוכחי מאוד נחמד אבל חלום לעשות מירוץ עם אוטו שלא אכפת לי לדפוק 

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
לפני 11 שעות, Derish כתב:

פחות מארבעים שנה אח"כ, אי אפשר אפילו לארגן מפגש אספנות מבלי שכמה ערסים יעשו בעיות בחניון. התקדמנו הרבה מאז, כחברה וכמדינה.

החברה' ה"פרובלמטיים" תמיד היו.

דווקא מפגשי אספנות היום מתנהלים בסדר מופתי, הייתי בהמון כאלה. 

מה שכן "אז" לא הייתה רגולציה כי זו הייתה תקופה של תמימות כשלא היה צריך לחגור חגורות, לא היה צריך לרכב עם קסדה וכו'. לא היו הרבה מאוד תקנות ורגולציות שנוספו עם השנים. 

כמו שברכב הראשון של קרל בנץ בשנת 1880 ומשהו אפשר היה לנהוג בלי רישיון נהיגה כי לא המציאו עוד רישיון נהיגה. 

פורסם

במקרה, עושה סדר בניירת ואלבומים ומוצא את המזכרות 

IMG_1389.jpeg

לפני 8 שעות, שביט כתב:

אתה מתבלבל בין קקה keke רוזברג, שהיה אלוף פורמולה 1 ב1982, לבין פקה נינקובסקי, שנהג בחיפושית הכחולה, ולא בסאאב.

תענוג לקרוא את הכתבות ולשמוע זכרונות מאותה תקופה.

אכן, עשיתי סלט. 40 שנה לך תזכור.

אם אני לא טועה היה גם סקנדינבי שרץ ברכב של חולון מוטורס בכמה מרוצים ג׳וני (לא זוכר שם משפחה)

פורסם

אז הנה עוד מספר כתבות ש״נפלו״ בחיפוש:

מעריב⁩ 14 אוקטובר 1985⁩ - סוף עונת המירוצים

חדשות⁩ 29 יוני 1986⁩ - חולה הגה! (פרסומת)

מעריב⁩ 6 אוקטובר 1986⁩ - אשקלון, מירוץ הסיום

וגם באר שבע על המפה:

מעריב⁩ 19 יולי 1984⁩ - אליפות בחולות

מעריב⁩ 12 יוני 1986⁩ - הפחח מכרכור

• אהבתי 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...