Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש עם בקרת שיוט אדפטיבית למשפחה של 5 נפשות עד 150 אלף ש״ח

gadafix

פוסטים מומלצים

היי חברים,
חזרתי משבוע בחו״ל בו שידרגו אותי לאאודי Q5 ומאז אני מכור למערכת בקרת השיוט האדפטיבית!!!
האם יש רכבים בארץ (חדשים או שנתיים-שלוש על הכביש) בתקציב של עד 150 אלף ש״ח עם מערכת דומה? הכוונה למערכת שיודעת להתאים את המהירות לפי שלטים שהיא מזהה על הכביש וכן מסוגלת להתנהל בפקקים במצב של עצירה מלאה (כלומר, עם ארמברקס אלקטרוני).
אנחנו משפחה של 5 נפשות אז זה צריך להיות רכב מספיק מרווח.
תודה רבה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אטקה סטייל חדשה מציעה גם מרחב פנים ומטען טובים, מרכב גבוה, נסיעה נינוחה ושקטה ובקרת שיוט אדפטיבית עם מנגנון זחילה בפקקים וכל זה לא הרבה מעל תקציבך.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

להרבה מכוניות בטווח המחירים הזה יש בקרת שיוט אדפטיבית ומערכת לקריאת תמרורים.

אם מעניין אותך רכב היברידי בתקציב הזה (חריגה קלה) - יונדאי אלנטרה היברידית.

קורולה אולי גם יכולה להיות אופציה, אבל אין מלאי כרגע לפי מה שאני יודע ואני לא בטוח האם יש לה בקרת שיוט אדפטיבית עם זחילה בפקקים (יש בקרת שיוט אדפטיבית רגילה בוודאות). לדעתי תהיה צפופה לחמישה אנשים.

בכל אופן, חשוב לוודא שהמושב מאחור יהיה לכם מספיק מרווח אם האלנטרה מתאימה. גם לגביי האטקה שהוצעה הייתי בודק אם מספיק מרווח עבורכם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 14.4.2023 בשעה 11:07, gadafix כתב:

הכוונה למערכת שיודעת להתאים את המהירות לפי שלטים שהיא מזהה על הכביש וכן מסוגלת להתנהל בפקקים במצב של עצירה מלאה (כלומר, עם ארמברקס אלקטרוני).

שבוע טוב,

אם מה שמענין אותך ברכב זה הבקרת שיוט אדפטיבית, אתן לך את השנקל שלי:

ברוב הרכבים הבקרה עובדת כך שאתה מגדיר מהירות מקסימלית לרכב והוא לא יעבור את המהירות הזאת, ויסע מאחורי הרכב שלפניו באותו מהמרות פחות או יותר.

אני לפחות לא מכיר רכב שמגביל את המהירות לפי תמרורים..

יש מערכת זיהוי תמרורים שבעצם מזהירה אותך וויזואלית וקולית שעברת את המהירות המותרת, אבל לא מגבילה אותך למהירות הזאת.

מערכת זחילה בפקקים זה בעצם בקרת שיוט אדפטיבית שיודעת להתנהל גם בפקקים ממהירות של 30 קמש ומטה עד עצירה מוחלטת.

בנוסף יש גם שמירת נתיב ומערכת חכמה יותר שזה שמירת מרכז נתיב.

אבל, וכאן האבל הגדול,

לא כל הרכבים שבאמת מצוידים במערכת הזאת עושים עבודה טובה..

יש כאלו טובים יותר ויש כאלו פחות.

בנוסף רוב המערכות לא יודעות להתמודד עם רכב שנדחף לך בפקק.

כלומר, המערכת היא אכן מערכת עזר, אבל לא יותר.

מהנסיון שלי, חברות שהמערכת שלהם עושה עבודה טובה בלי להיכנס לדגמים ספציפים זה:

בראש ובראשונה טסלה שלטעמי עוקפת את כולם בפער ניכר.

טויוטה, סקודה, סיאט, פלוקסוואגן, קיה ויונדאי.

מאמין שיש עוד הרבה חברות מעולות, אבל אני לא ניסיתי.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי המהיר הזהיר
  • אהבתי 1

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דרך אגב חשוב לשים לב שהמערכת לזיהוי תמרורים היא לא 100%.

לדוגמה, אצלי בקורולה היא מזהה תמרורים גם בצידי הדרך, למשל בכביש 6 היא מסוגלת לרשום שהמהירות המותרת היא 70 או 50 קמ"ש רק בגלל שביציאה היא זיהתה תמרור כזה. גם מובילאיי היה מזייף עם דברים כאלו.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@המהיר הזהיר אתה אולי לא מכיר, אבל יש רכבים שמצוידים בבקרת שיוט אדפטיבית עם פונקציית התאמת מהירות למהירות המותרת שזוהתה בתמרור. מדובר במערכת חדשה יחסית שקיימת בעיקר ברכבים מהשנה-שנתיים האחרונות. במקרא של משרד התחבורה היא מופיעה כ-"בקרת שיוט חכמה". למיטב זכרוני יורו אנקאפ נותן תוספת ניקוד עבורה הפונקציה הזאת. לי יצא להתנסות במערכת ב-DS4 והיא נחמדה ופעלה היטב.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...
בתאריך 15.4.2023 בשעה 22:23, dorsht כתב:

דרך אגב חשוב לשים לב שהמערכת לזיהוי תמרורים היא לא 100%.

לדוגמה, אצלי בקורולה היא מזהה תמרורים גם בצידי הדרך, למשל בכביש 6 היא מסוגלת לרשום שהמהירות המותרת היא 70 או 50 קמ"ש רק בגלל שביציאה היא זיהתה תמרור כזה. גם מובילאיי היה מזייף עם דברים כאלו.

הערה טובה. ב-Q5 זה עבד חלק. מעניין איך זה בטסלה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם בטסלה מערכת זיהוי תמרורים היא לא 100% . יש מדינות שהמהירות מתקבלת דרך הרשת כמו בוייז.  סביר להניח שכך אאודי עובדת באירופה, יש לבדוק איך בישראל.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...