Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, netanel1014 כתב:

תתפלא. קבוצת ואג מוציאה רכבים שלא עוברים את ה200k בלי שהמנוע יצטרך אוברול. וגיר עם אמינות של החמאס ואנשים קונים בהמוניהם.

לא חשוב איך הרכב בפועל. חשוב כיצד הוא מצטייר בעיני אנשים. מה התדמית שלו.

ברגע שלרכב יש תדמית טובה -> הם יעדיפו לקנות אותו.  אם יקרה משהו אח"כ, לרוב יחשבו שנפלו על לימון ולא שזאת בעיה ביצרן (הרי יש לו תדמית מעולה).

ולקינוח, שאלה דומה הועלתה בשרשור מקביל :

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא שזה שייך כמובן, אני מכרתי לפני כחצי שנה וואגית בת 22 עם קרוב ל 230K ק"מ, גיר ומנוע שתיפקדו מעולה מיומם הראשון  ( והיום הראשון אגב היה אצלי, יד ראשונה ), אצל שכן כאן לידי עוד וואגית קצת יותר צעירה ועם הרבה למעלה מ 300K ק"מ, פעם אחרונה שהחלפנו קילומטראז'. בקיצור חריגים מטרידים, אז אם אתה מכיר קבוצה שמתארגנת לתביעה ייצוגית על אוטו שלא ממלא את הציפיות, אנא. ואם להיות קצת יותר רציני, אין לי ממצא מדעי מבוסס ובדוק שאומר שכל הוואגיות הן כך או אחרת וכל הטויוטות הפוך, גם לך כנראה שאין, פשוט אין כזה לידיעתי בנמצא. 

פורסם
בתאריך 9.4.2023 בשעה 01:04, stx כתב:

דווקא אלקטרוניקה אין שום בעיה לייצר שתהיה חסינת תקלות כמעט לגמרי. הסיבה שלא עושים את זה היא נטו כלכלית.

קודם כל, תוספת של חמישים דולר בייצור הופכת להיות חמש מאות דולר (נניח) עבור הצרכן וזה כנראה משמעותי למכירות יותר מאשר אם הרכב מקבל ציון 8.5 באמינות או 10 עגול.

בנוסף, כמו שאמרו, חלקי חילוף הם גם אפיק הכנסה של היצרנים. כנראה שאפילו עם שולי רווח יותר גבוהים.

יש בעיה לייצר אלקטרוניקה ב100% שלמות, זה דורש הרבה בדיקות, תיכנונים מחדש ועוד המון בדיקות, מה שעולה לחברה המון כסף,איחור בהשקה וזה גורר לקהל לקוחות עצבני ומשקיעים שמוכרים את המניות ומורידים את שווי החברה.

פורסם
לפני 24 דקות, רועי5 כתב:

וואגית בת 22

לפני 24 דקות, רועי5 כתב:

וואגית קצת יותר צעירה

אולי זה התשובה - ברור שרכבים ישנים חסיני תקלות באופן יחסי

לכאורה מדברים על שנתונים מאוחרים יותר

פורסם

אני מכיר וואגית בת 10 שהמנוע עבר קרוב ל350K קילומטר עד שהוא הצטרך אוברול וזה עוד המנוע מהדגם הבעייתי CCZ, והגיר עדיין עובד כמו חדש.

פורסם
לפני 8 שעות, VromVrom כתב:

יש בעיה לייצר אלקטרוניקה ב100% שלמות, זה דורש הרבה בדיקות, תיכנונים מחדש ועוד המון בדיקות, מה שעולה לחברה המון כסף,איחור בהשקה וזה גורר לקהל לקוחות עצבני ומשקיעים שמוכרים את המניות ומורידים את שווי החברה.

אצלי בתואר בחשמל היה קורס שנקרא אמינות.

למדנו איך לתכנן מעגלים שיעבדו פרק זמן מוגדר מראש.

אפשר גם לקחת מעגל מוכן ולחשב כמה זמן הוא יעבוד בתנאים מוגדרים

פורסם

ומה ההיגיון בכזה דבר?

היו כאלה שהיו קונים רכב אחד ונתקעים איתו כל החיים (מכיר באופן אישי כאלה שנתקעו כל החיים גם עם רכב אנושי למרות שהיה מתקלקל מדי פעם והיה זקוק לתחזוקה שוטפת 😉).   

השאלה העיקרית היא איך תקנה מהיצרנים חלפים אם כלום לא יתקלקל לך?

אין לי באמת מושג מה אחוז הרווח של היצרניות ממכירת חלקי חילוף אבל יכול רק לשער שהוא עובר את ה-25% יחד עם עמלות עלות הטיפולים שזה המון לעסק וזה עוד לא הכל,

מה לגבי עלות החומרים האיכותיים עבור יצור חלקי המכונית ה'לא מתקלקלת' שוודאי היו יקרים יותר מהחומרים הנוכחיים..

מעבר לזה שזה לא מציאותי, אולי זה גם לא היה כלכלי בעליל. 

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם
בתאריך 9.4.2023 בשעה 12:32, חולה רכב#1 כתב:

מזכיר לי את הסיפור של חברת מישלן. 

הם מכרו צמיגים, אבל האנשים לא נסעו הרבה באותה תקופה. 

וכאשר אין נסיעות --> אין בלאי --> אין מכירות 😨

לכן החליטו לייצור את דירוג מישלן, אשר דירג מסעדות שהיו בכוונה רחוקות מפריז בכדי שהאנשים יסעו יותר. 

וכך יגרם בלאי ומישלן יגרפו עוד כסף לקופה. 

אתה עושה סלט ממש רציני.
רוב האוכלוסיה בצרפת בכלל לא גרה באזור פריז, ובתקופה שמישלן התחילו, המדינה היתה מאד כפרית.
נכון, מישלן רצו לקדם מכירות צמיגים... אז הם התחילו עם מדריכי טיולים שהסבירו על מה יש לראות בכל עיירה בצרפת (עם דגש על היסטוריה וארכיטקטורה, אגב) -- ב1900. המהדורה הראשונה היתה חינמית אגב. באותו זמן היו בכל צרפת 3000 מכוניות. הם גם הזכירו איפה אפשר לאכול באותם עיירות, אבל זה עניין משני לחלוטין, וללא דירוג. בהמשך, קהל הנהגים ביקש המלצות על מסעדות, אז הם הוסיפו דירוג -- זה התחיל רק ב-1926.

ללא כל קשר למרחק מפריס -- ממילא רוב צרפת לא היתה, ועדיין איננה, במרחק נסיעה מפריז ללא לינה.

לטעמי, המדריכים שלהם (המדריכים הירוקים) הם עדיין הטובים ביותר שקיימים לאזוריים כפריים באירופה.

פורסם
לפני 17 שעות, דניאל1983 כתב:

אתה משווה לי מעגל לSOC או core? בוא נהיה ראלים קצת, אמינות 100% לא תקבל, יש אנסוף מקרי קצה שלא על כולם חשבו בזמן התכנון.

פורסם

אינסוף מקרי הקצה האלה נפתרים עם ריסט.

ואלה שלא נפתרים עם ריסט, ייפתרו עם עדכון תוכנה. אין שום בעייה לייצר חומרה שמבחינה סטטיסטית תיכשל רק אחרי שיפגעו ברכב שלושה ברקים ברצף. 

זה נכון גם לכל כרטיס פיקוד של מזגן, מכונת כביסה, טלוויזיה וכו׳…

ושוב חשוב להדגיש, פות״ש שאל ברמה העקרונית - ברמה המעשית זה פשוט לא כלכלי ליצרן.

פורסם
בתאריך 11.4.2023 בשעה 21:33, דניאל1983 כתב:

תואר ראשון אני מניח. אם כן, אז הקורס הוא רק בשביל שתקבל טעימה ושתכיר עולם המושגים של אמינות, לא מעבר לכך. הנדסת אמינות היא עולם שלם שלומדים בהתמחות או תואר מתקדם.

פורסם
בתאריך 11.4.2023 בשעה 12:45, רועי5 כתב:

מכרתי לפני כחצי שנה וואגית בת 22 עם קרוב ל 230K ק"מ

הייתה לי גולף שנת 2001, כנראה באותו שנתון שלך, שבסביבות 40k (עד כמה שזכור לי), עברה שיפוץ גיר על חשבון היבואן והמוסך.

בגולף 2008 החליפו לי מצמדים פעמיים, באחריות.

גולף 2015 נמכרה לאחר 4.5 שנים, עם 95k ק"מ, שתפקדה ללא רבב.

כרגע עם גולף 2019, שגם טופלה בתקופת האחריות. ותטופל על חשבוני אחרי תקופת האחריות.

אני מאלה שמחליפים גולף בגולף, וזה כנראה גם עניין של מזל.

פורסם
לפני 3 שעות, pasat04 כתב:

בגולף 2008 החליפו לי מצמדים פעמיים, באחריות.

במחילה, אתה מתבלבל עם הגולף 2010.

ב 2008 אלו מצמדים "רטובים" מאוד נדיר שמחליפים אותם לפני 200 אק"מ (וגם אחרי).

מרוב גולפים הלכת לאיבוד 😀

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 12.4.2023 בשעה 19:50, stx כתב:

אינסוף מקרי הקצה האלה נפתרים עם ריסט.

ואלה שלא נפתרים עם ריסט, ייפתרו עם עדכון תוכנה. אין שום בעייה לייצר חומרה שמבחינה סטטיסטית תיכשל רק אחרי שיפגעו ברכב שלושה ברקים ברצף. 

זה נכון גם לכל כרטיס פיקוד של מזגן, מכונת כביסה, טלוויזיה וכו׳…

ושוב חשוב להדגיש, פות״ש שאל ברמה העקרונית - ברמה המעשית זה פשוט לא כלכלי ליצרן.

לא יודע מאיפה הידע שלך, אבל אתה קצת לא מחובר למציאות.
לצערי/שמחתי עובד בחברת שבבים גדולה ויצא לי לעבור בין validation ו- design וזה ממש לא פשוט כמו שאתה מתאר את זה, יש כל כך הרבה פרטים רק בין החלקים הפנימיים של אותו מרכיב ושלא לדבר על החיבריות בינהם ברמות השונות.
אז לא לפעמים ריסט לא פותר את זה, וגם לא עדכון תוכנה.

• תוכן חדש...