Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלומות. 

להבנתי דיגריזר הוא חומר חזק, ואסור להשתמש בו על גומיות, פלסטיקים וכדומה. 

כן מותר להשתמש בו על חלקי מתכת וכדומה. 

אני רוצה לוודא שהבנתי נכון, ואם יש עצות וטיפים נוספים- אשמח. 

מקור השאלה- אני צריך לעשות טיפול 10K למסור שולחן שלי, וצריך להסיר ליכלוך קשה על מנגנון העלאת הלהב (מוט מתברג)- אשר בעבר גם שמתי עליו גריז כחלק מהוראות התחזוקה של הכלי (וכיסוי כלשהו כדי למנוע מליכלוך להגיע אליו ולהפוך לליכלוך קשה :lol: אך ללא הועיל מסתבר).

הדיגריזר לא נועד במקרה הזה להסיר את הגריז... אלא לנקות את הליכלוך הקשה שנצמד לתבריג ועושה לי בעיות. בעבר השתמשתי בחומרים עדינים יותר (אלכוהול, WD ושות').

למיטב זכרוני יש טבעת קטנה מפלסטיק בקצה העליון של המוט.

תודה לעונים.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יכול להיות שהחומר הנ"ל משתך (שיתוך) אז הייתי נזהר - אם כי אשמח לדעת באיזה חומר אתה הולך להשתמש.

לגבי טיפים -

1. מיגון עיניים ופה

2. אוורור של החדר עבודה או להוציא את הכלי החוצה ולבצע את הניקוי בחוץ.

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

בחנויות חלפים לרכב נמכר חומר ניקוי לבלמים - Brake Cleaner. זהו דיגריזר עוצמתי, אבל יתרונו הייחודי הוא שהוא אינו פוגע בחלקי גומי, הקיימים בשפע במערכת הבלמים ברכב. 

אני מאמין שזהו פתרון טוב לשימוש שלך. כמו כן, אני מחזק את דבריו של @DareDevil בנוגע לבטיחות בעת השימוש בחומר.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 44 דקות, DareDevil כתב:

יכול להיות שהחומר הנ"ל משתך (שיתוך) אז הייתי נזהר - אם כי אשמח לדעת באיזה חומר אתה הולך להשתמש.

אאל"ט, זה החומר הספציפי.

החומר לבלמים שאני מכיר, הוא מתוצרת הארץ- "מקסים"? משהו, אם אני זוכר נכון. 

אני לא מסמפט יותר מדי את הכימיקלים תוצרת הארץ. 

יש לי ניסיון רע איתם. לא עושים את מה שהם אמורים בצורה טובה כמו מוצרים תוצרת חוץ. 

כמובן שזו הכללה גדולה וגסה, אבל נדיר שנתקלתי בחומר תוצרת הארץ שעושה בדיוק מה שהוא אמור כמו חומר מיובא.

כולל דבק נגרים, אגב- תוצרת "דור" מאבד את התכונות שלו לאחר כשנתיים והדברים מתחילים להתפרק מעצמם אם אין גם מחבר פיזי (בורג למשל). 

מצד שני, יש כאלו שאני כן משתמש בהם- או לשימושים שאינם קריטיים, או כאלו שאני כן יכול להיות רגוע איתם (או שאין תחליף ראוי שאני יכול להשיג בארץ הקודש :lol: בטח ובטח בכמות קטנה של חובבן מצוי).

• אהבתי 1

פורסם

WD40 ומברשת שיניים ישנה עושים יופי של עבודה לשמושים שתיארת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

החומר לבלמים שאני מכיר, הוא מתוצרת הארץ- "מקסים"? משהו, אם אני זוכר נכון. 

מקסול מקס של סאסא

• אהבתי 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

מקסול. זה בדיוק זה. 

לפני כשעה, Night Driver כתב:

WD40 ומברשת שיניים ישנה עושים יופי של עבודה לשמושים שתיארת.

מברשת שיניים ישנה (ומברשת ניילון, ומברשת פליז) הם כלי הנשק הנבחרים. 

אבל! אני לא משתמש ב-WD למקומות שצריכים שימון לטווח ארוך. 

גם אם נעזוב לרגע את האירונייה שהוא גורם בעצמו לחלודה אם לא מנקים אותו מהמשטח, הוא מתנדף ומפסיק להיות שמן מהר מדיי. כמו כן לא קיבלתי תוצאות טובות עם ניסיון להוסיף שמן אחר אחרי שימוש ב-WD.

ונקודה נוספת-כח הניקוי שלו לוקה בחסר לעומת כימיקלים אחרים. 

אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה השתמשתי בו האמת...

תיקון- כן זוכר. כשהייתי צריך לפתוח את המכסה ביוב של המקלחון, הישריתי אותו היטב בחומר לפני שניסיתי לפתוח. לפני כן, עברו כמה שנים לדעתי מאז השימוש האחרון שלי. 

אני כן שוקל להתחיל להשתמש בו כנוזל קירור\חיתוך בקדיחת פלדות רק כדי לגמור את המיכל :lol: (אחרי שייגמר לי הנוזל היעודי כמובן).

פורסם

מבין את החשש מפני כימיקלים מתוצרת מקומית, ואפילו עוד יותר את החשש מפני היצרן שציינת. משום מה אף פעם לא הצלחתי להשיג מפרט טכני של אף אחד מהחומרים שלהם, גם כשעבדתי במחלקות הטכניות אצל יבואני רכב שונים. אני גם מהנמנעים. יחד עם זאת. יש מבחר של חומרי ניקוי לבלמים של יצרנים אחרים, מוכרים וידועים.

למשל:

STP

או WURTH

שני הקישורים מחיפוש זריז בגוגל. אין לי שום קשר מסחרי או אחר למשווקים האלו.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 18 דקות, ברווז כתב:

מקסול. זה בדיוק זה. 

מברשת שיניים ישנה (ומברשת ניילון, ומברשת פליז) הם כלי הנשק הנבחרים. 

אבל! אני לא משתמש ב-WD למקומות שצריכים שימון לטווח ארוך. 

גם אם נעזוב לרגע את האירונייה שהוא גורם בעצמו לחלודה אם לא מנקים אותו מהמשטח, הוא מתנדף ומפסיק להיות שמן מהר מדיי. כמו כן לא קיבלתי תוצאות טובות עם ניסיון להוסיף שמן אחר אחרי שימוש ב-WD.

ונקודה נוספת-כח הניקוי שלו לוקה בחסר לעומת כימיקלים אחרים. 

אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה השתמשתי בו האמת...

תיקון- כן זוכר. כשהייתי צריך לפתוח את המכסה ביוב של המקלחון, הישריתי אותו היטב בחומר לפני שניסיתי לפתוח. לפני כן, עברו כמה שנים לדעתי מאז השימוש האחרון שלי. 

אני כן שוקל להתחיל להשתמש בו כנוזל קירור\חיתוך בקדיחת פלדות רק כדי לגמור את המיכל :lol: (אחרי שייגמר לי הנוזל היעודי כמובן).

הוא ניקוי עדין (אני משתמש בו להברגת אלומיניום שלא יידבק וגם בעיבוד שבבי לאלומיניום במקום נוזל קירור). אחריו מנקים באלכוהול ומשמנים רגיל.

גם לקידוח בפלדות הוא מצויין רק שים מאורר שלא תיחנק מהעשן.

• מעניין 1

פורסם

דיגריזר שבטוח לגומיות ולא פוגע במיסבים ויודע לנקות טוב ולהסיר שומן ישן מעורבב בלכלוך זה דיגריזר של שרשרת אופנועים.

להשיג ב… אין צורך להמשיך

ממליץ על putoline

• מעניין 1

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
בתאריך 23.3.2023 בשעה 15:01, Night Driver כתב:

אני משתמש בו להברגת אלומיניום שלא יידבק וגם בעיבוד שבבי לאלומיניום במקום נוזל קירור

לקח לאסימון שלי קצת זמן ליפול. 

איזה חלקים אתה עושה מאלומיניום? להבנתי אתה מתעסק עם דברים שאמורים לעמוד בלחצים אדירים, והשימוש באלומיניום נשמע לי מוזר בהקשר הזה. 

הסתקרנתי. 

פורסם

בעיקר מתאמים לגירים ואבות טיפוס.

מעבר לזה כדי לבדוק תכן לפני השקעה בתבניות ויציקות אני עושה אב טיפוס מאלומיניום בגלל נוחות העיבוד.

• מעניין 1

פורסם

לא חשבתי על זה.

תודה על התשובה! 

• תוכן חדש...