Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניצלנו את חופש פורים לביקור בירושלים.

גיגול קצר העלה שהאופציה התחבורתית הנוחה ביותר היא לחנות בחניון חנה וסע, לעשות חוזה יומי ברכבת הקלה ולהתנייד.

לא נסעתי בתחבורה הציבורית מאז שהייתי חייל, הרבה שנים.. והיום זו היתה חוויה מעולה. כל כמה דק' רכבת, בלי פקקים ובלי עומסים שמונעים ממך לשבת עם הילדות. היה פשוט כיף לטייל בעיר בלי הצורך לחפש חנייה, וכמובן שהילדות עפו על הנסיעה ברכבת.

כשיסיימו את כל החפירות בת"א זה גם יהיה ככה? כי היום אנחנו נמנעים מנסיעות פנאי לתא בדיוק בגלל זה.

אגב, בוז לחיפה שאצלה יש את המטרונית אבל היא די פח בהשוואה לרכבת הקלה, גם מבחינת זמינות, גם מבחינת רציפות נסיעה, וגם מבחינת כיסוי של כל העיר(לפחות מבחינת נק עניין תיירותי).

בכלל ירושלים מרגישה כמו עיר אירופאית, התחבורה הציבורית המצויינת מתאימה היטב גם מהבחינה הזו.

חבל שסו עיר עם ככ הרבה מתח פוליטי וחברתי, היינו מהגרים לשם בכיף.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

הרכבת הקלה אכן מזכירה את אירופה. בזה זה נגמר.

ושיהיה ברור לך - מבחינת עושר תרבותי אני שם את ירושלים קצת מעל רומא. אבל עיר ממש לא נעימה. אני כבר לא מדבר על נגישות למקומות שלא נמצאים בטווח הליכה מהרק"ל.

המטרונית בחיפה בכלל לא בת השוואה לרק"ל בירושלים, הצרכים שונים, המטרות שונות, הטכנולוגיה שונה. ומהרבה סיבות היא לא מקשרת את מרבית אתרי התיירות של חיפה (שכמובן כלל אינם מתקרבים לאלה של ירושלים). הטופוגרפיה של חיפה קשה מאוד, גם קוי אוטובוס שבהם פעלו תקופה מסויימת אוטובוסים מפרקיים שונמכו לסטנדרטיים. לפחות אחוז גדול מהאוטובוסים בחיפה חשמליים, ומספרם גדל מיום ליום. אבל אם אתה רוצה להגיע לאתרי חיפה בתחב"צ יש לך כרמלית ורכבלית (והאמת - כבר הרבה שנים לא נסעתי בכרמלית, ואת הרכבלית עדיין לא טעמתי. אני רק מסתכל עליה מבחוץ).

הרק"ל בת"א אמור להיות יותר מרשים (אם לקרוא לזה כך) מזה של ירושלים, אבל בוא נראה איך היא תעבור את תקופת ההרצה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פות"ש, זה ירושלים כמו ירושלים בישראל?

אתה בטוח שלא היית במדינה אחרת?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אם זה היה נכון לכל ירושלים וגם ביום יום, מילא.

יש הרבה פחות תנועה בעיר בחג. בשגרה לא חסר עומסים ותקיעות, גם ברכבת וגם באוטובוסים.

ובטח כמו בירושלים, גם בתא ייקח נצח וחצי עד שיסיימו

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

גרתי כמה שנים בירושלים.

לא יודע איך זה קרה שבחופש נפלת על יום לא עמוס.

בדרך כלל בחופש עמוס++

.

פורסם

ירושלים - תלוי איפה אתה גר.

כל מי שמתגורר בסמיכות לקו הרכבת מהנה מרכבת קלה מתפקדת היטב בתדירות טובה מאוד. כל מי שלא גר בסמיכות לקו - ממתין בכיליון עיניים לקווים הבאים שנמצאים בשיא החפירות כרגע.

כמובן שעם השלמת העבודות בת"א יתחילו שירי הלל פומפוזיים ברחבי התקשורת על נפלאות העיר ללא הפסקה שגילתה את אמריקה... מהמקרים הנדירים שבהם ירושלים הקדימה את ת"א ב-20 שנה (שלא לדבר על הכניסה הדרומית).

יותר מכול, מה שקרה בירושלים הוא ניסוי שהצליח - וזוכה לחיקויים בערים אחרות - החייאת מרכז העיר על ידי הפיכתו למדרחוב אחד גדול שמשלב רכבת קלה, הולכי רגל ורוכבי אופניים. הכול חוץ ממכוניות.

• רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נכון שבירושלים זה פתרון די שונה בנוף הארץ ממה שהכירו עד אז , אבל זה לא באמת ניסוי או חדשנות בסך הכל בכל העולם זה עובד בחלק ניכר מהערים המכובדות, החכמה היא איכות היישום, שבירושליים דרך אגב היא בינונית לא יותר.

העניין הוא שאנחנו מאמצים באיחור ופחות מדי מהעקרונות הנדרשים כדי להרים את הערים לאיפה שהן יכולות להגיע. זה לא נשמע כל כך גרוע עד שנזכרים בקצב גידול האוכלוסיה והעומס התחבורתי בעוד לא שנים רבות קדימה.

פורסם

יש הרבה ספקולציות על טיבה של הרק"ל בת"א, וקשה לדעת איך זה יעבוד בסוף באמת.

כרגע הטענה היא שנסיעה מפתח תקווה לבת ים תהייה איטית פי 2 מהמתוכנן. מצד שני, למה שמישהו יסע מפתח תקווה לבת ים?

אני מניח שבחלקים התת קרקעים זה יזרום יחסית סבבה, ומה שנמצא במפלס הרחוב לא יהיה מהיר מדי.

מצד שני, מבחינתי היתרון הגדול על האוטובוסים אמור להיות באמינות - כלומר בזה שהזמנים יהיו יותר מדויקים ממה שהם באוטובוסים, והרכבות יגיעו ויצאו בזמן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 59 דקות, יבגניפ כתב:

למה שמישהו יסע מפתח תקווה לבת ים?

לא מבין את התהיה שלך.

זה כמו קו רכבת רחובות בינימינה. אף אחד לא נוסע מרחובות לבינימינה, אבל נוסעים בו מרחובות לת״א ומבנימינה לת״א.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 35 דקות, פינדר כתב:

לא מבין את התהיה שלך.

זה כמו קו רכבת רחובות בינימינה. אף אחד לא נוסע מרחובות לבינימינה, אבל נוסעים בו מרחובות לת״א ומבנימינה לת״א.

אה ברור. אני אישית הולך להשתמש בקו הזה. רק אומר שכמה זמן לוקח ספציפית להגיע מבת ים לפתח תקווה לא רלוונטי, אלא יותר מעניין כמה יקח להגיע מכל אחת מהן או מרמת גן \ בני ברק לשרונה ושדרות הקיריה

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

למה שמישהו יסע מפתח תקווה לבת ים?

מי שעובד בפתח תקווה וגר בבת ים 

• אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

מצד שני, מבחינתי היתרון הגדול על האוטובוסים אמור להיות באמינות - כלומר בזה שהזמנים יהיו יותר מדויקים ממה שהם באוטובוסים, והרכבות יגיעו ויצאו בזמן.

מצד שלישי, רכבת ישראל המחישה שלמרבה הצער, אין שום ערובה שרכבות ידיקו בזמנים. אישית, בשנים באחרונות יותר איחרתי ברכבת מאשר הגעתי בזמן, וגם יותר איחרתי ברכבות מאשר באוטובוסים מקבילים. אבל אולי אני סתם נאחס טורבו, לא יודע.

• אהבתי 1
פורסם

אני נוסע כל יום ברכבת. רוב הזמן די מדייקת.

מדי כמה ימים יש איחורים של עד 10 דקות.

הבעיה שלי שבחזרה הביתה, איחור של 10 דקות יכול לגרום לי לפספס את האוטובוס שמתואם ללוח הזמניחם הרשמי ואז נגרם לי עיכוב יותר גדול.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

תנו לזה לפחות חצי שנה מההפעלה. שהולכי הרגל יתרגלו, שהנהגים יתרגלו, שהנוסעים יתרגלו. וכמובן שידבגו את כל האופרציה הזו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני גר בקצה הצפוני של הרכבת הקלה בירושלים.

כבר הרבה מאוד זמן לא נסעתי למרכז העיר ברכב הפרטי, בגלל עומסי התנועה ומחסור בחניה. יש לי אפשרות לבחור בין אוטובוס או רק"ל. לרק"ל לוקח להגיע למרכז העיר 12 דקות יותר (סיבוב ארוך יותר, 3 תחנות בשכונות הצפוניות, בית חנינא, א-סאהל ושועפט) מאשר לאוטובוס, וזה בתנאי שאין פקקים ועומס (לאוטובוס). אם מדובר בשעות עומס, הרק"ל עדיפה.

אין לה פקקים, יש לה עדיפות בצמתים.

לא תמיד זה עובד, לפעמים יש "הפרעה על המסילה, או חפץ חשוד בתחנה, או פקק/עומס שנתקע על המסילה בצומת.

וכן, כל עוד מדובר על יעד שנמצא על תוואי הקו, יש עדיפות לנסיעה ברכבת. היא בתדירות מצויינת, אבל בגלל הפופולריות, היא לרוב עמוסה.

אני מניח שעוד כמה שנים (באופן מדורג), עם סיום פריסת רשת הקווים הנוספים, אפשר יהיה לצמצם משמעותים את הנסיעה ברכב פרטי.

• תוכן חדש...