Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, yor2 כתב:

הלבנה מזכירה גם את ה Y10. של אוטו בינקי. שנמכרה בישראל בתחילת שנות ה 90.

הצ'ינקווצ'נטו שהוזכרה פה קודם היא פחות או יותר האוטוביאנקי הזאת שהתכווצה בכביסה -  כמעט זהה בפרופיל וכולן הושפעו במידה זו או אחרת מאותו פרוייקט פולני.

fiat-cinquecento-1992---portellone.jpg

פורסם
לפני 9 שעות, Derish כתב:

כמעט זהה בפרופיל 

יש הבדל מהותי בין מבנה 2 קופסאות לבין הפולני והטווינגו שהם מונובוקס - קו מכסה מנוע ממשיך את קו השמשה.

פורסם

המיניבוס הזה גם נצפה בבודפשט באיזור הרובע היהודי והיו לו לוחיות אוקראיניות.

לפי מה ששמעתי, מאז סגירת המרחב האווירי של אוקראינה, מי שרוצה להגיע לאומן, מגיע בטיסות לרומניה/הונגריה/פולין ומשם יש שאטלים לאומן.

בראש השנה האחרון הטיסות ליאסי, קישינב, דרבצן ובוקרשט היו סולד אאוט.

הבנתי שזה גם אחד הסיבות שוויז אייר פתחו קו טיסות מנתב"ג לסוצ'בה ברומניה.

IMG-20230302-WA0130.jpeg

• רעיון טוב! 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 6 שעות, itsik170 כתב:

לפי מה ששמעתי, מאז סגירת המרחב האווירי של אוקראינה, מי שרוצה להגיע לאומן, מגיע בטיסות לרומניה/הונגריה/פולין ומשם יש שאטלים לאומן.

תודה, זה מאשש את מה שחשבתי כשראיתי את טרמינל 1 מלא בשטריימלים בביקור האחרון. מתנה משמיים לוויז אייר. 🙂

לפני 7 שעות, Buki כתב:

יש הבדל מהותי בין מבנה 2 קופסאות לבין הפולני והטווינגו שהם מונובוקס

כמובן. התכוונתי שה-500 דומה מאד לאוטוביאנקי/לנצ'יה אפסילון של אותה תקופה, והגיוני להניח שהיה להם שת"פ הדוק עם מהנדסים פולנים שהכירו את הקונספטים המקומיים. פיאט לא לקחו את זה עד הסוף כמו רנו, אבל כנראה קיבלו מספיק השראה מהפרוייקט ההוא כדי ש-yor2 יבחין בדמיון מסויים.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

לטביה. תחנת דלק באיזה כפר. 

לא בטוח שזה נוסע וגם המטרה של הפרויקט לא מובנת, אבל זה נראה לי מתאים לשירשור 😁

IMG_20230612_211853.thumb.jpg.edd88a2f7df48f4ff64704f09baa03c8.jpg

@itsik170 יש מה לעשות בספיה? 

• מצחיק 4
  • מעניין 1

פורסם
לפני 27 דקות, Buki כתב:

לא בטוח שזה נוסע וגם המטרה של הפרויקט לא מובנת, אבל זה נראה לי מתאים לשירשור 😁

ראיתי פעם תמונה של כלי שמורכב משתי חצאים קדמיים, אבל זה לא אלו שחסרים בתמונה שלך כי זה היה סובארו לאונה משנות התשעים

פורסם
לפני 10 שעות, chezik כתב:

היה סובארו לאונה משנות התשעים

הייתה בארץ מיצובישי גלאנט כזאת, יותר נכון שני גלאנטים מהדגם הראשון שהגיע לארץ (1988), בוצע עלי ידי מוסך כפרסומת לעסק שלו.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 28 דקות, chezik כתב:

ראיתי פעם תמונה של כלי שמורכב משתי חצאים קדמיים, אבל זה לא אלו שחסרים בתמונה שלך כי זה היה סובארו לאונה משנות התשעים

יש סיטרואן דה-שבו משני חצאים קדמיים, שנוצר אחרי שמפקד תחנת כיבוי האש בכפר בצרפת נקלע פעם למפולת אבנים על כביש צר, שלא איפשרה לו להסתובב כדי לחזור.
הפתרון הוא לקחת שני חצאים קדמיים של 2CV ולחבר יחד -- כיון שזה רכב עם הנעה קדמית, כל מע׳ ההנעה משוכפלת, ופשוט מכבים את המנוע אחד ומתניעים את השני כדי לנסוע בכיוון ההפוך:
https://www.facebook.com/watch/?v=3065335546938497

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

@itsik170 יש מה לעשות בספיה? 

יצאתי בעיקר לסיור בהרים מסביב.

טיסת לואו קוסט לשלושה לילות עם תיק גב שלא עלתה הרבה.

תכננתי לטוס לקרקוב בתחילת יולי שהיה מחיר טעות של וויז אייר, אבל הם ביטלו את ההזמנה.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

יש מה לעשות בסופיה? 

אני מבקר שם מספר פעמים בשנה בענייני עבודה. את ה'לעשות' ממצים תוך שבוע בביקור הראשון, כולל אפילו גיחה עם רכבת לערים שכנות. גורם המשיכה העיקרי ליוצאי ברה"מ זה שהמקום מרגיש כמו הרפובליקות שגדלנו בהן, עם תח"צ מעולה ואוכל של בית, והכל זול בשלושים עד חמישים אחוז מישראל ממה שהתרגלנו אליו בישראל או במערב אירופה. ישראלים צברים נוסעים לשם בעיקר בשביל הבחורות, הקזינו והסקי בבנסקו.

מזכיר את טאלין, רק ששם החיים כבר התייקרו יחסית ואני לא בטוח אם יש טיסות ישירות.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 10 דקות, Derish כתב:

גורם המשיכה העיקרי ליוצאי ברה"מ זה שהמקום מרגיש כמו הרפובליקות שגדלנו בהן, עם תח"צ מעולה ואוכל של בית, והכל זול בשלושים עד חמישים אחוז מישראל

אני חייב לציין שיש בזה קטע מסויים...עובד יותר טוב במדינות כמו פולין, בולגריה וצ'כיה שאתה גם מבין 90% מהשלטים והכיתובים ו 50% את השפה המדוברת.

נראה לי שווה ביקור להשלמת הסט שעוד חסרים בו אצלי כמה מהערים האלו 😁

פורסם (נערך)

וגם המשאית הזאת נצפתה בסופיה.

נראה כמו המקביל הבולגרי לסיפור של הקראוון משאית שבפורום אספנות.

20230613_120029.jpg

עריכה אחרונה על ידי itsik170

פורסם

ZIL 130, אחת המשאיות הסובייטיות הנפוצות ביותר, יוצרה כמעט 50 שנה בין 1962 עד 2010, סה"כ כ 3.5 מיליון יחדות וכמובן הרבה מהן סופקו למדינות ה"גוש". 

כושר העמסה 5 טון, מנוע בנזין V8 בנפח 6 ליטר. מכל מיני שיקולים ענייניים יותר או פחות, כל המשאיות הקלות והבינוניות וגם אוטובוסים אצל הסובייטים היו עם מנועי בנזין. דיזל היה רק במשאיות כבדות. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...