Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

המנוח נפטר לפני מספר שנים והרכב עדיין על שמו ולא עובד, מה הפרוצדורה החוקית להבאת רכב לפירוק? האם היורשים החוקיים יכולים לעשות זאת מבלי שבוצעה העברת בעלות על שמם? 

אשמח לעזרה.

פורסם

ככל ויש צו ירושה או צו קיום צוואה (צריך צו חתום מהרשם לענייני ירושה)
ניגשים למשרד רישוי והיורש החוקי יקבל בעלות על הרכב(ללא הוספת יד)

לאחר מכן אפשר להמשיך

אני לא בטוח לגבי עניין הטסט שלא קיים כבר כמה שנים

פורסם

עדיין משרד הרישוי עלול לתבוע את החוב מהיורשים. צריך לבדוק במשרד הרישוי מה הנוהל במקרה כזה, שכנראה אינו שגרתי במיוחד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני ממליץ לא ללכת למשרד הרישוי.

לא נראה לי שמשרד הרישוי ירדוף אחרי היורשים על אגרות לא משולמות.

אבל אם הם יבואו ויצהירו שהם היורשים - יקבלו את כל הצינור.

פורסם

למכור לפירוק בלי לשאול שאלות.

בלי העברת בעלות וכאלה. זה אפשרי אבל חבל על האנרגיות.

כמובן כמו בכל מכירה להחתים את הקונה כי הוא אחראי לרכב ממועד זה והרכב לפירוק בלבד.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

יש פה כמה שרשורים על אנשים שמכרו רכב לפירוק, ואחרי שנים פתאום היו צריכים להוכיח שאין להם אחות (היתה תאונה, חוב במשרד הרישוי...)

אז יש לך חתימה של הקונה, אם לא איבדת אותה כשעברת דירה, ואתה צריך להוכיח שהמסמך אמיתי, והוא כבר לא עונה בטלפון שהיה לפני 8 שנים...

המדינה מנהלת רישום בעלות על רכב, להעביר אתו לאחר בלי לעדכן את הרישום הרשמי זה הזמנה לבעיות.

אם יש חוב, סוגרים אותו, אולי אפילו מהעזבון עצמו. זה סכום שהמנוח היה אמור לשלם וממילא היה אמור לרדת מהעזבון.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 24.1.2023 בשעה 23:52, tinoki כתב:

למכור לפירוק בלי לשאול שאלות.

בלי העברת בעלות וכאלה. זה אפשרי אבל חבל על האנרגיות.

כמובן כמו בכל מכירה להחתים את הקונה כי הוא אחראי לרכב ממועד זה והרכב לפירוק בלבד.

חתימה כזו לא תעזור לגבי חובות שהרכב צבר לפני שנמכר. את המדינה המסמך הזה לא מעניין, היא תפעיל אמצעי גביה נגד הבעלים הרשום.

גם אם היום הם לא פונים אוטומטית ליורשים, זה יכול להשתנות מהר מאד -- הכל ממוחשב.
לא הייתי עושה שום דבר עקום. @Be roo צודקת.
אתה גם יכול להתקשר אנונימית למוקד של משרד התחבורה, ולבדוק מה ההתייחסות שלהם -- יתכן שעם תעודת פטירה, יסכימו לוותר על אגרות הרישוי שלא שולמו.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

לצערי הייתי בסיטואציה דומה בעבר.

לאבא שלי ז"ל היה רכב, סובארו DL ("פשע", "האברכים") מודל 1991. הרכב היה מושבת - רישיון מופקד "צהוב" במשך שנים. לאחר שאבא נפטר לא נגענו ברכב והוא נשאר בחנייה כי.. היינו עצלנים. וקצת סנטימנט.

כעבור כמה שנים נמאס לי. מכרתי למתכת תמורת כמה מאות שקלים, יש לי בכתב מהם שזה לחלקים/ברזל בלבד.

פירקתי את לוחיות הרישוי ושמרתי למזכרת. הרכב פורמלית היה עדיין על שמו של אבא שלי, ואפילו לא היה לי את המפתח לרכב. הם לא ביקשו צו ירושה. גררו ונסעו.

לאחר מכן הלכתי למשרד הרישוי במטרה לבטל את הרישיון. באתי עם ערימה מכובדת של מסמכים - צו ירושה, תעודות ישנות של אבא שלי, תמונות שלי ושלו עם הרכב (סתם). הפקידה שמעה את הסיפור, לא חשבה פעמיים וביטלה את הרישיון בלי לבקש לראות כמעט כלום.

נ.ב. בקשר לסיפור של ההוא שהאופנוע המחליד שלו הפך לאופנוע תופת - תחשוב שאם במקרה הזה כל מה שהוא קיבל היה ביקור ידידותי של שוטרים שהבינו ישר שאין לו דבר וחצי דבר עם האירוע הביטחוני - קל וחומר שכל דבר אחר שיקרה או לא יקרה עם הרכב שנמסר לפירוק לא יגיע לפרופורציות הללו. פיגוע שנעשה עם הרכב שלכם זה בערך הדבר הכי גרוע שניתן להעלות על הדעת שיקרה. ואם גם זה לא סיבך אותו באמת, אני לא יודע מה כן יכול.

פורסם
לפני 9 שעות, matan129 כתב:

ואם גם זה לא סיבך אותו באמת, אני לא יודע מה כן יכול.

מה זה ״לסבך״? עצם העובדה שרכב שלך היה מעורב בפיגוע/חיסול/שוד/תאונה לא הופכת אותך אוטומטית לשותף מבחינת החוק.

הבעיה היא להוכיח שאתה לא מעורב.

רובנו אנשים נורמטיבים, ולכן ככל שהשימוש קיצוני יותר, כך קל יותר לנקות אותנו מחשד, אבל אם מדובר בתאונת דרכים שיכולה לקרות לכל אחד, העניינים מסתבכים כי תצטרך לספק הוכחות שזה לא אתה.

פורסם
בתאריך 25.1.2023 בשעה 09:52, Be roo כתב:

המדינה מנהלת רישום בעלות על רכב

אם הרכב על שם המנוח והיורש לא ביצע העברת בעלות, קשה לי לראות איך המדינה פתאום תראה ביורש כאחראי לחובות.

פתאום איזה פקיד יזכר שלרכב יש חוב, או שהמספר שלו קשור לאיזו עבירה. יבדוק במחשב ויראה שהבעלים הרשום נפטר. לדעתי פה יסגר העניין.

קשה לי לדמיין פקיד שהולך לחפש את היורשים החוקיים ומנסה לגלגל עליהם את החובות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

לנושים יש זכות לגבות חוב של אדם שנפטר מתוך העזבון.

ושום פקיד לא הולך לחפש, יש מערכת אוטומטית שאחת לכמה זמן שולחת דרישות חוב למי שלא שילם אגרה. יש אפילו שרשור כזה מהימים האחרונים של אדם ששני רכבים שלו כבר לא ברשותו במשך שנים אבל הוא לא טרח להסדיר את ההורדה שלהם מהכביש ועכשיו צריך לטרטר את עצמו בנבכי הבירוקרטיה.

על היורשים להוריד את הרכב מהכביש בצורה מסודרת, הנסיון לחסוך אגרות שלא שולמו (אם בכלל יש כאלה) עלול להגמר בבלאגן שיעלה יותר.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

הניסיון שלי (עם דירה, לא רכב) הוא שהרשויות מחפשות את היורשים, ולא טורחות אפילו לבדוק אם יש צו ירושה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...