Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ראיון בשבוע הבא לויזת תייר בשגרירות ארה"ב.

לפי ההוראות שקיבלתי מהם אני צריך להביא סך הכל דרכון ותמונת פספורט (בפורמט מיוחד).

אמנם פעם אחרונה שעשיתי את הראיון הזה הייתה לפני עשור, אבל אני זוכר שאז נדרשתי להביא המון מסמכים, מהבנק, ממקום העבודה, ועוד..

וגם הענישו אותי (נתנו ויזה לשנה בודדת) כי שכחתי להביא איזה מסמך מהרשימה.

משהו השתנה? היום כבר לא דורשים את כל זה?

יום טוב גם לך

פורסם

עשיתי את הראיון עם המשפחה שלי לפני שנה וחצי. באתי עם קלסר עמוס במסמכים והתאכזבתי שהקונסולית לא הראתה התעניינות בהם.

קיבלנו כולנו ויזה לעשר שנים בלי בעיה, כולל שני בני 17 (שמעתי על כאלו שעשו להם בעיות בגיל הזה).

מצד שני היה שם בחור צעיר בודד, שאני לא יודע מה בדיוק הסיפור שלו, אבל הם ביקשו ממנו להגיע שוב עם עוד מסמכים ואישורים.

בסוף זה עד כמה אתה נופל למשבצת של מישהו שמעורר חשד שיפר את תנאי הויזה או מישהו שנראה כמו אחד שלא יעשה בעיות.

לדעתי בכל אופן, עדיף לבוא עם כל המסמכים ולא להשתמש בהם, מאשר שיהיה חסר משהו ואז לקבוע תור מחדש וכל זה.

אני הבאתי אישורי מעסיק, שלי ושל אשתי, תלושי שכר, תדפיס של הבנק ותדפיס של הטאבו של הדירה.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני עשיתי ויזה לפני 15 שנה, באתי בלי מסמכים ומסתבר שהייתי צריך להביא תלוש משכורת.

בסוף הראיתי למראיינת כרטיס של "אינטל קלאב" (כרטיס הטבות שלא באמת נותן כלום) וזה הספיק :P

מייעץ לך להביא כמה שיותר דברים שמוכיחים זיקה לארץ, הם מפחדים שתישאר שם אז תשכנע אותם שאין סיכוי שזה יקרה.

פורסם (נערך)

גם אני הבאתי ולא דרשו, אבל זה עדיף מלהתקע בלי ולחזור או לקבל סירוב.

תלושי משכורת מעבודה קבועה או אפילו מכתב מהמעסיק, בעלות על רכב או דירה או חוזה שכירות, הרשמה ללימודים... כל מה שמעיד על העדר כוונה להפר את תנאי הויזה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

לא לשכוח את מסמך האישור של הטופס המקוון שמילאת DS160. יש שם ברקוד שהם סורקים, חשוב להביא אותו מודפס.

הייתי שם לפני שבועיים, לא ביקשו כלום מעבר לדרכון, תמונות פספורט והמסמך אישור המודפס.

הבאתי מכתב מהמעסיק, לא התעניינו בזה, למרות שבטח לא יכול להזיק לבוא עם אחד כזה.

לא לבוא עם שום ציוד אלקטרוני/תיקים, אסור להכניס והם מקפידים על זה. תביא מעטפה עם כל המסמכים, קצת כסף מזומן או אשראי, המפתחות לאוטו וזהו.

פורסם
לפני כשעה, Amired כתב:

לא לבוא עם שום ציוד אלקטרוני/תיקים

תודה על החידוד, אשאיר את הטלפון במשרד

יום טוב גם לך

פורסם

מצטרף לכולם. הדפסתי מיליון דברים אבל לא רצו לראות כלום. אמרתי שאני טס לחופשה + חתונה של בן דודה שלי, באתי לשלוף את ההזמנה והוא אמר לי שלא צריך. קיבלנו ויזה לעשור, כל המשפחה. חזרתי עם הניילונית מלאה :(

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ככה זה, אם תבוא עם כל המסמכים לא יבקשו ממך כלום.

אם תשאיר מסמך אחד בבית זה מה שיבקשו ממך...

• מצחיק 1
  • מעניין 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אתה צריך לשכנע אותם שיש לך סיבה טובה לחזור לישראל ולא להשתקע שם.

מה להביא? הייתי מביא בקטנה תלושי משכורת, בעלות על רכב ודירה (אם יש). וכל דבר שמראה שאתה מתכוון לחזור לישראל.

גם ממני בפעם שעברה לא ביקשו כלום, אבל את המינימום אני מביאי איתי - ואלא אם יש להם סיבה טובה לחשוד בך זה אמור להספיק.

הכי חשוב זה להיות עם פרטים מדוייקים על תאריכים, כרטיסי טיסה (או מתי אתה מתכוון לטוס), מה אתה מתכן לעשות שם (חופשה וכו'). 

פורסם (נערך)

התיאוריות של כולם יפים אבל בתכלס אין שם חוקיות לכלום, באתי לשם חייל משוחרר טרי אחרי צבא עם פרצוף של עגלות (תודה אמא)

בחורה בדלפק: למה אתה רוצה לטוס לארהב

אני: פסטיבל מוזיקה במיאמי

בחורה בדלפק: באיזה מלון תהיה?

אני: נראה לי קצת מטופש לסגור דברים מראש, קודם תגידי לי אם אני יכול להיכנס לארהב

בחורה בדלפק: מאושר 10 שנים תשאיר דרכון

הבאתי כמה תלושי משכורת, אבל באמת שלא הייתי משכנע גם את עצמי. חייל לפני קיבל סירוב באמצע משפט

עריכה אחרונה על ידי Mech Morphix

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון,

אכן לא ביקשו ממני שום דבר חוץ מדרכון ותמונת פספורט. אפילו את הברקוד בזימון לא סרקו, רק הקלידו את הקוד זימון בפלאפון בכניסה. 

הראיון היה סופר קצר, 3 שאלות:

איפה עובד?

מטרת הטיסה לארה"ב?

האם היית בארהב בעבר?

עוד טיפ למען הדורות הבאים, אל תבואו עם שום דבר אלקטרוני עליכם, אפילו לא שעון שמזכיר משהו חכם. היה עלי שעון גארמין די ותיק שקשה לקרוא לו חכם, ולא היו מוכנים לתת לי להכנס איתו. 

יום טוב גם לך

פורסם

לנו לקח סביב השעה.

זה אחד המקומות היחידים בארץ שכולם מתנהגים יפה, אף אחד לא מנסה להידחף בתור, לא צועקים, לא מתווכחים ולא מקללים.

ככה זה כשמפחדים לקבל סירוב לויזה.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...