Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה דעתכם על ראש הישיבה שיוצא נגד שילוב של נשים בתור לוחמות בשריון וטוען להדרה של תלמידי ישיבות הסדר משירות קרבי?

https://m.ynet.co.il/articles/b1fme11cio

הדעה שלי בנושא.

לא שמתי לב למשהו שעשיתי בזמן השירות שלי בשריון שבחורה לא יכולה גם לעשות. ואני עוד הייתי במג"חים של פעם, היום במרכבה סימן 4 זה בכלל הרבה יותר קל פיזית.

דווקא ההיפך מדריכות השריון שלימדו אותנו בטירונות ובמקצועות בסיירים היו הכי תותחיות ומקצועיות שיש. ובטוח שיותר מלאות מוטיבציה מרוב הגברים שרק היו מבואסים מזה שתקעו אותם בשריון וחשבו בעיקר על איך לעוף משם ואיך לעשות הכי קצת שאפשר.

נשים מהוות יותר מ 50% מהאוכלוסיה, דתיים מישיבות הסדר, אולי עשירית מזה. מבחינה כמותית יש עדיפות לשילוב של נשים.

לטעמי קצת מצחיק שראש הישיבה הזה טוען להדרת בחורי ישיבה ואז טוען שצריך להדיר את כלל אוכלוסית הנשים. הוא אמנם ראש ישיבה, אבל האם הוא לא שמע בתלמוד על הפתגם "כל הפוסל במומו פוסל" ?

לדעתי הדבר שהכי עומד להיפגע משילוב של נשים לוחמות, זה האגו והגבריות השברירית של חלק מגברים הלוחמים שפתאום יראו איך בחורה עושה את מה שהם עושים ועוד ברצון ועם הרבה מוטביציה.

• אהבתי 1
  • תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגדול, מאבק על כוח והשפעה.

הציונות הדתית מנסה לנכס לעצמה עוד עמדות כוח, וכעת אלו עמדות כוח בצהל.

כפי שכתבת, אף אחד לא רואה את הדבשת שלו (וגם אם רואה, נוח לו להתעלם מכך)

פורסם

בן אדם לא יכול לשלוט על אם הוא נולד גבר או אשה, אז לא ראוי להדיר מישהו בגלל משהו שאי אפשר לשלוט עליו.

מה שכן, הוא יכול לשלוט על האם הוא חרדי או לא.

זה עניין של החלטה. אתה רוצה להיות חלק מהחברה? אז תקבל את הערכים של כולנו.

אתה לא מקבל? אל תתלונן שמדירים אותך.

מבחינתי שכל אחד יעשה מה שבא לו ברמה האישית, אבל ברגע שמישהו אומר לי שהוא מדיר אדם אחר בגלל נתונים מלידה (גזע, צבע עור, מין וכו'), אז אותו בן אדם מאבד את הלגיטימציה להתלונן על הדרה.

• מעניין 1
פורסם

אני חושב שזו סערה בכוס מים.

מה הבעיה להשאיר פלוגה או שתיים של הסדרניקים ולפתור את הבעיה?

בכלל מישהו שאל את ההסדרניקים אם זה מפריע להם?

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש הרבה בעיות בנשים בקרבי, למשל פיזיות נחותה והקרקס שיקרה אם תיחטף אחת (לא עלינו ובמיוחד עליה)

לפני 43 דקות, יוסי פרנקוס כתב:

מבחינתי שכל אחד יעשה מה שבא לו ברמה האישית, אבל ברגע שמישהו אומר לי שהוא מדיר אדם אחר בגלל נתונים מלידה (גזע, צבע עור, מין וכו'), אז אותו בן אדם מאבד את הלגיטימציה להתלונן על הדרה.

בגלל זה בכל יחידה עם נשים מורידים את תנאי הסף. תן להן לעמוד באותם תנאי סף נראה כמה ישארו

• אהבתי 4
  • משעמם 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 17 דקות, Night Driver כתב:

בכלל מישהו שאל את ההסדרניקים אם זה מפריע להם?

מה הטעם לשאול אותם ? נעשה ונשמע -> אם זה מפריע לרב, אז זה מפריע להם.

לפני 2 דקות, Mech Morphix כתב:

בגלל זה בכל יחידה עם נשים מורידים את תנאי הסף. תן להן לעמוד באותם תנאי סף נראה כמה ישארו

לא מורידים את תנאי הסף אלא מתאימים לפיזיולוגיה מעט שונה.

טענותיך הן הטענות בהן השתמשו מאז ומתמיד להדיר נשים (או כל מי שלא מתאים לאג'נדה הרלוונטית)

• אהבתי 3
  • רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)

פחות מכל תרגיל אפשרי ומרחקים יותר קצרים בכל תרגיל שכולל מסע/ריצה. וכן הפיזיולוגיה שונה, זו הנקודה בערך.
להדיר נשים? אדרבא אני אומר תעשה שווה לכולם מי שעובר/ת תפאדל

עריכה אחרונה על ידי Mech Morphix
  • אהבתי 2

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, Mech Morphix כתב:

יש הרבה בעיות בנשים בקרבי, למשל פיזיות נחותה והקרקס שיקרה אם תיחטף אחת (לא עלינו ובמיוחד עליה)

אתה היית בשריון? ראית מי משרת שם?

חלק גדול מהחיילים במחזור שלי מעולם לא הצליחו לסיים את הריצה בבוחן הבר אור, שלא לדבר על ההתנשפויות וקיטורים שהיו בכל פעם שהיה צריך לטפס כמה מדרגות. חוסן גופני וכושר הם ממש לא פקטורים בשריון.

אני די בטוח שרוב הנשים שיתנדבו לשרת בקרבי יהיו בכושר הרבה הרבה יותר טוב מרוב הגברים שנזרקים לשם בניגוד לרצונם ושעסוקים בעיקר בלקטר על מר גורלם ובנסיונות לעשות את המינימום הנדרש, להתחמק מכל מטלה שיש ולכסתח את כל מה שאפשר.

עריכה אחרונה על ידי bobi
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

זה מצב שתקבל בכל מקום שבו אתה משווה מתנדבים לאנשים ששמו אותם בניגוד לרצונם, זה לא קשור למה שאמרתי. מי שלא עובר מבחן שלא יצא לשטח. גם אם כתוב לו פעמיים גבר בתעודת זהות
תשווה אישה שפיצית מול גבר שפיץ, ותחזור אליי

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

אם לא תוציא לשטח את כל מי שלא מסוגל לסיים ריצה של 2000 מטר בבוחן בר אור, תשאר עם טנקים חצי ריקים.

כושר גופני הוא לא פקטור שמתייחסים אליו בשריון ולכן הוא לא חסם כלפי שילוב של נשים.

ובכל מצב עדיף בחורה עם מוטיבציה שהתנדבה ורצתה להגיע לאיפה שהיא נמצאת מאשר גבר מבואס שרוצה בחוסר רצון לעשות רק את המינימום שמחייבים אותו בכוח לעשות.

עריכה אחרונה על ידי bobi
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)

שמע את האמת, אם אתה מדבר ספציפית רק על שריון אין לי ניסיון לכן אני נכנע. הלוחם האחרון שחטפו לנו היה שריונר לא? מה יקרה אם יחטפו אישה?
טייסות היום יוצאות מגבולות מדינת ישראל או שהנוהל הזה עדיין קיים?

פורסם

כל חייל שחוטפים זה אסון והוא מסכן, לא קשור אם זה גבר או אישה. גם גבר הם יכולים לאנוס ולענות. זה שמתייחסים לנשים כיותר מסכנות, זה חלק מהפטרוניות וההקטנה הגברית שלהן.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, guya72 כתב:

לא מורידים את תנאי הסף אלא מתאימים לפיזיולוגיה מעט שונה.

טענותיך הן הטענות בהן השתמשו מאז ומתמיד להדיר נשים (או כל מי שלא מתאים לאג'נדה הרלוונטית)

יש דרישות פיזיות ומנטליות לכל תפקיד. מי שעומד בהן שימלא את התפקיד ומי שלא שיעוף בלי קשר אם זה גבר, אישה, גבר נשי או אישה שמזדהה כנגמ"ש.

לא צריך לשנות שום דרישות בשביל אף אחד אלא להציב דרישות נחוצות.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver
  • אהבתי 4

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...