Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכבת משקפיים בזמן נהיגה, תופסת לכל דרגות הנהיגה?

שימו לב! השרשור הזה בן 798 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם.

שאלה תאורטית: האם ההגבלה בדבר הרכבת משקפיים בזמן הנהיגה תקפה רק עבור דרגת נהיגה מסויימת או לכל הדרגות אשר קיימות אצל הנהג?

לדוגמא: נניח והראייה של הנהג תקינה עבור רכב פרטי (6/12  בעין אחת) אולם לא תקינה עבור נהיגה באוטובוס או משאית.

האם ברישיון הנהיגה יהיה מצויין שהנהג חייב להרכיב משקפיים בכל מצב, או שמא בעת נהיגה ברכב פרטי הוא יוכל לנהוג ללא משקפיים?

במילים אחרות האם נהג מחוייב להרכיב משקפיים בכל כלי אשר הוא נוהג בו?

תודה לעונים

עריכה אחרונה על ידי פליקס

ROOONEEYY

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההגבלה היא פר רשיון נהיגה ולא פר דרגה. לכן, אם מופיעה הגבלה כזו ברשיון נהיגה שלך, אתה מחוייב להיות עם משקפיים בכל כלי רכב בו אתה נוהג.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין הבדל.

אבל שאלה אחרת: למה אתה רוצה לנהוג ללא משקפיים? מדובר באמצעי מציל ליים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא רוצה לנהוג ללא משקפיים, אני בכלל לא צריך אותם.

אני שואל בעקבות מקרה שבן אדם נוהג שנים ללא משקפיים ברכב פרטי, רוצה לעשות רישיון לאוטובוס שעבורו נדרשת ראייה טובה יותר אולם מתברר לו כי הוא חייב במשקפיים ע"מ להוציא רישיון לאוטובוס. אבל לרכב פרטי הוא עדיין אינו נזקק למשקפיים מכיוון שהראייה עדיין מספיק טובה לרכב פרטי.

אז ברגע שהוא יקבל רישיון לאוטובוס תופיע לו ההגבלה של המשקפיים והוא יצטרך להרכיב משקפיים גם לרכב פרטי?

תכלס זה מפגר, שהרי משרד התחבורה הגדיר קריטריונים שונים לטיב הראייה לכל דרגת נהיגה. אז למה אם הראיה מספיקה לרכב פרטי לחייב בהרכבת משקפיים?

ROOONEEYY

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כרגיל במקרים האלה, הבעיה היא לא דוח משוטר שיעצור אותו ,500 שח ללא נקודות. הבעיה תיהיה במקרה של תאונה והתעסקות מול חברת הביטוח, שתטען שהנהג לא מילא את תנאי רשיון הנהיגה ולכן אינו זכאי לפיצוי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, fatboy1340 כתב:

הבעיה תיהיה במקרה של תאונה והתעסקות מול חברת הביטוח, שתטען שהנהג לא מילא את תנאי רשיון הנהיגה ולכן אינו זכאי לפיצוי

שמעת פעם על מקרה שמישהו בדק אחרי תאונה האם הנהג חבש משקפיים?

נשמע לי הזוי שחברת ביטוח יחשבו על פרט כזה או שתהיה להם גישה למידע כזה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה יהיה רשום אותו דבר יהיה רשום" חייב להרכיב משקפים" אני יסביר  ההסתברות אומרת שברגע שמבחינתם רשום במערת שחייב להרכיב משקפיים זה    יהיה רשום תמיד 

עריכה אחרונה על ידי ידני
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גישה לאיזה מידע? צילום רשיון נהיגה בד"כ יש להם. מבחינת חשיבה על פרטים - חברות ביטוח אלופי עולם בזה. תקרא פסקי דין של תשלום פיצוי או דחיית תשלום פיצוי ע"י הביטוח ותווכח

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מתכוון - האם שמעתם פעם על מקרה שחברת הביטוח ביררה לפני מתן הפיצוי האם הנהג חבש משקפיים? אני מכיר המון נהגים ממושקפים שתבעו ביטוח ומעולם לא שמעתי שמישהו נשאל על כך.

לכאורה יוצאים מתוך נקודת הנחה שמי שנדרש למשקפיים בד"כ לא מסתדר בלעדיהם ואין סיבה להתחיל לברר האם חבש אותם או לא כי ברור שכן.

וגם אם ישיגו תמונות ויראו שלא היו משקפיים - הנהג יטען שהיו לו עדשות מגע, לך תוכיח..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פות"ש. לא ידוע לי כי לאוטובוס נדרשת ראיה חדה יותר, אלא רק זוית רחבה יותר (בדומה לאופנוע כבד).

אני טועה?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נדרשת ראיה בשתי העיניים. לפרטי רק באחת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 21 שעות, פליקס כתב:

אני שואל בעקבות מקרה שבן אדם נוהג שנים ללא משקפיים ברכב פרטי, רוצה לעשות רישיון לאוטובוס שעבורו נדרשת ראייה טובה יותר

אני מניח שהמשפט הזה מוטעה.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המשפט אינו מוטעה.

חפש ברשת מסמך הקרוי תקנים להתאמה רפואית לנהיגה". (יש לי אותו בטלפון, אין לי כרגע לינק).יש בו הבחנה בין "רכב פרטי" ל"רכב מקצועי", כמובן של"מקצועי" דרישות יותר גבוהות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המשפט אינו מוטעה.

דרגה B: חדות ראיה: 6/12 בעין אחת לפחות, שדה ראייה בקו אופקי לא גרוע מ-120 מעלות בשתי העיניים יחד. רשאי להסתייע במשקפיים או עדשות מגע

דרגה D : 😧חדות ראיה: 6/12 בשתי העיניים לפחות, שדה ראייה לשתי העיניים לא פחות מ-140 מעלות בשתי העיניים יחד. רשאי להסתייע במשקפיים או עדשות מגע.

נלקח מכאן https://www.gov.il/he/departments/guides/driving_licence_categories?chapterIndex=4span widgetspan widgetpan widget

ROOONEEYY

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 798 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...