Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כשצמיג סיני פוגש גשם. או: איך לשפר את אחיזת הכביש?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י לירון .ה.,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, אז הרכב שלי - אוונסיס 2008 נועל נעליים סיניות (לא זוכר פירמה, פשוט מופיע על הצמיג made in china) 

הרכב אצלי כמה חודשים, והצמיגים נראים חדשים ורעננים. אממה... שהכל היה דבש עד שהגיע הגשם (הראשון)...

ומעשה שהיה כך היה: לפני יומיים נסעתי בכביש 383 מזכריה לכביש 3. הכביש היה רטוב ממש, עם שלוליות, מיד אחרי גשם שוטף. ואיפשהו באמצע הדרך (כנראה ליד תירוש) יש ירידה ועיקול. איך שאני מסיים את הירידה אני מזהה שיש איזה 'בורון' על הכביש. באינסטינקט מידי ניסיתי לעקוף אותו בחדות בשביל לא להדפק, דבר שבקיץ היה עובר לי בסבבה כדבר שבשגרה. אך עכשיו הצמיגים החליטו שדי! קר להם, רטוב להם, לא בא להם להיות עם הכביש! לא מתחבר להם!

הזנב פשוט ברח לי (מה זה ברח? עף!) ואלמלא מערכת ה-ESP שצפצפה יפה וסידרה את הרכב חזרה תוך 2 שניות שנדמו כנצח לא רוצה לחשוב איפה הייתי עכשיו.

אז עכשיו למעיישה:

האם זה קשור לגשם הראשון וזה 'יעבור'? או שככה יהיה תמיד כשהכביש רטוב? 

האם צמיגים טובים יותר יחזיקו את הרכב טוב יותר? או שאם הכביש רטוב שום דבר לא יעזור? 

ועוד שאלה: האם יש צורך להחליף את כל הצמיגים, או שאפשר להסתפק בזוג האחורי לשיפור היציבות? 

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שכבר ענית לעצמך, וגם הרכב שלך.

צמיגים זה מה שמחזיק אותך על הכביש.

הייתי מחליף את כל הצמיגים במיידי לפני שממש יתחיל להיות רטוב.

שים רבעייה מומלצת, יש הבדל ענק בין צמיג מבית טוב ולבין משהוא שפשוט ישחק לך ברולטה על החיים.

אתה תרגיש הבדל גדול כשתחליף למשהוא מומלץ, תריץ פה חיפוש יהיה לך מספיק המלצות.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

יש צמיגים סינים איכותיים. לא הרבה, ממש לא הרבה, אבל יש. פה בארץ.

3-5 מותגים שהם פרימיום, לא מביישים צמיגים אירופאים ממותגים ״קטנים״.(עולים לי כרגע בראש ארבעה כאלה; GT,האולוס,סיילון,  DAVANTI למשל)

הגשם הראשון-כידוע- מעלה על הכביש את כל השמן שהצטבר על הכביש. יכול להיות שפה קבור הכלב.

ויכול להיות שמורכבים לך צמיגים סינים מאיכות נמוכה. ואז כמובן שאין שום ספק- מומלץ להחליף למשהו איכותי.

פורסם

בעבר רכשתי צמיגים של חברת אליאנס - אחלה אחיזה ביבש. הגיע הגשם וכל פנייה במהירות של 20 קמש הייתי מחליק - דחיתי את ההחלפה (כי היה חבל על הצמיגים החדשים) עד שנכנסתי במדרכה...

השיקול שלך אם שווה לחסוך 1200שח ולהסתכן.

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש באמת צורך בכל ה-4? או שהאחוריים יספיקו? 

@צ'ופצ'יק למיטב זכרוני הצמיגים שלי הם לא מהפירמות שציינת 

יש למישהו המלצות לצמיג עם אחיזת כביש טובה בלי לחורר עמוק מידי את הכיס?

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

האחוריות ידאגו שפחות תזרוק תחת אבל הקדמיים דואגים לרוב הבלימה...

אולי בגלל שהיה גשם ראשון הרגשת קיצוני וזה לא משנה עם איזה צמיגים תעלה אבל אם זה קורה לך כבר בעוד גשם כדאי להחליף...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 דקות, Shab00 כתב:

האחוריות ידאגו שפחות תזרוק תחת אבל הקדמיים דואגים לרוב הבלימה...

רק בשביל להבין. 

הזוג הקדמי והאחורי שלי הוא לא אותו דבר (שניהם סיניים, אנסה מחר לזהות איזה) 

זה שרק הזנב נזרק ומקדימה הרכב המשיך לאחוז בכביש - קשור לזה?

לפני 12 דקות, Shab00 כתב:

אבל אם זה קורה לך כבר בעוד גשם כדאי להחליף...

לא בטוח שבא לי לתת עוד צ'אנס, זה היה מפחיד...

(ר' ישראל מסלנט)

• פיתרון
פורסם

חבל על הזמן וההתלבטות. תחליף ל 4 צמיגים טובים מפירמה טובה.

גודייר אפישנג גריפס פרפורמס.

פלקון z310 גם טובים, ויותר זולים

מישלן פרמסי 4.

זה בטיחות, בכביש אין צאנס שני בדרך כלל.

לא מכיר צמיגים סינים שמשתווים לחברות הטובות.

ואם יש לך 2 פרופילים שונים על כל צד, אז כדאי בכל מקרה להחליף לזהים

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

יאריס 2005

פורסם

לא יודע אם נסיון של 30 שנות נהיגה גם על משאיות כבדות ישנה כאן למישהו משהו אך אתרום קצת מנסיוני. 

נכון שישנם הבדלים קטנים בין התוצרת המערבית לזו הסינית, אך לפי הסיפור שלך בהחלט ייתכן שהתוצאה היתה דומה גם עם צמיג מערבי. 

הגשם הראשון ידוע כמסוכן ביותר כי הוא זה ששוטף את הלכלוך והשמנוניות מהכביש. 

מנסיוני עם לא מעט יצרני צמיגים, מקור יצור הצמיג הוא לא הגורם העיקרי המשפיע על האחיזה וכנראה גם לא בסיפור שלך. 

אומנם קיים פקטור תורם קטן של איכות יצרן הצמיג, אך באירוע בטיחותי משמעותי הגורם האנושי, משקל הרכב, וכמובן משטח האספלט הם הפרמטרים המשמעותיים ביותר. 

צמיג סיני יכול לשמור על אחיזה על אותו משטח שצמיג מערבי יחליק , אם משקל הרכב, מהירות הרכב ומיומנות הנהג הם אחרים. 

סליחה כאן מהחברים, אך אני אישית לא בטוח אם הייתי מחליף את הצמיגים עקב האירוע הזה. 

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1
  • מעניין 1
פורסם

צמיגים סיניים אומנם אוחזים די חרא בגשם, אבל 95% שמה שקרה לך בגשם הראשון היה קורה גם עם צמיגים איכותיים.

אומנם אני עדיין ממליץ להחליף צמיגים סיניים, ואת ההבדל לאחר ההחלפה אתה תרגיש גם ביבש וגם ברטוב.

אבל אם לא תצא מפה עם ההבנה שבגשם הראשון אין לך אחיזה עם אף צמיג, בגשם הראשון הבא אתה תסיים בתעלה בצד הכביש גם עם הצמיג הכי יקר בשוק.

• רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 28 דקות, Ooga כתב:

צמיגים סיניים אומנם אוחזים די חרא בגשם, אבל 95% שמה שקרה לך בגשם הראשון היה קורה גם עם צמיגים איכותיים.

אומנם אני עדיין ממליץ להחליף צמיגים סיניים, ואת ההבדל לאחר ההחלפה אתה תרגיש גם ביבש וגם ברטוב.

אבל אם לא תצא מפה עם ההבנה שבגשם הראשון אין לך אחיזה עם אף צמיג, בגשם הראשון הבא אתה תסיים בתעלה בצד הכביש גם עם הצמיג הכי יקר בשוק.

בדיוק כך👍

לא כתבת אם היית על 100 קמ"ש או 20 קמ"ש בפניה. 

עם 100 קמ"ש גם צמיגי מישלין לא היו עוזרים אך ב20 קמ"ש כל הצמיגים כולל הסינים דווקא כן. 

אני בטוח עכשיו שהפואנטה ברורה. 

פורסם
לפני שעתיים, tamir3000 כתב:

לא יודע אם נסיון של 30 שנות נהיגה גם על משאיות כבדות ישנה כאן למישהו משהו אך אתרום קצת מנסיוני. 

נכון שישנם הבדלים קטנים בין התוצרת המערבית לזו הסינית, אך לפי הסיפור שלך בהחלט ייתכן שהתוצאה היתה דומה גם עם צמיג מערבי. 

הגשם הראשון ידוע כמסוכן ביותר כי הוא זה ששוטף את הלכלוך והשמנוניות מהכביש. 

מנסיוני עם לא מעט יצרני צמיגים, מקור יצור הצמיג הוא לא הגורם העיקרי המשפיע על האחיזה וכנראה גם לא בסיפור שלך. 

אומנם קיים פקטור תורם קטן של איכות יצרן הצמיג, אך באירוע בטיחותי משמעותי הגורם האנושי, משקל הרכב, וכמובן משטח האספלט הם הפרמטרים המשמעותיים ביותר. 

צמיג סיני יכול לשמור על אחיזה על אותו משטח שצמיג מערבי יחליק , אם משקל הרכב, מהירות הרכב ומיומנות הנהג הם אחרים. 

סליחה כאן מהחברים, אך אני אישית לא בטוח אם הייתי מחליף את הצמיגים עקב האירוע הזה. 

המעט מבחנים הקיימים שמשווים ביצועי צמיגים סיניים למיטב התוצרת המערבית חולקים עליך. 

פורסם
לפני כשעה, tamir3000 כתב:

בדיוק כך👍

לא כתבת אם היית על 100 קמ"ש או 20 קמ"ש בפניה. 

עם 100 קמ"ש גם צמיגי מישלין לא היו עוזרים אך ב20 קמ"ש כל הצמיגים כולל הסינים דווקא כן. 

אני בטוח עכשיו שהפואנטה ברורה. 

דבר ראשון צריך לנהוג על פני תנאי הדרך ולקחת מרווחי ביטחון בתנאים רטובים. בסוף ברור שאי אפשר לנצח את הפיזיקה.

ואם צמיג סיני היה לוקח את הסיבוב ב 20, אבל ב 40 היה נכשל? וצמיג מערבי לא.

בכל מה שקשור לבטיחות צריך לדעתי להיות הכי נחרץ, ולהשתמש בטוב ביותר למה שהרכב שלך צריך.

יש לי הרבה ניסיון בתנאי נהיגה מוגבלים, גרועים.

והמון הדרכות שעברתי. רואים בבירור את ההבדלים באחיזה מצמיג גרוע לצמיג טוב. ולא רק אחיזה, גם מרחק בלימה, יכולת פינוי מים וכו.

יאריס 2005

פורסם

אז איך שאני מסכם את זה - אין הבדל ממש דרמטי בין סיני למשהו איכותי במהירות של סביבות ה100 קמ"ש בגשם ראשון (גשם ראשון של נהג חדש... לומד להכיר את מגבלות הרכב)

אז אפשר לרדת מהסיפור של להחליף צמיגים כאן, היום ועכשיו? פשוט כשהכביש רטוב לזחול על 60 בפניות וסבבה? (לא שמתאים לי, רק מסופק אם לחכות חודש עד המשכורת של אחרי חודש החגים או שחייב עכשיו ויהי מה)

(ר' ישראל מסלנט)

• תוכן חדש...