Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מתפרץ לדלת פתוחה. החוק קיים. רק שבגלל מגבלות המערכת הסולארית, היעילות שלה צונחת ככל שמספר הקומות בבניין גדל, ולכן החוק מחייב (נכון להיום, למיטב זכרוני) חיבור מערכת סולארית רק לשמונה הקומות העליונות בבניין. שאר הקומות שמתחת מקבלות דוד חשמלי רגיל.

גם אנחנו באותה סירה בדיוק כמו פות"ש, פרוייקט מחיר למשתפן, זכינו בדירה בקומה נמוכה יחסית ונדפקנו עם הדוד החשמלי. אז השרשור הזה סופר רלוונטי גם לי.

חזיר דיזל

פורסם

אני לגמרי עם איציק. חי הרבה שנים עם דודי 150 ליטר, בעבר חשמלי (בדיוק כמו מה שמתאר קורן, קומה נמוכה ברב קומות) ובעשור האחרון דוד שמש. מעולם לא חסרו לי מים חמים גם למשפחה של חמישה, מכסימום ממתין חצי שעה - שעה. והעלויות והבלגן של סלילת קו גז או קו חשמל נוסף בשביל להתקין מחמם ייעודי לא מוצדקים, אם כי לא עשיתי חישוב פורמלי של העלויות.

פות"ש - שכור שירותי חשמלאי ובקש הצעת מחיר להתקנת המתקן הזה, כולל התשתית בקירות, ובלוח החשמל ובדוק מה תהיה עלות הגדלת החיבור ל-40X3 אמפר,  (כפי שכתב איציק. לא בדקתי האם זה דרוש), כולל התשלום החודשי המוגדל. חזור אלינו עם תוצאות  התחשיב. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, nev כתב:

לא מבין למה במדינה כמו שלנו אין דוד חשמל בחוק לכל דירה חדשה. פשוט בזבוז.

בכל דירה יש דוד חשמל. 

דוד שמש זה כבר סיפור אחר. 

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רק לידע כללי, חימום מים בגז לא יותר זול מדוג חשמל. התקנתי לפני כחצי שנה חימום על גז (דירה ללא דוד שמש - רק חשמל). יש ירידה זניחה בחשבון החשמל, אבל נכנס תשלום לחברת הגז במקומו. לפי מה שאני רואה, לא חסכתי כסף כלל. מה שכן, זה נוח מאוד ויש מים חמים ללא הגבלה מתי שרוצים. מי שמסודר ומדליק את הדוד באמת מתי שצריך, בצורה חכמה, לדעתי יחסוך יותר מאשר חימום בגז. הבעיה שצריך לתכנן את זה כל הזמן וכשיש ילדים זה כבר מסבך את העניינים. מבחינה כלכלית נטו - לדעתי לא משתלם ולא חוסך. 

פורסם (נערך)

אני יודע מה זה לחיות עם דוד חשמל ומה ההבדל בינו לבין דוד שמש. היו לי את כל האופציות.

אני עדיין מעונין בחימום מים מיידי כזה. זה אחד הדברים היותר שימושים שהתקנתי.

לגבי הדרישת חשמל -לקרוב שהמליץ על הדגם יש את הדגם החזק יותר.

הדרישה שם היא 3*40 והכל עובד בסדר מבחינת שימוש במכשיר ובמקביל בשאר מוצרי החשמל בבית.

פשוט תהיתי האם ייתכן שזה באמת חסכוני יותר. 

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

שוב, מחמם מיים מיידי על חשמל יהיה חסכוני יותר מדוד חשמלי מהסיבה הפשוטה שהוא מחמם *רק* את המיים שאתה צורך, בעוד שדוד חשמל מחמם מים שלא נצרכים בסוף.

היעילות של כל גופי החימום החשמליים היא זהה.

גם מחמם בגז מחמם רק את המים שצורכים, אבל יש לו למיטב ידיעתי להבה שדולקת וצורכת תמידית. לגבי השוואת יעילות אנרגטית בין חימום בגז וחשמל, והבדל המחירים בין גז וחשמל - לא יודע לומר...
אגב מחיר החשמל קבוע פחות או יותר (תלוי בחוזה) ומחיר הגז בשוק תחרותי.

:turn-l:
פורסם
לפני 10 שעות, nev כתב:

לא מבין למה במדינה כמו שלנו אין דוד חשמל בחוק לכל דירה חדשה. פשוט בזבוז.

התכוונת לדוד שמש?

STI 2004

פורסם
Just now, nev כתב:

כמובן. 

זה בעיה במגדלים לשים לכל דירה קולט, פשוט אין מקום על הגג. - זה גם רחוק מאוד מחלק מהדירות.

יש פיתרון של מערכת סולארית אבל כנראה הוא יקר יותר ופחות יעיל... (מערכת משותפת לכל הבניין)

STI 2004

פורסם (נערך)

גם אצלי אין דוד שמש ומשתמש בדוד חשמלי בלבד כל השנה.

כשהתפוצץ הדוד לפני שנתיים, הטכנאי המליץ לי לנסות את הסט-אפ הבא:

הורדתי את הטמפ' בטרמוסטט למינימלית שמתאימה לנו מבחינת מים רותחים (במקרה שלי היא ירדה משבעים מעלות לחמישים) והדוד עובד כל הזמן.

בגלל ששעות המקלחת אצלנו מגוונות, יוצא שיש מים חמים כל היום והדוד עובד מעט בכל פעם, רק כדי להחזיר את הטמפרטורה הרצויה.

חשבתי שחשבון החשמל יתאבד. יצא שהוא ירד קצת (לא זוכר בכמה, אבל קצת). היתרון הוא שיש מים חמים כל היום, בלי להוסיף מערכת נוספת.

הדוד ויחידת החימום הם של כרומגן.

עריכה אחרונה על ידי YNV
  • רעיון טוב! 1

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

זוג + ילד יכולים להסתפק בדוד שמש (עם קולטים טובים) ב95% מהזמן. אני יכול לספור על יד אחת את כמות הפעמים שהדלקנו דוד חשמל בשנה שעברה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 30 דקות, YNV כתב:

גם אצלי אין דוד שמש ומשתמש בדוד חשמלי בלבד כל השנה.

כשהתפוצץ הדוד לפני שנתיים, הטכנאי המליץ לי לנסות את הסט-אפ הבא:

הורדתי את הטמפ' בטרמוסטט למינימלית שמתאימה לנו מבחינת מים רותחים (במקרה שלי היא ירדה משבעים מעלות לחמישים) והדוד עובד כל הזמן.

בגלל ששעות המקלחת אצלנו מגוונות, יוצא שיש מים חמים כל היום והדוד עובד מעט בכל פעם, רק כדי להחזיר את הטמפרטורה הרצויה.

חשבתי שחשבון החשמל יתאבד. יצא שהוא ירד קצת (לא זוכר בכמה, אבל קצת). היתרון הוא שיש מים חמים כל היום, בלי להוסיף מערכת נוספת.

הדוד ויחידת החימום הם של כרומגן.

אני ביטלתי את הטרמוסטט המקורי ושמתי בקר דיגיטלי עם חיישן - שנקנה מאליאקספרס לפני כמה שנים. 

את הרגש הצמדתי לקצה העליון של הטרמוסטט המכאני, שזה בערך טמפרטורת אמצע הדוד, וכיוונתי ל 45 מעלות (שזה, בגס, יכול להגיע מעל 50 מעלות בחלק העליון). 

מדליק את הדוד מרחוק ומשאיר דלוק עד שהאחרון נכנס להתקלח. לכולם יש מים (בחורף הכוונה) וחשבון החשמל לא מתאבד. 

היתרון בבקר דיגיטלי הוא כפול: 

1. זמן תגובה מהיר

2. אתה קובע את הטולרנס מתי הוא יכנס לחימום מחדש, נניח אם קבעת 45 מעלות, אתה יכול לקבוע שב 43 הוא ידליק את החימום מחדש, וכו וכו. 

גילוי נאות: לא סומך על הממסר הפנימי של הבקר ולכן התקנתי קונטקטור של מזגנים שמקבל פיקוד מהבקר. 

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא כ"כ הבנתי את היתרונות שמנית על זמן התגובה והטולרנס. נכון שדיוק המדידה גדול יותר אבל אין לזה משמעות בדוד שבו יש גרדיינט גדול של טמפרטורה (המים למעלה הרבה יותר חמים מלמטה ככה שאין משמעות ל"טמפרטות הדוד").

ע"מ שהמערכת תהייה מושלמת (עבורי לפחות)  היא צריכה להכנס לפעולה בשעה מסויימת (נאמר שעה לפני שהראשון צפוי להתקלח) ולהכבות אחרי שהאחרון התקלח.

:turn-l:
פורסם

אם לדוד הקיים יש גוף חימום עם הספק גבוה, אז בזכות ה"מאיץ" תוך 10 דקות יש מים למקלחת של אדם סביר.כדאי לתת צ'אנס לדוד הקיים ורק אם אתם לא מרוצים לנסות פתרון אחר.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

• תוכן חדש...