Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני גר כיום בחריש כשנתיים, ועובד במקום עבודה במרחק כ40 קילומטר לכל כיוון. חובה רכב. 

סביב שעה נסיעה לכל כיוון, תלוי במצב התנועה.

אני מתחיל להתעייף מהנסיעות. 

לעבור ליקנעם עלית, מרחק של 10 קילומטר למקום עבודה. 

או, לעבור למרכז, ליישוב שהם ואז גם לעבור מקום עבודה. 

ההתמקדות ביישובים האלה בגלל השכירות היחסית נמוכה מערים מרכזיות. 

ההתלבטות היא בין הערים- יקנעם עילית, חריש ( כיום), שהם. 

מה עדיף? מה היתרונות והחסרונות? 

תודה

פורסם

דבר על מצב משפחתי - אישה, ילדים, גילים, מערכת חינוך.

דבר על העבודה שלך, על התפקיד, הרצון להמשיך בו והאפשרות להתקדם, או החלופה בשוהם. כנ"ל של האישה.

דבר על המשפחה,הקרבה אליה, הסיוע שאתה מקבל (או לא מקבל) ממנה, בתלות בגיאוגרפיה.

ותביא בחשבון שאף אחד מאיתנו אינו אתה, כל אחד שוקל את הדברים אחרת. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נשוי?

אם כן, הדיון הוא לא איתנו. אלא עם האישה.

דבר שחייב לקחת בחשבון.

במרכז. המרחק לעבודה לא נמדד בק"מ.

יש 10 ק"מ שיקחו לך רבע שעה נסיעה.

ויש 5 ק"מ שיקחו לך שעה נסיעה 

לא מכיר את שוהם ואת מצב הכבישים מסביב.

אבל כמה שזכור לי בשוהם לא נמצאים מרכזי עסקים ולכן תצטרך לצאת משם כל בוקר.

• אהבתי 1

.

פורסם

עשיתי מעבר דומה רעיונית לפני שבועיים.

עברנו לדירה 'רכשנו לפני כ 8 חודשים. קילומטרג יומי לכל רכב עמד על 80-85 קמ, שעה לכל כיוון. לפני המעבר אישתי הייתה מגיעה תוך 20 דק לעבודה ואני סביב ה 30-40.

פשוט נשברנו אחרי 8 חודשים.

גם כלכלית זו הוצאה לא קלה (בחישוב זריז שלי, עם תוספת טיולים בסופש וכו', הגעתי לחישוב של 30 אלף שנתי כשלפני כן הייתי על 12-15), וזה אומר דלק וטיפולים.

החלטנו לחזור לגור ביישוב הקודם שהיינו בו, אמנם אנחנו לא בדירה שלנו (שוכרים ומשכירים), אבל מרגיש שהאיכות חיים שלי קצת חזרה.

להגיע מהעבודה הביתה תוך 40 דקות היה ניראה לי חלום לפני חודש(בדרכ היה על שעה-שעה וחצי, תלוי עומס).

לגבי המיקומים שהזכרת כאן אין לי יותר מדיי מה להוסיף מעבר לנקודה שאני חושב שלגור קרוב לעבודה זה איכות חיים. ועל זה אני משלם קצת יותר כל חודש.

מה שכן, קרוב יחסית לשהם יש את איירפורט סיטי, יש שם מתחם עסקים קטן.

השאלה האם להחליף עבודה/מיקום דירה תלויה בגורמים נוספים (כמו האם אתה מרוצה מהעבודה, האם יש אופק התפתחותי, האם אתה חושב ששינוי מקום יעשה לך טוב) שכדאי שתחשוב עם עצמך עליהם

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, rsm130d כתב:

או, לעבור למרכז, ליישוב שהם ואז גם לעבור מקום עבודה. 

שוהם זול?

אחד היישובים היקרים במרכז.

כששכרתי יחידת דיור באיזור שוהם (באחד המושבים) ואני מדבר על מחירים שהיו לפני שנתיים וחצי, שכירות בדירת 3 חדרים בשוהם עלתה 5000-6000₪. עם המחירים שיש היום אני בספק אם תמצא בפחות מ-5500₪.

לשוהם יש יתרון אם אתה עובד בנתב"ג, יהוד וכאלה.

יישוב נחשב, אוכלוסייה ברמה, אבל יישוב די מת, אין ממש מה לעשות בערב (יש בר אחד או שניים וזהו), על כל דבר כמעט צריך להוציא רכב, אין רכבת או רכבת קלה (וגם לא תהיה).

קח בחשבון ש-10 ק"מ במרכז זה יכול להיות קטסטרופה.

אני גר פחות מ-10 ק"מ מהעבודה שלי, הסתכלתי היום בבוקר בוויז - כ-50 דקות נסיעה. הכול פקקים.

אם אתה רווק או שאתם זוג וטוב לך\לכם לעבוד באיזור, תחפש באחד המושבים\יישובים באיזור (בית עריף, כפר טרומן וכו', שים לב שיש גם יישובים דתיים שהשער שלהם סגור בשבת). בזמנו היה אפשר למצוא יחידות דיור נחמדות של שני חדרים עם רוב החשבונות תמורת 3300-3600₪ פחות או יותר.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 13 שעות, yaniv572 כתב:

איירפורט סיטי, יש שם מתחם עסקים קטן

איירפורט סיטי היא כיום מרכז הייטק\לוגיסטיקה מהמתפתחים במדינה ועל כן שוהם נהפכה בהנד עפעף לאטרקטיבית במיוחד, לא ידוע לי אם מחירי הדיור שם עלו כתוצאה אבל אני מניח שכן.

פורסם
לפני 14 שעות, om2 כתב:

לא מכיר את שוהם ואת מצב הכבישים מסביב.

גרתי באחד המושבים ליד שוהם.

תלוי לאן צריך לנסוע.

לכיוון יהוד למשל, אפשר לעקוף דרך כביש שקרוב לבני עטרות ומגיעים גם בשעות הבוקר תוך רבע שעה. אור יהודה בסביבות 20 דקות.

אם צריך לעבור בכביש 40 ליד תעשייה אווירית - קטסטרופה בשעות העומס. לכיוון כביש 1 - כנ"ל.

לכביש 6 דווקא די קל לצאת לכיוון דרום (מניסיון), לכיוון צפון אני מניח שגם בסדר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 8 דקות, dorsht כתב:

קח בחשבון ש-10 ק"מ במרכז זה יכול להיות קטסטרופה.

אני גר פחות מ-10 ק"מ מהעבודה שלי, הסתכלתי היום בבוקר בוויז - כ-50 דקות נסיעה. הכול פקקים

זה.

אם העבודה בתל אביב, לא בטוח ששוהם יותר מדי תקרב אותך לשם. פחות גרוע מחריש, אבל גם שם אתה תבלה המון בפקקים.

יוקנעם עילית זה סיפור אחר, אבל גם - תלוי איפה העבודה.

המצב האידיאלי זה לגור ולעבוד באותה עיר.

או - לעבוד מהבית במידה ואפשרי, ואין לך אישית בעיה עם זה (כי זה לא משהו שמתאים לכולם).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...