Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה שבועות רכשתי Citroen C1, שנת 2014 (מן הדור החדש; כזו). עשיתי לה טיפול "יישור קו" במוסך מורשה.

כעת, אני תוהה מה כדאי לרכוש עבורה, או לבצע בה (כרגע / באופן תקופתי) כדי להגן עליה ולשמור עליה במצב תקין למשך שנים קדימה.

(אני שואל כמובן על פעולות מעבר לטיפולים התקופתיים והחלפת הצמיגים מדי מספר שנים.)

לדוגמה - וזה לאו דווקא העניין העיקרי: ברכב הקודם שלי, פיאט פנדה, הצבע התחיל להתקלף בגיל 12 בערך. אם יכולתי ליישם שכבה מגינה כלשהיא על הצבע, בשעתו, אולי זה היה נמנע.

המכונית עצמה לא הייתה מאוד יקרה, כך שלא יכאב לי בכיס להוציא עד כמה אלפי שקלים למטרה הזו - אם יש טעם כמובן.

פורסם

לבצע טיפולים בזמן.

ו

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, outnex כתב:

חנייה מקורה, ניקוי צואה של ציפורים,וקס או ציפוי קרמי כלשהו,שטיפות ידניות עצמיות

חנייה מקורה: לו הייתי רוטשילד :-)

ניקוי צואה של ציפורים: 👍

שעווה או ציפוי קרמי: האם לעשות זאת באחד מן המקומות שמנקים רכבים, או במקום מיוחד? לא במוסך, נכון?

שטיפות ידניות עצמיות: באיזו תדירות? אני קצת מתעצל...

וגם - אלה הן עצות לגבי הצבע החיצוני. שזה כאמור חשוב, ותודה, אך רק אחד מהיבטי התחזוקה. משהו כמו: החלפת חלקים שבד"כ לא מחליפים? התקנה של 'מגינים' כלשהם? או שאלה שטויות וצריך רק להקפיד על הבסיס?

עריכה אחרונה על ידי einpoklum
פורסם
לפני שעתיים, outnex כתב:

,וקס או ציפוי קרמי כלשהו

לפני (או במקום) וקס, שים אוטם צבע. הוקס די מיותר אחרי זה, אבל אפשרי. קרמי נראה לי אוברקיל.

אין ברירה, לשמור על הצבע (בעיקר ב-PSA, לא רק) צריך לשטוף ידני בחומרים טובים. ,סתכל באוטוסטור או תזמין הביתה. מתעצל - אתה יכול לקנות את החומרים ולתת ואיזה טין אייג'ר בשכונה לרחוץ לך פעם בשבועיים.

יותר חשוב תדאג לטיפולים בזמן ותוודא שהנוזלים מקוריים, שמנים, היגוי, בלמים, כולל נוזל קירור מתאים (מזייפים הרבה בזה) והפילטר שמן! (פילטר אוויר ומזגן אפשר תחליפי, אבל הם ממילא עולים גרושים). אם לא בטוח תקנה בעצמך אתהנוזלים ותביא למוסך. הטיפול עצמו ברכב הזה זול. לך למוסך שמכירים PSA כגון גבע. 

טיפולים טיפולים ולהחליף מה שמתבלה מכאנית, ורכבים מחזיקים הרבה מעבר לממוצע. יש נטיה לבעלי רכבים זולים לעבור לתחזוקת שבר כשהנכון הוא ההיפך!

• אהבתי 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

@Jack457 תודה. כמה שאלות הבהרה...

• מה זה PSA?
  • איך יודעים אם מוסך "מכיר PSA"? (אני באזור חיפה).
  • אם יש פגם נקודתי בצבע (נקודה קטנה בה הוא חסר ורואים את המתכת הכהה מתחתיו - איך זה מתיישב עם אטימת צבע? האם אפשר לתקן נקודתית ואז לאטום?
  • תודה על ההפניה לאוטוסטור - אבל יש שם המון המון פריטים. האם במקום כמו, נגיד, אוטו-דיפו (אשר נמצא יחסית קרוב אליי) יתנו לי המלצה סבירה על מה לרכוש?
  • איך יודעים מה מתבלה מכנית, כדי לשקול להחליף?
פורסם

Psa הכוונה לראשי תיבות פיגו/סיטרואן באנגלית

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

(The PSA Group (French pronunciation: [ɡrup pe ɛs ɑ]), legally known as Peugeot S.A. (Peugeot Société Anonyme, 

באוטודיפו יש מגוון מספק של מוצרי טיפוח  https://www.ace.co.il/autodepot_/vehicle-cleaning-caring/vehicle-cleaning-care-materials

לך על Meguiar's או Turtle Wax  . המחירים סבירים בהחלט.

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...