Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

דברים בעלמא. 

יש כאן חברה שיצרה שוק צרכנים ושוק עבודה שלא היו כאן קודם. ההתפשטות שלה מלמדת שהיא עונה על צורך ומספקת מוצר נדרש. 

את אותם טענות טענו על גט טקסי, ומי חושב שפעם היה יותר קל להשיג מונית? 

כשהקימו סופרים, טענו שעדיף מכולות. כשבנו קניונים בכו על בעלי חנויות הרחוב. וכו'. 

השוק משתנה ומתקדם ו-The proof of the pudding is in the eating 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 15 דקות, falou כתב:

מותר

התחייבויות זה רק פן אחד. כשלוקחים את קונספט הVCs לקצה מקבלים עיוותים שהיה ראוי שהרגולטור יתערב.

שוב, המשקיעים מצפים להפסיד הרים של כסף, לפני שהם רואים רווחיות, על חשבון מתחרים. זה מתאפשר רק כשיש כסף גדול מאחורי מודל הפסדי (בהתחלה). אחרי שמספיק מהמשוק נכבש זה כבר game over.

כספי משקיעים זה אחלה ("קח קצת כסף להתחרות עם הגדולים") בקצה שלו? דרך אגרסיבית ולפעמים לא הוגנת לנצח.

דוגמאות עדכניות? OpenAI, Anthropic ו-Cursor

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 34 דקות, falou כתב:

כל זמן שלא משתמשים בטקטיקות לא חוקיות, שישחקו הנערים לפנינו.

למכור בהפסד זו טקטיקה לא חוקית המקרים מסוימים.

גם אם במקרה של וולט הכל היה חוקי למהדרין, זה לא הופך את זה לתקין מוסרית. לפחות בעיני.

לפני 35 דקות, falou כתב:

בכמה התייקר השירות של וולט בשנתיים האחרונות?

אין לי את כל הנתונים המדויקים, אבל השירות התייקר מאוד. הם הוסיפו דמי תפעול והם גרמו לעלייה במחירי המנות במסעדות, בהשוואה לאותה מנה ללא המשלוח. אז זה עלה משני הכיוונים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

אני בהחלט חושב שנדרשת רגולציה בנושא מודל העסקה של וולט והשימוש של החברה בתשתיות ציבוריות מבלי לשלם על כך ותשתיות זה גם כאשר שליח שלה נפצע והולך לבית חולים, כך לדוגמה יש לחייב ביטוח חובה מיוחד לשליחים בדיוק כפי שיש לנהגי מוניות ביטוחים מיוחדים. 

לגבי השאר, כן, ישנה אולי בעיה מסוימת בכך שחברה שולטת ביד רמה בתחום מסוים, אבל לא יודע, המודל העסקי של מסעדה שהיא לא מזון מהיר מעולם לא היה משלוחים, זה רק אקסטרה שהמסעדה יכולה לבחור בו או לוותר עליו. פיצוצייה שעכשיו מאפשרת גם משלוחי וולט זה הגדלת קהל הלקוחות עבור עסק שבמהות שלו הוא לקוחות מזדמנים או כאלו שגרים ברדיוס של 500 מטר. 

עבור אנשים שזו העבודה העיקרית שלהם זה לא מודל מוצלח במיוחד עבורם, רק שלרוב הם צעירים ולא מודעים לכך. עבור השלמת הכנסה, שאני מניח שזה עיקר השליחים, זה יופי של מודל לצעירים או כל אדם שרוצה להכניס עוד 200 שקל ביום מספר פעמים בשבוע, כלומר עוד 2000-3000 שקל לחודש זה להרבה אנשים תוספת הכנסה משמעותית. 

אף אחד לא חייב לעבוד עם וולט, זה לא שאם אתה לא שם אתה לא קיים, אלא כמובן אם העסק שלך נשען ב-90% על משלוחים מעכשיו לעכשיו (כמו פיצה) ואז אתה די חייב להיות שם.  

עריכה אחרונה על ידי madmaxx
פורסם
לפני 26 דקות, פינדר כתב:

הרחב ופרט. Loss leader בסופרמרקט - אסור או מותר?

הנחות מותר?

אשראי?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 57 דקות, פינדר כתב:

באילו מקרים ואיך זה קשור לוולט?

לפני 57 דקות, פינדר כתב:

גם אם במקרה של וולט הכל היה חוקי למהדרין, זה לא הופך את זה לתקין מוסרית. לפחות בעיני.

מה לא תקין מוסרית?

חברה חדשה נכנסת לתחום ומנהלת אסטרטגיה של נתח שוק.

מה "לא מוסרי" בזה?

זה שהחברה היא רב השוק, זה בגלל שהיא עשתה את השוק, שבקושי היה קיים קודם.

נראה שיש לך פשוט סנטימנט שלילי לא ברור לחברה, ואתה חופר מתחת לאדמה למצוא טיעונים, עד לרמה מופרכת של "נזק סביבתי". 

לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

למשל: יש לשליחים תפקיד מרכזי וחשוב במותן של המדרכות בת״א וסביבתה. 

אתמסדרי האשכבה של המדרכות כבר עשו הרבה לפני שוולט הגיעה.

הגזמה פראית.

לפני 57 דקות, madmaxx כתב:

והשימוש של החברה בתשתיות ציבוריות מבלי לשלם על כך

מה זאת אומרת?!

כל אזרח וארגון במדינה עושה שימוש בתשתיות ומשלם. משלם ארנונה, מס חברות, מס הכנסה וכו'.

לפני 57 דקות, פינדר כתב:

אין לי את כל הנתונים המדויקים,

בלי זה, אין לך טיעון.

לפני כשעה, Gosser1860 כתב:

התחייבויות זה רק פן אחד. כשלוקחים את קונספט הVCs לקצה מקבלים עיוותים שהיה ראוי שהרגולטור יתערב.

שוב, המשקיעים מצפים להפסיד הרים של כסף, לפני שהם רואים רווחיות, על חשבון מתחרים. זה מתאפשר רק כשיש כסף גדול מאחורי מודל הפסדי (בהתחלה). אחרי שמספיק מהמשוק נכבש זה כבר game over.

כספי משקיעים זה אחלה ("קח קצת כסף להתחרות עם הגדולים") בקצה שלו? דרך אגרסיבית ולפעמים לא הוגנת לנצח.

דוגמאות עדכניות? OpenAI, Anthropic ו-Cursor

לא מבין מה הקשר של חברות טכנולוגיה, שמשקיעות מיליארדים בפיתוח ותשתיות, במודל עסקי סופר מסוכן, ל-וולט, שהיא בסה"כ עסק תפעולי שפועל בשוק מקומי.

פורסם
לפני 23 דקות, falou כתב:

הגזמה פראית

המסדרים במקומם. תל אביב היא לא עיר בטוחה או נעימה להליכה וגם לא הפרברים שלה. אני לא חושב שזה רק השליחים. בהחלט יש להם תפקיד. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 41 דקות, hans כתב:

הרחב ופרט

עיין בחוקים והגבלות על מונופולים בישראל ובשאר מדינות בעולם.

המקרה הקלאסי הוא שבו חברה שהיא כבר מונופול, מזהה כניסה של מתחרה ומורידה מחירים מתחת למחיר העלות, עד שהמתחרה יוצא מהתחרות. הדבר הזה אסור בחוק כמעט בכל מדינה מערבית.

בכלכלה החדשה, זה קורה הפוך ולכן החוק לא ערוך לטפל בזה. נכנסת חברה חדשה, כביכול שחקן לגיטימי בשוק החופשי, אבל מגובה בכסף ״אינסופי״ של משקיעים. החברה הזו כובשת את השוק על ידי מכירה בהפסד, דוחקת את המתחרות ורק אז הופכת למונופול דה פקטו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 13 דקות, פינדר כתב:

בכלכלה החדשה, זה קורה הפוך ולכן החוק לא ערוך לטפל בזה. נכנסת חברה חדשה, כביכול שחקן לגיטימי בשוק החופשי, אבל מגובה בכסף ״אינסופי״ של משקיעים. החברה הזו כובשת את השוק על ידי מכירה בהפסד, דוחקת את המתחרות ורק אז הופכת למונופול דה פקטו.

מה הקשר ל-וולט?

פורסם

בפעם החמישית: היא התחילה במחירי הפסד ואחרי שכבשה את השוק, העלתה מחירים. גם מהלקוחות על ידי דמי תפעול. וגם מהמסעדנים מה שגרר גלגול של העלות למחירי המנות בוולט, שהוא גבוה ממחירי המנות בישיבה במסעדה.

ולא, אני לא עורך עכשיו דו״ח עסקי על החברה ואין לי טבלאות מחירם מפורטות.

את חוקי מניעת התחרות קשה לאכוף כי החברות מתנהלות על גבול החוק. ובכל זאת החברה הצליחה לקבל קנס של 8.5 מליון שקלים, על דחיקת מסעדות שלא משתמשות בוולט בבלעדיות, באופן ההצגה באפליקציה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

בסה"כ עסק תפעולי

לא מדויק. היא גם חברת טכנולוגיה. הושקעו בה כ-850 מליון דולר לפני שנרכשה על ידי door dash בכ-8 מיליארד דולר, למרות שהיא הפסידה הרבה מאוד כסף אבל בהחלט החזיקה נתח שוק משמעותי באזורי הפעילות שלה.

מדובר בגיוס הון מפלצתי (ביחס לגודל החברה והפעילות העסקית), דרך אגב - מדובר בגיוס הון מפלצתי גם עבור סטארטאפים בתחומים אחרים. ההון הזה שימש בין היתר כדי להתרחב לשווקים אחרים ולתמרץ משתמשים חדשים. שזו דרך יפה להגיד שהיא נכנסה באגרסיביות לשווקים חדשים וכבשה אותם באמצעות אותו הון (החזרים מהירים, קופונים, הטבות, חווית שירות וכו').

שוב, אני לא נגד VCs, אני נגד ההקצנה של הקונספט.

• אהבתי 1

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 41 דקות, יבגניפ כתב:

המסדרים במקומם. תל אביב היא לא עיר בטוחה או נעימה להליכה וגם לא הפרברים שלה. אני לא חושב שזה רק השליחים. בהחלט יש להם תפקיד. 

כן, אבל זה בעיקר כי אף אחד לא אוכף את החוק.

הכלים האלה נמכרים לכל דורש וכל אחד יכול לעשות מה שבא לו.

זה קצת כמו להאשים את ווין דיזל ופול ווקר שאנשים מסוימים שמים לדים ירוקים מתחת לרכב ומתפרעים בכבישים ציבוריים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 55 דקות, Gosser1860 כתב:

לא מדויק. היא גם חברת טכנולוגיה. הושקעו בה כ-850 מליון דולר לפני שנרכשה על ידי door dash בכ-8 מיליארד דולר, למרות שהיא הפסידה הרבה מאוד כסף אבל בהחלט החזיקה נתח שוק משמעותי באזורי הפעילות שלה.

מדובר בגיוס הון מפלצתי (ביחס לגודל החברה והפעילות העסקית), דרך אגב - מדובר בגיוס הון מפלצתי גם עבור סטארטאפים בתחומים אחרים. ההון הזה שימש בין היתר כדי להתרחב לשווקים אחרים ולתמרץ משתמשים חדשים. שזו דרך יפה להגיד שהיא נכנסה באגרסיביות לשווקים חדשים וכבשה אותם באמצעות אותו הון (החזרים מהירים, קופונים, הטבות, חווית שירות וכו').

שוב, אני לא נגד VCs, אני נגד ההקצנה של הקונספט.

וולט זה עסק תפעולי, שיש לו תשתית טכנולוגית. היא לא מוכרת טכנולוגיה ואין לה פטנטים. 

את רב הכסף היא כבר גייסה כעסק תפעולי עם 10 אלף עובדים. לא VC ולא בטיח.

היא עסק תפעולי לוגיסטי, נרכשה ככזו ע״י חברת לוגיסטיקה.

אין פה שום עניין של קונספט של VC.

יש חברה עם אסטרטגיית נתח שוק, שמבוססת על כיסים עמוקים, מודל העסקה גמיש ויעילות לוגיסטית.

דרך אגב, אני חייב לציין שתמיד מדהים אותי, בעידן של היום שכל המידע נגיש במהירות, שאף אחד עוד לא הביא את הפעולות שנקטה בהן רשות התחרות נגד וולט...

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, falou כתב:

שיש לו תשתית טכנולוגית

מה זה יש לו? היא מפתחת ומתחזקת טכנולוגיות מתקדמות. אפשר לשאול את @Liviur (סליחה אם התיוג בטעות) שעובד/עבד בdoor dash שיספר קצת על הצד הטכנולוגי.

בנוסף, מחיפוש זריז, יש להם סד"ג של 6 פטנטים.

בנוגע לגיוס ומספר עובדים:

ב2018, כשהם נכנסו לישראל הם גייסו כבר עשרות מיליוני דולר (סד"ג של 50), ומספר העובדים היה בערך 220. שנה לאחר מכן, כשהם נכנסו לעוד שווקים באירופה, הם גייסו עוד 130 מיליון וכבר היו 550 עובדים. שנה לאחר מכן (2020) כשהם נכנסו לגרמניה ויפן הם גייסו עוד 130 מליון דולר והיו כבר 1400 עובדים. 

ב2021 הם גייסו עוד חצי מיליארד, גדלו לקצת מעל 3 אלף עובדים ולקראת סוף השנה נמכרו לdoor dash. הגידול המרכזי בעובדים היה בretial.

לא יודע, לי זה מרגיש ממש כמו חברת טכנולוגיה (עד 2020 לכל הפחות), עם מעטה של חברה תפעולית (החל מ2020). או בתמצות VC money all the way.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860

לפני 5 שעות, falou כתב:

• תוכן חדש...