Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב ללכת על הדגם הזה בגלל תיבת ההילוכים הפלנטרית שלו. (פחות תקלות) 

מצד שני אין לו טורבו והוא חלש יותר.

אשמח לשמוע חוות דעת מבעלים של הרכב הנ"ל.

פורסם

אני גם מתלבט באותה סוגיה אל מול הריו.

מצד אחד הסטוניק עם הגיר הרגיל צורך יותר דלק ויותר מזהם ומצד שני הגיר הרובוטי הכפול מצמד של הריו מפחיד אותי מבחינת אמינות וגרירה לאומללות במוסכים. 

פורסם

לשניכם - תזמינו נסיעת מבחן, כדי לראות עד כמה מפריע לכם שהרכב חלש ( והוא אכן חלש).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני שעה, פיזו שלישית כתב:

אני גם מתלבט באותה סוגיה אל מול הריו.

מצד אחד הסטוניק עם הגיר הרגיל צורך יותר דלק ויותר מזהם ומצד שני הגיר הרובוטי הכפול מצמד של הריו מפחיד אותי מבחינת אמינות וגרירה לאומללות במוסכים. 

אני מקווה שאתה מתלבט לגבי ריו משומשת כי חדשה כבר אין, השיווק הופסק.

פורסם

לא יודע מה יהיה ב-2023. כרגע אין ריו.

i20 מודרנית יותר מהריו אבל גם יקרה יותר מהמחיר האחרון של הריו.

באיון מאובזר לא רע ומרווח יותר אבל בשניהם אין גיר פלנטרי.

אם אתה רוצה יונדאי ללא גיר רובוטי אתה יכול לבדוק את הוניו.

פורסם (נערך)

לאחר נסיעות מבחן בסטוניק 1.4 ,סטוניק 1.0 רובוטי EX ויונדאי i20 שבנסיעת מבחן הייתה על הדגם PERSTIGE להלן ההתרשמות:

כל הנסיעות כללו גם נסיעות בעליות .

הסטוניק 1.4 - חלש מאוד מבחינת סחיבה. מנוע צורח והטורים נמצאים בסלד גבוה . בעקיפות בעליות הרכב מתאמץ שנדמה שהוא הולך להתפרק כל רגע.

הסטוניק 1.0 והיונדאי 1.0 - אותו מנוע. רכב שעולה עליות  כולל עקיפות ללא שום מאמץ גם כאשר בורר מצבי הנסיעה נמצא ב-ECO. שלא לדבר על מצב MORNAL או SPORT.

ממש תענוג.  בדגם שבחנתי ביונדאי הצמיגים הם בחתך 55 כך שמבחינת מהמורות בכביש ההשפעה בתוך תא הנוסעים סביר מאוד.

מבחינת מרווח בספסל האחורי -יתרון ענק ליונדאי. 2 מבוגרים יושבים בנוחות. בסטוניק אין אפשרות למצב כזה .המושבים הקדמיים לא משאירים מרווח לרגלים לנוסעים מאחור גם באם תקרב את המושבים הקדמיים קדימה. 

גם הכניסה לספסל האחורי  מוגבל בסטוניק בגלל זווית פתיחת דלת קטנה יותר מאשר ביונדאי.

הגיר הרובוטי גם בקיה וגם ביונדאי מורגש  אך להרגשתי ביונדאי הוא פחות מורגש ויותר מעודן

הרכבים נבחנו מכיוון שגם אני התלבטתי מה לבחור מתוך השלושה.

עריכה אחרונה על ידי amirnat
  • אהבתי 1
פורסם

תודה על התשובות , 

ממש מבאס שהם משתמשים בגיר הרובוטי הזה בכל מקום.

אני רק חושב על אישתי עומדת בפקק עם הגיר הרובוטי הזה , נראה לי אחרי שעה כבר יתחיל לצאת עשן 🤣

הגירים האלה לא בנויים לפקקים 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 דקות, ronenu כתב:

תודה על התשובות , 

ממש מבאס שהם משתמשים בגיר הרובוטי הזה בכל מקום.

אני רק חושב על אישתי עומדת בפקק עם הגיר הרובוטי הזה , נראה לי אחרי שעה כבר יתחיל לצאת עשן 🤣

הגירים האלה לא בנויים לפקקים 

אי אפשר לברוח מהגיר הזה - הוא כמעט בכל רכב חדש היום.

חשבתי שהסטוניק הוא פתרון אבל מתברר שבנוסף לצריכת דלק גבוהה וזיהום גבוה הרכב הזה עגלה.

פורסם

מאות ואלפי מכוניות עם גירים רובוטיים דו מצמדיים עומדות בפקקים מדי יום, אני לא רואה שפתחו נתיב מיוחד בשביל עצירות התקררות לגיר. אפשר לסגל הרגלי נהיגה שיארכו את חיי המצמדים ובכל מקרה היום בשנים האחרונות אני לא נתקל בסיפורים סדרתיים על תקלות בתיבת ההילוכים ובלאי משמעותי למצמדים מגיע בדרך כלל אחרי כמה שנים.

הגיר הרובוטי לא נמצא בכל מקום. בדגמי פיג'ו, סיטרואן, אופל, ומאזדה תיבות הילוכים אוטומטיות פלנטריות. הונדה, טויוטה, ניסאן, מיצובישי, סוזוקי, ובחלק מדגמי רנו ויונדאי תיבות הילוכים אוטומטיות רציפות.

אם אתה מחפש חלופה לסטוניק 1.4 כדאי שתציין את הדרישות מהרכב ואני בטוח שיוכלו לעזור לך לחשוב כאן על חלופות עם ביצועים עדיפים.

פורסם

בתור בעלים של סטוניק 1.0 שגם נהג לא מעט על ה 1.4
אין מה להשוות בינהם!
אמינות הגירים הרובוטים מאוד השתפרה עם השנים
עם מודעות ונהיגה נכונה (לא לזחול ולא לזנק בחוזקה) אני לא רואה סיבה שקלאצים לא ישרדו
בנהיגה בפקקים ארוכים, אם תנהג נכון הגיר בכלל לא מתחמם (יש שעון)

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני שעתיים, Mike808 כתב:

מאות ואלפי מכוניות עם גירים רובוטיים דו מצמדיים עומדות בפקקים מדי יום, אני לא רואה שפתחו נתיב מיוחד בשביל עצירות התקררות לגיר. אפשר לסגל הרגלי נהיגה שיארכו את חיי המצמדים ובכל מקרה היום בשנים האחרונות אני לא נתקל בסיפורים סדרתיים על תקלות בתיבת ההילוכים ובלאי משמעותי למצמדים מגיע בדרך כלל אחרי כמה שנים.

הגיר הרובוטי לא נמצא בכל מקום. בדגמי פיג'ו, סיטרואן, אופל, ומאזדה תיבות הילוכים אוטומטיות פלנטריות. הונדה, טויוטה, ניסאן, מיצובישי, סוזוקי, ובחלק מדגמי רנו ויונדאי תיבות הילוכים אוטומטיות רציפות.

אם אתה מחפש חלופה לסטוניק 1.4 כדאי שתציין את הדרישות מהרכב ואני בטוח שיוכלו לעזור לך לחשוב כאן על חלופות עם ביצועים עדיפים.

סופר מיני כמה שיותר מרווחת ואמינה.

לוטש עיניים ליונדאי באיון - אבל קצת יקרה לי.

נכוותי כבר עם רצועת הטיימינג של פיג'ו 208 ובא לי הפעם ללכת על רכב קוריאני כמו כל עם ישראל (יפניות נראות לי יקרות מדי). 

פורסם (נערך)

דבר ראשון תוריד את הסטוניק 1.4 מהמשוואה.

אתה תצטער על כל רגע!

גירסת ה1.0 היא אופציה לא רעה

ורכבים אחרים שתוכל לשקול זה סיאט ארונה cx3 והבאיון שאמרת.

לגבי סופר מיני יש לך את האיביזה והקליאו שמהטובים בסגמנט לטעמי

לא רואה סיבה לפחד מגירים רובוטים בעל דו מצמד.

עריכה אחרונה על ידי roy007
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בבאיון אפשר בעיני להסתפק בדגם הבסיסי, הוא לא מחסיר הרבה.

מאזדה CX3 תהיה קטנה וצפופה, זה אוטו מאוד נחמד אבל מרווח הוא לא.

מציע לבדוק את הונדה ג'אז, סקודה פביה החדשה, סיאט איביזה ורנו קליאו. הן סופר מיני מרווחות.

סיאט ארונה שהוצעה כאן היא גם אפשרות. גרסת הכניסה מאובזרת לא רע.

פורסם

אמי התלבטה בין הסטוניק 1400 למנוע 1000 טורבו. בסוף העדיפה את ה 1400

הסיבות הן נסיעה בעיקר בעיר, קמ נמוך בשנה, נוחות השימוש בגיר פלנטרי לעומת הרובוטי.

נסיעה במהירות והאצה חזקה לא מדברת אליה וגם מנוע נמרץ יותר או פחות  לא.

הכי חשוב לה זה נוחות שימוש.

לכן לדעתי וכל אחד ושיקוליו זה מה שמתאים לצרכים של היומיום  

• תוכן חדש...