Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה 100 שקל זה התשלום למכון על ביצוע הטסט. ( יותר נכון 96 שקל). במקום שהכסף יצא מהכרטיס אשראי או מזומן של המוסך, הוא מבקש את זה מהלקוח.

בכל מקרה משלמים את ה 96 שקל למכון ( גם אם תעביר את הטסט בעצמך). הסכום הנותר (שאותו אתה לא משלם במזומן) זה השירות.

דרך אגב, רכב חשמלי משלם 64 שקל מכיוון שאין לו בדיקת 4 גזים.

פורסם
לפני 7 שעות, מאנוס כתב:

רק אני לא מסוגל לתת לאף אחד את הרכב, גם אם זה היה שירות בחינם או אפילו המוסך היה מוכן לשלם לי?

גם אני לא הייתי נותן לאדם אחר לגשת לטסט עם האוטו שלי. 

• רעיון טוב! 1

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

אני לגמרי יכול להבין אנשים שמעדיפים את השירות הזה על ללכת לבד והאמת ששנים גם אני השתמשתי בזה עד לאחרונה.

מקרה אמיתי מיום שלישי האחרון, לקחתי את ה3008 מודל 2019 שלי לטסט באחד המכונים במרכז, מכון די בודד באזורי. אמצע היום עמוס מאוד, כמעט שעה המתנה בתור. מסיים את המסלול והבוחן אומר לי שהרכב לא עבר זיהום אוויר. רכב 2019 כן...

שאלתי אותו מה הסיבה אמר לי: "כי זה פיג'ו". שם חותמת שלא עבר ונפנף אותי. מאוד מקצועי.

חניתי בחוץ עליתי להתווכח עם המנהל מכון שזה לא הגיוני שהרכב מזהם (רכב די חדש אחרי טיפול לאחרונה ושמתי גם תוסף לפני הטסט לכל מקרה) אחרי שבאו עוד לקוחות אליו ושמעו אותי מתווכח שהוא מכשיל אותי סתם הוא קצת היה לא נינוח הסכים לי לעבור שוב את הטסט במסלול השני ללא עלות אבל אני צריך לחכות את כל התור שוב. אז עשיתי את זה והרכב כמובן עבר בלי בעיה.

פשוט הזוי. גם בתור לקבלת המדבקה עמד לפני בחור עם קורולה 2018 עם אותו סיפור של רכב מזהם. יצא שם תוסף וחזר והרכב עבר. כנראה מדובר על מכשיר לא מכוייל אבל עדיין העצבים ובזבוז הזמן מההתעסקות לפעמים שווים יותר מ200 שקל.

• מבאס 2

פורסם
לפני 16 שעות, race driver כתב:

אני מאלה שלא מסוגלים להוציא 200 שקל

על דבר שאני יכול לעשות בעצמי....

למרות שמבחינתי התשלום לגמרי שווה את זה.

פעם הייתי כמוך, היום קצת הזדקנתי ושאני רואה את התור (כמעט כל יום) ברעננה למכון טסטים היחידי ששם אני אומר לעצמי ללא קשר לזמן שלי שגם שווה כסף רק הצבים לעמוד בכזה תור...
לפחות בטויוטה (אוטופיה) במודיעין שירות העברת טסטס יה ללא תשלום,
קיה במודעין למיטב זכרוני השרות עולה 100 ש"ח וכולל שטיפה.

פורסם

לפעמים הכסף שווה את הזמן, לפעמים לא. אני תמיד מעביר את הרכב טיפול שנתי לפני הטסט, אז אני שקט שהכסף לא ״מלבין״ רכב לא תקין.

שמכון הרישוי קרוב למשרד הבחירה קלה.

מצד שני, כשאני מעביר רכב טסט לבד, אני ״זוכה״ לא מעט להזמנה להחליף לוחית רישוי על הדרך (אולי יש לי מבט מזמין), אז התשלום למוסכניק חוסך לי את ההמתנה בתור נוסף

פורסם

לי בכלל יש רכב מיושן אני משלם 400 שקל למוסך

גם לאישור רכב מיושן וגם לטסט ואני אומר לו תודה שהוא עושה לי את השירות הזה אפילו שאני לא מטפל אצלו 

פורסם

1+

את הרכב הישן שלי שגם ככה צריך איזור בלמים ויחד עם הטיפול המוסך מעביר והוא לא לוקח על זה תוספת. איכשהו כשאני עוד הייתי לוקח אותו היה נופל תמיד על זיהום אויר ועכשיו עובר.

את הרכב החדש יחסית ברור שאני מעביר.

פורסם

אני מעביר בעצמי את הטסט כדי להיות בטוח שמה שאומרים לי לא תקין , אכן נאמר על ידי הבוחן וגם כי אני לא רוצה קומבינות אלא רכב תקין.

בפעם שעברה שלא עברתי זה היה על צמיגים וטוב שהצטרכתי להחליף.

כן אני יודע שלפעמים מכשילים סתם על לוחית רישוי

פורסם

מצד שני יש גם רכבים מאוד בטיחותיים אבל בגלל שינוי קטן (אפילו אורות) הם לא יעברו טסט לעולם.

קחו לדוג' בעולם רכבי השטח.

בלי קומבינה הם כמעט ולא עוברים.

.

פורסם
לפני 22 שעות, race driver כתב:

אני מאלה שלא מסוגלים להוציא 200 שקל

על דבר שאני יכול לעשות בעצמי....

למרות שמבחינתי התשלום לגמרי שווה את זה.

פעם גם אני הייתי ככה. 

היום, יש דברים שאני מראש מעדיף לשלם ושמישהו אחר יתברווז עם זה... זה בשבילי "שופוני", "סמל סטאטוס" :LOL:

אבל לתת למישהו את הרכב שלי שיעביר אותו טסט, כנראה שלא יקרה. אמנם נשמע הרבה יותר קל ונסבל וסביר בתמורה לכמה זוזים שמישהו אחר יתברווז עם התור והעצבים במקומי, אבל אני מעדיף להיות שם כדי לדעת שאם נכשל, בדיוק על מה נכשל כדי לתקן ובלי שינסו להשחיל אותי על נורה ב-80 ש"ח או מגב ב-200. או משהו. 

ולמי שאמר שלא נתקל ב"טסטר שקם הפוך", תגיד תודה. 

כמה שנים במכון גדול באיזור נשר הייתי מגיע לטסט, נשלח כלאחר כבוד לעשות כיוון פרונט, עולה על הליפט אצל חושי (מכון שאני מכיר כהוגן), אומרים לי שהכל בסדר איתי ושאלו אותי אם מכון זה וזה שלח אותי, משלם משהו (בכל זאת הרכב עלה על הליפט ונבדק), מקבל אישור תנועה והולך לעשות טסט חוזר. 

עד שנשבר לי כבר הברווזין מהם באיזו שנה והלכתי למכון אחר. ותנחשו מה? לא שלחו אותי לעשות כיוון פרונט, אלא עבר וזהו. מאז אני אצלהם כבר כמה שנים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני תמיד משאיר איזה נורה או משהו שיגידו לי להחליף

ככה את הסיבוב עליי כבר עשו עם כמה שקלים

ולא ידפקו לי איזה 'פרונט' או המצאה אחרת.......

• מצחיק 1
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

פיספסתם משהו, משלמים את הסכום הזה לעבור את הטסט😏. המוסכניק כמובן מסתכל לפני שהוא לוקח את הרכב אך לא זכורה לי פעם אחת שהמוסכניק לקח את הרכב וחזר ללא רשיון חתום.

שווה את המאייה.

פורסם

זה אחלה שירות חוסך לך זמן.

אני תמיד הולך בימי שישי - הבעיה זה העומס המטורף.

תמיד יצא לי לחכות שעתיים וחצי בתור.

אני בודק את הרכב מכל הכיוונים לפני שאני הולך ככה שאני עובר.

ההוא שבודק גזים יושב לי באוטו כי הוא חושב שאני לא לוחץ עד הסוף.

הוא לוחץ עד הסוף והרכב מגביל אותו ל3 אלף סל"ד . בכל זאת עובר.

• תוכן חדש...