Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככה אני רואה את זה:

אם הרכב תקין,  התשלום לא מוצדק.

אם הרכב לא תקין, אתה לא מודע לזה אבל מעוניין ברכב תקין בטיחותית ולא רק לעבור טסט - התשלום לא מוצדק.

אם הרכב לא תקין,  אתה יודע שהוא לא תקין ולא מעניין אותך שום דבר אחר - רק לעבור את הטסט - התשלום מוצדק , אבל זאת עבירה על החוק.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כשנהגתי ברכבים ישנים למדתי כי עדיף לתקן פגמים וללכת לטסט לבד מאשר לשמן מישהו בכדי שיעביר טסט. זה אותו כסף או אולי יותר - אבל אתה נותר עם רכב תקין

• רעיון טוב! 7

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אין סיבה שזה יהיה רק במזומן  - אלא אם כן משהו לא חוקי שם (כסף שחור או שוחד).

השתמשתי לא מזמן בשירותי מוסך בהעברת טסט - השירות עלה 200 ש"ח ושולם בכרטיס אשראי עם חשבונית מלאה (יחד עם טיפול שנתי).

עבורי ועבור הבן שלי זה היה שווה את הזמן וההתעסקות.

לפני 1 דקה, tinoki כתב:

כשנהגתי ברכבים ישנים למדתי כי עדיף לתקן פגמים וללכת לטסט לבד מאשר לשמן מישהו בכדי שיעביר טסט. זה אותו כסף או אולי יותר - אבל אתה נותר עם רכב תקין

לא נראה לי שבמאתיים שקל אתה משמן מישהו - זה רק העלות של הזמן של המוסכניק שלוקח את האוטו לטסט.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 20 דקות, vladclar כתב:

אם הרכב תקין,  התשלום לא מוצדק.

ומקרה נוסף (ונפוץ למרבה הצער): 

אם הרכב תקין והטסטר קם לא טוב בבוקר/אתה לא בא לו בטוב בעין/רוצה לסייע לגיסו החשמלאי רכב בקצה הרחוב,  התשלום מוצדק.

פעם אחרונה שעשיתי טסט לקח למוסכניק יותר משעה וחצי כל הסיפור הזה והמוסך היה מלא, 100 ש"ח לשעה וחצי בה ישבתי בשקט במיזוג וקראתי שווה את זה... 

• רעיון טוב! 1
פורסם

30 שנה אני מעביר רכבים טסטים בעצמי, בדרך כלל הכי מוקדם בבוקר. ולא נתקלתי בבוחן שקם לא טוב. 

גם כאשר הרכב נכשל,  זה היה מוצדק. תיקנתי וחזרתי למכון לסיום ההליך.

• אהבתי 2

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 32 דקות, vladclar כתב:

גם כאשר הרכב נכשל,  זה היה מוצדק. תיקנתי וחזרתי למכון לסיום ההליך.

אצלי בטסט האחרון הכשילו על לוחית אחורית לא תקינה, והיא הייתה בסדר גמור (אין שום מדד 'אובייקטיבי' ללוחית לא תקינה, מלבד אלו שנהיו לבנות פתאום). כמובן שהשחילו לי גם פלסטיק ללוחית ב+20 שקל למרות שאמרתי להם לא לשים לי.

טסט לפני זה (באספנות), אמרו שלא חוקי שאין דגל ישראל על הלוחית, בפועל לפי התקנות אין עם זה בעיה. אבל הנה, עוד 50 שקל.

פורסם
לפני 6 שעות, עדי-אל כתב:

כתבת, שירות. במקום שתבזבז חצי יום עבודה

מגיע בבוקר, שם את הרכב, הולך לעבודה, חוזר בערב, לוקח את הרכב

חוזר בשנה הבאה (אם אין לך צרפתיה) 

חצי יום בטסט?
מה אתה עושה, בודק לעוד 30 רכבים על הדרך?
תלכו ב-7 וחצי בבוקר לפני העבודה, רבע שעה אתם בחוץ.
אם יש לכם בעיות ברכב - טפלו בהן ואז תלכו.

פורסם

במקרה בדיוק הבוקר לקחתי את הרכב שלי לטסט. 
אנחנו עם 2 רכבים בבית, אז יש לי טסט חורף לרכב של אשתי וטסט קיץ לרכב שלי.

באתי לא מוקדם בבוקר - אחרי שפיזרתי את הילדים בקייטנות, 8 וחצי כזה, 9 הייתי בחוץ עם מדבקה ל 2023.

כמה שאני אוהב את המוסך והמוסכניק שלי, מומלצי פורום - לבוא לשים אצלו את הרכב ולחזור לאסוף - היה לוקח לי הרבה יותר זמן מאשר ללכת לטסט בעצמי. 
כמעט 20 שנה אני הולך לעשות טסט לרכבים (חוץ מכמה שנים באמצע עם רכב חברה) אף פעם לא קרה לי שהבוחן "לא קם טוב על הבוקר". חמסה חמסה, אבל לדעתי זה לא באמת קורה.

• אהבתי 1
פורסם

לא בטוח שעצלנים,  אולי יותר חרדתיים ( בגלל אותם סיפורי אימה על הטסטים).

עדיין ההוצאה לא מוצדקת כלכלית, כל עוד רוצים לנסוע ברכב בבטחה.

פורסם

הזמן הנוח ביותר, או ראשון/בין הראשונים ב 7 וחצי בבוקר או רבע שעה לפני הסגירה כשהבוחנים רוצים כבר לסגור.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

אבא שלי העביר את הטסט בעצמו בגיל 91. אבל יש אנשים שחוששים ליפול לבור.

הטסט הכי זריז שהיה לי אי פעם היה אי שם בשנות ה-90, לפני שהמכונים מוחשבו. באתי 10 דקות לפני הסגירה בערב יו"כ, בדקו לי בלמים ואורות ושלחו אותי עם החותמת והמסבקה. אני מני שהיום, כשהכל ממוחשב, זה לא היה פועל. אבל גם את הטסט האחרון שלי עשיתי לפני כמה חודשים ביום ששי ב-8 ומשהו בבוקר, ולקח לא יותר מ-20 דקות עד שנשלחתי לכיוון פרונט. מכל מקום, עם ההדבקות של המכון, ואחרי טיפול שנתי (הלכתי מהטסט למוסך, הפוך מהמקובל - אבל מניסיון זה טוב) הייתי בבית ב-10:30.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...