Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הזמנת טורבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 15.6.2022 בשעה 09:30, אבנר.אלקיים כתב:

ההתחיבות שלהם היא שאם יש הפרש לטובתך יחזירו לך, לרעתך - לא יגבו ממך. האם הם באמת מחזירים את ההפרש? לך תדע. אין לי מושג איך לבדוק את זה ואני מזמין לא מעט.

הבנתי שלאחרונה הוגשה תביעה ייצוגית כנגד אמזון בשתי טענות: 1. המחיר המופיע אינו המחיר הסופי (בארץ חובה לציין מחיר כולל מע"מ) (נראה לי מוזר, הרי בסופו של התהליך מציגים לך מחיר כולל). 2. אי-החזרה של הפרשי מע"מ אם הם גבו בעודף. 

אגב בעיה אחרת היא שער ההמרה שלהם שהוא גבוה מהשער היציג

אני מסכים שפרקטית אתה מסתכל על הסכום הסופי ומקבל החלטה אבל חשוב שדיני הגנת הצרכן יגנו עלינו כאן כי לך תתבע את אמזון בחו"ל אם יהיו בעיות אמיתיות. הם מוכרים כאן -- הם צריכים להיות כפופים להגנת הצרכן כמו סוחר מקומי. 

לדעתי אתה טועה. אם אתה מדבר על קניה מאתר אמזון בארה״ב, קנדה או אחד מאתרי אמזון אירופה, זו לא מכירה כאן בארץ, זו מכירה חוקית באותה ארץ בה מוגדר האתר שרק כוללת שילוח נוסף. בתור שכזו חלים עליה כללי המכירה באותה ארץ, למשל אחריות של שנתיים על קנית רוב מוצרי הצריכה מאמזון אירופה (רק שלהפעיל אותה צריך לשלוח את הפריט לשם). ודאי שחוקי הצרכנות של ישראל לא רלוונטים -- ואגב, מזל שכך כי הם מחורבנים וחסרי כל שיניים יחסית לחוקים האירופיים, ושירות הלקוחות של אמזון (מנסיון כמה וכמה פעמים, גם מארה״ב וגם מאירופה) טוב בהרבה. שירות הלקוחות הכי טוב שקיים ברשת.
לגבי שער ההמרה -- גם הבנק לא מחייב אותך בשער יציג בפעולות המתר מט״ח. היציג הוא רק ממוצע בין שערי קניה ומכירה ושום פעולה לא מתבצעת לפיו.

ולא שמעתי על אף מקרה שהם לא החזירו הפרשי מיסים. אני אישית קיבלתי מספר פעמים החזרים, וכך כל מי שאני מכיר שקונה מהם הרבה. זה לא נפוץ, כי הם די טובים בחישוב המס הנכון.

בתאריך 15.6.2022 בשעה 09:37, lanosforce כתב:

רק בשביל לוודא ולהבין - נכתב כאן מקודם לפותח השרשור לוודא שהטורבו שהוא מזמין אכן מתאים לרכב שלו. 

על איזה רכב מדובר? איזה דגם מנוע? - באמת, האם יש לך מק"ט לטורבו ספציפי ואתה יודע בוודאות שהוא מתאים לרכב שלך?

הכוונה כאן היא למנוע שרשור שבו ניתנת עזרה באיך לרכוש טורבו, לרכב עם מנוע אטמוספרי בלי שום צנרת, ניהול מנוע וקירור שמתאימים לגדישה וזה בכלל אם המנוע והגיר מסוגלים לזה (שלא לדבר על חוקיות הנושא - שאיננו חוקי בארצנו). 

זו הנקודה החשובה כאן -- אפשר להוסיף טורבו לרכב ללא אישור משרד התחבורה?
כיוון שכל המשלוחים של אמזון נשלחים דרך חברות שילוח (מארה״ב זה כיום בד״כ שירות מיוחד של דואר ישראל שמטופל מקומית ע״י EMS, מאירופה זה חברות שילוח משתנות אבל בד״כ Australia Post Global), כולם עוברים דרך המכס עם הצהרות תכולה, ואני מנחש שמשהו כמו טורבו דורש אישור ייבוא מיוחד שעמיל מכס לא יוכל לספק, אלא אם כן מישהו כאן יודע אחרת.

• תוכן חדש...