Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים אני מקווה שאני מפרסם במקום הנכון ואם לא אז אם אפשר להעביר אני אשמח. ההורים שלי רוצים למכור רכב שנת 2019 ומבקשים עליו 100 אלף ש''ח. עכשיו השאלה איך מעבירים סכום כסף כזה בלי שיכולו לרמות אותי? האם צריך להעביר העברת זהב או לקחת עורך דין בסכומים כאלה? אשמח מאוד אם תוכלו לייעץ ולעזור!

פורסם

מקובל להעביר בהעברת זה"ב ומיד כשרואים את הכסף בחשבון עושים העברת בעלות, אפשר גם באתר של משרד התחבורה אם ההורים שלך יודעים להשתמש בו.

לא שמעתי א"א שפנה לעו"ד בעניין.

פורסם (נערך)

יש לך 2 אופציות: 

1.העברת זהב- העברה מהירה לחשבון בדרך כלל תוך רבע שעה מאישור העברה עד שהכסף אצלך בחשבון.

2. צק בנקאי ששווה ערך לכסף מזומן. 

בכל מקרה אתה מבצע העברת בעלות רק אחרי שהכסף "יושב" אצלך בחשבון או שהצק בנקאי אצלך, אני מעדיף את העברת זהב הרבה יותר מהיר ופחות טרטור ל2 הצדדים. 

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי daniel204

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

שום שיק בנקאי - העברת זהב בלבד.

כן יודע שהוא בטוח יותר וזה כמו כסף מזומן אבל אך ורק העברת זהב וכפי שאמרו כאן בחכמה העברת בעלות רק לאחר שרואים שהכסף נמצא בחשבון.

פורסם

רק לבדוק לפני מה האופציות להעברת זהב של הקונה,

האם הוא יכול דרך הסמארטפון, או רקק בסניף בנק שלו,

באם זה רק בסניף בנק לתאם תור מראש,

וכן לוודא שמס' הזהב של ההורים נגיש כבר עכשיו שברגע שיהיה קונה תוכלו להעביר לו את המס' ולא להתחיל לחפש.

יום טוב.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

הפתרון שאני השתמשתי בו שמכרתי רכב לפני כמה שנים היה העברת זה"ב:

הלכנו לסניף בנק הפועלים (לא משנה איזה סניף בדרך כלל למקרים כאלה להבנתי) שקרוב לסניף הדואר ביום שישי בבוקר - מיד אחרי שהמוכר עשה לי את העברת הזה"ב וקיבלתי אסמכתא מהבנק הלכנו לסניף הדואר ועשינו העברת בעלות. הכל עבר יפה וחלק.

לפני חצי שנה עזרתי לחמי לקנות רכב והוא העדיף את הפתרון של שיק בנקאי. הוא הוציא את הכסף יום לפני ולמחרת נסענו לבית-שמש לסניף דואר שקרוב לביתו של המוכר לאחר שוידאנו איתו שהוא הסיר את השיעבוד מהרכב והציג לנו את המסמך שמאשר זאת. במעמד העברת הבעלות מסרנו לו את השיק הבנקאי וחתמנו על העברת הבעלות.

שום אפשרות אחרת לא תהיה אמינה מספיקה בעיניי.

פורסם
לפני 11 שעות, hdal כתב:

שום שיק בנקאי - העברת זהב בלבד.

כן יודע שהוא בטוח יותר וזה כמו כסף מזומן אבל אך ורק העברת זהב וכפי שאמרו כאן בחכמה העברת בעלות רק לאחר שרואים שהכסף נמצא בחשבון.

נגיד העברתי לך 100 אלף שקל, הכסף נמצא בחשבון אצלך, באים לעשות העברת בעלות והרכב חסום להעברת בעלות כי לא ביצע ריקול

מה האלה? אתה הולך עם הכסף שלי לעשות ריקול בעוד לא יודע כמה זמן ואז תעביר בעלות?

או שפשוט תחזיר לי את הצ'יק הבנקאי ואנחנו נפגש שוב אחרי שתסתדר את הבעיה שמונעת העברת בעלות?

פורסם
לפני 12 שעות, Buki כתב:

נגיד העברתי לך 100 אלף שקל, הכסף נמצא בחשבון אצלך, באים לעשות העברת בעלות והרכב חסום להעברת בעלות כי לא ביצע ריקול

או שפשוט תחזיר לי את הצ'יק הבנקאי ואנחנו נפגש שוב אחרי שתסתדר את הבעיה שמונעת העברת בעלות?

כמה שאתה צודק - קנינו ג'אז הכל טוב, נכנסים לדואר להעברת בעלות ואי אפשר יש ריקול,
טלפון למוסך מורשה התור הראשון לעוד שבועיים...
בסוף שילמתי חלק מהכסף מפתח אחד נשאר אצלי עד שהבחור הצליח לבצע את הריקול...(כפיצוי על הזמן הוא עשה כבר טיפול 10K במוסך שם והתחלקנו בתשלום).

פורסם
לפני 13 שעות, Buki כתב:

במקרה כזה נראה לי הכי סביר הוא התרחיש שהצ'ק הבנקאי חוזר לקונה עד להסרת החסמים על העברת הבעלות.

פורסם

נכון, על זה דיברתי.

אבל מה קורה אם העברתי למוכר את כל הסכום בהעברת זה"ב ואז מגלים שלא ניתן להעביר בעלות?

מה שאני אומר בגדול, זה שהדרישה לקבל את הכסף לפני העברת בעלות מצד המוכר מוצדקת באותה מידה בדיוק כמו הדרישה להעביר בעלות לפני התשלום מצד הקונה. 

פורסם

במצב שהקונה רוצה לקנות, והמוכר רוצה למכור,

באם חתמנו על חוזה מסודר,

הדרך הרגילה היא העברת כסף ואז העברת בעלות,

מי שלא מתאים לו שינסה דרך אחרת,

תמיד יכול משהו להתקע, אבל יש דרך מסודרת,

אתה לא סומך על המוכר תנסה לדרוש קודם העברת בעלות, לא יסכים תמשיך הלאה.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

בגלל זה המחאה בנקאית היא פתרון טוב יותר לטעמי.

המוכר מקבל את ההמחאה ליד בדואר ומעבירים בעלות.

הבעלות לא עברה מסיבה כלשהי? ההמחאה חוזרת לרוכש עד שהמוכר יפתור את הבעיה.

העברת זה״ב לטעמי היא פתח גדול יותר לצרות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש מאגר שאפשר לבדוק לפני קניית רכב אם לרכב יש ריקול?

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

• תוכן חדש...