Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים, 
מה אומרים על דאצ'יה דאסטר אוטומט מנוע 1300 טורבו בנזין (ראיתי כמה פעמים שממליצים רק דיזל ידני באוטו הזה, זה לא הכיוון שלי)? מבחינת בטיחות, אמינות, נוחות, חוויית נהיגה, כמה קשה/קל למכור עוד כמה שנים (הכיוון הוא חדשה). 
אשמח לתובנות למה כן/למה לא מאנשים שיש/היתה להם, את הסטיגמות אני מכיר 😉

פורסם (נערך)

בטיחות - על הפנים, שילוב של אפס מערכות בטיחות (מובילאיי לא נחשב) ותוצאות דיי עלובות במבחני ריסוק.

אמינות - הגיר דיי חדש אז אין הרבה מה לספר. המנוע כבר רץ מעל ל-3 שנים וכרגע לא שמעתי על בעיות איתו (בניגוד למנוע 1.2 ליטר הקודם שהוא ממש לא מומלץ).

נוחות - מעולה, אחד הרכבים היותר נוחים שיצא לי לנהוג.

חווית נהיגה אני לא אתייחס כי אין לי ניסיון עם שילוב המנוע/גיר הזה. בדיזל יש קצת יותר מדיי רעש מהמנוע אבל מעבר לזה הרכב מאוד מוצלח. מתמרן מעולה יחסית לגודל שלו, ביצועים סבירים וצריכת דלק פשוט פנטסטית לרכב בגודל הזה. אנחנו רכשנו בעיקר בגלל הגיר הידני, גודל נדיב (רכב קודם אאוטלנדר ידנית) ומושב אחורי שטוח שמאפשר בקלות לאכלס 3 מושבי בטיחות. בנוסף אני חושב שהוא נותן גם אחלה תמורה לכסף, אבל זה פחות עניין אותי.

סחירות - אני חושב שלא יהיה קשה למכור אותו בעתיד. כיום הסחירות של הדיזל מטורפת (נמכר באלפי שקלים מעל המחירון). לעומת זאת הבנזין נמכרת מתחת למחירון כי הלוחות מלאים ברכבים למכירה. אני לא נביא אבל אני חושב שהגיר האוטומטי החדש יקרוץ לקצת יותר קונים מאשר הגיר הידני. לכן יהיה לו בעתיד ביקוש כי התמורה למחיר תשאר גבוהה בהשוואה למתחרים.

רק לסבר את האוזן, יונדאי אקסנט חדשה יקרה יותר מהדאסטר כאשר בפועל הדאסטר בכלל מהסגמנט של הטוסון (שעולה יותר מ-30 אלף ש"ח יותר, מעל ל-20% יותר).

גילוי נאות, יש לי בבית 2 דאסטרים דיזל ידני, אחת 4על2 ואחת 4על4.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ולי לא ברור איך בשנת 2022 אנחנו עדיין משלימים עם כפיה שמחליטה בשבילנו במה טוב בשבילנו לנסוע. אם חשובה לך רמת הבטיחות של הרכב, אתה מוזמן ללכת ולרכוש לעצמך רכב בהתאם, ולשאת בשלל העלויות בהן זה כרוך.

נכון לכרגע הלך הרוח הסובייטי ששורר בעולם כולו הוביל לכך שכל מכונית חדשה כמעט היא איזה SUV עם מליארד טכנולוגיות שלא באמת חייבים אך נכפות עליך ולכן אין מכוניות זולות.

יש יתרונות בטיחותיים גם בנהיגה ברכב חדש \ חדש יחסית במקום להאלץ ברכישת רכב שעבר לא מעט כי מכוניות חדשות עולות 100K וצפונה.

• אהבתי 1
פורסם

למה אתה קורה מליארד טכנולוגית? כמו שכל מוצר חשמלי צריך לעמוד בתקנים מסויימים, גם רכב צריך לעמוד בהם.

אין שום סיבה שרכב חדש ב 2022 לא יכלול את כל האמצעים הטכנולוגיים למניעת תאונות.

העלות היא לא באמת גבוהה מאוד ליצרני הרכב כאשר זה כבר הופך להיות סטנדרט בכל רכב.

זה שהמחירים בארץ יקרים זה לא בגלל שהרכב באמת יקר, זה בגלל שהמדינה לוקחת מיסים ומע"מ בשיעור כזה

שמכפיל את המחיר האמיתי של הרכב.

פורסם (נערך)

למה אני קורא מליארד טכנולוגיות? מערכת בלימה אוטונומית. מערך מצלמות. מנוע היברידי. מערכת start-stop. ועוד דברים שאני אפילו לא יודע על קיומם.

זה לא "כמו כל מוצר חשמלי" כי רכב הוא מוצר חשמלי בסיבוכיות גדולה בעשרות מונים מאשר טלוויזיה או משהו כזה. תקנים לטלוויזיות נועדו לוודא שהטלוויזיה לא תשרוף לך את הבית\בניין או משהו כזה. זה לא ממש אותו דבר כמו תקן זיהום אוויר שבגללו תוקעים ברכב מערכת start-stop שגם ככה כולם משביתים או מערכת הנעה משולבת שלא בדיוק ברור עד כמה היא באמת משפרת את איכות הסביבה בעולם כי היצור שלה דורש המון אנרגיה.

כן יש סיבה - יש לזה עלות, וזכותו של צרכן (לדעתי) להחליט שהוא לא חייב לשלם אותה. כל המערכות האלה עולות כסף ומסבכות בהרבה את הרכב. עלות גבוהה או לא זה דבר יחסי וזה מונח סובייקטיבי. נשמע שאתה בעיקר רוצה לכפות את זה על כולם כי אתה רוצה שזה יהיה זול עבורך.

הטענה לגבי המיסוי לא רלוונטית. ככל שהרכב עצמו יהיה יקר יותר, אז גם המיסוי האבסולוטי עליו יגדל. עובדה שבעבר הלא רחוק היה אפשר לקנות רכבים גם ב 50 - 60 - 70 אלף. המיסוי לא השתנה מאז. מדינת ישראל היא לא היחידה שממסה רכבים, זה שבארה"ב המיסוי על רכבים הוא נמוך לא אומר שכך בכל העולם. ובכל מקרה, המשוואה הזו לא תשתנה, מדינת ישראל צריכה את ההכנסה הזו ממיסים. זה המצב וצריך להתמודד איתו, להגיד שהוא הבעיה לא יעזור בכלום.

אגב, אם באמת איכפת לנו מבטיחות או חי אדם - אני קניתי לפני 7 וקצת שנים ספארק חדשה (יד 2 אפס ק"מ בכ 48 או 49 אלף ש"ח). כיום אי אפשר להשיג מכונית כזו יותר. חופש צרכני היה מאפשר אולי רכישה של רכב דומה חדשה, בו משולבת, לדוגמה, מערכת בלימה אוטונומית (נניח בתוספת של כמה אלפי שקלים). שילוב כזה היה תורם לעולם הרבה הרבה יותר מאשר עוד SUV פלצני עם מערכת הנעה משולבת. כמובן ששילוב כזה לא קיים בשוק בגלל שהמאסדרים קובעים בשבילנו איך השוק יראה, ואם ארצה לקנות עכשיו רכב חדש אאלץ להסתפק ברכב בן כ 5 שנים שבאופן טבעי לא יהיו בו מערכות שכאלו.

עריכה אחרונה על ידי Ido.G
פורסם (נערך)

לא דיברתי על מערכת START STOP או מנוע היברדי וכדומה, לגמרי איתך בעניין הזה.

אני מדבר נטו על מערכות בטיחות כגון בלימה אוטונומית, סטייה מנתיב, כריות אויר, וכדומה.

לא יפריע לי יותר מדי אם דרגת הזיהום של הרכב 15 ובבטיחות 7.

כמובן שאם אפשר רכב פחות מזהם מה טוב.

עריכה אחרונה על ידי elimalka
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 21 דקות, קורן בן אשר כתב:

מדוע קבעת שהדאסטר הוא ב"רמת בטיחות 0"?

הכוונה לדירוג של של משרד התחבורה. זה מה שזכור לי שראיתי.

פורסם
בתאריך 25.3.2022 בשעה 23:10, redroze כתב:

אמינות - הגיר דיי חדש אז אין הרבה מה לספר. המנוע כבר רץ מעל ל-3 שנים וכרגע לא שמעתי על בעיות איתו 

לא מדובר באותו גיר DCT של רנו שמותקן כבר שנים רבות ברכבי הקונצרן?

בשעתו היו סיפורים רבים על מוחות גיר ששבקו אחרי 60-100 אלף ק"מ... 

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
לפני 15 שעות, elimalka כתב:

לא מובן לי איך בשנת 2022 משרד התחבורה מאשר לייבא לארץ רכבים עם דירוג של רמת בטיחות 0?

לא מובן לי למה להסתכל על דירוג הבטיחות של משרד התחבורה.

בזמנו רכבים עם ציון של 3 כוכבים ביורואנקפ קיבלו דירוג בטיחות 6 רק בגלל שהיה מותקן בהם מובילאיי. זה נשמע לך בסדר?

אז עם כל הכבוד לדירוג של משרד התחבורה, היורו אנקפ (ומקבילו האמריקאי) זה מדד "קצת" יותר טוב.

חוץ מזה, מי שרוצה שיקנה רכב עם מערכת בטיחות, מי שלא - לא.

• אהבתי 2

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 21 שעות, spidrman כתב:

לא מדובר באותו גיר DCT של רנו שמותקן כבר שנים רבות ברכבי הקונצרן?

בשעתו היו סיפורים רבים על מוחות גיר ששבקו אחרי 60-100 אלף ק"מ... 

לא. 

הגיר בדאסטר כיום הוא (תוצרת מגנה כיום, גטראג לשעבר אז) כפול מצמדים רטוב עם 7 הילוכים לעומת 6 הילוכים יבש בעבר. 

פורסם

הגיר הזה בארץ החל מ-2018 בכמה דגמים - סדרת A של מרצדס, ניסאן קשקאי בנזין מהדגם היוצא, דגמי רנו השונים ( בדרך כלל או עם ה1.33 טורבו או ה1.5 דיזל). 

פורסם
בתאריך 27.3.2022 בשעה 13:38, dorsht כתב:

חוץ מזה, מי שרוצה שיקנה רכב עם מערכת בטיחות, מי שלא - לא.

חולק עליך בעניין הזה.

מכיוון שאנחנו לא הנהגים היחידים בכביש,

ויש משתמשים נוספים נהגים\הולכי דרך,

מערכות הבטיחות יכולה להגן עליהם.

ולכן במקרה כזה לדעתי זה צריך להיות דבר חובה

בכל רכב במיוצר בשנת 2022.

שוב פעם אני מדגיש, מערכות בטיחות,

ולא זיהום אויר וכו'.

• תוכן חדש...