Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 21.3.2022 בשעה 23:18, fatboy1340 כתב:

פות"ש - לא ברור על מה אתה מלין, כאשר אתה בעצמך הודית גם על דפי הפורום וגם בתגובתך בדו"ח שסיום העקיפה בוצע בקטע שבו היה קו הפרדה כפול רצוף.  בסה"כ דברי השוטר בדו"ח תואמים לגמרי את תיאורך. בצעת עבירה. כמו שחברך עו"ד אמר, זכית לקבל את הקלה בעבירות של קו הפרדה. 

אני קורא שונה ומחלק את המשפט לשני חלקיו

"אה לא באמצע העקיפה.

הגיע קו הפרדה בסיום העקיפה כן."

והפירוש שלי למשפט המצוטט כדברי הנהג

קו ההפרדה לא הופיע באמצע העקיפה -  מתגונן נגד ההאשמה שמטיח בו השוטר 

קו ההפרדה הופיע בסיום העקיפה והמשמעות אני כבר סיימתי את העקיפה ואז הופיע הקו. - נותן את ההסבר שלו מה קרה בפועל !!

נעזוב את דבריו של הנהג פה

קובע מה שרשום בדו"ח או מה שיישמע בהקלטת השיחה  במצלמת הגוף!!

ואני רק שאלה לשוטרים/ מתנדבים שלנו

כמה זמן נשמרת ההקלטה?

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני רק אזרוק פה שאין דבר כזה "תחילת עקיפה", "אמצע עקיפה", "סוף עקיפה".

יש "עקיפה", וזהו.

"עקיפה" מתחילה עוד מלפני שעקיפה התחילה - כבר למין הסטת הרכב לנתיב השמאלי, ונמשכת עד אחרי סופה - אחרי שהרכב העוקף שב למסלול הימני. כל המהלך נחשב לעקיפה.

ואפשר לשאול מה אם הרכב העוקף לא חוזר לימין אפילו עשרות ומאות מטרים אחרי שאף חלק מרכבו לא היה במקביל לרכב הנעקף, והרכב הנעקף נמצא מטרים רבים אחרי הרכב העוקף (די נפוץ במחוזותינו). האמת, לא יודע, ואני מניח שלמבחן הנהג הסביר הפתרון.

דרך אחרת לומר - גם האמירה בסוף העקיפה היה קו לבן - אין בה להושיע את פותש. לו היה טוען כי לאחר שסיים את העקיפה היה קו לבן - סיפור אחר (בדגש על "לאחר סיום העקיפה" למול "בסוף העקיפה").

כל שאר שנאמר - מסכים.

שוטר בעל יכולות נבואיות - בדיוק מה שחשבתי כשקראתי את עדות השוטר.

ספק באשר ליכולתו של השוטר לראות ביצוע העבירה - גם אצלי קונן.

וכמובן, "האמא של כל הספקות" באשר ל-3 שניות משמאל לקו ההפרדה.

ואחרי הכל - כפי שאני מבין את דברי פותש וכפי שאני מתאר את הסיטואציה - הוא מודה. הוא רק רומז בדבריו שמדובר בזוטות של דברים. ויכול להיות שאפשר להסכים.

רק בקטנה, כשם שהשוטר כנראה מגזים ב-3 שניות, ייתכן גם שפות"ש מגזים בכיוון ההפוך...

פורסם
לפני 5 שעות, ישה כתב:

"אה לא באמצע העקיפה.

קו ההפרדה הופיע בסיום העקיפה והמשמעות אני כבר סיימתי את העקיפה ואז הופיע הקו. - נותן את ההסבר שלו מה קרה בפועל !!

לפני 12 דקות, Keyser Söze כתב:

דרך אחרת לומר - גם האמירה בסוף העקיפה היה קו לבן - אין בה להושיע את פותש. לו היה טוען כי לאחר שסיים את העקיפה היה קו לבן - סיפור אחר (בדגש על "לאחר סיום העקיפה" למול "בסוף העקיפה").

קיסר

האם יש שוני בין המוכחלים

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
לפני 7 שעות, sperial כתב:

כי אם סיימת את העקיפה אחרי תחילת קו ההפרדה הרי שחלק מהרכב היה זמן מסויים משמאל לקו ההפרדה, ועברת על התקנה שציטטה @Be roo.

לפני כמה שנים מישהו בפורום הזה ציטט שוטר שהסביר לו, בנסיבות דומות, ש"קו הפרדה זה כמו קיר". לטעמי הגדרה נפלאה.

לפני מספר שנים ביקרתי בפינלנד, ושם, במקביל לתחילת וסיום כל קו הפרדה, הוצבו התמרורים המקבילים ל-420/421 אצלנו. אני מניח שהסיבה היא הסתרת קו ההפרדה על ידי שלג, אבל הרעיון מצויין כי נותן לנהג עוד כלי לדעת מה הגבול שאין לעבור בעקיפה.

אחלה רעיון, רק אצלנו ההנחיה הינה לא לנסוע משמאל לקו רציף.

אממאמה שלא היתה נסיעה וגם לחומרת העניין מדובר בחזרה לנתיב.

התקנה הינה להבנתי, כללית ומדברת על יציאה לעקיפה..

לפני כשעה, Keyser Söze כתב:

אני רק אזרוק פה שאין דבר כזה "תחילת עקיפה", "אמצע עקיפה", "סוף עקיפה".

יש "עקיפה", וזהו.

"עקיפה" מתחילה עוד מלפני שעקיפה התחילה - כבר למין הסטת הרכב לנתיב השמאלי, ונמשכת עד אחרי סופה - אחרי שהרכב העוקף שב למסלול הימני. כל המהלך נחשב לעקיפה.

ואפשר לשאול מה אם הרכב העוקף לא חוזר לימין אפילו עשרות ומאות מטרים אחרי שאף חלק מרכבו לא היה במקביל לרכב הנעקף, והרכב הנעקף נמצא מטרים רבים אחרי הרכב העוקף (די נפוץ במחוזותינו). האמת, לא יודע, ואני מניח שלמבחן הנהג הסביר הפתרון.

כל שאר שנאמר - מסכים.

שוטר בעל יכולות נבואיות - בדיוק מה שחשבתי כשקראתי את עדות השוטר.

ספק באשר ליכולתו של השוטר לראות ביצוע העבירה - גם אצלי קונן.

וכמובן, "האמא של כל הספקות" באשר ל-3 שניות משמאל לקו ההפרדה.

ואחרי הכל - כפי שאני מבין את דברי פותש וכפי שאני מתאר את הסיטואציה - הוא מודה. הוא רק רומז בדבריו שמדובר בזוטות של דברים. ויכול להיות שאפשר להסכים.

רק בקטנה, כשם שהשוטר כנראה מגזים ב-3 שניות, ייתכן גם שפות"ש מגזים בכיוון ההפוך...

אני מחשיב את המתדיינים בפורום כאנשים רציניים ואינטליגנטיים.

אני עצמי לאחר אי אלו שנות לימוד והתנדבות במשטרה.

קראתי ועברתי על החוק היבש, צירפתי תיאור של הנעשה לראייתי ושל השוטר.

אגיד בעדינות - יש אי הסכמה, מה שמעיד שלא מדובר על משהו חד משמעי כגון חציה באור אדום וכד.

די מרגיש לי כמו זה שזרק נעל על שופט וקיבל 3 שנים ובן של שופט שרצח בדריסה רוכב אופניים קיבל על תנאי או משהו בסגנון.

חוסר מידתיות, חוסר הגיון, חוסר בעוד כמה נושאים.

אפשר להתווכח אולם זו ההרגשה וכמי שמנסה לחנך את ילדיו ולחשוב על החיובי בכל אירוע-המפגש וחוו"ד בעקבותיו אינם מעודדים כיבוד החוק אלא יוצרות זילות ופגיעה במעמד שמלכתחילה בנוי על הפחדה ולא על שירות אמיתי.

באופי-אני לא אחד שמתקטנן. 

בטח לא מול רשויות החוק .

כן אחד שלא מוותר כשלא חושב שטעה.

עד עכשיו לא הבנתי איך ניתן היה לפעול אחרת? 

בואו ואשאל בצורה קצת שונה- 

תלמיד נהיגה נמצא בשיעור ויצא לעקיפה באישור המורה.

מה על התלמיד לעשות, בהנחה שלא מכיר כל כביש וכביש במדינה ויודע איפה מתחיל ונגמר כל קו מקווקו, במידה ויצא לעקיפה עם כל התנאים הנכונים ולאחר שסיים עקיפה הגיע למצב בו סיים עקיפה ועדיין הרכב נמצא בנתיב השמאלי אולם רואה שהקו המקוטע עומד להסתיים?

אם סיים עקיפה גם מטר בקו הרציף-הרי הינו עבריין.

אם החליט לדפוק ברקס-הינו מסתכן בזמן השארות בנתיב הנסיעה הנגדי לכיוונו ובהגעת רכב בנתיב הנגדי.

אפשרויות אחרות?

לפני 6 שעות, ישה כתב:

"אה לא באמצע העקיפה.

נעזוב את דבריו של הנהג פה

קובע מה שרשום בדו"ח או מה שיישמע בהקלטת השיחה  במצלמת הגוף!!

ואני רק שאלה לשוטרים/ מתנדבים שלנו

כמה זמן נשמרת ההקלטה?

אכן נקודה חשובה, כמה זמן נשמרת ההקלטה?

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם (נערך)

יוצאים לעקיפה רק כאשר ברור לחלוטין שאפשר לסיימה בבטחה.

אינך רואה היכן מסתיים הקו המקווקו או שהשדה הראיה לא פתוח מספיק, אל תצא לעקיפה.

יצאת לעקיפה ונניח שפתאום הרכב הנעקף מתחיל להאיץ, אתה חושש שלא תצליח לסיים את העקיפה בבטחה?

ממש לא צריך לדפוק ברקס, מספיק להוריד את הרגל מדוושת התאוצה, ולחזור אל מאחורי הרכב הנעקף.

או להתחיל להאיץ (מעבר למהירות החוקית) ולהשאר בנתיב הנגדי, זה מה שעלול לגרום לתאונה כאשר רכב שיגיע ממול יפתיע אותך וגם אותו! ללא זמן תגובה מספק.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם (נערך)
לפני שעה, Ron Poh כתב:

יוצאים לעקיפה רק כאשר ברור לחלוטין שאפשר לסיימה בבטחה.

אינך רואה היכן מסתיים הקו המקווקו או שהשדה הראיה לא פתוח מספיק, אל תצא לעקיפה.

יצאת לעקיפה ונניח שפתאום הרכב הנעקף מתחיל להאיץ, אתה חושש שלא תצליח לסיים את העקיפה בבטחה?

ממש לא צריך לדפוק ברקס, מספיק להוריד את הרגל מדוושת התאוצה, ולחזור אל מאחורי הרכב הנעקף.

או להתחיל להאיץ (מעבר למהירות החוקית) ולהשאר בנתיב הנגדי, זה מה שעלול לגרום לתאונה כאשר רכב שיגיע ממול יפתיע אותך וגם אותו! ללא זמן תגובה מספק.

מעולה, אלו בדיוק התנאים שהתקיימו.

אם לדקדק, לעולם לא אהיה מספיק בטוח לצאת לעקיפה-לא הגיוני.

עריכה אחרונה על ידי oriporat

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, oriporat כתב:

אתה טועה באופן מוחלט, לא תמצא ולו פרשנות משפטית אחת שמצדדת בטענה הזו. וההתפלפות הלשונית שלך (״לא היתה נסיעה״, ״חזרה לנתיב״), לא תחזיק מים בבית משפט.

לפני שעתיים, Ron Poh כתב:

יצאת לעקיפה ונניח שפתאום הרכב הנעקף מתחיל להאיץ

לרכב שנעקף אסור להאיץ, זו עבירה בפני עצמה, ומסוכנת מאוד כשמדבר בעקיפה דרך נתיב נגדי.

זה ממש לא נכון ותלוי בנסיבות, במהירויות של שני הרכבים ומיקומם היחסי, ובמרחק מהקו הרצוף.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

ואף פעם לא קרא לך, שאת עוקפת והרכב ליד מתחיל להאיץ?

מי שצריך לדפוק ברקס כנראה שמראש בכלל לא היה צריך לצאת לעקיפה. או שלא ידע להעריך נכונה את תנאי הדרך, וזאת בעיה בפני עצמה.

פורסם
לפני כשעה, Ron Poh כתב:

מי שצריך לדפוק ברקס כנראה שמראש בכלל לא היה צריך לצאת לעקיפה. או שלא ידע להעריך נכונה את תנאי הדרך, וזאת בעיה בפני עצמה.

שיעור מעולה בנהיגה. 

כשמקבלים החלטה על עקיפה זה לא רק על יציאה לעקיפה. החלטה על עקיפה זה התחלה וסוף. 

כשיוצאים לעקיפה כזו (ולא נניח באיילון) זה צריך להיות חד ומהיר יחסית. לא כמו נהגי נונשלאנט באיילון שיוצאים לעקוף רכב 3 קמש מהר יותר ממנו. 

במקרים כאלו גם אם הרכב יאיץ מרפלקס הישראליות זה לא יפריע לעקיפה. 

במידה ויש שם נהג פסיכופת שמחץ את הגז גם כן, ניתן לבלום בחדות ולחזור אחריו. 

מאוד פשוט.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מי אמר שלא קרה לי?  גם קרה לי שכאשר האטתי כדי לוותר על העקיפה, הנעקף האט גם כדי למנוע ממני לחזור. 

זה לא משנה את העובדה שהיכולת להתמודד עם מקרה כזה והבחירה מה לעשות תלויה בנסיבות.

מה הבדלי המהירות שלנו, כמה הוא יכול להאיץ לעומת הרכב שלי, מה המיקום היחסי של הרכבים וכמה מרחק יש לי כדי לקבל החלטה.

פורסם

מעשה שהיה כך היה,  בזמן הבחינה שלי לקבלת רישיון נהיגה

כביש שני נתיבים לכיוון,  מהירות מותרת 80 קמ"ש

אני מתחיל בעקיפה רכב שנוסע 70 קמ"ש  עובר את חציו, מקפיד לא לעבור על 80 קמ"ש הנבל  מגביר מהירות ל 80+  קמ"ש  ומונע את סיום העקיפה

מאחורי אוטובוס מצפרר שאפנה לו את המסלול מאיט קמעה הרכב הנבל חולף ואני עובר ימינה.

חוזר למשרד הרישוי אחר הטסט 

יושב עם הטסטר ( היה ידוע כאחד המחמירים )  שמודיע לי כי עברתי את המבחן בהצלחה.

כן פעם זה היה הנוהג.

משבח את נהיגתי ורוצה להעיר לי משהו כדי שאדע להבא

במקרה ההוא של העקיפה היית צריך להגביר מהירות מעל המהירות המותרת ולסיים את העקיפה. יותר בטוח מהתרגיל החוקי שביצעת.

עניתי לו כי אם זה לא בטסט זה מה שהייתי עושה.  

צחק ואיחל לי נהיגה בטוחה

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
לפני 14 שעות, ישה כתב:

קיסר

האם יש שוני בין המוכחלים

לגרסתי כן.

"בסיום העקיפה" משמעו בשלב האחרון של העקיפה, אבל כחלק ממנה.

"לאחר סיום העקיפה" משמעו לאחר העקיפה כולה, דהיינו, לאחר שכבר חזר והיה בנתיב הימני.

ציטוט

אגיד בעדינות, אני חושב שאתה טועה, או לפחות, אני לא מכיר תימוכין לפרשנות הזו.

לפני 13 שעות, oriporat כתב:

אגיד בעדינות - יש אי הסכמה, מה שמעיד שלא מדובר על משהו חד משמעי כגון חציה באור אדום וכד

אני לא שותף לתחושתך.

אני דווקא מרגיש תמימות דעים בקרב אנשי הפורום שלהיות משמאל לקו הפרדה רצוף, אפילו לסנטימטרים ספורים זו עבירה, מבחינת החוק היבש. 

אני כן מזדהה באיזשהו אופן עם מה שאני מבין שאתה מנסה לרמוז, שככל שאכן ומדובר בסנטימטרים, הרי שמדובר בקטנוניות.

פורסם
לפני 14 שעות, oriporat כתב:

עד עכשיו לא הבנתי איך ניתן היה לפעול אחרת?

נתחיל בסוף.

להגיד: "לא עברתי, לא חציתי, ולא עליתי על קו הפרדה רציף; לא 4 גלגלים ולא גלגל בודד אחד. נסעתי כחוק".

נמשיך באמצע:

אם אתה מזהה שקו ההפרדה המקווקו עתיד להפוך לקו רציף,  אם מתברר לך שאין לך טווח ראיה מספיק, אם תנאי הדרך מפריעים, אם מדובר בנהג שהחליט בדיוק עכשיו "להתעורר" - לא להיתקע על ההחלטה שהייתה לך כשיצאת לעקיפה, אלא לשקול שנית האם תוכל להשלים את המהלך בביטחה וכחוק.

נגיע להתחלה:

אם, מכל סיבה שהיא, אינך משוכנע שתוכל להשלים את העקיפה, במלואה, בביטחה ועל פי החוק - אל תתחיל את המהלך.

ונסיים לפני ההתחלה:

בדוק טוב טוב, במראות ובצידי הדרך, אם אין ניידת... 😉

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

פלוס מיליון קייזר סוזה (who is kyzer soze).

אם עולים אפילו לשנייה על קו רצוף, זו עקיפה שלא תוכננה. 

עקיפה לא מתוכננת איננה עבירה על החוק, אבל עליה על קו רצוף/אי תנועה, גם אם במילימטר, הינה עבירה. 

לדעתי, אפשר לצאת פה טוב במשפט, השוטר באמת חרטטן ולדעתי יהיה סביר להוכיח את זה. אולם, אני לא חושב שזה יהיה משתלם כלכלית. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
בתאריך 24.3.2022 בשעה 10:20, oriporat כתב:

הציטוט היני לפי סמל עבירה בדוח.

לא רוצה לצאת בהצהרות, אבל אישתי ואני זוכרים שנאמר אחרת. עם תיעוד מוקלט יהיה קשה להתווכח.

מצויין בדו"ח שקיימת הקלטה, ההקלטות מוזנות למערכת בתום המשמרת ונשמרות בשרתים. תוכל להגיש בקשה לתובע/קת"צ לראות את התיעוד

אגב,

מדוע השוטר לא הסכים לצלם תעודת שוטר שלו? משהו שאני לא מכיר?

השוטר לא חייב לתת לך לצלם את תעודתו, ובגלל שפרטיו רשומים בדו"ח הוא אפילו אינו מחוייב להציג לך את התעודה בכלל (שכן פרטיו המזהים נמצאים בדו"ח שנמסר לידך)

עריכה אחרונה על ידי fatboy1340

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• תוכן חדש...