Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה?

בישראל, מדינה שבה בכל קופסת שימורים יש מזגן, דווקא את הקרונות של הרכבלית לא מיזגו?

• מבאס 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היום עשיתי סיבוב ברכבלית. יש בצד הקדמי והאחורי שלושה "חלונות" (יותר כמו שלושה שלבי תריס רפפה רחבים). היום היה די קר בקרונית כשרק חלק מהחלונות פתוחים. מניח שבקיץ זה לא יספיק ואפשר יהיה להתבשל שם. במיוחד אם נוסעים כל הדרך לאוניברסיטת חיפה, מה שלוקח לא מעט זמן. לפחות לא ידחסו אנשים בכל קרונית. מגבלת כמות האנשים משאירה מספיק מרווח.

פורסם
לפני 4 שעות, vadim6385 כתב:

מה?

בישראל, מדינה שבה בכל קופסת שימורים יש מזגן, דווקא את הקרונות של הרכבלית לא מיזגו?

איך אתה מציע למזג קרונות של רכבל? (נזכיר שאלו קרונות קטנים, זה לא רכבל מהסוג שכל קרון בו מכיל 30+ איש)

פורסם
לפני 27 דקות, Pika007 כתב:

איך אתה מציע למזג קרונות של רכבל? (נזכיר שאלו קרונות קטנים, זה לא רכבל מהסוג שכל קרון בו מכיל 30+ איש)

עם מזגן…

כמו שאמרתי, זה קיים בהונג קונג וגם בקו הגונדולות בלונדון. בשני אלה נסעתי וראיתי בעצמי, ואני בטוח שיש עוד כאלה שהם ממוזגים. זה משהו לא סטנדרטי, בטח לא באתרי סקי, אבל בהחלט קיים בעולם, במיוחד בגונדולות עירוניות שעובדות באיזורים חמים.

פורסם
לפני 9 שעות, Pika007 כתב:

איך ממזגים מכונית פרטית, שמיועדת ל2-7 נוסעים?

איך ממזגים קבינה של משאית/טרקטור/צמ"ה?

אז באותה צורה. לא שאין פתרונות בשוק.

https://www.webasto-comfort.com/int/cooling-solutions/buses/

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא בדיוק. כדי למזג קרונית של רכבל אתה צריך להביא לה מקור אנרגיה בזמן שהיא תלויה על כבלים ובתנועה. אני מניח שיש פתרונות, אבל השאלה מה מחירם.

הדבר הזה אמור להתחיל לפעול מסחרית בשבוע הבא. אנחנו בדיוק לפני עונת החמסינים, אז ביקורת ראשונה תגיע בקרוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

לא בדיוק. כדי למזג קרונית של רכבל אתה צריך להביא לה מקור אנרגיה בזמן שהיא תלויה על כבלים ובתנועה. אני מניח שיש פתרונות, אבל השאלה מה מחירם.

יש בזה תאורה כלשהי, לא?

האנרגיה לזה בטוח מגיעה מאיפשהו.

אפשר גם לשים supercapacitors ולהטעין בתחנות (יש אוטובוסים חשמליים שעובדים ככה), אפשר לשים קווי מתח שהקרוניות מחוברות אליהן בזמן הנסיעה, אבל כמו שאמרת, הכל עניין של עלות.

אני בטוח שזה יהיה נורא כיף לסטודנטים להתבשל בתוך הקרוניות כשהם בדרך למבחן במד"ח או עיבוד אותות.

ואני גם בטוח שהחיסכון יהיה עניין של זמן עד שאיזה פרופסור למשפטים יקבל מכת חום בדרך להרצאה, ואז יתבע להם את הצורה.

פורסם
לפני שעה, vadim6385 כתב:

יש בזה תאורה כלשהי, לא?

האנרגיה לזה בטוח מגיעה מאיפשהו.

אפשר גם לשים supercapacitors ולהטעין בתחנות (יש אוטובוסים חשמליים שעובדים ככה), אפשר לשים קווי מתח שהקרוניות מחוברות אליהן בזמן הנסיעה, אבל כמו שאמרת, הכל עניין של עלות.

למכונית ואוטובוס יש מנוע, ככה שמדובר בחיה שונה לחלוטין. בשביל להאיר קרונית רכבל צריך משהו כמו 10W, כדי למזג אחת צריך לפחות 500. ראיתי איך מימשו את זה ברכבל בלונדון, אני תוהה מה הייתה העלות למימוש דומה פה- האתגר עולה עם האורך (שם- קילומטר אחד, פה 4.6) 

פורסם

הרצה של רכבת קלה היא הליך מאוד מסובך מבחינת שילוב המערכות וכולל מגוון רחב של אלמנטים המתכנסים לשלם יחיד -

1. הכשרת נהגים

2. התאמת מערכות התחבורה - עדיפות ברמזורים, איתות הכוונה לרכבת, התאמת מהירות הנסיעה לסביבה וכו'. בתת-קרקע הרכבת נוסעת באופן אוטומטי, כלומר הנהג לא משפיע כלל על הנסיעה. צריך לכייל את המערכת כך שתתאים באופן מלא למבנה התחנה (למשל עצירה של דלת הרכבת מול דלתות הרציף).

3. ריבוי מערכות - חדר השליטה הראשי יכול לשלוט על כל דבר בתחנות - מהרכבת עצמה ועד המנורה הכי קטנה בחדר מכונות. חיבור מערכות הטכנולוגיה לחדר השליטה דורש הליכי אינטגרציה מסובכים

4. קבלת אישורים מגורמים מדיניים - טפסי 4', כיבוי אש וכו'.

וכו' וכו' וכו' 

פורסם

התחלנו...

מזכיר לי שהתחלתי ללמוד בירושלים. היתה שלט ענק שב2008 הרכבת לירושלים תתחיל לפעול.

התלהבתי. 

סיימתי את התואר. גם עשיתי גם תואר שני.

ורק אז היא התחילה לפעול.

כמו שאמרתי, ב2022 היא לא תפעל.

2023 גם זה בספק.

נסגור על כך שב2030 היא בטוח תפעל 😂

.

פורסם
לפני 31 דקות, car_me כתב:

בינתיים יש כתבה שכבר דוחה את ההפעלה לשנת 2023.
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001406529

ראשית גילוי נאות - עובד נת"ע.

שנית, לא נכנס לפרטים הטכניים שגם אני לא מספיק מעורה בהם אבל מוכרח להדגיש - כל כתבה כזו נובעת מהמון, המון פוליטיקה פנימית בין משרדי הממשלה והחברות הממשלתיות. לכל מטבע יש שני צדדים. חובת ההוכחה על נת"ע. 

פורסם

פוליטיקה פנימית? 

הייתי בטוח שהאינטרס של כולם זה לשרת את הציבור ושהרקבת הזאת כבר תיסע כמה שיותר מהר

פורסם
לפני 4 שעות, om2 כתב:

התחלנו...

מזכיר לי שהתחלתי ללמוד בירושלים. היתה שלט ענק שב2008 הרכבת לירושלים תתחיל לפעול.

התלהבתי. 

סיימתי את התואר. גם עשיתי גם תואר שני.

ורק אז היא התחילה לפעול.

כמו שאמרתי, ב2022 היא לא תפעל.

2023 גם זה בספק.

נסגור על כך שב2030 היא בטוח תפעל 😂

יש הבדל קטן. בדוגמה שלך הפרוייקט היה מוקפא במשך שנים עם עיכובים גדולים מאוד בגלל החלטות ממשלה סותרות, הקפאה בתקופת ממשלת אולמרט, בעיות עם הירוקים, מכרזים ושאר ירקות. ב-2008 היה תוואי עד גשר 6 כולל, חוץ מזה לא היה כלום, לא מנהרות, לא גשרים בהמשך התוואי, לא תחנה בירושלים.

במקרה של הרכבת הקלה כל התשתית בגדול קיימת, יש מנהרות, יש תוואי, יש מסילות, הרכבת אפילו נוסעת מקצה לקצה בנסיעות ניסיון.

חזיר דיזל

• תוכן חדש...