Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MG, ג'ילי או איוויז?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 17.3.2022 בשעה 16:06, פבל כתב:

על שאר האפשרויות ארחיב מאוחר יותר כשאסיים לאכול. 

@פבל אני ממתין בציפייה כבר 3 ימים ;)

• מצחיק 2
פורסם

הוא עדיין בראשונות. סבלנות. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
בתאריך 17.3.2022 בשעה 22:16, gild כתב:

פבל, הלכת לאכול והשארת אותי במתח :)

זהו, סיימתי. עדיין קצת רעב אבל לא נורא. אומרים שעדיף לסיים כשעדיין לא מרגישים לגמרי שבעים.

בתאריך 15.3.2022 בשעה 21:42, gild כתב:

אני רואה המון אנשים שמתחברים לג'ילי יותר, לא מצליח להבין מה הם רואים. 

MG בטיחותית, מרווח גחון גדול יותר, עם גג פנורמי נפתח ונראית לא פחות מאובזרת.

מה אני מפספס?

אתה לא מפספס כלום, הנקודה היחידה היא שג'ילי הגיעו לארץ לפני מתיחת הפנים של ה-ZS, אז הם עדיין משווים אותה לדגם הקודם שהשיג טווח של בקושי 300 ק"מ והיה פחות מאובזר מהג'יאומטרי. 

עם תחילת השיווק של הפייסליפט, אני כבר ממש לא בטוח שהג'ילי עדיין יותר טובה/שווה. היא ממש אחלה אוטו אבל על הנייר גם ה-ZS המחודשת נראית ממש אחלה אוטו.

שאלת בונוס - אניאק או איוניק ומה בכלל היתרון שלהם על הסיניות מלבד הגודל והשם?

איוניק בפער שתכלס אין בכלל מה לדבר. האניאק מרגישה כאילו הזדרזו מדי להוציא אותה לשיווק כדי לתת מענה למודל Y ולא היה להם זמן לסגור את כל הפינות. היא מרגישה באופן די מובהק כמו דור ראשון של מוצר כלשהו. יונדאי הצליחו (להוציא כמה נקודות די מינוריות) להתחמק מהתחושה הזו.

ביחס ל"סיניות" יש קצת בלבול כי יש כיום בתכלס ארבעה רכבים (לא מתייחס לאי-יוניק 6 כי עדיין לא החל השיווק וגם לא ל-Seres ו-JAC כי... אני מעדיף לא להגיב), ה-ET5 וה-U5 שבקטגוריה D (מקביל לפורד אדג', אאודי Q5 וכו'), הג'ילי היא בקטגוריה C (מקבילה לקיה נירו) וה-ZS שנמצא בערך בין קטגוריה B ל-C (יש לו ממדים חיצוניים של 2008 אבל הוא גבוה ממנו ב-10 ס"מ). בתכלס, ההבדלים במידות בין הג'ילי ל-MG לא כאלה משמעותיים להוציא בסיס הגלגלים שארוך בג'ילי ב-12 ס"מ מאוד משמעותיים (זה הבדל בין קטגוריות בתכלס).

אני אתייחס רק ל-ET5 של סקייוול - גילוי נאות, אני עובד בסקייוול - ול-U5 של אייוואיז כי האחרות נמצאות בקטגוריות נמוכות יותר) הוא עוד עידון והידוק שנובעים מניסיון יותר ארוך בבניית מכוניות, והורדת כוח טובה יותר כי שתיהן הנעה אחורית לעומת הסיניות ששתיהן הנעה קדמית. הסיניות לא פחות איכותיות/מאובזרות והסקייוול גם נותנת סוללה בקיבולת דומה (ב-U5 יש סוללת 63 קוט"ש וטווח של בערך 60-80 ק"מ פחות מהסקייוול, האיוניק והאניאק).

דווקא מבחינת גודל, שתי הסיניות מרווחות יותר באופן די משמעותי. במקרה יצא לי להיות בכנס שכל הארבע היו בו (וגם XC40, אבל הוא קטן יותר) ועברנו בין כל הרכבים. הסקייוול הכי מרווחת, אחריה ה-U5 בפער מינורי, אחריהן האיוניק בפער מורגש ובסוף האניאק בפער מורגש מהאיוניק.

שאלת בונוס 2 - נסיעה בחשמלית זה אומר לא להגיע ל 120 - 130? היום זה די סטנרטי בכביש 6.

לא, חד משמעית. האמירה הזו היא המקבילה של "נסיעה בבנזינית אומר לא לנסוע בפקקים?"

זה נכון שצריכת חשמל "מתנהגת" הפוך מצריכת דלק (צורכת פחות בפקקים/נסיעה איטית מאוד וצורכת יותר במהירות גבוהה), אבל הפערים בבנזין גדולים יותר מאשר בחשמל.

לדוגמה - קח רכב שיודע לעשות 15 ק"מ לליטר על 100 קמ"ש קבוע, בתוך עיר פקוקה הוא כנראה יעשה 7-8 ק"מ לליטר.

קח חשמלית שיודעת לצרוך 150 וואט לק"מ בתוך העיר, היא תצרוך כנראה 180-190 במהירות קבועה של 100 קמ"ש.

הקטע הוא שבגלל שבמכוניות חשמליות אין תיבת הילוכים, אין שם sweet spot של מהירות - ככל שאתה נוסע יותר מהר, המנוע מסתובב יותר מהר, וצורך יותר חשמל.

זה הרבה יותר מורגש בחשמליות כי טווח שנופל הרבה יותר מהר משהוא אמור זה הרבה יותר מלחיץ ממחוג שאתה לא רואה את התזוזה שלו.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

@פבל היה שווה לחכות.

תודה רבה על התשובה המפורטת . 

אני זוכר שהסכלתי גם על הסקיוול והאיוויז, משום מה זכרתי שאחת מהם היא עם אבזור בטיחות ברמה 1 והשנייה קיבלה רק 3 כוכבים בציון ריסוק. 

אבל כנראה אני עושה סלט.

הסקיוול הינו רכב מומר או נבנה לחשמלי? יש לו מבחן ריסוק כלשהו? 

מה זמני ההגעה שלו לארץ ?

פורסם

הסקיוול רכב חשמלי בבסיס שלו. אין לו מבחן ריסוק (למיטב ידיעתי) , אבל כן משווק באירופה(גרמניה) וצפון אמריקה(בשמות שונים) כך שיש סיכוי שייבחן בהמשך. כך שיש סבירות גבוהה שהוא תוכנן למבחן. האם הוא יצליח במבחן ריסוק?! קשה לדעת. מדובר בחברה חדשה יחסית.

לגבי זמנים... @פבל 

פורסם (נערך)

אני חושב שהדבר העיקרי שמוצאים בג׳ילי כל כך אטרקטיבית זה היחס בין המחיר לבין טווח הנסיעה.

אבל לרכב יש שני חסרונות קריטיים בעיניי.

1) מולטימדיה - היעדר קישוריות apple carplay/android auto מעלה תהייה גדולה.

ישנם הרבה תלונות על העניין הזה בקבוצת ג׳ילי בפייסבוק.

מסך המולטימדיה אמנם גדול ומרשים אבל הממשק שלו מיושן ולא נוח.

ושיקוף המסך של האייפון זה די עלוב ולא ממש פתרון ריאלי.

2) עקב הקונסולה המרכזית הגדולה לטעמי,  סביבת המרווח של הנהג מאד נפגעת וזה מורגש.

יש תחושה שזה סוגר עליך.

יש יאמרו שגם חוסר מבחני ריסוק זה עוד חסרון קריטי, וזה נכון, אך עושה רושם שאין הרבה ״רעש״ על העניין הזה בין הקונים/מתעניינים (כמו שיש על היעדר apple carplay נניח)

לגבי הMg וה-u5 אני אישית איני אוהב את המראה החיצוני שלהם.

הmg נראית כמו cx5 ישנה וה-u5 עם חרטום ״שמן״ קצת.

מה שכן לתא הנוסעים של ה-u5 יש יתרון ברור על הmg.

אני חושב שיש מקום להביא לארץ עוד רכבים מלבד שלושת אלה שיתנו יחס מחיר/טווח כמו שהם מציעים.

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם
בתאריך 20.3.2022 בשעה 21:13, פבל כתב:

איוניק בפער שתכלס אין בכלל מה לדבר. האניאק מרגישה כאילו הזדרזו מדי להוציא אותה לשיווק כדי לתת מענה למודל Y ולא היה להם זמן לסגור את כל הפינות. היא מרגישה באופן די מובהק כמו דור ראשון של מוצר כלשהו. יונדאי הצליחו (להוציא כמה נקודות די מינוריות) להתחמק מהתחושה הזו.

תוכל לתת דוגמאות של פינות לא סגורות?

פורסם
לפני 12 שעות, gild כתב:

אני זוכר שהסכלתי גם על הסקיוול והאיוויז, משום מה זכרתי שאחת מהם היא עם אבזור בטיחות ברמה 1 והשנייה קיבלה רק 3 כוכבים בציון ריסוק. 

אבל כנראה אני עושה סלט.

דירוג בטיחות 1 יש ל-seres ואם אני זוכר נכון היה עוד איזה דגם שהגיע בכמויות מוגבלות אבל לא זוכר איזה בדיוק (לא GAC, משהו שעדיין משווק).

ל-U5 אכן יש שלושה כוכבי בטיחות. הניקוד ירד בגלל שגיאה בזתמון של פתיחת כרית הווילון, ולטענת היצרן זה תוקן לאחר המבחן. אבל כמובן שאי אפשר לצפות שהם ינהגו אחרת. 

ה-ET5 טרם נבחנה במבחן אירופאי/אמריקאי אבל כאמור בגלל שהתחילו שיווק שלה בכמה שווקים אירופאים (השיווק בארה"ב עדיין לא התחיל) זה רק עניין של זמן עד שיורו אנקאפ יקנו כמה כאלה וירסקו אותן.

לפני 12 שעות, gild כתב:

הסקיוול הינו רכב מומר או נבנה לחשמלי? יש לו מבחן ריסוק כלשהו? 

מה זמני ההגעה שלו לארץ ?

חשמלי ייעודי, טרם בוצע לו מבחן ריסוק, זמני האספקה כרגע הם מאי (לגרסת הביניים), אוגוסט (לבכירה) וינואר (לבסיסית).

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

ל ET5 אין יותר מידי צבעים (שחור מופיע בתמונות ולא ניתן להזמין) יש סיבה? 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 3 שעות, פבל כתב:

הניקוד ירד בגלל שגיאה בזתמון של פתיחת כרית הווילון,

ותפקוד בינוני למערכות בטיחות אקטיביות.

לפני 3 שעות, פבל כתב:

השיווק בארה"ב עדיין לא התחיל

בקנדה כבר אפשר להזמין. בארה"ב פורסם מחיר עדיין לא ניתן להזמין.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

גי'לי זה רכב טוב במחיר זול מאד לחשמלית , עם טווח  גדול וטוב 430קמ לפחות תבדוק נסיעות השוואתיות  בין הרכבים החשמליים תראה שבאתר אוטו זכתה מקום ראשון  ובעוד אתרים מבחינת טווח 

,יבואנית טובה שמייבאת את טיוטה לישראל שמאד אוהבים  ,מרווח גדול , שפע מערכות בטיחות ,

נראה טוב , מה צריך יותר מזה ?

לא פלא שהישראלים קפצו על זה וזה מתבטא בכמות ההזמנות , זה לא עוד סינית נקודה  ...

פורסם

מה צריך יותר מזה? אולי רכב שעבר בדיקות בטיחות כלשהן?
הGEOMETRY לא עברה שום מבחן ריסוק לא בסין לא מחוץ לסין מה שדיי מדאיג אם להתחשב גם בעובדה שזה רכב שלא תוכן כרכב חשמלי אלא הוסב מרכב שתוכנן לבנזין לחשמלי.

מההתחלה מדובר על נתוני פתיחה לא טובים מבחינה בטיחותית (בגלל שמדובר ברכב סיני שבכלל לא תוכנן מראש כרכב חשמלי) ולכן הרכב הנ"ל יכול פוטנציאלית להפוך למלכודת מוות במקרה של תאונה ורק מהסיבה הזאת מבחינתי הרכב הזה פסול על הסף. גם אם היה לו 1000 קילומטר טווח נסיעה.

• אהבתי 1
פורסם

א

לפני 4 שעות, Gavrik כתב:

מה צריך יותר מזה? אולי רכב שעבר בדיקות בטיחות כלשהן?
הGEOMETRY לא עברה שום מבחן ריסוק לא בסין לא מחוץ לסין מה שדיי מדאיג אם להתחשב גם בעובדה שזה רכב שלא תוכן כרכב חשמלי אלא הוסב מרכב שתוכנן לבנזין לחשמלי.

מההתחלה מדובר על נתוני פתיחה לא טובים מבחינה בטיחותית (בגלל שמדובר ברכב סיני שבכלל לא תוכנן מראש כרכב חשמלי) ולכן הרכב הנ"ל יכול פוטנציאלית להפוך למלכודת מוות במקרה של תאונה ורק מהסיבה הזאת מבחינתי הרכב הזה פסול על הסף. גם אם היה לו 1000 קילומטר טווח נסיעה.

מהבחינה הזאת אני מסכים איתך .

אבל כיוון שהרכב בתקינה אירופאית ואמור להיות משווק גם שם מסתבר שיעשו לו בקרוב ,

ציטוט מאחד האתרים : "

איני רוצה להרחיב מדי בחבילות האבזור. אציין רק את חבילת הסיוע והבטיחות האקטיבית שמזכה את הג'יאומטרי C בדרגת בטיחות 7 מתוך 8 (מה שחסר זה ניטור עייפות נהג, התראה על שכחת ילד, חיישני חגורות, זיהוי דו"ג ובלימה אוטומטית בנסיעה לאחור). חוצמזה יש גם 6 כריות אוויר, בקרת יציבות ומשיכה ומצלמות 360 מעלות וחיישני חניה עם צג נפלא. בהקשר הבטיחות חשוב לציין כי לג'ילי ג'יאומטרי C לא נערך מבחן ריסוק אובייקטיבי של ENCAP למרות שהרכב עם תקינה אירופאית ואמור להיות משווק גם שם – אולי בהמשך. אז הנתון הזה בגדר נעלם (ג'יאומטרי A נבחנה ב-C-NCAP בשנת 2018 וקבלה 5 כוכבים). " 

וג'ילי C בנוי על אותה פלטפורמה של הג'ילי A, וככל  הנראה יקבל גם 5 כוכבים ,

עוד ציטוט מאחד האתרים : "  גיאומטרי C עדיין לא נבחן במבחני ריסוק מערביים בכלל ובמבחני Euro NCAP בפרט, אבל לטענת אנשי ג'ילי הוא עבר בהצלחה את מבחני C-NCAP הסינים וצפוי לקבל (לטענתם) 5 כוכבים במבחנים האירופאים." 

אז אני מאד מבין את אלה שלא סומכים על זה,אבל ככל הנראה זה לא תופס הרבה מקום אצל אנשים עובדה שהתבטאה בכמות ההזמנות אולי על סמך הנ"ל.

פורסם (נערך)

זה שאנשים לא מבינים ברכב או בטיחות אתה יכול לראות לפי כמות האנשים שנוסעים על צמיגים סיניים שהם סכנת נפשות.

בפועל הרכב לא משווק באירופה חוץ מבלרוס ולכן לא ייבדק.

הוא עבר תקינה אירופית סביר להניח לפי דרישת היבואן המקומי כדי שלא יהיה מוגבל ל 400 יחידות.

תקינה אירופית היא לא מבחן בטיחות בשום צורה וקלה למעבר כי אין זיהום.

אותם אנשי ג'ילי משום מה לא יכולים להביא שום עדויות למבחן ריסוק כולל לא בסין.

ציון משרד התחבורה שווה לת**. הם אפילו לא בודקים אם המערכות עובדות בטח לא יעילות שלהם(גם אם יש כרית אוויר מי אמר שהיא תפתח או תפתח בזמן וזה נכון גם לבטיחות האקטיבית) , בשביל זה יש מבחני ריסוק. 

עיתונות הרכב המקומית היא זרוע שיווק ברוב המקרים. זה לא עובדה עם אילנה דיין, אם אתה מבין למה אני מתכוון.

בקיצור שכח מזה. אין לי בעיה שאנשים יקנו וימליצו. אבל דחילא'ק בלי לוקשים של אנשי מכירות. אין מבחן וכל בטיחות הרכב הזה לוט בערפל.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 2
  • תוכן חדש...